4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Leonid Afremov's colourful painting of couple in park wallpaper in living room

20/07/2021   POSTET AV

Hvorfor vi elsker Leonid Afremov

Den rysk-israeliske Leonid Afremov var en modern impressionistisk konstnär. Hans verk, som skapades med oljefärg och palettkniv, är levande av färg och rörelse. De har en unik skönhet som gör hans verk till exemplarisk konst för hemmet - en av de viktigaste anledningarna till att hans konst ser bra ut som tapetmålningar.

I den här artikeln får du veta mer om Leonids resa. Från hans början i Vitryssland med sina stödjande föräldrar till när han bestämde sig för att göra den stora flytten till USA. Afremovs resa för att bli konstnär var inte lätt, men nu betraktas han som en av de mest begåvade impressionistiska konstnärerna hittills.

Leonid Afremovs tidiga början och utbildning

Leonid Afremov's musician cats wallpaper in dining room

Muralmålning på bilden: Katter från Kuba

Leonid Afremov var en internationellt erkänd modern impressionistisk konstnär som skapade målningar med palettkniv och oljefärg. Leonid föddes i Vitryssland 1955 och upptäckte tidigt sin passion för konst. Hans judiska föräldrar, Bella Afremova och Arkadiy Afremov, uppmärksammade hans talang och uppmuntrade honom att utveckla sina färdigheter. Han deltog i så många konstklasser som möjligt i skolan och tog privatlektioner med lokala konstnärer.

Efter gymnasiet gick Leonid på Vitebsk Education Institute där han studerade konst och grafik. Det var här han fick ta del av Marc Chagalls, Picassos, Dalis, Modiglianis och 1800-talets franska impressionism. Allt detta återspeglas i Leonids livfulla konstverk i dag.

Familjeliv och början av hans karriär

Leonid Afremov's painting of couple by lake in simple bedroom

Muralmålning på bilden: Spirit by the Lake

Efter college bosatte sig Leonid Afremov med sin fru Inessa Afremova och de bildade familj. Under tiden började hans karriär som etikettdesigner för en lokal öl- och spritfabrik innan han blev scenograf för en lokal teater. I början av 80-talet tog Leonid på sig frilansarbete under våren och sommaren för gårdar och skolor. Han designade och gjorde olika propagandaaffischer samt skapade temarum och väggar för deras evenemang. På vintern skapade han målningar hemma som inte fick visas på statliga utställningar på grund av hans judiska arv. I stället såldes de privat eller gavs bort gratis.

Efter att ha drabbats av Tjernobylkatastrofen i mitten av 1980-talet tog familjen Afremov chansen att flytta till Israel 1990. Eftersom Leonid var en nybliven rysk invandrare hade han dock fortfarande svårt att sälja sin konst. Under denna tid kunde han inte experimentera och producerade endast verk med akrylfärg och akvarellfärg eftersom det var vad folket ville ha. Hans son Dmitry hjälpte till att sälja sin fars verk genom dörrförsäljning och de fick snart tillräckligt med pengar för att öppna ett galleri och en ramsaffär i Ashdod. Kort därefter kunde Afremov etablera sin identitet och började experimentera med en palettkniv.

År 2001 vandaliserades Afremovs galleri helt och hållet. Detta ledde till att han året därpå började ett nytt liv i USA. Även om han hade några försäljningar från gallerier kunde Leonid Afremov fortfarande inte producera det han älskade.

Äntligen framgång

colourful abstract painting of couple in fall park in grey, orange and yellow living room

Muralmålning på bilden: Farväl till ilska

Det var inte förrän 2004, när hans yngsta son Boris gick ut gymnasiet, som han fick kontakt med eBay. Folk älskade Afremovs målningar och han fick genast positiv respons. Han började tjäna hundratals, ibland tusentals dollar! Efter en utmanande start på sin karriär såg Afremov äntligen resultat.

Det råder ingen tvekan om att Afremov kunde ha gett upp sin passion vid många tillfällen. Till slut började han skapa konst som han älskade och som även folket älskade. I ett uttalande på Leonid Afremovs biografi står det att hans målningar i allmänhet återspeglar vissa personliga minnen och känslor. Han reste mycket och fångade ögonblick med fotografier som han sedan översatte till målningar.

Leonid Afremovs senare liv

painting of two tigers cuddling metal print in grey lounge

Metalltryck i fotot: Sweetness

Under de sista 15 åren före sin bortgång utbildade Afremov en grupp professionella konstnärer i sin ateljé för att lära dem sin målarstil. Först lärde han dem att måla bakgrunder och göra blyertsritningar och sedan skulle Leonid avsluta allt detaljarbete. Därefter började han utbilda sina elever i att färdigställa återskapande bilder för att öva.

Leonid Afremov avled den 19 augusti 2019 och efterlämnar sin fru, två söner och fyra barnbarn. Hans familj är stolt över Afremov som var en stor man och en sann inspirationskälla. De har för avsikt att fortsätta dela hans konst med världen och siktar på att göra det så länge de kan.

Några av våra favoriter

colourful painting of mediterrean street wallpaper in lounge

Muralmålning på bilden: Kvälls väggmålning

Vi är stolta över att ha några av Leonids vackraste mästerverk i våra skräddarsydda samlingar av tapeter och metalltryck. Njut av romantiska scener med par som går bland höstträd efter regn och finurliga kubanska kattmusiker till majestätiska tigrar och vackra medelhavsgator. Alla våra väggmålningar är skräddarsydda för att passa in på väggen och kan tryckas på en rad högkvalitativa tapetmaterial. Våra vackra metalltryck finns för närvarande endast i Storbritannien och kan avnjutas inomhus eller utomhus under ett skydd.

Även om vi bara har ett litet urval av hans målningar tillgängliga som väggmålningar och metalltryck, kan vi begära ett favoritverk som inte finns på vår webbplats för din räkning.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €