4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pink, blue, green and yellow house roof tops

19/01/2021   POSTET AV

Forbereder huset ditt for å selge det [Expert Advice]

Vi vet alla att det är stressigt och skrämmande att förbereda sitt hus för att sälja det. Du kanske har sett en fastighet som du gillar och vill sälja snabbt eller har försökt sälja ditt hem de senaste fem åren och kommer fortfarande ingenstans (bokstavligen)! Nåväl, leta inte längre. Vi har noggrant sammanställt internationella expertråd från toppmäklare, inredningsarkitekter och professionella organisatörer, som alla är här för att ge dig sina bästa tips om hur du säljer ditt hem!

Dessa experter har prövat och testat alla sätt att få ditt hem på marknaden på nolltid, från råd om hur du städar, rensar och avpersonaliserar ditt hem till att vara realistisk med det pris du har satt upp. Är du redo att packa dina lådor och flytta? Läs vidare och innan du vet ordet av kommer du att byta adress!

1. Gå igenom ditt hem som en potentiell köpare

blond woman writing a list whilst moving house

För att lyckas sälja ditt hem måste du sätta dig i köparens situation och se ditt hem med nya ögon. Bill Samuel från Blue Ladder Development förklarar vilka steg (utan ordvitsar) du måste ta.

"Börja processen med att gå igenom ditt hem och göra en lista över allt skräp, alla synliga saker eller uppenbara reparationer som behövs. När du har sammanställt din lista över saker som behöver uppmärksammas kan du börja arbeta och ta itu med allt som står på din lista.

Du kan till och med få vänner och familj att hjälpa till genom att be dem berätta vad som behöver göras i ditt hem innan du bjuder in en köpare. Antingen personligen eller via en Zoom-chatt, ge dem en rundtur i ditt hem och be dem om ärliga råd. Detta kan visa sig vara ovärderligt eftersom de kanske ser saker som du aldrig har lagt märke till.

Du kan också sätta dig i köparens situation genom att visa ditt hem på en skärm! Ashley York, Managing Broker på Realtopia Real Estate, har ett fantastiskt tips.

"Jag rekommenderar att du tar bilder av rummen och tittar på dem i datorn som om du vore en köpare - det kan hjälpa dig att hitta de rum som behöver rensas.

2. Städa, städa och städa lite till!

watercolour painting of poppies wallpaper with hand wearing rubber glove in front of it holding a yellow sponge

Muralmålning på bilden: Summer Fields

När du väl har fått ordning på din lista över saker att göra är vi säkra på att du vill ge ditt hem en grundlig rengöring! Det är trots allt ingen som kommer att köpa ditt hus om allt de kan tänka på är hur de skulle ta bort en fläck från tapeten. Den seriösa fastighetsmäklaren Tracey Hampson från Realty One Group Success förklarar hur viktigt det är att städa för potentiella köpare.

"Rensa, rensa, rensa är de första stegen för att göra ditt hem redo att säljas. Ett medelmåttigt hem kommer att säljas snabbare om det är skrubbat och är städat i motsats till det motsatta. Det ger köparen en känsla av att du tar hand om ditt hem och håller underhållet uppe".

När du tittar på tv-program där människor köper fastigheter kommenterar de alltid det naturliga ljuset: vi kan inte nog betona hur viktigt det är att förbättra det naturliga ljuset! Melanie Musson, hemförsäkringsspecialist på US Insurance Agents, ger oss ett av de viktigaste (men ändå enklaste) städtipsen att följa.

"Tvätta fönstren för att låta det naturliga ljuset lysa in mer effektivt och för att ta bort störande kladd och beläggningar.

Fastighetsmäklaren Erin Ward från HRVA Homes går till och med så långt som att anlita proffs för att ta itu med smuts och smuts i ditt hem!

"Absolut 100 procent, det viktigaste är att se till att de anlitar en professionell städning. Efter att ha bott i ett hem ett tag är det så lätt att se bort från damm i ett hörn eller andra små städmissar.

Om du gärna skulle vilja anlita en städare, men hellre vill spara pengar, finns det extra speciella åtgärder du kan vidta för att få ditt hem att se ut som om det har städats av ett proffs. Att vika toalettpappret så att det har en triangelformad ände, att vika och visa upp handdukar på en fönsterbräda eller vid sängkanten, eller till och med att se till att locken på flingor är hopvikta kan göra hela skillnaden!

3. Hur säljer man ett hus? Rensa och organisera

man and woman packing away their belongings

Eftersom du säljer ditt hem har du blivit en "köpare" igen. När du ser dig omkring i en ny fastighet, vad gillar du och vad avskräcker dig? Vi kan gissa att den mest avskräckande faktorn i ett hem är röran. En köpare vill se ett hems potential, inte din hög med räkningar eller din samling skor vid dörren! När man säljer ett hem är det dags att verkligen organisera sig, annars kan det få en köpare att vilja gå så fort de kommer in genom dörren. Jen Breitegan, grundare av Organizenvy, förklarar mer.

"Om ditt hem känns rörigt och överfyllt får det köparna att känna att huset är mindre än det egentligen är. De kanske oroar sig för att det inte finns tillräckligt med förvaring eller utrymme för deras tillhörigheter. Å andra sidan ger ett prydligt organiserat, förenklat hem en känsla av rymlighet, även i ett mindre hem".

Att rensa upp är inte bara ett bra sätt att locka köpare till sig, utan också ett bra steg mot att flytta ut, vilket förklaras av Katherine Blackler, professionell organisatör på Sort My Space.

"För att spara tid och flyttkostnader kan du se över vad du behöver i ditt nya hem och börja sälja, skänka eller göra dig av med saker som du inte vill ha eller behöver i nästa fas. Ju tidigare du börjar, desto lättare blir din flyttdag.

4. Var minimal och neutral: köpare älskar en tom duk.

white brick effect wallpaper in minimalist lounge with white sofa and blue cushions

Muralmålning på bilden: White Brick

Efter att ha rensat och organiserat ditt hem är det viktigt att se till att det är neutralt och minimalistiskt, för att få en tom målarduk för den potentiella köparen. Distraktioner som riklig eller extravagant inredning kan överväldiga köparna och stoppa det avgörande erbjudandet. Jason Gelios, en framgångsrik fastighetsmäklare från It's All About the Real Estate, berättar att ett neutralt och tidlöst hem är nyckeln.

"...bostadssäljare bör hålla sig borta från trendiga föremål och design som inte längre är aktuella. Vad vi ser är galna designelement i ett hem när det borde vara så neutralt som möjligt för att tilltala många fler köpare. Många av de bostadsköpare som jag har representerat har haft svårt att se förbi vissa designelement i ett hem.

Ett annat bra tips är att undvika djärva väggfärger när du försöker sälja ditt hem. Det ger inte bara köparen en ny start, utan skapar också en ljus, luftig och rymlig effekt. Shelton Wilder, toppmäklare från LA, förklarar hur färg är svaret på en bra försäljning.

"Det viktigaste är att måla. Vit färg. Det gör att utrymmet blir större och ljusare. En liten investering i färg kan göra den största skillnaden och kan ge en enorm avkastning på värdet".

5. Det är viktigt att åtgärda när du förbereder ditt hus för att sälja det.

brown haired man with beard changing a ceiling bulb

Känner du till de där små jobben som har samlats under årens lopp men som du aldrig har haft en chans att reda ut? Nu är det dags om du vill sälja ditt hus framgångsrikt. Ethan Taub, vd för Loanry, förklarar vikten av att få ordning på dessa irriterande småjobb.

"När du funderar på att sälja ditt hus skulle jag se till att åtgärda alla små reparationer som fastigheten kan ha. Oavsett om det är ett staket eller en ny färg på en dörr, kommer alla dessa mindre förändringar att få huset att se ännu bättre ut än tidigare, och det är mindre troligt att någon kommer att begära en rabatt på fastigheten om de inte kan se något fel på den. Medan dessa småsaker är något som du har levt med, kommer någon som vill flytta in att vilja att det ska vara så perfekt som möjligt, så att de får samma goda känsla som du fick när du flyttade in".

Paul James, grundare av Property Road, förklarar varför det kan göra stor skillnad att laga kranar och fräscha upp fogmassor.

"Det är lätt att vänja sig vid saker som droppande kranar och aldrig komma till rätta med dem. Du kanske inte ens märker dem längre, men potentiella tittare kommer att märka dem. Det är inte så mycket det faktum att det behöver repareras som kommer att vara ett problem, utan snarare hur det kan få det att se ut för din potentiella köpare att du inte har tagit hand om och underhållit fastigheten ordentligt. Se till att eventuella problem, som t.ex. droppande kranar, åtgärdas före den första visningen. Köken och badrummen är två av de viktigaste rummen när det gäller att sälja en fastighet, men om dina kakelplattor, kan dina fogmassor se gamla, trötta eller bara smutsiga ut! Tack och lov är det lätt att fräscha upp fogarna med hjälp av fogpennor som finns tillgängliga till en låg kostnad. De gör ett fantastiskt jobb när det gäller att ge nytt liv åt alla badrum eller kök och vem som helst kan göra det på bara några timmar!".

6. Avpersonifiera ditt hem för att undvika att köpare avskräcks

short haired woman changing photographs on her wall

När du säljer ditt hem kan du inte vara sentimental. Och om det innebär att du måste sälja ditt hem för ett marginellt högre pris, har du då verkligen något emot att avpersonalisera ditt hem? Jag tror att vi alla kan hålla med om att mer pengar att spendera på ditt nya hem och din framtid är viktigare! Erik Wright, ägare till New Horizon Home Buyers, berättar mer.

"Ta ner alla familjefoton och personliga föremål... Anledningen till detta är att du vill att potentiella köpare ska se bostaden som sin egen när de går igenom den. Ett rymligt och enkelt utrymme gör att de bättre kan föreställa sig sina egna familjebilder, personliga föremål och inredning i hemmet.

Och när vi talar om personliga föremål menar vi inte bara fotografier. Det som är normalt för dig kanske inte är normalt för din potentiella köpare!

"Avpersonifiera, begränsa politiska minnessaker och religiösa minnessaker. Det är logiskt, människor är passionerade om politik och religion, så varför ska vika om i båten? En av mina kunder hade en konfedererad flagga på sin garagemur. Jag rekommenderade artigt att ta ner den. Det gjorde han och allt gick bra. Avpersonifiera eftersom bostadsköparna vill se sig själva i bostaden, inte dig. Jag hade en kund som hade en matta med ett dött lejon på väggen i vardagsrummet. Det är onödigt att säga att vi tog ner den för att avpersonifiera hemmet." - Tracey Hampson (fastighetsmäklare på Realty One Group Success)

Personliga föremål kan avskräcka en köpare, men vi måste också upprepa att dessa föremål är "personliga". De är speciella och privata för dig, så låt dem vara det. Särskilt när det gäller fotografier av barn. Det är tråkigt att säga, men man vet aldrig vem som kommer in i ditt hem.

7. Tänk noga på priset på denna konkurrensutsatta marknad.

little wooden house next to piles of coins

Du kanske har bott i din fastighet i många år och om du inte har underhållit den på ett bra sätt kanske den inte är lika mycket värd som den var förr i tiden. Alternativt bör du inte sälja din bostad för lågt. Det som inte längre är önskvärt för dig kan vara en fristad för en förstagångsköpare! Sean Woolley, grundare och direktör för Cloud Nine Spain, förklarar mer.

"Var realistisk när det gäller priset - Särskilt om du vill sälja snabbt måste du se till att din fastighet värderas korrekt. Titta på vad liknande fastigheter i liknande områden marknadsförs till och kom ihåg att det annonserade priset inte nödvändigtvis är vad fastigheterna säljs för. Få din fastighet värderad av flera mäklare, men var försiktig med att välja den mäklare som ger dig den högsta värderingen. Det kan mycket väl hända att den inte säljs till det priset, men vi vet att smicker kan distrahera även den bästa av oss!".

8. Sätt ditt hem i scen för att imponera på din målgrupp och öka din vinst

childrens illustration of fairy tree wallpaper in child's white and pastel nursery

Muralmålning på bilden: The Meadow

Förutom att förbättra utseendet på hela ditt hem, varför inte gå ett steg längre genom att iscensätta ditt hem för din målgrupp? Inredningsarkitekt Natalie Meyer säger att enligt Forbes (en amerikansk affärstidning) säljer 95 procent av de hem som är inredda på 11 dagar eller mindre.

Till exempel kan ditt hem ha varit bra när du började, men nu behöver du en större bostad. Detta bevisar att din bostad var en bra förstahandsköparbostad, så varför inte skräddarsy den särskilt för förstahandsköpare? Om ditt hem är ett stort familjehem, men dina barn är vuxna och du vill gå ner i pris, kan du uppgradera familjepotentialen i ditt hem genom att göra om ditt pysselrum tillbaka till ett barnrum. Ali Wenzke, författare till boken The Art of Happy Moving, ger bra idéer om hur man kan iscensätta hemmet.

"Oavsett om du har en studiolägenhet eller ett hus med tre sovrum vill du fokusera din energi på den potentiella köpare som skulle vara mest intresserad av ditt hus. Tänk på den person du var när du köpte ditt hem och tilltala den marknaden. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om du ska göra det extra utrymmet i ditt hem till ett kontor eller ett barnrum.

quotes wallpaper with pink writing and black background in home office with mid century style wooden desk and chair

Muralmålning på bilden: Tänk positiva tankar

För att få en ännu bättre uppfattning om vad en potentiell köpare vill ha kan du göra efterforskningar och ändra ditt hus om det behövs. Pengar som spenderas på ett område, t.ex. ett extra badrum, kan vara den investering som krävs för att få en köpare att lägga det stora, avgörande budet. Inredningsarkitekt Eva Bowker betonar vikten av att veta vad din köpare vill ha och vilka investeringar folk gör för att få största möjliga avkastning.

"Målet är att skilja mellan de saker som människor verkligen behöver och de saker som anses vara oviktiga. Här är de investeringar som ger störst avkastning:

 • Köksrenovering - cirka 90 % avkastning på investeringen, beroende på storlek och kvalitet.
 • Installera centrala luft- och värmesystem - cirka 70-90 % avkastning på investeringen, beroende på typ av system.
 • Ytterligare badrum - 90 % avkastning på investeringen
 • Renovering av badrummet - 80 % avkastning på investeringen
 • Byte av fönster - 70 % avkastning på investeringen
 • Utomhusdäck - 70 % avkastning på investeringen
 • Ytterligare rum - 50-60 % avkastning på investeringen
 • Färdig källare eller vind - ca 40 % avkastning på investeringen, beroende på lokalens storlek.

9. Tänk noga på lukter (ett konstigt tips, men viktigt)!

chocolate chip cookies on a plate close up photo

Du kanske inte vet om det, men lukten i ditt hem kan vara avgörande för den viktiga försäljningen. De flesta av oss har hört talas om att bostadssäljare bakar chokladkakor för att få sitt hem att kännas mysigt och inbjudande. Men du kan också gå över gränsen när det gäller att få ditt hem att lukta gott.

"En av de största myterna när det gäller att förbereda ett hem för att visa upp potentiella köpare är att hemmet ska lukta extra gott ... Att göra allt extra för att se till att hemmet luktar gott kan ha en negativ effekt eftersom det kan få de potentiella köparna att tro att säljaren döljer något som är fel med hemmet. En av de saker som en bostadssäljare bör fokusera på är att ta bort dålig lukt men inte överdriva med för många dofter." - Jason Gelios (fastighetsmäklare från It's All About the Real Estate).

10. Tänk på att vara attraktiv: fokusera på utsidan såväl som på insidan!

grey and blue american style house

När du ser fotografier av en fastighet är den första bilden ofta byggnadens framsida. Om det ser hemskt ut från utsidan, varför då titta på insidan? Kom ihåg att många människor bryr sig om hur andra ser på dem, så det kan vara en mycket viktig faktor att se hur deras framtida hem ser ut!

"Fokusera på att göra det snyggt - det första intrycket är viktigt, så det är viktigt att ta hand om överväxta växter och ta itu med färg som flagnar för att få en positiv visningsupplevelse." - Ashley York (Managing Broker på Realtopia Real Estate)

11. Så här säljer du ditt hus snabbt med de här extra små detaljerna!

pile of cardboard moving boxes next to a window

Våra experter har så många fantastiska tips att vi har sammanställt en extra lista över de små detaljerna som är viktiga när du förbereder ditt hus för försäljning!

 • Använd speglar: "Om du har ett litet eller mörkt rum kan en spegel på en strategisk plats i rummet få det att kännas mer öppet, ljust och rymligt." - Paul James (grundare av Property Road).
 • Spela mjuk klassisk musik: "Vem älskar inte klassisk lugnande musik?" - Tracey Hampson (fastighetsmäklare på Realty One Group Success)
 • Köp en stor golvmatta i entrén: "När köparna går in i ditt hem tar de kanske av sig skorna. Se till att golvmattan är tillräckligt stor så att det inte känns som om de står på en liten ö. Du vill att entrén till ditt hem ska främja en känsla av rymd och värme." - Ali Wenzke (författare till "The Art of Happy Moving").
 • Ta bort badmattor i badrummen: "Det får badrummen att verka större." - Tracey Hampson (fastighetsmäklare på Realty One Group Success)
 • Sättupp ett nytt husnummer: "Det låter smått, men det är så viktigt att du har ett snyggt, glänsande nytt dörrnummer som kan vara allt som krävs för att skapa rätt första intryck." - Paul James (grundare av Property Road).
 • Täck upp skadade golv med mattor: "Investera i mattor för att täcka upp skadade, slitna eller föråldrade mattor eller trägolv" - Ryan Jones (Land of Rugs).
 • Måla köksskåp:"Att måla köksskåpsluckor kan ge ett trött kök nytt liv. - Katherine Blackler (professionell organisatör, SortMySpace Ltd)
 • Klä upp ditt matbord: "Du kan använda linne som en löpare, duk eller bordsservetter och en mittpunkt." - Natalie Meyer (inredningsarkitekt)

Har vi inspirerat dig till att sälja din fastighet med våra tips om att förbereda ditt hus för att sälja det? Lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Shara Idnay

28/01/2021

Declutter, paint, clean, stage! A clean and spacious home is what sells best. This is very great information.

Amy @ Wallsauce

28/01/2021

Thank you for your comment, Shara! You've definitely summed it up well: decluttering, giving a home a fresh lick of paint, having a deep clean and staging effectively are the best tips when you're preparing a house to sell it!

Shara Idnay

01/02/2021

Definitely, Amy. This is a great article and very informative. 

Sam Andrews

08/04/2021

I liked your tip of selling or donating items you don't need when moving to a new house. My wife and I are wanting to sell our home soon and we were wondering how we could prepare our house to be listed for sale. I'll be sure to tell her that we should declutter our home before listing it for sale.

Anonymous

30/09/2021

Wonderful information, thanks a lot for sharing kind of information. Your website gives the best and the most interesting information. Thanks a ton once again.

Amy @ Wallsauce

30/09/2021

Thank you for your comment! We're glad that you found the blog so useful.

Anonymous

07/10/2021

You have really amazing blog. thanks a lot for sharing kind of information. Your website gives the best and the most interesting information. Thanks a ton once again.

Amy @ Wallsauce

07/10/2021

Thank you for your comment. We're glad that you keep coming back for more interesting information!

Floor regrout service

15/11/2021

Incredible blog you have guys! I very happy to your blog as it has many ideas with lots of knowledge which can be used. Look forward for more and more blog of yours. You guys are amazing.

Amy @ Wallsauce

15/11/2021

It's always good to hear that our readers enjoy our articles. :) Keep dropping by our blog page for more. See here - https://www.wallsauce.com/mural-wallpaper-inspirations/

Cathy Smith

20/04/2022

Thank you for sharing your blog. Keep on posting.

Amy @ Wallsauce

20/04/2022

Hi Cathy. Thank you for reading this blog. Keep visiting us for more home inspiration and tips.

Thomas Clarence

08/06/2022

It's great that you pointed out that giving your home a thorough cleaning should be on the top of your list when you are trying to sell your home. I would imagine that a lot of people don't have the time to clean their homes when they are trying to sell them. It could be a good idea to hire a professional cleaning service that can make this process easier for you.

Amy @ Wallsauce

08/06/2022

Hi Thomas. Thank you for your comment. Yes, you're exactly right! A deep clean is one of the most effective ways to sell your home and if you can afford a professional cleaner, even better!

Anna Collins

02/08/2022

I appreciate that you suggested putting yourself in the buyer's position and walking through your home while listing down your concerns about the place if you plan on selling your house soon. I'm moving out by September and since I'm settling permanently in a different city by then, I was thinking of selling my current house before the year ends. I'll be sure to try this out while I also look around for cash home buyers I can trust.

Rachael @ Wallsauce

02/08/2022

Hi Anna, thank you for your comment! We wish you all the best when you move house. Keep visiting our ideas page for more information!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €