4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
beige coloured panelled walls wallpaper in farmhouse dining room

23/07/2021   POSTET AV

Våningshus innredning for hvert rom [Expert Råd]

Inredning i bondgård: pittoreskt, mysigt och klassiskt. Det är en inredningstrend som aldrig har gått ur tiden, eller hur? Den har alltid tilltalat vintageentusiaster, landsbygdsfolk och stadsbor som söker det långsammare livet på landsbygden.

Denna älskade trend har anpassats genom åren, vilket kan vara anledningen till att den alltid har varit populär. Naturliga träpaneltak, som var på modet på 70-talet, kommer nu tillbaka starkare än någonsin. Medan ytterväggar med skeppspont alltid har varit en konstant. Och många har också tagit sin egen version av bondgårdsstilen: boho bondgårdsinredning med en cool, hippie-känsla eller industriell bondgårdsinredning där traditionella trägolv paras ihop med nakna betongväggar och hängande lampor med nakna glödlampor.

Lyckligtvis för oss är det tydligt att den här trenden inte är på väg att försvinna inom den närmaste tiden. Men att bryta ner den för att se hur vi kan omfamna den i våra egna hem kan kännas skrämmande. När allt kommer omkring finns det en fin linje mellan chic lantliv och att känna sig som om man bor hos The Waltons. Allt handlar om balans och genomtänkta inredningsval. Det är där vi är här för att hjälpa till! Läs vidare för att se våra expertråd rum för rum om hur du kan uppnå det perfekta hemmet i ranchstil.

1. Vardagsrummet i bondgården

blue couch with dog in rustic living room

Bildkälla: Bild: Afarmhousereborn.com

Detta kan diskuteras, men för oss är vardagsrummet hemmets nav. Det är platsen där vi vilar på kvällen, samlas som familj, umgås med vänner eller kramar med familjens hund. Under de senaste två åren har detta lilla rum som en fristad blivit allt viktigare. Det är inte förvånande att ett lugnande vardagsrum i bondgårdsstil är det bästa valet för detta familjeutrymme. Jenny Stokes, grundare och vd för MinimalJapan.com, förklarar varför.

"Under pandemin upplevde många människor en ökad stressnivå och andra en ökad ångest till följd av de aktuella händelserna. Som expert på heminredning kan detta vara en indikation på den ökade populariteten av rustik inredning i hemmen. Den ger en rustik känsla till alla bostadsutrymmen och omfamnar en lugnande estetik."

Jennys ord förklarar verkligen varför inredningar i ranch-stil har blivit ännu mer populära! Denna trend i lantlig stil förflyttar dig till de öppna fälten, den friska luften och den vackra naturen som världen erbjuder. Men vilken inredning ska vi välja?

Fönsterformgivning

opaque curtains in farmhouse decor room

Bildkälla: marialouisedesign.com via Pinterest

Att klä fönstren gör hela skillnaden när det gäller att ta upp idéer för inredning av bondgårdslokaler i vardagsrummet. De är din förbindelse med utomhusmiljön eller din flykt från det hektiska livet utanför. Om du lever ett storstadsliv och din utsikt är långt från landsbygden, fundera på ljusinbjudande ogenomskinliga gardiner. De hjälper dig att hålla dig privat men uppmuntrar ändå till naturligt ljus. Angela Boswell, medgrundare och gardinsexpert på TheDrape.com, ger oss några fler idéer om hur man kan styla fönstren för att passa ett vardagsrum i bondgårdsstil.

"Att dekorera fönstren med gardiner kan förhöja en hemtrevlig lounge. Jag rekommenderar naturliga tyger som bomull, linne eller blandningar. Gardinpanelerna bör ha bakstycken eller stångfickor. För ett modernt bondgårdsrum älskar jag att hänga en gardinpanel från matt svarta klämringar. Att lägga till ett skir lager till din fönsterinredning kan ge stadsborna mer avskildhet. Om ljusblockering är viktigt kan ett mörkläggningsfoder läggas till dina gardiner utan att det försämrar rummets stil."

Inredning för en bondgårdskamin

cabin interior wallpaper in living room

Muralmålning på bilden: Skorstensbröst från vårt utökade sortiment

Inredningen för en bondgårdspanna är en viktig del av ett modernt vardagsrum i bondgårdsstil. Det är en av de där tidstypiska egenskaperna som bara utstrålar en svunnen tid på gården. Där man torkade sina våta strumpor efter en dag med jordbruk i regnet eller där man samlades en snöig kväll för att rosta bröd på gafflar (föreställ dig en scen från Anne of Green Gables). Ledande inredningsdesigner på Trendey, Andra DelMonico, berättar hur man skapar en inredning för en bondgårdskamin.

"En öppen spis i vardagsrummet är rummets mittpunkt. Du kan täcka din moderna eldstad eller skapa en falsk eldstad med tegelstenar. Använd sedan en bärgad eller återvunnen timmerbit till manteln. Om du bygger en falsk eldstad kan du arrangera stora ljus eller montera en elektrisk eldstad i den."

Om du längtar efter en skorsten av sten men är rädd för att bygga en sådan har vi lösningen. Tack vare kunden Deborah blev vi upplysta om hur mycket den här falska bondgårdstapeten har förvandlat det här vardagsrummet till ett mysigt bondgårdsrum! Tillägget av murgröna som är smart placerad ovanför den falska balken ger bara liv åt den här väggdekorationen från bondgården! Ja - du kommer att behöva ta två gånger för att se vad som är äkta och vad som inte är äkta!

Gallerivägg i bondgård

farmhouse decor gallery wall

Bildkälla: Det är en av de bästa lösningarna för att få en bra plats för en ny.

En av våra favoritidéer för vardagsrummet är en rustik gallerivägg. Det fina med en gallerivägg är att du bokstavligen kan visa vad du vill. Så om du är en ivrig samlare eller plockare är det här din tid att briljera. Häng upp en vävd korg som ser ut att komma direkt från äppelplockningen i fruktträdgården. Spika upp det vackra gamla dörrhandtaget som du aldrig visste var du skulle visa upp. Pynta också med lantbruksinspirerade målningar av frukt, lador och fält i ditt galleri. Framför allt är det ett tillfälle att visa foton av dina nära och kära i rustika träramar.

2. Inredning för sovrum i bondgård

neutral rustic bedroom in farmhouse

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns i den här bilden: Nextluxury.com via Pinterest

Nu gårdshus sovrumsinredning. Finns det något bättre ställe att njuta av denna avkopplande, lantliga inredningstrend? Det är trots allt den perfekta platsen för att koppla av, varva ner och njuta av en perfekt natts sömn. Målet är att skapa en lugn fristad där romantik och sömn är de viktigaste prioriteringarna. Precis som på en historisk gård måste onödig elektronik försvinna. Inga telefoner och ingen TV! Och ännu viktigare, precis som i alla andra rum i ett hem med lantlig stil, är att undvika alla detaljhandelsartiklar.

"Välj i stället att leta efter föremål i antikvariat eller till och med på loppisar, där du kan renovera begagnade föremål. Detta hjälper din inredning att bibehålla en autentisk lantlig hemtrevlig look jämfört med en kommersialiserad bit från ett varuhus." - Jenny Stokes (grundare och VD för MinimalJapan.com)

Hitta en sliten, vit mjölkkanna i tenn för att ställa ut blommor och allt du kan återvinna för att göra konst och verkligen ge ditt sovrum liv.

"Häng upp en fönsterkarm i trä på väggarna i vardagsrummet. Det här är ett exempel på att inget går till spillo på en gård. Fönsterramens rustika karaktär ger ditt hem en inbäddad känsla. Du kan placera ett fotografi eller en målning eller landet för ett falskt fönster. Eller så kan du lämna det tomt med säsongens lövverk draperat runt ramen." - Andra DelMonico (ledande inredningsdesigner på Trendey)

Blommig väggkonst och inredning från bondgården

light blue botanical wallpaper in boho bedroom

Muralmålning på bilden: Blue Wild Meadow

Sovrummet är ett utmärkt tillfälle att njuta av romantiska blommor som speglar naturen. Blommor är inte bara vackra utan sägs också vara till nytta för oss på många olika sätt. De är bra för att förbättra ditt minne och öka ditt humör och antas till och med bidra till god sömn. Så finns det någon bättre plats än din boudoir?

Det enklaste sättet att ha blommor i sovrummet är att installera en vacker botanisk väggmålning som den här fantastiska tapeten Blue Wild Meadow. Designad av den vintageinspirerade Sir Edward, ger den här vackra väggkonsten från bondgården en fräsch, utomhuskänsla till det här enkla sovrummet med bondgårdskänsla.

red toned dried bouquet of flowers

Ett annat sätt att få sovrummet att blomma är att ha vackra torkade blommor. Från stora golvvaser fyllda med trendigt pampagräs, torkade doftande rosor och lavendel som hänger från taket eller färska pioner som vackert placeras på din fåfänga eller fönsterbräda. Blommor är säkert ett sätt att skapa ett sovrum med cottagecore. Tänk på att pyssla lite för att skapa dina egna söta burkar och vaser också!

Trä i allt!

dark shiplap headboard in farmhouse bedroom

Bildkälla: boutiquerugs.com via Pinterest

Precis som i alla andra rum i ett hem i lantlig stil är träinredning ett absolut måste. Förutom ett toalettbord, en sängstomme och sängbord i naturträ eller vitmålat med stressad färg, ger en sänggavel i shiplap-stil ditt sovrum en sann hemtrevlig känsla. Tony Grenier, vd för Grenier Media, berättar mer.

"En sänggavel i shiplap-stil kommer att förstärka den lantliga stämningen i ditt sovrum eftersom shiplap är en viktig del av den stilen. För ökad effekt kan du måla träet i varma, jordnära toner. För att avsluta designen kan du drapera ett mjukt bomullstyg på sängen."

Använd neutrala färger

neutral brown, beige and grey toned flower wallpaper in rustic bedroom

Muralmålning på bilden: Neutral Bouquet

Ett hem i lantlig stil har neutrala toner: vita, gräddiga, grå och jordnära pastellfärger. Och dessa lugnande nyanser är perfekta för ett sovrum i bondgårdsstil.

"I inredningen i bondgårdar används ofta neutrala färger för deras lugnande effekt. Undvik ljusa, slående färger och använd istället pastell- eller jordnära toner. Vanligt vitt eller pastellgult kan också fungera som höjdpunkter mot träytor." - Jenny Stokes, grundare och vd för MinimalJapan

Om du vill hålla det hela minimalt kan du välja två nyanser och använda dem i hela rummet. Till exempel brunt och vitt. Välj vita sängkläder och vita sängskåp, bruna målade väggar och jordnära rustik väggkonst som den här underbara tapeten Neutral Bouquet.

3. Bondegårdskök

meadow flowers wallpaper in farmhouse kitchen

Muralmålning på bilden: Delicate Floral Meadow

Om ni är en familj som alltid är i köket, oavsett om ni lagar mat och bakar, gör läxor vid köksbordet eller tar en drink och pratar med vänner, kommer ni att ha stor nytta av att skapa ett mysigt bondgårdskök. Men hur skapar man ett sådant och vilken bondgårdsköksinredning är ett måste?

En diskbänk i Belfast

green cabinets and belfast sink in kitchen

Bildkälla: Det är en bra idé att skapa en ny miljö för att skapa en ny miljö för att skapa en ny miljö.

En diskbänk för bondgårdskök, även känd som Belfast-diskbänk, förvandlar rummet till ett bondgårdskök. Den här djupt liggande, vita porslinsbänken ger en ultimat vintagekänsla till ditt rum. De ser inte bara snygga ut, utan deras enorma storlek gör dem så praktiska för att diska, skrubba stövlar och blötlägga tvätt! Inredningsdesigner på Knobs Company, Savannah Philips, berättar om fördelarna med dessa diskbänkar i antik stil.

"En diskbänk är en av de viktigaste produkterna när det gäller det perfekta bondgårdsköket. Bondegårdsdiskbänkar finns i rostfritt stål, eldfast lera, porslin och till och med gjutjärn. En bondgårdsdiskbänk är djup och har en förklädefront, vilket är perfekt för att diska och laga mat. Ett Belfast-bänkskåp är vanligtvis vitt för att passa in i estetiken hos resten av materialen."

Öppna hyllor

faux red brick wallpaper in kitchen with shelves

Muralmålning på bilden: Gamla tegelvägg

Ett sätt att skapa ett rustikt kök är att välja öppna hyllor som i rummet ovan. Vi tycker att dessa ser bra ut mot den här falska tegeltapeten! Hyllor i bondgårdsstil är perfekta för att visa upp dina prydnadssaker i bondgårdsstil, till exempel vintagevågar, glasmjölkflaskor fyllda med blommor från trädgården eller en charmig kokplatta med flisor. Välj trähyllor som har samma färg som ditt köksbord i bondgårdsstil. Stöd deras vikt med svartmålat järn eller dekorativa träfästen eller varför inte pyssla med lite rep?

Inredning för matsal i bondgård

beige toned faux panel wallpaper with grey dining set

Muralmålning på bilden: Beige träpaneler

En annan central del av ett lantligt hem är var du äter! Det är vid middagen som det verkar som om allt detta brus av smaklig mat, prat och familjeliv sker! Bra eller dåligt, där vi äter är det ofta där vi pratar om familjefrågor och skapar många av våra speciella minnen. Födelsedagar, tacksägelser, jular och viktiga tillkännagivanden verkar alla ske vid bordet! Det är därför det är så viktigt att hitta den perfekta inredningen för matsalen i bondgårdsstil.

Bord och stolar i bondgård

wooden dining table and black chairs in dining room

Muralmålning på bilden: Dover sundet

Om du väljer det perfekta bondgårdsbordet och stolarna kan du komplettera utseendet om du väljer rätt. Även om resten av rummet inte är färdigt, kommer det att vara tydligt att se den inredning du vill ha genom att helt enkelt välja bord och stolar från bondgården.

Välj mellan vitmålade handsnickrade benbord med naturliga träskivor. Trästolar med sadelsits och traditionella ryggar eller återvunna vintagebord med eleganta långa ben. Om du vill utforska med färg, varför inte kontrastera genom att hålla dig till ett naturligt träbord men måla stolarna svarta som vår kund Stormy gjorde via Instagram. Det här rummet är det perfekta moderna bondgårdsmatbordet. Om du letar efter en mer industriell bondgårdsinredning kan du välja stapelbara metallstolar i stället.

Belysning för bondgårdar

leaf decorated chandelier in dining room

Bildkälla: thecrownedgoat.com via Pinterest

Det är förvånande hur mycket en liten belysning kan påverka en matsal i bondgårdsstil. Ljuset framhäver dina vackra bord och stolar och drar ögonen till denna del av rummet, som trots allt är rummets huvudsyfte - att äta! Industriell belysning med stora nakna glödlampor eller hängande metalllampor som hänger i kedjor är bra för en modern kant. Om du är mer av en traditionalist kan du välja en ljuskrona i form av ett ljus eller en järnringarmatur. Dekorera den med falsk murgröna så att grönskan draperas lätt över din matgrupp.

Idéer för badrum i bondgård

wood rustic bathroom

Det finns inget mer pittoreskt än ett sött badrum i bondgårdsstil. Det är en plats för många småbarnsföräldrar att fly eller en plats där man kan njuta i badkaret efter en jobbig dag på kontoret. Badrummet är den perfekta platsen för flykt och att känna sig som om man är på semester på landsbygden bidrar bara till att höja avkopplingsnivån.

Faux shiplap eller falska väggar

white wood panel wallpaper in rustic bathroom

Muralmålning på bilden: Vit trävägg

Ett av de mest effektiva sätten att skapa ett sovrum i bondgårdsstil är att välja väggar med skeppspont. Lager på lager av träpaneler får dig att känna dig som om du befinner dig i en söt, mysig stuga, vilket skapar en känsla av intimitet i ditt zenbadrum. Men att göra en shiplapvägg kan vara besvärligt och svårt. Varför inte i stället välja en tapet med träpanelseffekt, till exempel den här underbara väggmålningen Old Painted Boards? Den är skräddarsydd så att den passar perfekt på din vägg och du kan skapa en vägg i ditt badrum på en dag i stället för på en vecka eller mer!

Vintage fåfänga diskbänk

wooden sink vanity in vintage bathroom

Bildkälla: popsugar.co.uk via Pinterest

En av våra favoritidéer för badrumsinredning i bondgårdsstil är ett vintage handfat. Ett vackert träbord med ett litet fyrkantigt handfat på toppen skapar illusionen av en vintage tvättskål snarare än ett fungerande handfat - perfekt för ditt rustika badrum. Du kan köpa en uppsättning, men du kan också skapa ditt eget handfat genom att återanvända ett antikt handfatbord och köpa handfatets delar separat. Välj mässingsguldkranar med vintageutseende för att ge hela looken liv.

Vilken är din favoritidé för inredning i bondgård? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €