4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
cloudy blue sky and golden yellow wheat field wallpaper in mustard lounge

11/01/2022   POSTET AV

Landskap Bakgrunn for å inspirere deg i 2022

En öde strand, en förbjuden skog eller en våräng som blommar i färg. Vart du än vill fly till kan vi visa dig en tapetdesign som sätter scenen i ditt hem. Landskapstapeter är en stor trend år 2022 och det finns ett stort fokus på att ta in utomhuslivet.

Att använda sceniska tapeter är ett enkelt sätt att skapa omedelbar eskapism och det kostar inte mycket för din fantasi i gengäld. Det ger dig en miljö, skapar en stämning och lämnar resten till dig. Oavsett om du vill ha lugnande och avkopplande, spännande och inspirerande eller en explosion av färg kan en scenisk väggmålning vara det perfekta makeover-tricket för alla föråldrade utrymmen.

Här är några av våra favoriter bland tapeterna för att inspirera ditt nästa projekt!

Bakgrundsbilder med vackra skogsutsikter

lakeside in the evening wallpaper in simple bedroom with light blue bedding

Muralmålning på bilden: En ny dag i skogen

Det finns inget bättre än en skogsutsikt för att påminna oss om världens skönhet. I en tid av återhämtning, efter ett par utmanande år, behöver våra själar lugnas. Den här väggmålningen med titeln En ny dag i skogen är ett utmärkt sätt att få en bra start på året. Om ditt mål är att ha en mer positiv inställning och fokusera på välbefinnande under 2022 kan natursköna väggmålningar som denna vara precis vad du behöver.

Vackra väggmålningar som visar morgonsolen gör också underverk för energin och hjälper dig att börja varje dag med ett nytt hjärta och en ny inställning. Det gör den idealisk för sovrum eller till och med för gemensamma utrymmen i hemmet, till exempel vardagsrummet.

Muralmålningar som fångar lugnet i gryningen

purple tinted misty lake and mountains wallpaper in sleek office meeting room

Muralmålning på bilden: Solnedgång vid sjön

Är du en tidig fågel eller en nattuggla? Om du är den förra vet du att det bästa med att vakna före allt annat är morgonens lugn och tystnad. Gryningen är en oförstörd timme. Världen är din och den har inte rörts av någon annan. Den här fototapeten Sunrise at the Lake fångar denna underbara morgonkänsla och ger dig tidens gåva när som helst under dagen.

Om du letar efter en känslosam bakgrundsbild är fototapeter med soluppgång eller solnedgång ett fantastiskt alternativ. De värmande färgerna är också extremt lugnande och förvandlar omedelbart ett kallt rum till ett mysigt näste.

Bakgrund med strandlandskap för solälskare

scenery wallpaper with beach and sunny sky wallpaper in stylish bathroom

Muralmålning på bilden: Hav och stillhet

Solälskare kommer att finna tröst i denna vackra väggmålning med titeln Sea and Sand Tranquillity. Det här tapetet har ett mycket passande namn och handlar om att skapa en lugnande atmosfär i hemmet. Det är därför den är idealisk för sovrum eller gästrum, platser där människor gillar att fly från vardagens stress.

Det finns bevis som tyder på att havet faktiskt är bra för vår hälsa också. Enligt forskning frigör havsvågorna negativa joner som absorberas av våra kroppar, vilket främjar syreupptagningen och reglerar serotoninet. Så om du någonsin har undrat varför du är mindre orolig när du är på stranden har du svaret.

Färgglada väggmålningar med blomsterfält

red poppy field wallpaper in living room with grey chair and sheep skin cushion

Muralmålning på bilden: Red Poppy Sunrise

Medan blått är en färg för lugn och stressfrihet gör ljusare och varmare färger underverk för ditt humör. Gult, orange, rosa eller rött är färger som verkligen kan höja lyckan. Enligt många experter på färgpsykologi inom inredningsdesign är vi mer nöjda och optimistiska ju ljusare färgen är.

Den här härliga tapeten med röda vallmo-solnedgången är ljus, varm och omslutande. Lite som en tröstande kram i slutet av en tuff dag eller en varm kopp te med en vän. Vallmor symboliserar många olika saker, bland annat fred, vilsam sömn, drömmar, fantasi, lyx - och naturligtvis vårens och sommarens underverk.

Japanska trädgårdslandskap för total zen

japanese pond scenery wallpaper in seating area with lots of green plants

Muralmålning på bilden: Vacker japansk trädgård

Det har gjorts många studier om trädgårdsarbete och fördelarna för den mentala och fysiska hälsan. För dem som hatar att smutsa ner händerna kan man känna sig fantastisk om man bara har en trädgård att titta på. Synen av naturen hjälper din hjärna att avspänna sig, fokusera om och återställa sig själv till ett naturligt, hälsosamt tillstånd.

Om du inte har någon trädgård (eller om du är dålig på att sköta den) kan den här vackra japanska trädgårdsmålningen göra susen. Zen-trädgårdar utformades först för att hjälpa buddhistiska munkar att meditera och slappna av, så det finns inget bättre landskap för lugn och ro än en japansk trädgård.

Trendig ökenkaktus landskap tapet

orange bedding in wooden decor room with dessert scenery wallpaper

Muralmålning på bilden: Cowboy Landscape

Har du sett kaktustapetstrenden som konsumerar inredningsvärlden just nu? Suckulenter och kaktusar tycks ha tagit över internet med storm de senaste åren och de har gett en massa skoj till heminredningen.

Den här prickiga växten är en av de mest charmiga växterna att äga. I indianska kulturer tror man ofta att en kaktus som gåva symboliserar värme, skydd och moderskärlek. Detta beror på att den tåliga kaktusväxten kan överleva de hårdaste förhållandena - och är därför lika bestående som moderskärlek. Vill du vara en del av kaktustrenden?

Naturskön tapet med forsande vattenfall

red leafed trees and calming waterfall wallpaper in minimalist dining room

Muralmålning på bild: Heo Suwat vattenfallet

Den här väggmålningen visar Heo Suwat-vattenfallet i provinsen Nakhon Ratchasima i Thailand, och det är den ultimata flykten för dem som älskar att resa och utforska nya platser. Vi älskar också vattenfallstapeter som tema för heminredning. Vatten är känt för att lugna oss och lugna oss och dessutom kan vattenfall öka hjärnans hälsa.

Enligt Pierce Howard, författare till "The Owner's Manual for the Brain: Vardagstillämpningar från Mind-Brain Research", får vattenfall människor att må bra på grund av de negativa joner som når deras blodomlopp. Detta kan skapa biokemiska reaktioner som motverkar depression och stress.

Men du behöver inte ens uppleva ett vattenfall för att få ta del av fördelarna. Att bara titta på vatten kan öka neurokemikalierna i hjärnan, öka blodflödet till hjärnan och hjärtat och därmed skapa avslappning.

Bakgrund med blå himmel för stark motivation

golden wheatfield wallpaper in lounge with mustard orange chair

Muralmålning på bilden: Vetefält

Kan en bakgrundsbild med blå himmel främja ett blå himmel-tänkande? Kanske. Den här lugnande tapeten från Wheat Field har verkligen en livlig känsla och fungerar nästan som en tom duk för fantasi och reflektion. Vi älskar den här väggmålningen eftersom den ger en antydan om att allt är möjligt. Vetefältet är ditt ostron... det ger gott om mat att tänka på.

Dessutom är det ingen hemlighet att en solig och klar himmel lyfter vårt humör. Eller är det kanske färgen som avgör? Forskning vid University of Sussex avslöjade att människor som utsatte sig för färgen blått hade ökat sitt självförtroende, minskade sin stress och ökade sin lycka. Dags att fylla på med blå färg och blå väggbeklädnad, tycker vi!

Älskar du väggmålningar med naturliga landskap lika mycket som vi gör? Låt oss veta vilka dina favoritbilder är och om du skulle vilja ha dem i ditt hem...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €