4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
white boho bedroom idea with leaf print wallpaper

25/04/2019   POSTET AV

De beste Boho-soveromideene fra interiøreksperter

Det finns så många olika sätt att skapa en boho boudoir i ditt hem, från vackra väggmålningar med stammar och sängkläder i bohemisk stil till allt som har med korg och rotting att göra. Denna eleganta, avantgardistiska trend är en av de mest populära stilarna för sovrummet, men den är inte alltid så lätt att genomföra. En tie-dye-kudde för mycket och du går in i studenthusområde. Om du överdriver med virkningen kommer din mormor att vilja flytta in.

Att utforma ett modernt boho-sovrum handlar om att hitta den balansen. Att hitta den perfekta harmonin mellan mönstrat och slätt, mellan överfullt och minimalistiskt. För även fria själar behöver en plats där de kan känna sig jordade i slutet av dagen.

Det finns så många olika varianter av den bohemiska trenden. Nordiska anpassningar tenderar att vara rena och strama. Å andra sidan tillåter etniska trender en massa "saker" och prydnadssaker. Här är några av de bästa boho sovrumsidéerna för att inspirera dig och fantastiska designtips från experterna som hjälper dig att förvandla ditt viktigaste rum till en vuxen bohemisk tillflyktsort.

stift

Tips #1 - Var kreativ med boho-tapeter

Om de vitkalkade väggarna och de dämpade färgerna i scandi-boho inte lockar dig, kan du vara kreativ med tapetmönster och lägga till ett stänk av levande färger. Välj ett område som du kan göra till en fondvägg och håll allt annat i rummet elegant och enkelt.

För att få ett avkopplande rum är det viktigt att undvika för mycket skräp, men var inte rädd för att visa upp några föremål från dina resor eller dina bästa antika fynd. Ditt boho sovrum ska framkalla tröstande minnen, så noggrant utvalda prydnadsföremål är en bra idé.

blue bohemian style wallpaper in boho style bedroom

Få looken: Tapet i boho-stil av Valentina Harper

Från djärva botaniska mönster och vackra blommiga tapeter till invecklade mönster som paisley - det finns så många fantastiska tapetstilar att utforska.

Om du har ont om utrymme och vill ha enkla, ljusa och luftiga väggar kan du alltid använda mönster på andra sätt...

"Integrerade tryck och mönster är ett annat klassiskt tecken på bohemisk design. Dessa mönster finns i mattor, kuddar, filtar osv. Mönstren är i allmänhet mer detaljerade och utsmyckade jämfört med mer moderna färgblockmönster." - Kayla Hein, inredningsarkitekt

Tips nr 2 - Välj "naturliga" material till allting

Boho-inredningen är inspirerad av jorden. Det innebär att man använder råa och oraffinerade material när det är möjligt. Satsa på naturliga möbler i obehandlat trä och använd korg och rotting för att få en organisk look och känsla.

boho style basket with black tribal pattern

Korg av sjögräs från Cult Furniture.

För de bästa boho-idéerna för sovrummet är plast och metaller också bra att blanda in i mixen. Det är om de passar in i ditt designschema. Men försök att hålla dig till råa, obearbetade element för sovrummets huvudattraktioner. Allt som påminner om naturen, till exempel fantastiska landskap, kommer att ge en känsla av natur i ditt hem.

Använd vävda korgar för alla dina småsaker och diverse föremål för att hålla skräpet borta. De hjälper dig att hålla dig organiserad samtidigt som du håller dig till temat. För att få allt trä och korgar att komma till sin rätt kan du använda djungelmönster för att få en rejäl grönska.

green palm wallpaper in off white boho bedroom

Få looken: Lövtryck väggmålning

Tips nr 3 - Skapa en scen med texturlager

När det gäller att skapa ett varmt och mysigt bohemiskt sovrum ska du inte vara rädd för att använda många olika mönster, tryck och texturer. Att lägga upp olika lager är nyckeln när det gäller att fånga essensen av den fria tänkaren. Om du är orolig för att alltför många tyger ska krocka eller att färgerna ska verka för barnsliga, använd dämpade nyanser som duk.

stift

Inredningsarkitekt Sarah Cousins delar med sig av sina råd om hur man utformar ett seriöst sofistikerat rum med booktrenden i åtanke.

"För mig handlar den bohemiska looken om att skapa djup med naturligt ljus och textilskiktning. Genom att styra mot mer neutrala toner och bort från ljusare mönster kan du få ditt rum att kännas vuxet och lyxigt."

Tips #4 - Börja virka eller makramé som hobby

Inget skriker boho som vackra garnslingor. Även om stickning av ett och en avigt är alltför enhetligt (vi överlåter det till nannas), är konsten att kroka eller knyta helt ny. Väggbonader i makramé är en het trend i inredningen och virkade planteringslådor finns överallt i år.

stift

Den här looken är både hipp och hippieinspirerad, vilket är anledningen till att den tilltalar både unga studenter och mer vuxna husägare. Men det är lätt att låta sig ryckas med...

"Om du verkligen vill gå helt och hållet i boho är makramé din bästa vän - var bara försiktig så att du inte överdriver." - Sarah Cousins, inredningsarkitekt.

Det är bäst att hålla det stilfullt när det gäller boho-idéer för sovrummet. Varför inte välja några nyckelpjäser med garnbaserade displayer? Introducera olika tyger, råmaterial och texturer för djup och dimension. Var försiktig. Ett endimensionellt utrymme med några utspridda virkade kuddar kan se ut som ett konstprojekt i sista minuten. Välj dina arrangemang med eftertanke. Satsa på neutrala nyanser för din sovrumsbakgrund.

Tips #5 - Bli galen i grönska (ett boho sovrum måste ha)

Den bohemiska livsstilen innebär att vara ett med naturen. Så för ett vackert boho-sovrum kan du sprida lite kärlek till krukorna. Grönska kan omedelbart lyfta neutrala interiörer och de pumpar koldioxid i luften, vilket renar ditt rum och gör det till en hälsosam plats att vila huvudet på natten.

stift

Här är några råd från Kayla Hein, inredningsarkitekt på designföretaget GH2 (och även Creative Director på Modern Castle):

"Om du vill skapa lite liv i ett trist boho-rum kan du överväga att lägga till naturliga växter. Det kan vara inomhusväxter som aloe, fikonblad eller den moderna "ormväxten". Om du upptäcker att du inte är bra på riktiga växter kan du alltid välja konstgjorda växter! Fikonväxter ger den gröna poppen och den naturliga estetiken, samtidigt som de är underhållsfria."

Eller har du svårt att hålla växter och blommor vid liv men älskar den fräscha, naturliga looken som de ger ett rum? Var inte rädd! Ta en titt på vår stora kollektion av blommiga tapeter. Lägg till lite grönska i ditt rum utan att behöva stressa för att övervattna dem!

wildflowers and lace wallpaper in bedroom

Få looken: Vilda blommor och spets tapet av Carol Robinson

Tips #6 - Håll dig inte bara till svart och vitt

Inredningsbloggar och tidningar handlar just nu om Scandi boho och minimalistisk boho. Det betyder att dämpade färgpaletter och vita väggar är på modet. Men sann bohemisk kultur är en mångfacetterad erfarenhet, en erfarenhet som hyllar nomadiserande liv, att se nya platser och samla på minnessaker från världens alla hörn.

För den nya tidens resenärer går stammönster och färgglada etniska tryck hand i hand med heminredning. Om du vill utforma ett färgglatt boho-sovrum som speglar din personlighet, låt dig bryta dig loss från de nordiska mallarna.

stift

Om det som är "inne" inte passar din kaotiska livsstil, hitta ett sätt att få utlopp för kaoset. Färg är ett bra sätt att frigöra sig. Om du vill hålla stilen, välj dina samlarföremål noggrant. Leta efter spektakulära detaljer i de minsta sakerna. Det kan vara en mosaiklampa från Marrakech eller en liten prydnadslåda från Peru. Om den får ditt hjärta att sjunga och ditt rum att bli intressant, är den värd att visa upp.

Oavsett vilken boho-stil du föredrar kan den vara mycket prisvärd att uppnå. Du kan köpa handgjorda föremål, återvunna möbler och antikviteter och du kan hitta spännande föremål på loppmarknader och second hand-försäljningar. Det finns också möjlighet att tillverka din egen inredning, till exempel genom att virka och macramé. Detta är en trend som inte behöver kosta en arm och ett ben.

Väggmålningar i tegel, sten och trä är också ett prisvärt alternativ till att exponera befintliga väggelement. Oavsett om du gillar design i Scandi-stil, modern hipster eller en dos vintage är designmöjligheterna för ett boho-sovrum oändliga.

wood texture wall in boho bedroom

Få looken: Tapet: Wood Texture Natural Finish

Berätta om din favoritbohemiska sovrumsstil i kommentarerna nedan! Eller låt oss veta om en trend som du vill att vi ska ta upp.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €