4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Annen - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Pumpkin carving ideas in a dark living room with a large pumpkin wall mural on the wall

28/10/2022   POSTET AV

Gresskar Carving Ideas garantert å skremme!

Halloween är snart här och om du har smugit runt bland de många spöklika pumpaplatser som vi har gjort, är du nästan redo att se några skrämmande bra idéer för att snida pumpor! Visste du att traditionen att snida pumpor kommer från irländsk folklore? Om inte, läs vidare för att höra allt om en man och djävulen...

Det här är en berättelse om en man som heter Stingy Jack.

En tråkig, mörk natt uppenbarade sig djävulen för en namngiven "Stingy Jack" för att hämta hans själ. Jack bad djävulen att ge honom en sista drink innan han följde honom till underjorden. I baren visste Jack att han inte hade några pengar, så han bad djävulen att förvandla sig själv till ett silvermynt för att betala notan. När djävulen gick med på det, stoppade Jack myntet i sin ficka tillsammans med ett krucifix. Detta hindrade djävulen från att återgå till sin naturliga form och Jack krävde att djävulen skulle ge honom ytterligare sju års liv.

Exakt sju år senare återvände djävulen för att hämta Jacks själ...

Jack gick med på att följa med djävulen men frågade om han kunde få en sista måltid. Jack pekade ut ett avlägset äppelträd och sa att ett äpple var allt han ville ha. Djävulen gick med på att klättra upp i trädet för att hämta ett äpple åt Jack, men när djävulen klättrade upp i trädet ristade Jack in korsets tecken i stammen och fångade djävulen på plats. Han krävde att djävulen aldrig skulle ta hans själ, annars skulle han inte släppa honom. Djävulen gick motvilligt med på det...

Flera år senare dog Jacks kropp av sin ålderdom, men på grund av hans onda själ blev han avvisad från himlen och nekades inträde i helvetet. Djävulen berättade för honom att han lovat att aldrig hämta sin själ och att han därför aldrig skulle göra det. Jack dömdes istället att vandra runt på jorden i evighet. Som avskedsgåva kastade djävulen en klump brinnande kol till Jack som han placerade i en urholkad rova. Han använde detta ljus för att bära med sig när hans ensamma själ vandrade runt i den andliga världen...

Det sägs att Stingy Jack plågade och till och med försökte locka de levande till döden för att stjäla deras själar som sällskap. Detta fick folk att rista demoniska ansikten i rovor och potatis för att skrämma bort Jack från att stöta på djävulen igen - och på så sätt skapades Jack-O-Lanterns! När fler människor började emigrera till Amerika började de använda snidade pumpor för att avskräcka Stingy Jack.

Så om du på Halloween-natten ser ett glödande ljus som svävar i midnattsluften, se till att springa bort från den bedragare som är Stingy Jack...

Idéer för att snida pumpor som garanterat skrämmer!

Carved pumpkin painted white to look like a zombie or mummy

Bildkälla: onekindesign.com via Pinterest

Ett bra sätt att vara kreativ med dina idéer för att snida pumpor är att dekorera dem när du har snittat färdigt ditt mästerverk! Vi tycker att en bra idé är att måla dem vita och skära ut bitar runtomkring pumpen för att skapa en "bandagerad" look. Den här designen i kombination med det yttre vita skalet kommer att skapa en fantastisk pumpa i mumifierad stil!

Måla de överblivna kärnorna svarta och placera dem i ögonen. Detta skapar en demonisk blick som garanterat håller Stingy Jack borta! Genom att använda mindre pumpor kan du skapa en zombifierad armé direkt från en klassisk skräckfilm.

Underskatta aldrig kraften hos en torkad pumpa.

Row of orange, shrivelled pumpkins on a railing

Bildkälla: blogto.com via Pinterest

När våra pumpor börjar skrumpna och förvrängas tar vi ofta detta som ett tecken på att vi ska göra oss av med dem... men om du vill skapa en riktigt läskig pumpa, kommer de torkade, krympta, hagelliknande formerna att orsaka många gäspningar från alla som vandrar in i deras väg! Ett bra sätt att visa upp dina grälla pumpor är att montera dem på staket eller räcken i din närhet, men även att arrangera dem på din uppfart eller utanför ditt hem skulle se läckert mörkt ut.

Skapa en pumpa SCARE-crow

Scarecrow with a glowing pumpkin head in a dark garden with cobwebs and more carved pumpkins

Bildkälla: pumpkinrot.blogspot.com via Pinterest

Det finns många bra och mycket kreativa idéer för pumpautskärning, men vi tror att den här är vår favorit! Ett säkert sätt att hålla Stingy Jack och alla andra vandrande andar borta (och kanske även några busfröknar och brevbäraren) är att bygga en fågelskrämma med ett glödande pumpahuvud. Genom att sprida trådiga spindelvävar över din halloweenvän och sprida ut några fler kusligt snidade pumpor runt deras fötter är du säker på att skapa en djävulsk bländande halloweenuppvisning!

Idéer för att snida pumpor som är fantastiskt bra!

Three white, long carved pumpkins to look like ghosts

Bildkälla: goodhousekeeping.com via Pinterest

Om du vill gå bort från de traditionella idéerna för att snida pumpor och prova något annat, varför inte snida dina egna spöken? Detta är inte bara en rolig uppgift att göra med yngre barn (förhoppningsvis kommer de inte att orsaka åratal av mardrömmar), utan denna speciella typ av pumpa är känd som "avlång" eller "hybrid" vinterpumpa. De finns i traditionell pumpa-orange eller i en gräddfärgad variant med svaga gröna ränder. De är den perfekta formen och stilen för att måla vita och skapa dina kusliga, men lite vänligare spöken!

Vem ska du ringa?! Förhoppningsvis inte 999! Kom alltid ihåg att övervaka barnen när du snittar pumpor och håll alltid vassa knivar utom räckhåll för dem. Det är också viktigt att vuxna är lika försiktiga. Var alltid uppmärksam när du använder vassa föremål och bär skyddshandskar.

Måla dem svarta och se dem glöda

Pumpkins painted black with carved glowing faces in the dark

Bildkälla: thezoereport.com via Pinterest

En djävulsk mörk variant på traditionell pumpasnideri är att måla utsidan av din pumpa svart och se hur deras glödande leenden stirrar på dig från mörkret. Att måla dina pumpor svart ser inte bara häftigt ut på dagen (när du är säkrare i ljuset), utan på natten ser deras läskiga leenden ut som om de har dykt upp ur tomma intet.

Ett bra sätt att visa upp den här typen av snidade pumpor är att placera dem på olika nivåer, på väggar, i buskar och i ditt fönster. På så sätt ser det ut som om de omger dina intet ont anande offer!

Dekorera dina väggar med lysande pumpaansikten

dark living room with a large pumpkin wall mural

Muralmålning på bilden: Pumpkin Glowing at Moonlight

Vi brukar hålla våra pumpor utomhus för det mesta (eftersom det är ett bra sätt att hindra spöken från att komma in i ditt hem), men om du ska ha en Halloweenfest eller en läskig kväll med läskiga filmer kan du pryda dina väggar med en avtagbar väggmålning. En stor vaksam pumpa skulle vara den perfekta avskräckningen för Stingy Jack när du njuter av din kusliga kväll.

Dekorera resten av din inredning med skrämmande häftiga Halloween-dekorationer i form av fler pumpor, snåriga spindelväv eller läskiga spindlar som kryper!

Se upp för de pumpaätande pumporna!

Pumpkin carving ideas for a large orange pumpkin being eaten by smaller white pumpkins

Bildkälla: onekindesign.com via Pinterest

Om du hellre vill ta en mer komisk väg med din pumpa, föreslår vi att du använder de mindre matpumporna för att skapa en kannibalistisk scen! De mindre pumporna som fästs vid den större, till synes förödda pumpen kommer att vara tillräckligt för att ge rysningar längs ryggraden på vem som helst! Det är en enkel men otroligt slående bild som du enkelt kan återskapa.

Föreställ dig att det här är upplyst på kvällen ... placera ett vanligt ljus i den större pumpen och använd elljus till de mindre pumporna. På så sätt kommer de slukande pumpornas skäggögon också att ge ett kusligt sken! Den här uppvisningen kan vara så skrämmande att den skrämmer bort alla dina bus eller godis! Kanske måste du äta allt Halloween-godis själv...

Vilka idéer för pumpasnideri är dina favoriter? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Jacob

16/11/2022

Wow! Funny character carving\'s for me.

Rachael @ Wallsauce

16/11/2022

Hi Jacob, Happy Halloween! We are glad you found a carving style you liked!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €