4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
above view of woman's arms typing on a laptop and writing in a notepad

05/01/2021   POSTET AV

10 av de verste arbeider hjemmefra Tips

Att arbeta hemifrån är fortfarande ett ganska nytt koncept och har bara blivit en realitet under de senaste åren. Så mycket att de som arbetade för 50 år sedan troligen skulle ha varit förvånade över tanken på att så många av oss skulle ta itu med våra jobb från hemmet! Men på grund av teknikens framväxt och sedan omvälvningen av COVID-19 har majoriteten av världens arbetande befolkning inrättat ett kontor i sina enkla bostäder.

Trots att det är mycket lättare att pendla har det också sina problem att arbeta hemifrån. Hur man organiserar sin dag, var man ska inrätta sitt kontor eller hur man helt enkelt undviker frestelsen att äta från kylskåpet var 15:e minut är bara några av de problem vi har att ta itu med. Så om du vill ha råd om vad du INTE ska göra kan du läsa 10 av våra värsta tips för hemarbete som du ska undvika.

1) Gå upp sent

girl with black hair and glasses looking at phone in bed with a shocked look

Att gå upp sent är först och främst det sämsta rådet för att arbeta hemifrån. Om du tar itu med din att-göra-lista så fort du vaknar kan du komma igång med uppgiften och få mer tid att ägna åt den under dagen. Om du vaknar sent låter du morgonens sömnighet ta över i stället för att komma igång med uppgiften!

Att gå upp tidigt innebär dessutom att du kan börja jobba tidigare och sluta tidigare (om ditt arbete tillåter det). Då har du mer tid på eftermiddagen för att springa en runda eller göra de där hushållssysslorna som du har skjutit upp i flera dagar!

2) Ändra din rutin varje dag

person planning their day in notepad

Tätt sammankopplat med att gå upp sent är tanken på att börja och avsluta arbetet eller ta raster vid olika tidpunkter varje dag en riktigt dålig idé. Genom att se till att din rutin är densamma varje dag kan du uppnå en bra balans mellan arbete och privatliv. Även om du arbetar hemifrån, försök att följa dina normala arbets- och sömnmönster. Varför inte integrera din pendlingstid genom att ta en promenad eller läsa?

Och när arbetet är slut, se till att det är slut! Rensa undan dina arbetssaker eller stäng dörren till kontoret. Återvänd först när din nya arbetsdag börjar igen. Om du är dålig på att ställa upp uppgifter för dig själv, ge dig själv ett ordentligt schema att följa under dagen. Håll en dagbok eller kalender så att du kan förutse dina framtida deadlines.

3) Du har ingen särskild arbetsplats

woman working on laptop in bed with dog sat next to her

Att sitta i soffan eller ligga i sängen kan verka som en bra idé för tillfället (särskilt om du har en sån där dag), men det är ett riktigt förbjudet område om du vill arbeta produktivt. Se i stället till att du har ett särskilt område där du kan arbeta. Om du inte har ett hemmakontor kan du helt enkelt arbeta vid ett bord, till exempel i matsalen. På så sätt kan du koncentrera dig på dina arbetsprioriteringar.

Försök att se till att det inte finns några frestande distraktioner på din arbetsplats, till exempel en TV eller ett kylskåp (kök är inte de bästa platserna att arbeta på)! Se bara till att du har allt du behöver på samma ställe: laddare, anteckningsblock, pennor, dryck osv. Och glöm inte att göra det bekvämt. Ha en filt eller extra kuddar för när du fryser eller behöver extra stoppning på stolen! Du kan till och med använda en gammal kartong för att vila fötterna på!

4) Arbeta i ett rum som inte ger dig någon motivation.

green forest wall mural in home office with wooden desk and stools

Muralmålning på bilden: Enchanted Woodland

Detta är definitivt ett av våra sämsta tips för att arbeta hemifrån. Det är ingen bra idé att inrätta kontoret i det stökiga sovrummet som i princip är "dump-it-zonen". Varför inte skapa ett motiverande hemmakontor som är både snyggt och trevligt att vara på? Även om du har inrättat ditt kontor i matsalen finns det ett antal sätt att skapa en inspirerande arbetsplats.

För det första, håll dig organiserad. Välj smakfulla förvaringsutrymmen som på ett subtilt sätt bidrar till rummets inredning, men som också blir din räddare i nöden när det gäller att förvara de viktiga arbetsdokumenten - ja, de som du hela tiden tappar bort! Att välja ett skrivbord med lådor, praktiska hyllor eller smala skåp är alla bra sätt att få in mer förvaring i ett rum. Det är inte bara praktisk förvaring som förbättrar organisationen, utan det ger ditt arbetsområde en minimalistisk look som hjälper dig att behålla ett klart sinne.

black wallpaper with pink writing that says 'think positive thoughts' in home office with wooden desk and grey chair

Muralmålning på bilden: Tänk positiva tankar

För det andra, ha en motiverande inredning. Vi kan alla känna oss otrygga ibland när vi arbetar, så det är viktigt att vi omger oss med motiverande saker. Skapa en inspirationstavla med citat, foton av platser du gärna skulle vilja åka till eller helt enkelt foton av dina nära och kära. Placera den på en vägg som du tittar på under hela arbetsdagen. Eller varför inte installera en inspirerande väggmålning för hemmakontoret? En uppfriskande skogstapet kommer att lugna dina nerver när det blir tuffa tider eller en väggmålning med positiva citat kommer att påminna dig om varför du arbetar så hårt!

5) Gå in på sociala medier hela tiden

blond woman wearing a white shirt on her laptop not looking at her phone

Vi kan inte betona hur mycket detta är en dålig idé. När du är hemma kan ingen övervaka dig och ibland kan du frestas att bläddra oändligt mycket i sociala medier! Det är inte bara hemskt för din arbetsproduktivitet utan det är ett sådant slöseri med tid! Om du vill scrolla på webben, spara det till rasterna. När du arbetar hemma kan du trots allt börja känna dig isolerad! Så se till att du håller kontakten när du inte arbetar.

Om du vill slippa röra dig på sociala medier när du borde jobba, göm din telefon! Sätt på den högt om chefen ringer, men förvara den i ett annat rum. Eller håll den borta från skrivbordet eller ta den helt enkelt ur handen. För det andra, gör det svårare för dig att scrolla på webben på din arbetsapparat. Ta bort sociala nätverk från dina genvägar i webbläsaren och håll frestelserna borta...

6) Planera och ta itu med de svåraste uppgifterna när du är oinspirerad

Above View of Working from Desk

Detta är naturligtvis ett av de sämsta tipsen för att jobba hemifrån som finns. Istället för att ta itu med uppgifter när du är demotiverad bör du njuta av flexibiliteten i att arbeta hemifrån. Planera din dag så att den passar DIG. Om du är en morgonpigg person kan du ta itu med de svåra uppgifterna på morgonen, eller om du vaknar mitt på eftermiddagen kan du göra dem då. På så sätt spenderar du mindre tid på att skjuta upp saker och ting och får jobbet gjort och dammat av!

7) Bry dig inte om en balans mellan arbete och fritid

woman with yellow shirt putting away her laptop when the working day is over

Ja, det här tipset är löjligt. Vi behöver alla definitivt ta en paus från vårt arbetsliv, och eftersom vi arbetar hemifrån är det ännu svårare att separera de två. Därför är det viktigt att stänga kontorsdörren eller packa undan dina arbetssaker så fort arbetsdagen är slut.

Om du använder samma bärbara dator för jobbet som för privat bruk kan du ställa in webbläsaren, t.ex. Google Chrome, så att du har flera konton med olika verktygsfält längst upp. På så sätt kan du ha ett verktygsfält för hemmet och ett separat för arbetet. Du vill verkligen inte bli påmind om den viktiga uppgiften på lördagskvällen när du handlar på nätet!

8) Ta inga pauser!

man with grey hair sat at table drinking coffee and eating a sandwich

Om vi aldrig tog några pauser från arbetet kan man nog säga att vi inte skulle klara oss särskilt länge! Och ett av de största problemen när man arbetar hemifrån är att många av oss känner att vi måste vara tillgängliga hela tiden. Om du håller dig till en strikt arbetsrutin och utför dina dagliga uppgifter behöver du inte logga in klockan 21.00 när du borde sitta i soffan och titta på din favoritserie. Och om du är en av dem som sms:ar om jobbet i arbetsgruppschatten på kvällarna eller helgerna, så sluta! Så länge det inte handlar om viktig information som de behöver veta före måndag är det inte hälsosamt för dig eller dina kollegor.

Vårt tips för hemarbete är därför att se till att du tar pauser under dagen. Om du har tid på din middagspaus, varför inte ta en promenad, lägga dig ner eller lyssna på en av dina favoritspellistor? Varför inte bara koka kaffe eller ägna 5-10 minuter varje timme åt att fokusera på något annat? Detta kommer att fräscha upp dig och öka din produktivitet. Du kan till och med se hur många stjärnhopp du kan göra på 5 minuter! Utmaning accepterad...

9) Har inga gränser

mother trying to work on laptop sat on couch with daughter jumping on it next to her

Att inte ha några gränser är farligt i ditt privatliv, så varför skulle du inte ge dig själv några gränser på din arbetstid? Förutom att skapa ett dagligt schema, ta pauser och ta bort sociala medier är det inte bara bra för din produktivitet utan även för din mentala hälsa att sätta gränser för dina familjemedlemmar under arbetstid.

Om du är förälder kan du behöva ändra ditt arbetsschema så att du kan anpassa dig till familjelivet. Om ditt barn är tillräckligt gammalt kan du förklara för dem när du behöver vara ensam för att utföra ditt arbete. I vissa fall kan du till och med visa dem ditt schema så att de förstår bättre. Ditt husdjur kanske har vant sig vid att du är hemma mer, så försök se till att de förstår när de behöver lämnas ensamma och du behöver arbeta. Trots att vi gärna skulle vilja tillbringa all vår tid med våra barn eller pälsvänner, innebär ett strikt schema för dig själv att du får mer arbete gjort och därmed kan tillbringa tid med dina nära och kära utan att känna dig stressad över arbetet.

10) Slå dig själv

woman with blond hair and red t shirt sat at desk stressed

En del av er kanske är besvikna på er själva eftersom ni känner att ni inte arbetar lika bra som när ni gick in på kontoret. Så länge du har tagit till dig de goda råden ovan finns det inget annat du kan göra! När din arbetsdag är slut ska du vila. Du förtjänar det!

Har du gillat våra värsta tips om hemarbete? Lämna en kommentar nedan för att berätta hur du har lyckats med att arbeta hemifrån!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €