4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
purple/blue flower painting wallpaper

17/12/2021   POSTET AV

9 bakgrunnsbilder til Pantones farge på året 2022

Det är den tiden på året igen då vi fyller våra Pinterest-boardar med allt Pantone, redo för den nya säsongen! Pantone Colour of the Year 2022" handlar om att tända den kreativa andan, och vi tycker att den här pigga färgen har potential att se bra ut i alla rum i huset.

PANTONE 17-3938 "Very Peri" är en periwinkle-nyans som visar på nya möjligheter när vi kommer ut ur dystra tider. Dynamisk, nyfiken och spännande kan Very Peri hjälpa oss att återuppväcka vår livslust och få oss att känna oss förnyade.

Förutom en känsla av nyhet har den här nyansen de vanliga egenskaperna hos blått (tröstande, lugnande och jordnära), men med en injektion av skoj tack vare den ungdomliga violettröda undertonen. Det är en nyans som återupplivar trötta interiörer - och här är 9 tapeter som passar till Very Peri och som kommer att ge ditt hem ett nytt liv!

1. Flerfärgad blå/lila geode tapet

purple and blue geode wallpaper in simple bedroom

Muralmålning på bilden: The Deep

Den här vackra väggmålningen av Lara Skinner är en fest för själen och innehåller nästan Pantones Årets färg 2022 i sitt kalejdoskop av lugnande blått och lila. Geoder är ofta kopplade till healing och spiritualism, och många tror att dessa naturstenar kan förbättra humöret, skapa balans och öka energin. Lara Skinners The Deep fångar den fulla magin av detta.

Enligt formpsykologin skapar böjda linjer en känsla av förtrogenhet och komfort och kan hjälpa oss att varva ner, vilket gör geode-papper till en bra matchning för sovrummet.

2. Mycket Peri botanisk tapet för avkoppling

purple watercolour floral wallpaper in pantone colour of the year living area

Muralmålning på bilden: Serene Dream

När det gäller att skapa ett lugnt hem finns det inget bättre sätt än att kombinera en lugnande färg som Pantones Årets färg med några mjuka blommor. Botaniska växter i inredningen hjälper oss att få kontakt med naturen och gör underverk för vår mentala hälsa och vårt välbefinnande.

Bara åsynen av blommiga fraktaler i heminredning kan göra oss glada, och den här väggmålningen Serene Dream av Katy Clemmans är en hyllning till periwinkle i sin bästa form. Den har delikata blommönster i de mest dramatiska akvarellvattnet, perfekt för att skapa en fokuspunkt i gemensamma utrymmen och familjeutrymmen.

3. Stämningsfulla blommor med en antydan till persika

pantone colour of the year very peri dark floral wallpaper with bench and mustard blanket

Muralmålning på bilden: Purple Foliage

Om du föredrar djupare, mörkare och mer gåtfulla färger i hemmet kan den här väggmålningen Purple Foliage passa perfekt in i den stämningsfulla blomstertrenden. De mörka botaniska tapeterna är eleganta, mysiga och romantiska och passar perfekt för en fondvägg. De utgör en fantastisk bakgrund till en lyxig tygchaiselong, en art deco-sideboard eller en designermatplats.

Periwinkle är en färgsprakande färg med djupa lila och plommon, men den är långt ifrån i centrum. Men dess subtila elegans håller designen fräsch - och den passar bra ihop med den överdådiga guldfärgen som skapar värme i alla rum.

4. Hängande eukalyptusträdgård tapet

purple, blue and green hanging leaves wallpaper with white bed and green plant

Muralmålning i bild: Hängande eukalyptus

Vi tror inte att det någonsin har funnits en drömmare kombination än den här tapeten Hanging Eucalyptus, som kombinerar två viktiga trender för nästa år. Den första är biophilic design och vår fortsatta kärlek till grönska i inredningen. Den andra är en vinkning till Pantones Årets färg 2022 då vi plockar fram viskningar av blått och lila - två nyanser som ofta kan dyka upp på samma gren som gröna eukalyptusblad.

Eukalyptus är också känd för sina renande effekter, så säg adjö till negativ energi och låt den här upplyftande väggmålningen sätta tonen för det nya året.

5. Blå bläcktapet för omedelbar effekt

blue and purple tie dye effect wallpaper in office with wooden desk, white desk lamp and buddha head

Muralmålning på bild: Iceberg

Visste du att blått inom färgpsykologin är en av de mest lugnande färgerna att välja? Blå inredning skapar en ren och lugn miljö och är kanske den mest väl mottagna nyansen inom inredning. Detta beror på att blått har förmågan att behaga alla och dess unika förmåga att få människor att omedelbart känna sig avslappnade och trygga.

Om du vill ha en färg som är konservativ och balanserande, men samtidigt vill ha en tapet som väcker intresse, är den här väggmålningen Iceberg av Katy Smeets den ultimata hybriden av klassiskt och modernt konsthantverk. För vem har sagt att konservativt måste vara tråkigt?

6. Pantones Årets färg 2022 är tropisk

navy jungle map wallpaper with light grey and blue cushions

Muralmålning på bilden: Exotic Birds Journey 2

Den här väggmålningen Exotic Birds Journey 2 är nästan en perfekt matchning med Pantones Very Peri. Med ett tropiskt landskap av lövverk och tropiska fåglar sammanfattar den här tapeten allt vi älskar med resor och påminner oss om nya platser och upplevelser.

Det är en passande berättelse för innebörden bakom Pantones Årets färg, som handlar om att omfamna framtida möjligheter och skriva om våra liv efter en global pandemi.

7. Lugnande pastellakvarellmålning

watercolour pink and purple effect wall mural in lounge with grey couch and modern pink table with plants

Muralmålning på bilden: Drömsk pastell och guld

Mjuka rosa och dämpade lila färger skapar verklig harmoni i hemmet, och detta kan förstärkas ytterligare med en touch av guld. Med periwinkans spännande och dynamiska närvaro och den lugnande karaktären hos blush pink är den här tapeten Dreamy Pastel and Gold perfekt för att höja stämningen utan att överstimulera sinnena.

Alla färger kompletterar varandra i perfekt balans, och metalliska guldelement kan ge både modernitet och värme till din inredning.

8. Periwinkle natt scen tapet

dark blue night sky and moon wallpaper in black and white kids bedroom

Muralmålning på bilden: Ravens Feather

Den här väggmålningen Ravens Feather är inspirerad av Pantones Årets färg 2022 och gör nästan den magiska färgen Very Peri till stjärnan i showen. Denna abstrakta scen skildrar ett månbelyst bergslandskap för total eskapism och avkoppling.

Den passar utmärkt i alla utrymmen, men vi tycker att den är särskilt effektiv i sovrummet, barnrummen eller gästrummen som behöver en omedelbar förändring.

9. Lila/blå ängstapet

purple flowers wallpaper with grey couch and purple accessories

Muralmålning på bilden: Violet Wild Meadow

När Pantone Colour of the Year offentliggjordes var det första vi tänkte på alla vårblommor som vi kan förvänta oss att se 2022. Färgen Very Peri är förstås inspirerad av periwinkblomman, men massor av andra blommor kommer i åtanke - bland annat lavendel, salvia, blåskägget, vattenfallet azurblå dimma, munkblommor, ökenblåklocka, druvhyacint, iris, blå tusensköna, viol och många, många fler.

Den här väggmålningen Violet Wild Meadow kombinerar allt vi älskar med blommiga tapeter med en antydan till nästa års mest eftertraktade färg, och för in naturens skönhet i hemmet.

Observera att Wallsauce inte skriver ut sina tapeter enligt Pantone. Dessa mönster har valts ut för att komplettera Very Peri.

Älskar du Pantones vackra Årets färg för 2022? Vilket rum skulle du dekorera med denna glada men lugnande nyans? Berätta för oss i kommentarerna nedan, eller dela med dig av dina favoritfärgtrender för nästa år...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Petter Lauritz Sand

21/02/2022

Mindfulness!! Harmonisk Mindful. Innspirert av Natur elementene. Avslapet. Glad et fristed, en av nøkkelsystemene i Feng-Shui naturlig og nøytrale nyanser. Creative farger, blått, grønn, gull, coral rødt, oransje og brunt, duse pasteller. Ønsker tapeter strand og sjø, natur og flora natur blomster eventuelt kirsebær tre greiner med hvite og gul blomster. Lisboa har fine panoramautsikt himmelen og havet? Vennlig hilsen Petter Lauritz Sand Isilda Maria Fernandes Sand

Amy @ Wallsauce

21/02/2022

Hei Petter. Hvis du leter etter et oppmerksomt tapet, er 2022s pantonefarge absolutt et godt valg. Hvis du leter etter et spesifikt tapet, hvorfor ikke søke på vårt utvidede utvalg her? - https://www.wallsauce.com/no/wall-murals-wallpaper/extended-range

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €