4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Cosy Christmas Bedroom

22/10/2021   POSTET AV

Hvordan lage et stort rom føles koselig og varmt

Det talas mycket om hur man kan få ett litet rum att kännas rymligare och hur vi kan få våra hem att verka större. Detta går hand i hand med människans natur; behovet av mer av allting. Men vad händer när man har för mycket av något... för mycket utrymme?

Det kan vara mycket svårare att fylla ett stort rum än att arbeta med ett litet utrymme, och om du inte har en plan kan det område du arbetar med riskera att bli kallt och tomt. Detta problem förstärks ytterligare om ditt hem har mycket högt i tak - en välsignelse och en förbannelse i inredningsvärlden!

Om du vill veta hur du kan få ett stort rum att kännas mysigt, tilltalande och varmt, får du här några inredningstips som kan hjälpa dig.

Våga prova mörkare färger

dark ducks wallpaper in black and mustard bedroom

Muralmålning på bilden: Mandarinankor och tranor

Genom att använda mörka färger i din inredning kan du göra ett överdimensionerat utrymme mer lätthanterligt. Mörka nyanser på väggarna kan få dem att verka mindre, stänga in dem och ge en känsla av värme. Du kan använda färgpsykologins och färgsymbolikens kraft för att skapa rätt atmosfär också.

Svart representerar till exempel sofistikering, makt och elegans. Marinblått kan ge en känsla av stabilitet, integritet och maskulinitet. Mörk skogsgrön är en symbol för rikedom, lycka och en djup koppling till naturen.

Även om mörka färger först verkar skrämmande är de lätta att arbeta med när du vet hur man gör. Och smart belysning hjälper dig att skapa ett mysigt rum utan att det blir dystert. Den här mörka och stämningsfulla väggmålningen Mandarin Ducks and Cranes har vackra orientaliska konstverk i tonala nyanser som ger tapeten liv och skapar mysighet och värme med ett unikt inslag.

Vänd dig till mörka, stämningsfulla blommor

navy and white flower wallpaper in stylish dining room

Muralmålning på bilden: Midnight Bouquet

Om du är rädd för att gå över till den mörka sidan, men ändå gillar tanken på att göra ett stort rum mer lätthanterligt, kan mörka och stämningsfulla blommor vara det perfekta sättet att balansera din inredning. Mörka floraler är otroligt romantiska och har en gotisk stämning som är både lyxig och edgy.

Botaniska växter och blomstertryck är också knutna till naturen, vilket innebär att du kan behålla den viktiga organiska kopplingen. Med blommor är det svårt för ett utrymme att någonsin kännas platt eftersom denna visuella fest naturligtvis handlar om liv, tillväxt och rörelse.

En väggbeklädnad som den här romantiska väggmålningen Midnight Bouquet är ett utmärkt sätt att introducera mörka färger på ett feminint sätt. Glöm inte heller att du kan förstärka naturen med natur - strategiskt placerade växter och blomsterarrangemang är perfekta för att fylla vertikala höjder i ett rum eller öppet golv. Och i linje med ditt organiska tema kan du använda träaccenter - det är perfekt för att få de stora öppna köken att kännas mer inbjudande.

Behandla kala väggar med snygg konst

make a large room feel cosy with wall art

Metalltryck i fotot: Från utökat sortiment

Det finns så många skäl att investera i väggkonst. Även om ditt utrymme är litet kan konst lyfta din inredning genom att lägga till färg och livfullhet och skapa djup. Men för ett överdimensionerat rum är det ännu viktigare. För ingenting är mer högtidligt än kala väggar, eller hur?

Det bästa med konst är möjligheten att skapa säsongsbetonade samlingar. Julen kan vara en bra tidpunkt för att uppdatera dina väggkonstverk. Våra metalltryck (som för närvarande bara finns i Storbritannien) är ett alternativ med lite underhåll för hektiska hem eftersom de är vattentäta och lätta att rengöra. De bleknar inte heller, vilket innebär att de kommer att hålla i många år framöver.

Kom dock ihåg att placeringen av väggkonsten är viktig om du vill centralisera fokus. Högt i tak är en dröm, men om du redan har svårt att fylla ett stort rum kan det extra utrymmet bli imponerande. Häng din väggkonst lite lägre för att skapa en illusion av lägre takhöjd. Låg hängande konst är ett av de bästa knepen för att lära sig hur man får ett stort rum att kännas mysigt under alla årstider!

Bryt upp din väggyta

make a large room feel cosy with wallpaper in bathroom

Muralmålning på bild: Indigo Garden 2

Ett annat tips för att hantera höga tak eller för stort väggutrymme är att dela upp väggarna med två olika material. Skapa en mittremsa, dela väggarna horisontellt med träpanel eller tegel eller kombinera olika tapetstilar.

Stora iögonfallande mönster som den här marinblå och vita Indigo Garden-papperet av Carol Robinson passar bra ihop med små kakelplattor eller andra material med små linjer och detaljer. Stora mönster upptar också ögat och ger dig en intressant fokuspunkt.

Skapa ett mysigt vardagsrum

snowy trees wallpaper in bedroom

Muralmålning i bild: I vitt

På tal om fokuspunkter finns det ett annat sätt att skapa effekt och dra ögonen till ett område i rummet. Natursköna väggmålningar är fantastiska för att fylla kala väggar och samtidigt få människor att rikta sin uppmärksamhet mot en utvald plats.

Landskapsmålningar - särskilt de med skogar och träd - kan användas för att skapa en eskapism i din inredningshistoria. De är lugnande och lugnande eftersom de får dig att känna att du är omgiven av naturen. Men ännu viktigare är att de skapar ett fängslande inslag som alla vill titta på.

Som en vägg i sovrummet kan en väggmålning dela upp olika områden eller "zoner", t.ex. en sovzon eller en läszon osv. Saker som tapeter, mattor och antika avdelare är perfekta för att hjälpa dig att förstärka illusionen av separata, dedikerade områden.

Skapa starka färgkontraster

green and pink tropical wallpaper with pink couch in living room

Muralmålning på bilden: Grön i djungeln

Stora rum är tomma dukar för färg. För att undvika att ditt rum ser endimensionellt ut kan du använda färghjulet för att skapa kontrasterande utseenden. En bubbelgummirosa soffa mot en grön djungeltapet är definitivt ett stilgrepp. Var dock inte alltför formell när det gäller din valda färgpalett. Även om det är viktigt att knyta ihop hela din berättelse är det något med ett överdrivet koordinerat rum som kan verka stelt och konstruerat. Slappna av lite och våga experimentera!

Det är särskilt viktigt att experimentera med färger och texturer i stora utrymmen, så lek med livfulla tyger, texturerade mattor, iögonfallande väggkonst eller stoppade möbler. Allt behöver inte vara matchande, men en gemensam berättelse är viktig.

Och när du ändå är djärv i din inredning, glöm inte bort att ta fram stora proportioner. Om du vill veta hur du kan få ett stort rum att kännas mysigt, varmt och spännande, använd extra stora lampor och överdimensionerad inredning.

Har du några tips på hur du kan få ett stort rum att kännas mysigt? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Ramona Codona

29/11/2021

Can you suggest, a wall covering for two large mirrors that surround my large bath, I don\'t want to remove the mirrors, I just want a change, ie a stick on wall mural or something you could recommend.. Regards Ramona

Amy @ Wallsauce

29/11/2021

I hope you are well and thanks for getting in touch, Ramona! Generally, our wallpaper mural materials were designed to be installed on plastered or painted walls. However, we have had customers in the past opt for the peel & stick material option in scenarios such as this. I must advise you that as this is not something we have tested for, should anything go wrong during your installation process, you would not be eligible for a replacement or a refund. I would highly recommend taking advantage of our free material samples first and, testing this out before committing to the full purchase. Please send an email to info@wallsauce.com if you would like these.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €