4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pale grey and white plaster textured wallpaper in beautiful minimalist master bedroom

21/04/2020   POSTET AV

Minimalistisk Bakgrunn for Enkel Hjemmedesign

Skandinaviska lägenheter har varit en viktig inspirationskälla för inredningsvärlden de senaste åren. En stil som är tillbakahållen och enkla, rena färger har förvandlat det moderna hemmet. Det har blivit en global sensation. Men sann minimalism sträcker sig långt bortom vad vi ser på ytan av våra väggar och möbler. Begreppet minimalism handlar om att fokusera på det som är viktigt och att ta bort de "saker" och "föremål" som distraherar oss från vårt huvudsyfte. Detta har varit en gemensam tro i alla religioner som buddhism och hinduism. Men termen "minimalism" myntades först på 1950- och 60-talen när dessa ideal antogs inom musik, konst och design.

I dag tolkar vi dessa minimalistiska trender genom att hålla våra hem överskådliga. Det är dock viktigt att hitta rätt balans, annars riskerar vi att skapa ett utrymme som är kliniskt eller tråkigt. Här är några tips för att få konceptet "mindre är mer" att fungera i ditt hem med hjälp av våra minimalistiska tapetmönster.

Textur är allt!

minimalist white brick wallpaper in trendy lounge

En ren vit färgpalett kan vara trendig - men om den görs fel kan den bli kall och opersonlig. Det är inte så lätt att få rätt vit färg som det kan verka. Faktum är att det perfekta vita hemmet ofta är noggrant utvalt, med varje designelement som beaktas för att få det att se ut och kännas lättlöst. Ansträngningen är dock stor, och att tänka på hur och var ägodelar placeras bör prioriteras.

Om du vill utnyttja ljuset för att maximera utrymmet kan vita eller naturvita väggar vara en bra lösning. Ju ljusare färgsättning, desto ljusare och rymligare kommer rummet att verka. Men för att undvika den kliniska sjukhusrumsatmosfären bör du se till att det finns mycket textur i rummet.

Den här väggmålningen i vit tegel från vår kollektion av tegeltapeter är ett elegant exempel på hur visuella strukturer kan ge djup och dimension till ett annars enkelt rum. Med helt vita väggar och golv har du också en tom duk att arbeta på. Ha kul med ljusa färgklickar eller experimentera med olika tyger.

Välj arty minimalistiska tapetmönster

watercolour blue and white flowers in white and grey bedroom

Minimalistiska tapeter behöver inte vara enkla. Den kan också vara full av konstnärliga uttryck, som denna Glorious Ginko tapet designad av Carol Robinson. Den här blommiga väggmålningen med sin lugnande akvarellstil är ett fascinerande konstverk och en samtalsämne - utan att fylla det avsedda utrymmet.

Genom att använda illustrativa väggelement som det här kan du använda ljusa färger som vitt, gräddfärgat och neutralt i resten av hemmet. Du behöver inte vara rädd för att överdriva det rena färgschemat när du har vackra, mjuka tryck som pryder dina väggar och tillför ett intressant element. Konst kan ge ditt rum så mycket personlighet, men samtidigt behöver den inte stjäla allt fokus.

Sätt ditt märke med monokroma färger

black and white printed large pheasants wallpaper in minimalist bedroom

Monokromatisk design är ett utmärkt verktyg för minimalism. Genom att införliva svart och vitt i din inredning kan du göra den skandinaviska enkelheten lite mer komplex och rolig. Monokromt ger en intressant kontrast för ögat och hjälper till att skapa fokuspunkter i ett annars intetsägande utrymme. Om du planerar att ha helt vita möbler och inredning kan du genom att ge lite personlighet till väggarna förhindra att saker och ting ser endimensionella ut.

Den här tapeten Woodblock Print of Pheasants till exempel tillför mönster, kultur och intresse utan att för den skull avvika alltför mycket från din rena berättelse. Det är en av våra favoriter från vår orientaliska tapetkollektion.

Blanda enkelt med tribalelement

tribal patterned brown and white wall mural with grey sofa

Vi tror att framgångsreceptet när det gäller minimalistisk design är att ha rätt blandning av minimalism och maximalism. Det ena kan inte fungera utan det andra. Allt handlar om balans. De bästa, mest Instagrammable minimalistiska hemmen har alla någon form av maximalistiskt uttryck. Tänk på juxtaposerade uppställningar som t.ex. enkla väggar som väcks till liv med geometriska klädesplagg. Eller helt vita vardagsrum som lyfts fram med inslag av roséguld eller koppararmaturer.

Medan grädde på grädde lätt kan gå förlorad i en monoton handling, kan kontrasterande färger mot en stambakgrund föra handlingen mycket längre. Den tribala väggmålningen Brown and Cream Tribal som du ser här är en vacker matchning för mjuka grädd- och gråtoner och är idealisk för att applicera på en fondvägg.

Lägg till lyx med minimalistisk marmor

luxurious lined white marble wall mural in stylish bathroom

En av de mest populära minimalistiska tapettrenderna är marmortapeter. Den har exploderat över hela sociala medier och är ofta stämplad som designtrenden för millennials. Men vi försäkrar dig att marmorhemstrenden är mycket mer än bara en generationsgrej. På senare år har den gjort en rejäl comeback och det finns så många fantastiska marmortapeter att välja mellan.

Muralmålningar i marmor, som den här tapeten Marble Texture Background, är ett enkelt och prisvärt sätt att uppnå en högklassig inredning i vilket rum som helst i huset. Marmoreffekttapeter ger inte bara textur samtidigt som de håller sig till en minimalistisk färgskala, utan de kan få ditt hem att se så mycket dyrare ut än vad det är.

Utforska den industriella trenden

pale white and grey plaster textured wall mural in pale sage and white bedroom

Användning av betong och råa industriella material i hemmet är en teknik som omedelbart moderniserar och gör din inredning modern. Den lägger också grunden för minimalistiska inredningar genom att ge dig en lätt canvas att arbeta med.

Oavsett om du bor i en nybyggd lägenhet eller i en karaktärsfastighet är betong ett djärvt uttryck för din personliga stil. Det är en trend som kan göras på många olika sätt, från några få dekorativa föremål och små betongdetaljer utspridda i rummet till synliga betongväggar. Det finns något som passar alla budgetar med betonglooken och det finns många alternativ för konstgjord betong eller betoneffekter.

Betongtapeter är den mest kostnadseffektiva lösningen om du gillar den här trenden. Den här väggmålningen med cementgipseffekt skapar till exempel samma effekt utan det hårda arbetet eller den tunga bördan av en renovering. Den är perfekt för sovrum och skildrar "industriell lyx" när den kombineras med vackra träslag, egyptisk bomull och silke. Den kan också kombineras med koppar, guld eller mässing för en ultrakontemporär finish.

Vad tycker du om våra minimalistiska väggmålningar? Berätta i kommentarerna nedan vilken som är din favorit. Glöm inte att dela med dig av alla måste-veta inredningstips du har för att välja en minimalistisk tapet för enkel heminredning.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Joseph Martial

20/01/2021

This wallpapers are attractive.

Amy @ Wallsauce

20/01/2021

Thank you, Joseph! For more minimalist wallpapers and design ideas, please visit our Minimalist Interior Design blog here - https://www.wallsauce.com/blog/minimalist-interior-design

Exterior Plasterers Auckland

08/04/2021

You are absolutely correct and thanks for giving information about the minimalist wallpaper. I loved your blog and thanks for publishing this!! I am really happy to come across this exceptionally well written content. Thanks for sharing and look for more in future!!

Jenny Stock

27/09/2021

You write every blog post so well. Keep the hard work going and good luck. Hope to see such a beneficial post ahead too.

Amy @ Wallsauce

27/09/2021

Hello Jenny! Thank you for your comment! :) We're glad you enjoyed the post.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €