4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
natural beige and brown rectangle pattern wallpaper in bathroom with free standing white tub

01/03/2021   POSTET AV

Nøytrale farger i hjemmet [Rom for rom]

Neutrala färger är ett klassiskt val när det gäller inredning, oavsett om det gäller hemmet eller arbetsplatsen. På senare tid har starka färger som marinblått, skogsgrönt och senapsgult varit starka val i hemmet. Men neutrala rumsfärger är också ett populärt val i inredningsvärlden. Även om magnoliaväggar var en stor grej på nittonhundratalet är dagens val långt ifrån denna gräddgula nyans. Istället är ljusgrå färg, neutral grönt och greigefärger populära.

a mood board with neutral decor pictures

I den här artikeln får du reda på hur du kan förvandla ditt hem till en minimalistisk oas med neutrala färger, från vardagsrummet och sovrummet till badrummet, barnkammaren och till och med köket!

Neutrala färger för vardagsrummet

greige painted walls in living room with white panelling and white couch

När du bestämmer dig för hur du ska inreda ditt vardagsrum måste du bestämma dig för vad du vill att rummet ska fokusera på. Är det i vardagsrummet som du vill koppla av efter en hård dag eller är det där du vill vara värd? Eller är det både och?

Oavsett om du vill ha ett lugnt eller sällskapligt vardagsrum kan du måla väggarna i subtila toner, t.ex. en gråbeige färg. Populära neutrala färger för vardagsrum som den här är inte bara lugnande, utan neutrala toner ger också en inredningsgrund. På så sätt kan du lägga lager på lager och lägga till små inslag av färg, som bränd orange eller ockragult.

white couch with white brick wallpaper in living room

Muralmålning på bilden: White Brick

Om du letar efter en neutral tapet som ser fantastisk ut i vilket vardagsrum som helst kan du välja en tegeltapet i en subtil nyans. Den här underbart diskreta White Brick tapeten förändrar det här ljusa vardagsrummet helt och hållet. Även om den vita nyansen är så enkel, ger tegelstenarnas 3D-effekt ett vackert lager av intresse i rummet. Dessutom passar vita tegelväggar till alla rummens nuvarande inredning. Det är en klassiker: rent och enkelt.

Neutrala sovrumsfärger

grey and pink cracked concrete wallpaper in bedroom with bed with white and pink bedding and green plant

Muralmålning på bilden: Pale Pink Concrete

När det gäller neutrala sovrumsfärger menar vi inte bara vitt, svart och beige. De bästa subtila nyanserna för ett sovrum kan vara varma neutrala färger som jordnära taupe, neutral rosa eller neutral grön. Vi tycker att den här underbara blekrosa betongtapeten Pale Pink Concrete är en underbar neutral tapet. På grund av den subtila nyansen av rosa är betongens texturverkan stilren och elegant. Om den här betongtapeten skulle vara i en ljusare nyans skulle den helt enkelt inte fungera.

white panelled wall bedroom with white bed and bedside cabinets

Men det är inte heller något fel på en vacker vit nyans när det gäller neutrala sovrumsfärger. Älskar du inte det här underbara vita sovrummet? Kombinationen av vit inredning, från väggarna med paneler, sängen, mattan och nattduksborden, även om inte alla är i samma nyans, fungerar fantastiskt tillsammans. Och neutrala färger i rum behöver inte vara i samma nyans. Vi älskar guldspegeln och mattan med leopardmönster! De håller rummet enkelt men ger en dekadent, kunglig känsla till rummet.

Älskar du panelerna i det här rummet men har ingen aning om hur du ska göra det? Vi ska avslöja en hemlighet för dig... du kan fuska med en paneltapet! Shh...

Neutrala badrumsfärger

white tiled bathroom with black grouting, tropical plants and wooden and clay room accessories

När det gäller neutrala badrumsfärger är vitt svaret. Feng Shui-reglerna säger att detta är den bästa färgen: vit är en Feng Shui-färg av metall som gör att onödiga förseningar och förvirring inte uppstår, samtidigt som den smickrar alla hudtyper och är uppfriskande. I kombination med inredning i naturligt trä, som flytande hyllor och gröna växter, är en vit tapet helt enkelt en klassiker.

beige and brown rectangle pattern wallpaper in bathroom with white free standing tub, clay pot with green plant in

Muralmålning på bilden: Avenues tapet

Alternativt kan du välja varma neutrala färger för att ge färg och värme åt rummet, något som är välbehövligt en kall morgon! Det är därför vi har blivit förälskade i Avenues-tapeten som är designad av Nicola Evans. Den vackra skiktningen av de nötbruna formerna är unikt retro och tillsammans med en lervas och en naturlig korg och matta tycker vi att den här jordnära tapeten är helt enkelt underbar.

Neutralt barnrum

off-white panel effect wallpaper in nursery with grey and wooden toys

Muralmålning på bilden: Vit trävägg

Oavsett om du inte vet könet på ditt barn förrän det är fött eller om du vill undvika könsstereotyper, välj könsneutrala färger för barnkammaren: grått, beige, grått eller vitt är alla perfekta för en könsneutral barnkammare. Vi tycker att den här tapeten White Wood Wall är en perfekt vit/grå fondvägg för ditt barnrum. Tillsammans med grått, vitt och naturligt trä ser den ut som den ska för att skapa ett lugnande men trendigt barnrum.

grey painted nursery with shelf and wicker moses basket

Bildkälla: Beaumonde

Vi älskar det här gråmålade barnrummet, som återigen kombineras med möbler i naturmaterial som trä och korg. Den här grå nyansen är lugnande, modern och idealisk för en neutral barnkammare. Kombinera de grå väggarna med vita, hårda golv och golvlister samt grå mattor. Om du vill ha en matta, välj en mycket enkel, ljusgrå matta.

Neutrala köksfärger

white, grey and rose-gold kitchen with breakfast bar island and 3D grey tunnel feature wall

Muralmålning på bild: Into the Distance

När du skapar ett neutralt kök rekommenderar vi ljusgrått och vitt. Båda dessa neutrala färger för kök är rena, klara och snygga: perfekta för ett hygieniskt men trendigt kök. Vi älskar absolut kunden Kayleighs gråa och roséguldiga kök. Vår grå väggmålning In the Distance parat med roséguldsbestick och belysning är en match made in heaven!

dried flowers photograph wallpaper above white tile splash back in trendy kitchen

Muralmålning på bilden: Åldrad med skönhet

Om grått är lite för mycket för dig kan du satsa på delikat och blommigt med den här fantastiska tapeten Aged with Beauty. Den här vackra naturliga tapeten är helt underbar i det här köket. Tillsammans med vita och naturliga trätillbehör kan man inte bli mer neutral än så här.

Har du gillat vår artikel om neutrala färger? Vilket rum ska du förvandla först? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €