4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Pastel terrazzo wallpaper behind a white shelf with neutral books and white and wooden ornaments

09/02/2023   POSTET AV

7 Vakre måter å style bokhyllene dine på

Bokhyllor är en viktig del av de flesta hem. Oavsett om de innehåller en omfattande samling böcker för oss bibliofiler eller om de är ett extra utrymme för att visa upp en mängd olika prydnadsföremål, kommer dessa sju vackra sätt att styla dina bokhyllor att få dig att drömma stort!

Vi älskar alla tanken på att mysa en kall och regnig kväll med en bra bok och en tjock filt eller att sitta ute i en vacker park på sommaren och känna värmen på huden när vi sjunker ner i vår nya romantiska roman - men vad gör vi när solen börjar gå ner? Eller när det är dags att gå till sängs? Lämnar vi våra böcker på golvet? Eller lägger vi dem i en låda? Nej, herregud, nej!

Våra böcker hör hemma i ett eget utrymme, där de visas stolt och redo för dig att fortsätta där du slutade kvällen innan. Böcker är vackra och bör vara utställda så att alla kan beundra dem, eftersom det inte finns någon varmare känsla än att vara omgiven av böcker, gamla eller nya.

1. Organisationen behöver inte vara intetsägande

White bookshelves with groups of books styled in colour co-ordination

Bildkälla: organizedprettyhome.com via Pinterest

Det spelar ingen roll om du är en prydnadsfreak eller en organisationsnarkoman - du kan fortfarande ordna dina böcker på ett sätt som inte ser tråkigt ut. Om du vill ha stil på dina bokhyllor men samtidigt hålla det hela snyggt, är ett fantastiskt sätt att uppnå detta att färgkoordinera dina böcker. Genom att gruppera böckerna efter färg håller du hyllorna organiserade, trots att böckerna är olika stora.

Använd prydnadsföremål för att fylla ut obekväma utrymmen när du placerar ut böckerna - detta gör att bokhyllorna ser fylligare ut i stället för att sakna litterära nummer. Dina färgorganiserade böcker kommer inte bara att skapa en estetiskt tilltalande uppvisning, utan dina bokhyllor kommer också snabbt att bli fokuspunkten i ditt rum!

2. Lita på en slumpmässig layout

how to style your bookshelves with a mixture of portrait and landscape books and ornaments with plant pots in a dark wooden cabinet

En slumpmässig stil kan se härligt rörig ut när den är utförd på rätt sätt! Det är typiskt att böckerna står upprätt, men om du arrangerar dem i varierande stående och liggande format, i olika vinklar och till och med fram och tillbaka ger du dina bokhyllor mycket personlighet. Det här är en perfekt look att prova om din boksamling är bristfällig, eftersom det är ett kreativt sätt att använda utrymmet.

Anta att din bokhylla eller dina bokhyllor står på ditt kontor hemma. I så fall kan du använda det extra utrymmet för dina filer och mappar, men för att se till att hyllorna inte blir en dumpningsplats för tråkigt kontorsarbete kan du använda levande grönska. Enligt happybrainscience.com kan blotta observationen av naturen bidra till att minska stress och förbättra koncentrationen, vilket gör inomhusväxter till ett utmärkt komplement i alla rum.

3. Skapa bokhyllor med avkoppling i åtanke

Beige living room wall with pine bookshelves styled with books and ornaments and trailing plants

Bokhyllor kan inte bara användas för böcker. De är den perfekta platsen för att visa upp bilder eller prydnadsföremål och är också ett utmärkt sätt att skapa ett hörn i rummet där du kan dra dig tillbaka i några timmar. En enkel placering av en stol kan förvandla ett hörn till en vacker läshörna eller en liten flyktplats fri från tv:ns distraktioner.

Genom att införa en regel om att mobiltelefoner är förbjudna kan du bidra till att hålla detta utrymme heligt och för avkoppling. För att öka avslappningsvibbarna kan du ha mycket grönt i krukor runt om i området, eftersom det gör underverk för vår mentala hälsa att titta på naturen.

4. Ge liv åt dina litterära världar

Stack of fantasy books with a figurine and a candle

Kanske har du bara en hylla, eller så har du en vägg fylld av bokhyllor, men ett fantastiskt sätt att väcka liv i dina bokhyllor är att dekorera dem med teman från boksidorna. Detta kan vara särskilt användbart för dem som har ett högre förhållande mellan figurer och böcker! (Låt oss erkänna att Funko Pops är beroendeframkallande).

Detta är också en utmärkt idé om du har en serie böcker som du läser; du kan ordna dem i läsordning och ha dem bredvid sängen eller på soffbordet, beroende på var du gillar att läsa!

Ways to style your bookshelves with gothic books and candles with horror genre ornaments

Att skapa små världar runt dina böcker är perfekt för kreativa personer som vill göra mer än att ordna sina böcker efter färg eller storlek. Den här fantastiska gotiska bokhyllan är mer än en plats för dina böcker; det är en liten hemsökt värld som utstrålar mystik och mörk dekadens och som kommer att få även den modigaste personen att rysa (förhoppningsvis med vördnad!).

En bra idé för älskare av gotiska thrillers eller klassisk skräck är att pryda hyllorna med ljus (försiktigt!) och figurer - du kan till och med knyta ihop en serie böcker med svarta spetsar eller sammet för att få en extra känsla! Att ge din bokhylla eller dina bokhyllor ett tema som stämmer överens med resten av din inredning är ett fantastiskt sätt att skapa en vacker fokuspunkt i ditt hem.

5. Använd en färgglad bakgrund

Pastel terrazzo wallpaper behind a white shelf with neutral books and white and wooden ornaments

Muralmålning på bilden: Pastell Terrazzo Shapes

Ett snabbt och enkelt sätt att skapa stil i bokhyllorna är att använda vackert mönstrade tapeter. En väggmålning med ytstruktur eller en färgglad design är perfekt för dem som vill framhäva sina bokhyllor men som inte kan hitta en bokhylletapet som matchar deras inredning. På så sätt kan du hitta den perfekta stilen av tapeter som passar in i ditt rum, oavsett om det är sovrummet, vardagsrummet eller hemmakontoret.

Den pastellfärgade terrazzotapetet ovan framhäver den neutrala tonen i bokhyllan. Den drar genast blicken till sig, särskilt om du går in i ett rum och ser den här underbara tapeten som bakgrund till vackert utplacerade bokhyllor. Mönstrade tapeter är också ett utmärkt sätt att få kala hyllor att se fylligare ut och skapa en vacker fokuspunkt.

6. Ge illusionen av ett storslaget hembibliotek

bookcase wallpaper in hallway

Muralmålning på bilden: Natural Bookcase

Det finns många olika sätt att skapa en stil i bokhyllorna, men hur är det med de rum som inte har så mycket utrymme att ta hänsyn till? Det kan vara svårt att fylla ett rum med hyllor eller bokhyllor om du redan har ont om utrymme - du vill inte heller ha för många föremål på displayen eftersom det kan överbelasta våra sinnen, särskilt i ett litet rum, men frukta inte!

Ett fantastiskt sätt att skapa ett fantastiskt bibliotek i ditt sovrum, extra rum eller hemmakontor är genom magin i en bokhustapet. Denna typ av tapet kan förvandla ditt rum till ett vackert gammaldags arbetsrum eller fylla väggarna med rader av livfulla böcker, allt utan att inkräkta på ditt utrymme.

7. Dekorera dina inbyggda bokhyllor

White fitted bookshelves painted with green geometic shapes in a white living room with green cushions

Bildkälla: dimplesandtangles.com via Pinterest

Inbyggda bokhyllor kan göras snygga och vackra - och det gör du genom att ta tag i dem! Att försöka applicera tapeter mellan dina hyllor kan vara en mödosam uppgift, medan en pensel gör processen mycket enklare!

Genom att måla väggutrymmet mellan hyllorna får du fri konstnärlig frihet - du kan måla geometriska former och roliga mönster, och för de riktigt konstnärliga kan du måla teman från dina böcker - till exempel landskap eller karaktärer!

Vilket av dessa 7 vackra sätt att styla dina bokhyllor är din favorit? Det är ingen hemlighet att vår är nummer fyra! Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €