4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
industrial art wallpaper in trendy kitchen for kitchen trends for 2022

16/11/2021   POSTET AV

Kjøkken Trender for 2022: Året for endring

Köket har alltid varit en stor investering i familjehem. Men när vi nu återhämtar oss från en period av svåra tider kommer det att läggas mer fokus på detta centrala utrymme, ett utrymme som förbinder hela hemmet och alla i det.

I framtiden kommer köksdesignen att vara ännu mer familjecentrerad, och det kommer att bli viktigare än någonsin att kombinera funktionalitet och stil. De viktigaste kökstrenderna för 2022 kommer att innehålla element av användbarhet, funktioner för välbefinnande och färger som ger en känsla av optimism till bordet.

Vi kommer också att få en förnyad uppskattning av de enkla sakerna, men inte på samma sätt som tidigare. Naturen kommer att spela en ledande roll och signalera tillväxt, förnyelse och positiv förändring. Om du vill förvandla ditt kök år 2022, så är det här några av de största trenderna att hålla koll på.

Futurism i köksdesign

light marble wallpaper in trendy dining room

Muralmålning på bilden: Marmor tapet

En av de nyaste kökstrenderna för 2022 är den nya tekniken. Tänk på smarta apparater med ergonomisk design, futuristiska tillbehör som är superfunktionella och strömlinjeformade element med rena färgkoncept som ger lugn i hemmet.

Denna trend skapar förändring på ett mycket positivt sätt. Från ugnar som automatiskt justerar temperaturen och fjärrstyrda vattenkokare till kylskåp som beställer veckoinköpet när mjölken tar slut - det finns ny teknik överallt. Och vår önskan om futurism kan också ses i hur vi använder oss av utrymmet. Skåp med sömlös integrering av apparater, vertikala förvaringslösningar i tre våningar och skåp med utskurna handtag för att hålla allting fint och jämnt.

Den högteknologiska stilen gäller även vårt val av material. Krommetaller, glas, betong och marmor kan omedelbart göra ditt kök modernt. Även om marmor med ådring är populärt nästa år, kommer minimala marmor med rena, vita färger också att vara ett bra val för den futuristiska looken.

En återgång till minimalism

dark navy panelled wallpaper in trendy kitchen

Muralmålning på bilden: Mörka träpaneler

Futurismen lämpar sig för minimalistisk design, så vi kommer att få se trenden med enkelhet göra comeback. Men minimalistiska kökskoncept behöver inte vara vitkalkade. År 2022 gör vi plats för mörk minimalism, ett koncept som är mycket mer gåtfullt och definitivt mer edgierat i sitt utseende.

Det prisbelönta köket "Fold" i svart stål av den österrikiske designern Martin Steininger är ett perfekt exempel på hur mörka färger kan fungera bra i hemmet och vara rena, rena och minimala.

I linje med den strama och understrukna stilen kan man förvänta sig att onödiga detaljer förkastas till förmån för funktionalitet. Välj lakoniska ytbehandlingar, undvik överdriven användning av färger och tänk extra noga på förvaring (för röran är fienden).

När det gäller material är alternativen oändliga. Blanka ytor som marmor och glas är favoriter för bänkskivor och stänkskydd, men målat trä kan också vara minimalistiskt. Tapeter med mörk träpanelseffekt kan vara ett prisvärt sätt att lägga till en extra detalj till ditt utrymme samtidigt som du håller det elegant och lågmäld.

Bara ett stänk av färg

light green terrazzo wall mural in tropical kitchen for kitchen trends for 2022

Muralmålning på bilden: Ljusgrön Terrazzo

En annan stor kökstrend för 2022 är att ljusa upp köksskåpen med en färginjektion, och därmed gå bort från den mörka minimalistiska berättelsen. Färgade skåp är definitivt något att hålla utkik efter, med naturinspirerade nyanser och gröna färger som är favoriter.

Ett exempel på hur färg börjar bli en självklarhet i köken är den tyska tillverkaren SieMatic. Detta märke har alltid varit känt för sitt val av starka vita, svarta och gråa färger. Men för 2022 ger sig företaget in i en helt ny värld med ett kalejdoskopiskt urval av färgställningar, bland annat örtiga gröna och puderrosa färger. Det förutspås att många märken kommer att följa efter.

Om du letar efter något annorlunda nästa år är pastellfärger ett bra alternativ att prova. Något som en mjuk rosa färg kommer att värma upp ditt utrymme och göra ditt hem inbjudande under alla årstider.

Den här trendiga tapeten Pink Terrazzo är lugnande och rogivande, vilket gör den till ett utmärkt färgalternativ för ditt välbefinnande och för att göra ditt kök attraktivt för gästerna.

Trender för kök med humör för 2022

abstract forest wallpaper in open plan kitchen and living area

Muralmålning på bilden: Fall Morning

Hur vi känner oss är mycket viktigt i inredningen, och betoningen på psykisk hälsa i heminredningen har aldrig varit större än nu. Färgerna har en ledande roll, och 2022 års uppskattade nyanser är inspirerade av naturen och allt som har med örter att göra.

Salvia, oliver och mynta är det senaste. Liksom jordnära färger som terrakotta och sand, som kan ge en varm känsla. Att öppna upp köks- och matutrymmen kommer också att vara viktigt, med världens ökade önskan om uppkoppling och funktionalitet.

Stora öppna ytor behöver naturligtvis en effektiv zonindelning, särskilt om ditt matkök måste tjäna flera olika syften. Det är här som konstnärliga väggmålningar kommer till nytta. En väggmålning med landskap ger inte bara mental eskapism i familjens mest använda rum, utan kan också hjälpa dig att avgränsa specifika områden, till exempel en frukostplats, ett läsområde eller bara en plats för extra sittplatser.

Väggmålningar fungerar utmärkt i öppna kök, och naturmålningar är perfekta för att förbättra det sömlösa flödet från köket till trädgården, vilket är möjligt med hjälp av vikdörrar. Men om modern konst är mer din grej kan konstnärer som Spacefrog Designs, Sir Edward eller Andrea Haase erbjuda dig natursköna läckerheter som också är samtalsämnen för kreativa själar.

Metaller som lyser upp rummet

industrial artwork wallpaper in stylish kitchen

Muralmålning på bilden: Storm Ahead

Det är något så upplyftande med glänsande metaller. De skapar en polerad finish i vilket rum som helst, de ger en högklassig touch till annars trista VVS-armaturer och de reflekterar ljuset runt om i rummet - vilket gör att ditt utrymme verkar rymligare. Om du är ute efter förändring kan metaller ge ett trött rum nytt liv.

Metaller i köket kommer att vara en stor del av 2022, där guld, mässing, rostfritt stål och krom används som enstaka accenter och i större former. Med guld och mässing kan det vara lätt att lyfta upp alla designkoncept och lägga till en kant av sofistikering och modernitet. Men om du är mer intresserad av det rustika kan du istället anamma kopparlooken.

Koppar är värmande och behaglig för ögat och dess jordnära karaktär kan kombineras med organiska designteman. Metallen passar perfekt ihop med andra naturmaterial som trä och marmor, och få saker är så attraktiva som en köksö i koppar!

Det är inte konstigt att koppar är en ledande kökstrend för 2022, eftersom den är självsäker och slående att se på. Om du vill få looken till en lägre kostnad kan du försöka kombinera väggmålningar i metall med andra detaljer som kranar, belysning och små apparater.

Eller utforska väggdesign med varma koppartoner, som den här väggmålningen Storm Ahead av den svenska konstnären Elizabeth Fredriksson. Direkt värme och mysighet utan att du behöver spendera en förmögenhet på att bygga om!

Vilken är din favorittrend för köksdesign för 2022? Berätta för oss i kommentarerna nedan. Om du vill ha mer inspiration till kökstapeter kan du ta en titt på vår kollektion med väggmålningar för kök online.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Afton Jackson

27/01/2022

Your suggestion of using metal materials that can light up a room really caught my attention. Finding ways to add brightness and catch the eyes of visitors might be a great way to make my cooking area feel more impressive. I'll make sure I use more extravagant metal fixtures when I work with a kitchen remodeling expert in the area.

Amy @ Wallsauce

27/01/2022

Hi Afton! Thank you for your comment. Adding metal accents to your cooking area sounds like a perfect idea. We wish you all the best with your kitchen remodel!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €