4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Interior styling 2023 trend idea of a gold and blue living room with gold and grey seating

13/09/2022   POSTET AV

Interiør styling 2023 Trender

Det finns mycket att se fram emot nästa år, och några av våra favorittrender från 2022 fortsätter att utvecklas och utvecklas när vi går in i 2023. Med klassiska berättelser om biophilia som fortsätter att vara starka och naturinspirerade nyanser som ökar i popularitet behöver det inte vara dyrt eller tidskrävande att ge ditt hem en makeover.

Faktum är att några små förändringar kan vara allt du behöver för att göra ett trött utrymme modernt. Vare sig du vill fräscha upp ett rum eller hela huset, så finns här några superenkla stylingtips som kan göra stor skillnad. Se vår guide Interior Styling 2023 nedan för sätt att omedelbart lyfta ditt hem.

Tips #1: Välj en lövig väggmålning till sovrummet

Pale green leaf wallpaper in a bedroom with white bedsheets

Muralmålning på bilden: Leafy Paradise

Ett av de snabbaste sätten att förvandla ditt hem är att hylla naturen och den skönhet som vi ser när vi är utomhus. Enligt Pinterest har det skett en enorm ökning av sökningar efter "biophilic bedroom design", så om du ska välja något rum att uppdatera, gör det till ditt mest privata utrymme.

I sovrummet är avkoppling vanligtvis det enda målet, så det är vettigt att använda gröna färgscheman, biofiliska mönster, botanisk konst och organiska texturer i designen. Om du vill öka tempot i din boudoirbaserade inredning är 2023 definitivt året för stora, djärva löviga tapeter.

Bara en enkel fondvägg i örtartade färger kan ge en känsla av lugn och ge dig den perfekta platsen för att slappna av i slutet av dagen. Och för dem som är uttråkade av salvia- eller olivgröna färgpaletter finns det en ny färgkombination i stan - rosa och grönt. Detta ger botaniska tapeter en helt annan dimension och ger en lekfull och lite vågad twist till en hälsosam trend.

Tips nr 2: Satsa på kurviga gemensamma sittplatser

Pink marble effect wallpaper mural in a blush pink living room

Muralmålning på bilden: Candy Terrazzo

Om du vill göra dina gemensamma utrymmen så bekväma och inbjudande som möjligt är det dags att låta vetenskapen visa vägen i din inredning. Forskning visar att föremål med rundade kanter - jämfört med fyrkantiga kanter - är mer benägna att hjälpa oss att känna oss bekväma.

Kurvorna är en stor gre j, vilket framhålls i olika trendrapporter för 2023. Det här kan avbildas genom fysiska kurvor och bågar i en byggnads arkitektur (t.ex. en rundad båge i stället för en dörr eller fönster med stor radie). Dessutom kan den skildras i formen på dina möbler, i målade eller skulpturala konstverk och genom den visuella kraften hos tryck och mönster.

Sökningarna på Pinterest efter "runda soffor" har tredubblats, så att byta ut gamla sittmöbler mot något med mjuka kanter och mjuka kurvor kan vara ett enkelt sätt att uppdatera ditt vardagsrum eller din matsal. Du kan kombinera detta med intressanta former på andra ställen i ditt designkoncept, där en tapetmålning är en super snabb lösning om du inte har en stor budget att spela med.

Den här Candy Terrazzo väggmålningen passar perfekt till moderna möbler från mitten av århundradet och fungerar som den ultimata bakgrunden för alla soffor och fåtöljer.

Tips #3: Dekorera med stämningshöjande färger

Pink watercolour wallpaper in a bedroom with cream and pale blue sheets

Muralmålning på bilden: Rosa sjön

Om du vill ha en färgstark inredning kommer 2023 att handla om naturinspirerade paletter - men med en rolig och spännande twist. Vi har till exempel redan nämnt den lekfulla kombinationen av rosa och grönt, som hjälper till att skapa en naturlig men ändå retro look i hemmet. En annan färg du kanske vill utforska är WGSN:s Årets färg, "Digital Lavender"...

Denna elektriska nyans är både lugnande och glad på samma gång och hjälper till att lugna och höja humöret på en dyster dag. Förutom lavendel finns det en rad varma och mysiga lila, plommon, lila, rosa och fantastiska pastellfärger att utforska.

Tonala färgställningar är kända för att skapa en lättsam look, öppna upp små utrymmen och ha en lugnande effekt, och de kan omedelbart få dig att känna dig jordnära. Du kan utforska den här färgpaletten genom ombre-inredningar, monokromatiska designtekniker och även med akvarellmålningar som är lätta för ögat.

Tips #4: Bli fullskalig med blommiga fraktaler

Green floral wallpaper in a bedroom with white bedsheets and rattan furniture

Muralmålning på bilden: Meadow Panelling

Florala fraktaler är älskade av alla och passar perfekt i alla rum i huset. Detta beror på att de i allmänhet inte är stötande, även för människor som inte särskilt älskar blommor - och de mönster som de bildar är kända för att minska stress hos människor.

Det finns forskning som visar att stressminskningen sker när ögats fraktalstruktur matchar fraktalstrukturen hos det vi tittar på - och det är detta som gör att kronbladen och bladen på blommande växter är så tilltalande för oss.

Detta liknar andra mönster som vi ser överallt i naturen, t.ex. grenar i träd, snöflingor och till och med vågor i havet. Detta förklarar varför vi alla har varit så besatta av botanisk och biofilisk design på sistone och varför blommiga tapeter gör en så stor comeback. Efter ett par pandemiskt drabbade år verkar det som om vi alla letar efter en form av befrielse - så håll inte tillbaka med dina blomsterinspirerade inredningsinsatser. Granny chic är tillbaka och det är här för att stanna.

Föredrar du mindre är mer? Du kan omedelbart piffa upp ett sovrum med några blomsterarrangemang, eller till och med några torkade blad för att ge färg och struktur. Om du vill lägga till blommor på ett trendigt och instagrammbart sätt, varför inte utforska Chinoiserie-trenden?

Tips #5: Tänk guld i inredningen 2023 och framåt...

Blue and gold oriental style wall mural with gold and grey furniture

Muralmålning på fotot: Ornamental Tiger Blue

Vi älskar att ren överdådighet är på väg tillbaka, och vi tror att det kommer att bli en tidlös historia som kommer att finnas kvar i många år, inte bara 2023. Så om du är intresserad av att lägga till guldinredning i ditt hem för omedelbar charm, klass och elegans rekommenderar vi att du investerar seriöst.

Välj kvalitetsprodukter som kan anpassas sömlöst till ditt nya inredningskoncept under många år framöver. Tänk på lampor och armaturer i guld eller mässing, stols- och bordsben i metall, guldtoner i mjuka möbler och små detaljer som ofta kan förbises, t.ex. knoppar på skåpdörrar (djävulen ligger i detaljerna).

Du kan också leta efter guld i tryck och mönster som du kan använda i hemmet. Den här tapeten "Ornamental Tiger Blue" är till exempel en perfekt fondvägg för ett exklusivt vardagsrum. Den utstrålar vuxen glamour och storslagenhet utan att vara överdådig - den har den perfekta balansen mellan bling och sofistikering.

Vilket är ditt favorittips för inredningsdesign år 2023? Låt oss veta i kommentarerna hur du tänker förhöja ditt hem med några små förändringar nästa år...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €