4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
off-white and brown marble wallpaper in boho bathroom

03/09/2021   POSTET AV

Stilig og rimelig Spa Bad Ideer

Gör varje dag till en avkopplande tillflyktsort med dessa lugnande idéer för spa-badrum. Att besöka ett spa måste vara ett av de mest helande sätten att ge våra sinnen och kroppar en uppfräschning. Någonstans där vi kan fly från våra bekymmer för en stund, hitta en sällsynt stund av stillhet och låta oss själva återhämta oss helt och hållet....

Men det är klart att en veckovis spa-resa skulle kosta en hel del pengar. Istället för att göra oss lugna skulle det ha den motsatta effekten! Varför inte skapa ett eget spa-badrum hemma som ett alternativ? Upptäck hur röjning kan rensa sinnet, att några ljus kan förändra stämningen helt och hållet, eller hur en långvarig badrumstapet kan skapa en lugn atmosfär i många år framöver. Tillsammans med ett kallt glas champagne och en bra bok dröjer det inte länge innan du kan njuta av din egen femstjärniga kurort...

Naturliga element för att bjuda in utomhus

oriental garden wall mural in spa bathroom

Muralmålning på bilden: Chinoiserie Garden

Att föra in ett element av natur i rummet är en av de bästa idéerna för spa-badrum. Om du är benägen att döda växter (oavsiktligt hoppas vi), varför inte installera en vacker, naturinspirerad badrumstapet i din badrumsinredning? För fuktiga utrymmen som ett tvättrum, välj vårt Premium Paste the Wall tapetmaterial som har antimögelegenskaper.

Om du älskar att ta hand om dina små gröna vänner kan du bjuda in dem som älskar fukt till ditt spa-rum. Även några bladklipp från trädgården är bra idéer för badrumsinredning. Aromaterapeut Holly Spears från oiledessence.com berättar mer.

"Jag har upptäckt att några stora gröna växter med gröna bladverk kontrasterar fint mot det skarpa vita färgschemat för tillbehör. Titta runt i ditt hem efter gröna krukväxter som du är villig att ge upp och placera i badrummet. Om du köper nya, håll utkik efter Philodendron, Swiss Cheese Plants eller en Ruffled Fan Palm.Färska blommor är också super zen, så försök att skaffa några färska blommor av den blomma som talar om lugn för dig! Jag skulle hålla det minimalt med bara en eller två vaser med färska blommor. Om du har svårt att sköta dem kan du prova silkesblommor i stället."

Förutom att de efterliknar naturen och minskar vår stresskänsla har vissa växter även aromaterapeutiska fördelar. Har du till exempel hört talas om en eukalyptusdusch? Eukalyptus som hängs i duschhuvudet är känt för att öppna näsgångarna och är ett traditionellt sätt att bekämpa förkylning och trängsel.

Helande aromaterapi (en av våra favorit idéer för spa-badrum)

woman trying on aromatherapy oils

Spaupplevelsen är extremt sensuell och ett av de sinnen som behöver tas upp mest är lukten. Aromaterapi är viktigt i ditt spa-badrum eftersom olika dofter tillgodoser olika behov.

"Jag är aromaterapeut, så vilken blandning jag använder beror på klienten. Mina blandningar ändras beroende på personens energi och vad de vill uppnå. En utmärkt Zen-blandning består av jasmin, geranium, lavendel och sandelträ." - Holly Spears (aromaterapeut på oiledessence.com)

Du kan använda aromaterapioljor på många olika sätt. Du kan placera en diffusor på diskbänken, tända ljus, använda en brännare med eteriska oljor eller helt enkelt droppa oljor i ditt varma bad innan du dyker ner. Undersök de olika fördelarna med eteriska oljor och bli din egen aromaterapeut i stället för att betala för en professionell.

Terapeutisk högteknologisk VVS på en annan nivå

gold shower head in grey bathroom

Bildkälla: Det är en bra idé att göra en bild av en källa: Uk.homary.com via Pinterest

Jag vet inte hur det är med dig, men om du har en dusch av dålig kvalitet kommer du aldrig att få ett perfekt badrum med spa-stil. Det finns inget mer frustrerande än en svag, temperaturförvirrad och försenad dusch (tro mig - jag har stor erfarenhet av detta). Även om det inte är det billigaste svaret på våra idéer om spabad kan det vara omvälvande att spendera lite mer på tjusiga VVS-installationer. Amanda Hickam, ägare till Harper Harris Design Studio, vet vad som behövs för ett spa i hemmet.

"Det finns ett stort utbud av sanitetsarmaturer på marknaden idag som är fulla av spa-liknande alternativ. Vattenstrålar i duschen, regnvattenkranar, ångduschar med aromaterapi, massage, värmare och kromaterapi i badkar, fjärrstyrda duschar och golvvärme är alla tillgängliga extrafunktioner som gör att ett badrum känns extra speciellt."

Håll huvudet fritt genom att rensa upp i utrymmet

red gold fish wallpaper in minimalist bathroom

Muralmålning på bilden: Two Veil Goldfish

Det viktigaste steget när du ger ett rum en ny stil är att rensa upp. Att donera oälskade föremål, organisera de saker du vill behålla och sedan förvara dem omsorgsfullt gör hela skillnaden. Förutom det snygga slutresultatet är processen med att rensa ditt spa-badrum din första spabehandling. Denna behandling kallas "The Mind Clearer". Att ha färre föremål är känt för att minska stress, rensa ditt tankesätt och ge dig utrymme för att få ny energi (plus att det finns färre saker att damma av)! Genevieve Rosen-Biller, Expert Interior Designer och grundare av Bed Threads, förklarar hur du genom att rensa ditt badrum får mer utrymme för att njuta av din nya spaavdelning.

"Det fruktade "d"-ordet är inte allas favoritsysselsättning, det är säkert. Det visar sig, som vi upptäckte i ett tidigare inlägg, att röjning faktiskt kan få fram en kreativ sida hos oss och göra oss mer produktiva. Inte bara det, utan utrymmen i våra hem som inte är fyllda med skräp är mer benägna att användas och njutas, så för att förvandla ditt badrum till en tillflyktsort måste du rensa bort överflödigt skräp och göra en allmän uppstädning. Utnyttja alla lådor för att gömma produkter utom synhåll och torka av alla ytor ordentligt. Du kommer att känna dig bättre, tro mig."

Eterisk musik för att få in sinnet

spa bathroom ideas bluetooth speaker next to green plants

En annan sak som måste tas upp när det gäller idéer för spa-badrum är ljudet. Det är viktigt om du vill uppnå en perfekt flykt - särskilt om du lever i ett hektiskt hushåll.

"Om du tänker tillbaka på ditt favoritspa eller wellness-center kanske du känner igen en mjuk ström av stämningsfull musik eller till och med naturljud som hjälper till att sätta stämningen från det ögonblick du kommer in. Det är lätt att kopiera stämningen hemma hos dig med en bärbar högtalare som strömmar en av de dussintals avslappnande spellistor som skapats just för detta ändamål." - Genevieve Rosen-Biller (Expert Interior Designer och grundare av Bed Threads).

Även om det kan vara frestande att sätta på din favoritmusik är syftet med ditt spa-badrum att skapa en känsla av stillhet i dig. Detta uppnås inte om du sjunger din första Fleetwood Mac-hit.

Stämningsfull belysning för att skapa en bra stämning

countryside wallpaper in bathroom spa

Muralmålning på bilden: Solnedgångslandskap

Ett annat sinne som måste tas upp är synen. Förutom att titta på vacker grönska och vackra blommor är den omgivande belysningen viktig. Om du vill spendera mer pengar kan du välja justerbar belysning, t.ex. lampor som monteras i taket. Eller om du vill vara snäll mot din plånbok, tänd helt enkelt ljus eller köp konstgjorda ljus som kommer att hålla i många år framöver. Vi älskar hur effektiva ljusen är i vår kunds semesterhus i Ripon, Yorkshire, ovan. Andra DelMonico, Lead Interior Designer på Trendey, förklarar de olika syftena med olika ljusstyrkor.

"Starkt ljus är viktigt när du gör dig klar på morgonen. Det är dock precis tvärtom när du vill skapa en spa-liknande atmosfär. Byt ut dina vanliga on/off-omkopplare mot reglage som gör det möjligt att göra egna justeringar. Du kan då sänka ljuset, men inte släcka det för att få en lugnande mängd ljus. Ännu bättre är att lägga till flera belysningsalternativ. Välj ett starkt vitt ljus för arbetsbelysning. Välj sedan en varmare gulfärgad belysning för dina spa-aktiviteter."

Lugnande färger för att fräscha upp kropp och själ

spa bathroom ideas for neutral colours

Muralmålning på bilden: Stone Marble

Om du är starkt färginfluerad är det viktigt att hitta den perfekta nyansen för ditt spa-badrum. Helare Jusstine Kenzer från psychicgirl.com ger sina råd om färgens kraft.

"Allt är energi. Det betyder att alla färger har en specifik vibration. När du skapar det perfekta spa-liknande badrummet vill du vara medveten om vilka färger du använder för att skapa den vibration du vill ha. Vitt vibrerar till rening och rensning. Blått vibrerar till frid, grönt vibrerar till fysisk läkning medan rosa vibrerar till självkärlek."

Förutom naturliga gröna och blå färger är jordnära nyanser som nötbrunt och terrakotta idealiska för att jorda dig själv. Det är därför vi älskar tapeten Stone Marble i spabadet ovan. De rika, jordnära tonerna ger en touch av färg i rummet men distraherar dig inte från huvuduppgiften: avkoppling. Det är det perfekta tapetserade badrummet.

Idéer för spa-badrum som handlar om att skämma bort dig själv.

old bath tub decorated with pampering items

Sist av allt (men viktigast för oss) är skötseln. När du äntligen har skapat det mest zen-spa-badrum du kan tänka dig är det dags att köpa skämskuddar till dig själv. Andrew Barker, grundare av homeownercosts.co.uk, känner till de viktigaste komponenterna för en skämtarkväll.

"Skäm bort dig själv med några lyxprodukter som badbomber, kroppsskrubbor, ansiktsmasker och badsalt. Fluffiga badrockar, handdukar och tofflor bör också vara ett fint komplement. Lägg till alla saker som du tror att spas skulle ha och som kan hjälpa dig att känna dig så avslappnad som möjligt."

Se också till att du spenderar så mycket som möjligt på högkvalitativa handdukar och att du söker den bästa badmattan som möjligt. Unna dig en liten hög med nya tidningar och ha dem till hands när du njuter av ett bubbelbad. Eller varför inte ha en badbricka också för att ställa ett ljus, en bok och ett glas bubbel på toppen? Men vårt största tips när det gäller idéer för spa-sovrum är detta: stäng av telefonen och ställ den i ett annat rum. Spa-tiden handlar om dig och om att ge dig själv en paus. Inte en chans att uppdatera dig själv i Instagramflöden.

Vad har du gjort för att skapa ett spa-liknande badrum? Berätta genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Rick

14/09/2021

I love your products

Nicole @ Wallsauce

14/09/2021

Thanks Rick, that's great to hear :)

David Bick

08/02/2022

Hi, you show your product's in bathroom situations, yet I have not seen any reference to their water resistant properties. If they are not suitable for wet environments can a proprietary waterproofing sealant be applied to the wall coverings ?

Amy @ Wallsauce

08/02/2022

Hi David. Thank you for your comment. Many of our customers have installed Wallsauce wallpapers in their bathrooms. We recommend our Premium Paste the Wall wallpaper material for these types of spaces because it has anti-mould properties.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €