4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Egendefinerte veggmalerier av høy kvalitet direkte på døren din
blue and white oriental vintage style wallpaper with white and blue couch

26/04/2022   POSTET AV

Trendy bakgrunnsbilder for et Instagrammable hjem!

Interiöra tapeter har ett stort genombrott just nu. Djärv, säker och full av självförtroende - det är det bästa sättet att dekorera dina väggar om du vill göra ett uttalande.

För att förstå hur vi hamnade här, låt oss titta tillbaka på dess korta historia.....väggbeklädnader användes för första gången på 1500-talet och i början av 1900-talet fanns de överallt, i både de fattigaste och rikaste hemmen. I mitten av 1900-talet ersatte dock färg tapeterna som det mest populära inredningsalternativet. På 1960-talet fick tapeten sitt stora uppsving, och detta följdes av en ny comeback på 1980-talet...

Men idag genomgår tapeterna en renässans. Om du letar efter sätt att förhöja din inredning och göra ditt hem 100 % instagrammbart är tapeter det rätta sättet att göra det på.

Här är fem trendiga tapeter som kommer att få alla att gilla, dela och följa dem!

Tiger tapet inspirerad av Gucci

green, black and white tiger and leopard wallpaper in trendy pink and grey lounge

Muralmålning i bild: Grön tigerleopard från Extended Range

Under de senaste åren har vi sett många olika tapetmönster som hyllar naturen. Och vi pratar inte bara om löviga botaniska växter eller inredningsdesignens odödliga kärlek till djungelkulturen. Vi talar om vildmarkens kungar och drottningar - ja, riktiga kungligheter. Med detta menar vi naturligtvis de stora katterna, rovdjuren, de sällsynta och eteriska odjuren som vi bara kan drömma om att komma nära.

Tigrar är en av dessa vackra varelser som vandrar runt i naturen och har en otrolig makt i djurriket. Dessa starka kattdjur springer i hastigheter på 40 miles i timmen, kan hoppa upp till 16 fot högt i luften och har knivskarpa tänder för att gripa tag i rörliga byten.

De har också de mest magnifika rockarna, med ett mönster som har varit omtyckt i modebranschen i många år. Om du är inspirerad av tigergaloppen kan du prova vår tapet Green Tiger Leopard.

Överdimensionerad blommig tapet (riktigt överdimensionerad)

peach floral wallpaper in bedroom for trendy wallpapers look

Muralmålning på bilden: Mellow Florals

Blomstertryck är verkligen inget nytt eller banbrytande. Faktum är att det har gjorts om och om igen (gäsp) och det vet vi alla. Men låt oss få en sak klarhet i det här - blommönster förlorar aldrig sin wow-faktor. Blommornas skönhet kan dessutom presenteras och tolkas på så många olika sätt - så vi lovar att om du gör floraler rätt kommer du aldrig att bli uttråkad.

Om du är orolig för att vara förutsägbar kan du välja årets heta trend med överdimensionerade blommor för att få ditt hem att sticka ut. Tänk stora, djärva växter. Blommiga fraktaler som tar över ett rum. Kraftfulla kronbladstryck som kräver uppmärksamhet så fort du kommer in. I år har vi inget tålamod för små och subtila - så satsa istället på livsformat.

Den här väggmålningen från Mellow Florals är kanske lite dämpad i färgen, men låt inte namnet lura dig. Det här är tuffa botaniska växter som skriker "titta på mig". Så du behöver inte mycket annat i rummet för att skapa den rätta stämningen.

Överdimensionerade blommor som den här passar särskilt bra i sovrummet och ger en romantisk touch utan att vara tråkiga.

Natursköna bakgrundsbilder med hela världar inuti

sage green vintage style jungle wallpaper with gold bath tub

Muralmålning på bilden: Leopard Landscape

Kanske är det efterdyningarna av pandemin. Kanske är det den globala förskjutningen från minimalistisk till maximalistisk design. Eller kanske beror det på att tapeterna genomgår en pånyttfödelse och att människor blir mer och mer djärva i sina designval. Oavsett vad orsaken är verkar sceniska tapeter vara helt i ropet för tillfället.

Konstnärliga väggmålningar används för att förvandla rummen till helt nya världar och förflytta dig från en tråkig förort till en tropisk skog, en vild djungel eller en safari.

Dessa väggmålningar kan föreställa natur, djur och människor. De kan berätta fascinerande historier om livet på mindre vanliga platser och kan vara den perfekta inspirationen för dem som reser. Och för att verkligen känna deras fulla berättelse bör du inte bara använda dem på en fondvägg. Varför välja en när du kan försköna alla dina väggar?

Den här trendiga tapettrenden fungerar bra även i de mest oväntade utrymmen, som badrum, tvättstuga eller den lilla toaletten på nedervåningen som du aldrig vet vad du ska göra med.

Retro trendiga tapeter som är roliga att titta på

pastel toned shapes wallpaper in cool living room

Muralmålning på bilden: Elements of Shape

Abstrakta former, intressanta geos och en nonsensartad blandning av mönster kan vara ett bra sätt att göra ditt hem värt att få Instagram-följare.

Funkiga retrotapeter har verkligen gjort comeback de senaste åren, sedan mitten av århundradet blev en seriös grej. Men inredningsvärlden har blivit experimentell och förvandlat klassiska tryck och mönster till något som är lite mer utmanande för ögat. För det är ungefär där vi befinner oss just nu... husägare behöver inte bli nedlåtande och trender behöver inte fördummas eller förenklas. Människor är upplysta och vill inte ha mainstream.

Om den här väggmålningen av Elements Shape går emot din hjärnas behov av ordning, och om den glädjer dig samtidigt som den gör dig lite nervös, så är det bra. Tankeväckande och samtalsframkallande är bättre än förutsägbart och likadant när som helst i veckan.

Toile de jouy tapet i designerstil

blue and white oriental vintage style wallpaper with white and blue couch

Muralmålning på bilden: Nanas Dynasty

Toile de jouy var en fransk besatthet som började på 1600-talet och var mycket inspirerad av de indiska chintztygerna som kom till landet vid den tiden. Liksom resten av västvärlden var de också förälskade i Orienten, och detta påverkade starkt den franska tygdesignen i århundraden framöver.

Dior är ett av de franska modehusen som har varit en av de främsta förkämparna för detta tidlösa tryck i många år. Från salongerna på Avenue Montaigne 30 till de senaste kollektionerna har Diors Toile de Jouy-mönster alltid varit ikoniskt.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Dior Maison Official (@diormaison)

Om du vill ha en Dior-inspirerad look finns det många olika stilar av chinoiserietapeter att utforska. Eller så kan du helt enkelt välja blå och vita chinamönsterinspirerade eller botaniskt inspirerade väggmålningar, till exempel väggmålningar från en av våra presenterade designers, Tashi Tsering.

Älskar du de här trendiga tapeterna som folk är förtjusta i just nu? Berätta om din favorit i kommentarerna nedan, eller berätta vilka heta tapettrender du har sett på Instagram på sistone...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €