4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Buddha wallpaper

14/03/2022   POSTET AV

Hvorfor Buddha Bakgrunn er den neste store tingen

Vi har pratat mycket om välbefinnande och inredning de senaste åren. Vi går till och med så långt som att säga att om ditt hem inte ger dig glädje så är det i behov av en ombyggnad. Även om det alltid har varit så att inredningen påverkar vårt humör har aldrig kopplingen mellan hem, hjärta och sinne haft en sådan betydelse.

I vår strävan efter hälsa och lycka har vi provat på inredningstrender med anknytning till andlighet, särskilt österländska influenser som buddhism. Men som många av er säkert håller med om, handlar den ikoniska Buddha mindre om religiösa aspekter och mer om vad den representerar.

Visuellt sett symboliserar Buddha upplysning, visdom och kunskap, samt kan ge lugn och ro i hemmet. Det finns också ett element av lugn och ro, vilket kan ses i dess meditativa stillhet.

För den som är besatt av välbefinnande är Buddha-tapeter, Buddha-väggkonst eller Buddha-skulpturer nästa stora grej. Här är varför den här trenden kommer att bli enorm (och varför den passar bra i alla hem).

Buddha är den personifierade fridfullheten

buddha wallpaper in white zen room

Ditt hem ska vara en plats där du kan njuta av lugn och ro under hela dagen. Men god gammaldags P&Q (peace and quiet) kan vara svårt att få när alla arbetar på distans. Med fler distansarbetare än någonsin tidigare är det viktigt att ha ett litet hörn som du kan kalla ditt eget.

Buddha-tapeter, som den härBuddha Panoramic-tapeten, förkroppsligar allt som är fridfullt, lyckligt och ett med universum. En rent vit bakgrund gör hjärnan renare, medan den mediterande statyn ger dig en känsla av lugn och ro i ditt rum.

Även när det råder oordning och dysfunktion i hemmet kan du återgå till neutralitet bara genom att se den här väggmålningen. Det är ett charmigt tillägg till vilket rum som helst, men skulle fungera särskilt bra i ett hemmakontor eller i gemensamma utrymmen som vardagsrummet.

Jordiga, tonala färger fungerar alltid

buddha wallpaper in living room

Naturens färger får oss inte bara att känna oss fantastiska, utan de har också en lång hållbarhet. Om du vill ha en trendig, wellness-ledd inredning som ger zen i din enkla bostad (men som också är helt tidlös) är jordnära nyanser rätt väg att gå.

Traditionellt sett tillverkades buddhistiska skulpturer av sten och terrakotta samt av metaller som brons, silver och guld. Även om vissa av de mer överdådiga statyerna var försedda med en ljus guldplätering, smälte de flesta av dem in i miljön.

Den här väggmålningen "Statue of Buddha" ger ditt hem en organisk värme och är estetiskt sett lika iögonfallande som mysig. Den är djärv och lugnande på samma gång - och ett enkelt sätt att ge en enkel design ett omedelbart wow.

Buddha tapet kan hjälpa dig att slappna av

wallpaper with buddha in dining room

Avslappning är viktigt under alla delar av dagen, från några lugna stunder på morgonen till lunchpausen och när du läser i sängen. Men den tidpunkt då vi behöver det mest är på kvällen, särskilt efter en lång arbetsdag.

Det är därför som Buddha-murmålningar, som denna muralmålning med en solnedgångsstaty, är perfekta för familjeutrymmen och vardagsrum. En av de bästa tiderna för meditation är vid solnedgången och i kombination med bilden av Buddha kommer du omedelbart att känna dig lugnare.

Undrar du varför det är så lugnande att bara titta på den här tapeten? Det beror på att en handflata som hålls upp med ansiktet utåt i buddhistisk praxis står för undervisning, vård och uppmuntran. Vad sägs om att sprida positiv energi i hemmet?

Guldbuddhor kan vara superpraktfulla

golden buddha mural

Många praktiserande buddhister anser att det är viktigt att leva enkelt och respektera balansen i naturen, och det innebär ofta att man måste avstå från extravaganser. Men visste du att Buddhas historia började med rikedomar?

Buddha, som föddes som en rik prins, avstod från sitt liv i palatset för att ge sig ut på en resa i sökandet efter upplysning. Ändå har ädelmetaller som guld alltid haft betydelse inom buddhismen. Guld är kopplat till solen och står för renhet, lycka och frihet. Så det är därför du hittar så många guldbuddhor i vårt sortiment av religiösa och ikoniska väggmålningar.

Om du vill finna inre frid och samtidigt förhöja din inredning med varma guldtoner, kommer den här tapettrenden att ge dig allt detta med en extra portion glamour.

Den här trenden hyllar den österländska kulturen

buddha wall mural in bedroom

Enighetens kraft kan förändra tankesätt och resultat. Att öst och väst möts i inredningsvärlden har alltid varit en stor framgång, och det är därför vi älskar den här trenden.

Vi tycker att den här hisnande vackraSukhothai tapeten är den perfekta bakgrunden för alla rum där du har gäster. Den väcker samtal, inspirerar till resor och uppmuntrar till nyfikenhet så att människor lär sig mer om andra kulturer. Att använda en sådan här väggmålning i ett privat utrymme, som ditt sovrum, kan också vara fördelaktigt eftersom det hjälper dig att fly när vardagen blir för mycket. Bara åsynen av vatten kan lugna ditt sinne, så gör landskap till en favorit för vilsam slummer, oavsett om det är i gästrummet eller i sovrummet.

Mindfulness bör utövas dagligen

calming office wallpaper with Buddha

En annan anledning till att Buddha-papper är nästa stora grej är den ökande utövningen av mindfulness. Detta är ett begrepp från buddhismen där vi strävar efter att vara medvetna om nuvarande tankar, känslor och förnimmelser utan att döma. Det finns gott om forskning som tyder på att mindfulness hjälper oss att stänga av distraktioner, förbättra minnet och minnet, öka koncentrationen, reglera känslor och hantera ångest och depression.

Den här väggmålningen "Den gyllene Buddhas hand" visar Vitarka Mudra, som är en handgest för resonemang, övervägande och överläggning. Det finns ingen bättre plats för denna typ av inre reflektion än ditt kontor hemma, eller någonstans där du tillbringar större delen av din dag.

För att uppnå en medveten minimalism och hålla utrymmet fritt från skräp ska du välja kvalitet framför kvantitet, använda organiska element och naturliga färger, integrera mjuka texturer och dekorera med energigivande växter.

Buddha väggmålningar = himmelriket med texturer

buddha mural in living room

Textur är allt i inredningen. Den kan få dig att känna dig på ett visst sätt. Den kan dra till sig eller avleda din uppmärksamhet till/från olika fokuspunkter och den kan skapa djup och dimensioner och utvidga eller förtäta ett rum visuellt.

Vi har ett helt bibliotek med tapeter med ytstrukturer som kan göra detta, från tapeter med träeffekt och marmorväggar till betongtapeter med industriellt utseende för en urban och modern finish. Men den här Buddha-väggmålningen i sten är vår favorit eftersom den ger omedelbar textur samtidigt som den skapar lugnande miljöer för att sova, slappna av eller meditera.

Du kan lägga till mjuka färger i ditt designschema.

meditating buddha wall mural in living room

Du kommer inte att hitta några ljusa neonfärger eller sinnesbrytande geos här, men buddhisminspirerade väggmålningar kan ändå vara ett sätt att sätta färg på ditt hem. Varma färger tenderar att vara det centrala temat, med balsamiska solnedgångsfärger, rika metaller som koppar, brons eller guld och vackra färger som är kopplade till naturen.

Oavsett om det är den delikata rosa lotusblomman, den frodiga grönska som omger templen i våra väggmålningar, en glittrande vattenmassa som är blå som ett hav, eller det orange tyg som omsluter statyer i Thailand, hittar du många sätt att införa eleganta färger i din inredningspalett.

Vad tycker du om Buddha-tapeter som dessa? Kan du se dem i ditt hem? Berätta för oss i kommentarerna nedan om dina favoritsätt att införliva wellness i din heminredning...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €