4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Maximalist vintage style living room

20/02/2023   POSTET AV

Trender: Maximalist Vintage-stil

Om du är en ivrig följare av inredningstrender har du troligen hört talas om den hetaste nya inredningstrenden som har kommit till. Maximalistisk vintagestil är het just nu, men vad är det egentligen och hur kan du experimentera med den i ditt hem? Enkelt uttryckt är kombinationen av djärva mönster och klara färger kärnan i den här trenden, plus livfulla accessoarer och grönska. Följ med oss när vi gör en djupdykning i den här trenden.

Så vad exakt är den maximalistiska vintage-stiltrenden?

Maximalist dark floral wallpaper in living room

Muralmålning i bild: Moonlight Peonies Garden

För att införliva den här trenden i din inredning måste du ta till dig själva essensen av vad den här trenden handlar om. Maximalistisk inredning är raka motsatsen till minimalistisk inredning, så i stället för att fokusera på en ren och överskådlig estetik strävar du efter ett rum som är sprängfyllt av stil.

Den här trenden handlar om att göra djärva och vågade inredningsval (vår väggmålning Flaming Flamingos är ett slående exempel på detta), att luta sig bort från neutrala färger och gå över till excentriska mönster och tryck. Vintageelementet är det som gör den här trenden så lockande. Det är överflödet personifierat och för in det förflutna i nuet med en smäll. Djärva tapeter behöver till exempel inte sparas för en fondvägg. Du kan ha ett djärvt tryck på varje vägg när det gäller den här trenden.

Kraftiga färger och ljusa accenter

Dark vintage floral wallpaper

Muralmålning i bild: Blommor i en vas på en avsats

Så hur ser ett maximalistiskt färgschema i vintagestil ut? Tja, det är ganska kraftfullt. Den här trenden är baserad på djärva färger och innefattar mörkblått och grönt. Dramatiska blomstertryck är perfekta för dem som vill prova den här trenden, och väggarna är den perfekta platsen att börja på.

När det gäller tapetdesign är möjligheterna oändliga. Vår väggmålning Flowers in a Vase on a Ledge skapar den ultimata bakgrunden till ett maximalistiskt vintage-boende. Det är en fest för ögonen. Om du någonsin har fantiserat om att pryda ditt hem med en tjusig tapetdesign men aldrig haft modet, är detta den perfekta tidpunkten att prova denna trend. Rikt utformade tapeter är en viktig aspekt av den här trenden.

En väggmålning är ett superenkelt sätt att lägga till dramatik till din inredning på ett ögonblick. Men sluta inte där. Maximalistisk vintagestil handlar om starka färger, så fortsätt med temat när du väljer ut dina möbler och accessoarer. Soffor i juveltoner, djärva mattor och kuddar är ett populärt sätt att uttrycka din syn på denna trend.

Visa värdefulla prydnadsföremål

Maximalist vintage living room

Bildkälla: @doertyss via Pinterest

Vår favorit med den här trenden är att den ger hemmaboende människor en perfekt möjlighet att ge varje rum personlighet. En trend dikterar inte längre att ett utrymme måste vara skräpfritt för att vara estetiskt tilltalande.

Den maximalistiska vintage-trenden bjuder in dig att visa upp dina mest värdefulla ägodelar. Vi talar om bokhyllor som svämmar över av vältummad läsning, prydnadsföremål som du plockat upp när du besökt avlägsna destinationer och souvenirer från nära och kära.

En enkel idé är en gallerivägg. Istället för att bara fylla den med ramar kan du använda vintage-speglar och prydnadsföremål för att skapa en trendig look. Glöm noggrant utformade soffbord. Varje yta är en plats för att visa upp din egen unika känsla för stil. Den här trenden berättar en historia och låter dig uttrycka din personlighet genom ditt utrymme.

Blanda det gamla med det nya

Vintage record player

En del av charmen med den maximalistiska vintage-trenden är att blanda moderna föremål med dyrbara prydnadssaker från det förflutna. Det kan vara allt från vintageföremål som gått i arv genom generationerna till utmärkta fynd i den lokala secondhandbutiken. Återigen är det inte nödvändigt att spendera en förmögenhet för att uppnå denna look. Du kan hitta fynd i stadens second hand- och vintagebutiker.

Den här trenden handlar inte om överväldigande skräp. Det handlar om att skapa en meningsfull historia med dina ägodelar. Varje föremål i ditt hem ska betyda något för dig, oavsett om det är dess historia eller bakgrundshistoria. Det kan vara att din mormor gjorde den, eller kanske är det en sentimental medaljong från din barndom.

Avsluta utseendet med vacker grönska

Bold maximalist bathroom with green wallpaper

Foto från Donna Shenton. Muralmålning: Garden Sage

Grönska spelar en stor roll i den maximalistiska vintage-trenden, och den goda nyheten är att en stor växt i ett hörn av ett rum ger omedelbar karaktär utan att bryta din budget. Du kan använda växter för att rama in en spiselkrans, för att piffa upp ett soffbord eller för att blåsa nytt liv i ett tråkigt sovrum. När du väl behärskar de viktigaste delarna av den här trenden genom att förvandla varje rum med djärva färger och ljusa accenter kan växter och buskar ge den perfekta avslutningen. Kom ihåg att den här trenden är överdriven när du väljer växter, så ju större, desto bättre.

Ett pågående arbete

Maximalist vintage style dining room

Bildkälla: Laurel Bern Interiors via Pinterest

Maximalistisk vintagestil handlar inte om perfektion eller välsorterade utrymmen. Den har en känsla av att ha levt in i det som kan omformas och omarbetas i lugn och ro. Halva det roliga med den här trenden är att se den växa och förändras med dig. Du kan blanda och matcha överdådiga mönster och eklektiska texturer tills du är nöjd med dem, utan någon press att skapa en perfekt stylad estetik. Istället för att välja färger och stilar som du tror är trendiga, välj en inredning som du älskar och som inspirerar dig. Det kan inte bli enklare.

Vi hoppas att du gillade våra funderingar om den mycket omtyckta maximalistiska vintagestilen. Håller du med om att mer är mer? Kommer du att prova den i ditt eget hem? Låt oss veta det i kommentarerna.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €