4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
ochre, white and dark green bedding

28/01/2022   POSTET AV

15 Interiør Tweaks som vil selge ditt hjem

Om du vill flytta hem snart är det de viktiga inredningsåtgärderna som kommer att sälja ditt hem snabbt! Processen att köpa och sälja ett hem är redan en helhetsupplevelse. Så att veta vilka specifika uppgifter du behöver göra för att få ditt hem snabbt från marknaden är precis vad du behöver!

Många av dessa gör-det-själv-uppgifter (som experterna själva har berättat!) kan lätt göras på en helg eller till och med på mindre än en timme! Innan du vet ordet av kommer du att översköljas av huserbjudanden! Upptäck hur målning av din dörr kan förbättra din curb appeal, hur en peel and stick tapet kan ge ett rum en snabb makeover och så mycket mer! Vilket blir den första hemanpassningen du gör?

1. Se till att du är attraktiv på trottoaren

wistera front garden and purple painted front door

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Så många av våra experter kan inte nog betona vikten av att ha en vacker kantsten! Om ett hus inte ser bra ut från insidan, varför skulle du då bry dig om att titta in? Ryan Jones, Interiors Writer på Land of Rugs, berättar mer om hur målning av en ytterdörr kan göra hela skillnaden för din curb appeal.

"En av de billigaste, enklaste och snabbaste förändringarna du kan göra i ditt hem är att måla dörren i en färg som sticker ut. Det kommer inte bara att få ditt hem att se mer tilltalande ut från utsidan, utan det kommer också att fånga ögonen på potentiella köpare som råkar gå förbi ditt hem. Det finns några fantastiska färger som kommer att hjälpa ditt hem att sticka ut, t.ex. briljant vitt eller antracitgrått. Du kan verkligen vara djärv och välja en orange eller gul färg om du vill!"

Dessutom är det viktigt att se till att grönskan är perfekt när du lockar in köparna. Melanie Musson, hemexpert på Clearsurance.com, berättar för oss hur vi ska manikyrisera våra gräsmattor och trädgårdar på framsidan.

"Kantar gräset så att det finns en ren linje mellan gräsmattan och trottoaren. Detta steg för att skapa ett välskött utseende gör att potentiella köpare blir positivt inställda innan de sätter sin fot i ditt hem."

2. Se till att det luktar gott

scented candle and fresheners are Interior Tweaks that will Sell Your Home

Många av oss låter oss ledas av våra näsor. Om något luktar illa avskräcks vi omedelbart. Om det luktar gott vill vi veta mer! Samma sak gäller när du vill veta hur du ska sälja ditt hus.

"När du vill veta hur du ska sälja ditt hus eller din lägenhet, eller någon fastighet i allmänhet, är de värsta orden du kan höra: "Vad är det som luktar?" När den frågan ställs har du verkligen förlorat köparna, vanligtvis för gott! Investera i några bra luftfräschare och doftljus för att ge ditt hem den fantastiska doft som du skulle vilja ha om du skulle se ett hem!" - Ryan Jones (Interiörskribent på Land of Rugs)

3. Gör en snabb ombyggnad av ett rum med peel and stick tapeter

green tropical leaf wallpaper in minimal bathroom

Muralmålning på bilden: Leafy Paradise

Det är alltid en bra idé att snabbt göra om ett rum med en tapet som går att ta bort och klistra upp, om du har ett utrymme som saknar karaktär och känns tomt. Självhäftande tapeter är lätta att sätta upp med hjälp av en vän och eftersom de inte behöver klistras är det inte heller mycket kladd inblandat! Anna Learie, inredningsexpert och chefredaktör på Household Advice, vet precis vad vi menar när det gäller självhäftande tapeter.

"Tapeter är billiga och trendiga och skadar inte väggarna och kräver inte mycket arbete för att sätta upp dem. Du kan välja en sida av rummet för att skapa en accentvägg och ge rummet en omedelbar ansiktslyftning!"

4. Använd kraften i en matta

black and white rug in retro lounge with round gold mirror and orange armchair

Det är en mycket snabb inredningsändring, men en matta är ett utmärkt sätt att ge ett rum en ny stil och hjälpa till att placera möblerna runt omkring på ett elegant sätt.

"Mattor! Oavsett hur små eller stora de är, förankrar de möblerna så att de inte ser ut att sväva i rummet. De ger också mjukhet och en hemtrevlig känsla som köparna kommer att älska." - Annie Tang (projektledare för bostäder på Environmental Design)

Det är en riktigt bra idé att ha små mattor och mattor runt om i hemmet när du försöker sälja ditt hus snabbt, eftersom de hjälper till att stoppa smutsen som flyter runt i hemmet. Uppmuntra alltid köparna att ta av sig skorna när de går in i ditt hem ändå, men genom att placera en liten och snygg matta bredvid varje dörr undviker du att dina vackra golv blir smutsiga.

5. Se till att belysning och strömbrytare är i ordning.

stylish hanging lamps are one of those interior tweaks that will sell your home

Det finns inget mer upprörande än att se en naken glödlampa i ett nytt hem. Tycker du inte att en naken glödlampa är den absoluta motsatsen till ett hemtrevligt och elegant hem? Det är därför som det är så viktigt att välja vackra armaturer. Darla DeMorrow, en professionell organisatör, förklarar detta på ett utmärkt sätt.

"Är dina armaturer tråkiga? Se dem som smycken för dina rum. Du kan uppgradera ditt rum omedelbart med nya glänsande ljusarmaturer till ett bra pris. De är ofta det första och sista som någon kommer ihåg om ett rum."

Förutom att belysningen är snygg är det ännu viktigare att den praktiska aspekten av ditt hems el och strömbrytare är viktigare. Marcus Larrea, medgrundare av Palm Paradise Real Estate, vet precis vad vi menar.

"Se till att alla ljusbrytare också fungerar. Ingen husägare eller mäklare som leder en rundvandring vill svara på frågan: "Vad gör den här strömbrytaren?"""

6. Uppdatera dina köksskåp

concrete effect designer wallpaper in white kitchen

Muralmålning på bilden: Storm Ahead

Köket kan ibland sälja ett hem, även om resten av rummen inte är lika bra. Precis som badrummet är det ett av de rum som är dyrast att göra om, så om det redan är bra kommer köparna att vara mycket intresserade av din bostad.

"Ett av de snabbaste sätten att få ditt hem att se uppdaterat ut är att måla köksskåpen och byta ut handtagen! De flesta människor letar efter skåp som är målade för att matcha en mer modern estetik från mitten av århundradet. Att måla dem vita eller salviagröna och byta ut handtagen till ett borstat guld kan verkligen lyfta ditt kök utan mycket pengar och minimal ansträngning." - Anna Learie (inredningsexpert och chefredaktör på Household Advice).

Har du funderat på att måla skåpen eller att fräscha upp dem med faner? De ger en önskad träkänsla utan att du behöver spendera mycket pengar på ett helt nytt kök. Matt Daigle, VD och grundare av Rise, har mer att berätta.

"Ett gör-det-själv-projekt för att uppgradera dina köksskåp är att göra om det gamla skåpet med självhäftande faneralternativ. Om du inte är en professionell snickare är detta en enkel lösning som inte kräver att du tar fram såg och borr."

7. Kontrollera eventuella läckor och dålig kondensering.

condensation on window

Detta är inte en lika rolig uppgift att utföra när man gör ett hem redo att säljas, men det är oerhört viktigt. Fukt, läckor och dålig kondens på fönstren är några av de största no-nos för alla som vill köpa ett hem. Ta in en yrkesman för att se vad som kan göras, eller om du är tillräckligt självsäker, varför inte följa råden från Charles Leduc, Chief Operations Officer på Mold Busters?

"En snabb lösning och ett bra sätt att göra det lättare att sälja ditt hem är att kontrollera om det finns läckor, igensatta avlopp eller ställen där kondensvatten samlas. Genom att titta i krypgrunden eller källaren för att se till att det inte finns några läckande rör eller att avloppet för luftkonditioneringens kondensvatten inte är igensatt, slipper du en hel del besvär från potentiella köpare och ser till att mögel inte har en fuktkälla att växa i hemmet."

8. Rensa och städa på djupet

woman organising through clothes

Några av de billigaste och mest effektiva åtgärderna för att sälja ditt hem snabbt är att rensa och städa ordentligt. Att göra detta kan helt förändra utseendet och känslan i din bostad! Ta antingen itu med ett helt rum eller organisera ett rum i taget.

"Rensa. Särskilt att ta bort allt från golvet. Folk betalar för kvadratmeter. Du höjer bokstavligen priset på ditt hus genom att rensa bort golvet, även i garderoberna. Rensa sedan på alla andra plana ytor. Bord, diskar, sängar, skrivbord. Ögat färdas längre när det inte avbryts av ett färgbyte eller en form som det måste bearbeta. Minimera tillbehören för att visa upp det utrymme du säljer, inte dina saker." - Darla DeMorrow (professionell organisatör och ägare till HeartWork Organising).

Vissa metoder för att rensa är enkla och kan ta mindre än 30 minuter att genomföra! Brenda Scott, ägare och operatör på Tidy My Space, vet vilka uppgifter som går så snabbt.

"Ta bort allt skräp från kylskåpet, t.ex. foton, listor, magneter, och puts kylskåpsdörren (inga fingeravtryck). Ta bort flaskorna runt badkaret, tvätta eller byt ut duschdraperiet och släng döda växter."

Att se till att hemmet är rent och att det är rent är viktigt för att sälja snabbt. Alison Bernstein, expert på köp och försäljning samt grundare och ordförande för Suburban Jungle, förklarar mer.

"Ren. Detta är självklart... men du måste se till att sängarna är bäddade, att hundhår inte finns någonstans, att soporna är ute och att det inte finns några smutsiga tallrikar i diskbänken."

9. Tänk på möbelplacering och iscensättning

dark blue floral wallpaper in dining room

Muralmålning på bilden: Midnight Bouquet

Hur du placerar möblerna är en av de inredningsdetaljer som säljer ditt hem. Potentiella köpare vill föreställa sig själva i din bostad. De vill inte ha ett tomt skal eller ett oorganiserat och obekvämt utrymme. Därför berättar Kasia McDaniel, Home Stager från Blue Diamond Staging and Design, varför möbelplacering är så viktigt.

"Om du har för många möbler i ett vardagsrum kan du minska dem till det väsentliga. Babyleksaker, spjälsängar, liggunderlag eller hundbäddar bör inte heller finnas i vardagsrummet. Detta leder till att det blir rörigt och får rummet att kännas mindre. En soffa eller stol som blockerar ingången till rummet måste flyttas eller tas bort, vilket är ett enkelt sätt att få rummet att kännas större. Köpare söker alltid efter mer utrymme och rum som är tillräckligt stora för att rymma deras familjer. Visa upp det med rätt mängd möbler och placera dem så att de visar upp fokuspunkten i rummet."

Ett av våra favoritförslag var följande. Det visar bara hur en liten insats kan övertyga köparen att lägga ett bud.

"En idé som mina kunder älskar är något som jag har hämtat från modellhus för nybyggnationer. Duka matbordet som om du skulle få besök. Att bara duka bordet ger ditt hem ett mer komplett utseende och kan verkligen förvandla ett vanligt utrymme till något mer festligt och inbjudande." - Mark J. Schmidt (fastighetsmäklare på RE/MAX Country)

10. Ge trötta väggar en rengöring och ett nytt lager färg.

neutral white rooms are one of those interior tweaks that will sell your home

Det är en enkel uppgift som vi alla vet fungerar. Men om du ger trötta väggar en rening och en ny neutral färg kan du få ditt hus att sälja sig självt. Färskt, rent och bokstavligen en tom duk, gör dig redo för köerna av köpare vid din dörr. Annie Tang som är projektledare för bostäder på Environmental Design berättar för oss var man ska måla.

"Ge ditt hem en ny målning och glöm inte bort dörrar och lister. En fräsch målning räcker långt och täcker gamla hål i väggen, särskilt dörrar och lister eftersom de får mest kontakttrafik. Dessutom kan år av damm lätt åldras hemmet. Om du har råd med det bör du låta ett proffs komma in. De är snabbare och skillnaden mellan ett målningsjobb från en husägare och ett professionellt jobb kan vara avgörande för en försäljning."

Kyle Richards, medgrundare av Best Overland Park Painters, berättar mer om rengöring och om att välja neutrala färgtoner för att undvika ett opersonligt utseende.

"Ett av de bästa sätten att fräscha upp ditt hus för försäljning är att rengöra dina innerväggar och få bort eventuella fläckar som ränder, fläckar, smutsfläckar och spikhål. Om du har budgeten räcker ett nytt lager färg långt och det får dina väggar att se helt nya ut. Det är bäst att hålla sig till ljusa, neutrala färger så att potentiella husägare ser det som ett tomt blad. En som de kan anpassa i stället för en personlighetsladdad funktion som de måste förbinda sig till."

11. Köp nya sängkläder (en MÅSTE inredningsändring).

ochre, white and dark green bedding

En av de enklaste åtgärderna för att sälja ditt hem är att köpa nya sängkläder! Och när du verkligen tänker efter så fungerar det naturligtvis! När en köpare går in i ditt sovrum vill du att de ska tycka att sängen ser SÅ bekväm ut att de vill smyga in under täcket för en snabb tupplur! Detta var ett utmärkt tips som gavs av Mark J. Schmidt, fastighetsmäklare på RE/MAX Country.

"Jag har sett detta förbises så många gånger, men det kan ha en enorm effekt på ditt hem - köp nya sängöverkast! Jag har varit i massor av hem som hade gamla, slitna sängöverkast på sängarna, och de får allt att se gammalt och omodernt ut. Byt ut dina sängöverkast mot något nytt. Dessa sängöverkast kan vara eleganta eller roliga, men det viktigaste är att de är nya! Ta inspiration från resten av ditt hem för att bestämma vilken stil som skulle passa bäst. Det här är ett riktigt billigt sätt att få ditt sovrum att se fantastiskt ut."

12. En viktig justering av inredningen: Avpersonifiera ditt hem

early 20th century advertisement metal poster in light blue and white room

Metalltryck: Heidsieck Champagne 1901 (finns endast i Storbritannien)

Som tidigare nämnts vill du att köparna ska kunna tänka sig att bo i ditt hem. Det är därför oerhört viktigt att göra din bostad så opersonlig som möjligt. Bara ett fotografi eller en religiös dekoration kan avskräcka dem från att bo där. Tänk "Show Home" och inte "Parker's Home since 1990". Shanna Eilers, ägare och inredningsarkitekt på Ashby Road Studio, vet precis vad vi menar.

"Du vill att ditt hus ska tilltala så många olika köpare som möjligt, så packa undan dina familjefoton, personliga samlingar och minnessaker. På så sätt kan potentiella köpare föreställa sig att de bor i ditt hem."

13. Se till att förvaringsutrymmena bara är halvfulla.

uncluttered shelving in kitchen

En mycket enkel uppgift som hör ihop med rensningsprocessen är att se till att förvaringsutrymmena bara är halvfulla. När du ser hyllor eller förvaringsutrymmen i en inredningstidning är de ju aldrig fulla med skräp, eller hur?

"Se till att alla dina förvaringsutrymmen bara är halvfulla. Om de är fulla ser ditt hus för litet ut för din familj, vilket gör att det kommer att verka för litet för köparen. Om de är tomma verkar det som om du redan har flyttat. Bär förmodligen på en andra amortering på lånet och kanske är desperat efter varje erbjudande. Rensa garderober, skafferier och andra förvaringsutrymmen så att de bara är halvfulla. Rensa för att underlätta flytten; hyr bara ett förråd som en sista utväg." - Darla DeMorrow (professionell organisatör och ägare till HeartWork Organising).

14. Utnyttja det naturliga ljuset på bästa sätt

woodland wallpaper well lit room with lots of natural light

Muralmålning på bilden: Enchanted Woodland

Naturligt ljus är gratis och så effektivt att det alltid är en vinnare när du vill förbättra ditt hems interiör! Det är nästan som om naturen vill hjälpa dig att sälja ditt hem snabbare! Så varför inte låta den göra det?

"När vi ändå pratar om ljus, se till att det finns gott om ljus i ditt hem! Om du har mörka eller tunga gardiner kan du byta ut dem mot något ljusare som släpper in mer ljus. Ljusa rum är glada rum och mörka rum är dystra. Du vill att folk ska känna att ditt hem är en välkomnande plats, så ljusa upp det!" - Mark J. Schmidt (fastighetsmäklare, biträdande fastighetsmäklare på RE/MAX Country)

Efter rengöringen kan det göra ALLT skillnad att se till att fönstren är gnistrande. Lambros B. Demos, som är fastighetsmäklare på Royal LePage Realty Plus, berättar hur.

"Rengör fönstren på insidan och utsidan - många människor skulle bli förvånade över vilken skillnad ett rent fönster gör. Det släpper in så mycket mer ljus och ger huset ett vackert rent utseende. Återigen kan du göra det själv (du behöver en stege för de övre våningarna) eller anlita någon. Det kan kosta ett par hundra dollar beroende på hur många fönster du har."

15. Ta bort alla tecken på husdjur!

two cute dogs sat on rug

Du kanske älskar din hund, katt, kanin, hamster (eller vilket husdjur som helst!), men vissa människor gör det verkligen inte! Även om köparen själv har husdjur men ser tecken på ett husdjur i ditt hem kan de anta att det finns hår och smuts överallt. Lori Ozley från Birmingham HomeBuyers uttrycker det perfekt.

"Många människor älskar djur, men många människor älskar inte djur! Unna dina pälsdjur en "Djurens dag ute"! Om du föredrar en meower framför en skällare, se till att kattlådan är borta för dagen! Sätt upp djurbäddar och leksaker och ta fram luddvalsaren. Se till att soffor och stolar är fria från djurhår!"

Är du redo att ta dessa steg för att få ditt hem sålt snabbt? Låt oss veta hur det går för dig genom att lämna en kommentar nedan. Vi älskar att höra från dig!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €