4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Dining room inspiration with a wooden table and grey chairs with a brown and gold marble effect wallpaper

02/12/2022   POSTET AV

7 Vakre ideer om inspirasjon til spisestuen

Matsalen är den plats där du äter din middag och frukost varje dag, den fungerar som ett studierum, ett festrum och ett djupt samtalsrum. För ett sådant multifunktionellt utrymme tyckte vi att det skulle vara en bra idé att gå igenom 7 underbara inspirationsidéer för matsalar! Beroende på din stil, vilken stämning du vill att rummet ska ha och hur ofta du använder ditt matsal, kommer du garanterat att hitta en inredning som fångar ditt öga!

Om du letar efter sätt att ge liv åt ett ibland förbisett rum finns det många designstilar som sträcker sig från eklektiska till minimalistiska. Oavsett om du vill att din matsal ska vara värd för eleganta fester, vara samtalsämnet vid din sammankomst eller helt enkelt ett utrymme för att koppla av och äta god mat, förtjänar din matsal samma kärlek och uppmärksamhet som resten av ditt hem...

Ta emot eklektisk stil vid ditt matbord!

Bright dining room with blue walls, a pink unit and a wooden table with green chairs

Bildkälla: instagram.com via Pinterest

Om du gillar en livlig och kraftfull designstil, varför inte välja den eklektiska vägen? Hemligheten med att lyckas med denna stil är att inte hålla tillbaka. Låt din konstiga och underbara designstil genomsyra varje aspekt av dina möbler, färgval och accessoarer. Inspiration till matsalen kan komma från kontrasterande färger, till exempel rosa och grönt fungerar extremt bra tillsammans, allt du behöver göra är att välja samma ton. Ett av de bästa sätten att införliva en eklektisk stil i ditt matsal är med olika möbelstilar.

Välj en vintage-skänk men kombinera den med ett modernt bord och färgglada stolar. Du kan också vara superkreativ och måla dina egna möbler om du inte kan hitta några objekt i din favoritfärg! På så sätt kan du ha fullständig kreativ kontroll över din matrumsinspiration.

Inspiration till matrum som omfamnar minimalism

Neutral dining room inspiration with white walls, a wooden table and black chairs on a wicker rug

Bildkälla: mtnsidehome.com via Pinterest

Minimalism är också ett bra val för dem som har ont om utrymme. Bara för att din matsal kanske inte är särskilt rymlig betyder det inte att din inredning behöver bli lidande. Ett bra sätt att ge karaktär åt ett litet rum är att lägga olika material i lager, till exempel trä, korg och glas, men också att inkludera möbler med höga ben för att få rummet att verka mer rymligt. Lägg ner en stor, rektangulär matta som ditt träbord och dina mörka stolar kan stå på.

Dekorera väggarna med några fotoramar och placera en glasvas i mitten av bordet med blommor eller mjuka vassar. Om du har ett fönster eller en altandörr som leder till matsalen kan du hänga upp gardiner för att få in mer naturligt ljus i rummet.

Gör plats för en stämningsfull matupplevelse

Dark dining room with black panel walls and a black dining table with a dark grey rug

Bildkälla: thehouseofsilverlining.com via Pinterest

Inspiration till matsalen kan komma från de mörkaste hörnen... Svart är en underbart mångsidig färg som kan förvandla ett rum snabbare än du kan säga "Wednesday Addams"...

Om du är ute efter en stil som utstrålar elegans för alla dina prestigefyllda middagsbjudningar är stämningsfulla interiörer ett måste! Låt möblerna vara en blandning av mörkgrått trä och stolarna svart sammet. Lägg ner en mörk rektangulär matta och måla väggarna svart för de av er som har o rädsla för mörkret! Eller antracit för dem som inte vill gå för mörkt. Ett bra sätt att uppnå en elegant look med en mörk twist skulle vara att välja en av våra väggmålningar med mörka paneler.

Dekorera bordet med vackra mörka tallrikar och svart kromat bestick och använd svarta accessoarer, till exempel en vacker blomma i mitten och ställ höga svarta matljus på vardera sidan. Nu är din matsal redo för att din soaré ska börja...

Släpp ut elegans med en väggmålning med marmor effekt

Dining room inspiration with a wooden table and grey chairs with a brown and gold marble effect wallpaper

Muralmålning på bilden: Dark Beauty

Ett bra sätt att ge din matsal en gnutta klass (särskilt om du har en liten budget) är att sätta upp en vacker tapet med marmoreffekt på väggarna. Marmor är synonymt med lyxiga designval, vilket gör det till ett perfekt tillägg till ditt matsal. En rik brun tapet med marmoreffekt med inslag av gyllene virvlar kommer att förvandla ditt matsal över en natt.

Kombinera helt enkelt med möbler i trä och grå eller bronsfärgade accessoarer, till exempel belysning och porslin. För den perfekta finishen kan du placera en hög bronsfärgad vas i mitten av bordet och fylla den med höga, mjuka vassar eller vacker grönska som sträcker sig.

Känn stämningen från bondgården vid middagen

Farmhouse dining room inspiration with a large white table and white chairs and a beige rug

Bildkälla: lizmarieblog.com via Pinterest

Alla drömmer om att bo i en rustik bondgård ute på den vackra landsbygden! Omgiven av gröna skogar, vilda djur och fridfulla nätter... Men du behöver inte lägga ut stora summor pengar för att köpa dig en bondgård, eftersom du kan återskapa samma varma och inbjudande stämning genom din matsalsinredning! Om du vill ha inspiration till ett matsal i bondgårdsstil kan du tänka på antika, missanpassade möbler, skadad metall och strategiskt placerad skräp.

Ett långt träbord som pryds av gamla vattenkannor och som omges av varierande matstolar är den perfekta platsen att börja på. När det gäller resten av inredningen bör du se till att visa upp saker som tallrikar och koppar och om du har hyllor och skåp bör du försöka ha dem i olika stilar för att verkligen framhäva din bondgårdskänsla.

Inspiration till matsalen hämtad från biofilisk design

Dining room with white walls and wooden furniture surrounded by potted plants and trailing plants

Bildkälla: apartmenttherapy.com via Pinterest

Den biofiliska designen kom in i våra liv långsamt, med en våldsam knuff när vi alla blev inlåsta... Vi tog till oss denna vackra designstil för att hålla oss i kontakt med naturen och utomhusmiljön när vi var instängda i hemmen under en så lång tid, men saken är den att vi fortfarande älskar den!

Naturen lugnar oss, får oss att känna oss jordade och kan hjälpa oss att slappna av i våra upptagna sinnen, så finns det något bättre ställe att välkomna denna designstil med öppna armar än i matsalen? Det här är en särskilt bra inredningsstil att kopiera om du föredrar att hålla ditt matrum avslappnat och vänligt.

Blanda trämöbler med en mängd krukor, släpande och hängande bladverk för att förvandla ditt utrymme till en vacker fristad utomhus (utan några krypande insekter!) Använd korg- eller terrakottaaccessoarer för att verkligen förstärka den naturliga utomhusstämningen.

Förundras över moderna viktorianska matsalar

Dining room inspiration with modern victorian style with a dark floor, large wooden table and ornate picture frames

Bildkälla: laurelberninteriors.com via Pinterest

Om du vill återskapa en klassisk matsalsstil utan föråldrade möbler och färger bör du försöka dig på att inreda i modern viktoriansk stil. Den moderna viktorianska stilen kombinerar designelement från den viktorianska eran med moderna element.

Den moderna viktorianska stilen kan vara en skrämmande uppgift eftersom sammanslagningen av gammalt och nytt kan ge upphov till kreativ ångest, men en bra början är att blanda utsmyckade tavelramar eller ett grovt viktorianskt bord med moderna vita stolar. Håll färgskalan neutral för att framhäva din moderna stil om du föredrar att visa upp mer viktorianska möbler.

Vilken av dessa 6 vackra idéer för inspiration till matsalen har väckt inredningsdesignern i dig? Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €