4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
white, bohemium style bedroom to Make Your Home Feel like a Luxurious Hotel!

31/08/2021   POSTET AV

Hvordan få hjemmet ditt til å føle seg som et luksuriøst hotell

Vem skulle inte vilja få sitt hem att kännas som ett lyxigt hotell? Vi njuter säkert alla av spänningen när vi checkar in i ett nytt hotellrum. Att gå fram till en numrerad dörr och undra vad som finns bakom... Kommer det att finnas hans och hennes handfat? Sängkläder med hög trådantal? Har du blivit uppgraderad till en loungeavdelning?

Så hur fantastiskt skulle det vara om du kunde återskapa samma känsla när du går in i ditt eget hem? I den här bloggen berättar vi exakt hur du kan göra det genom att titta på hemmets tre huvudrum - sovrummet, badrummet och vardagsrummet. Från orörda toaletter som luktar helt gudomligt, symmetriskt tilltalande sovrum och super eleganta lounger som ser ut att tillhöra de rika och berömda. Vad blir ditt första steg för att skapa ett femstjärnigt hem?

Hotell sovrum idéer

pink, green and white hanging flower wallpaper in pretty bedroom

Muralmålning på bilden: Romantic Flower Chandelier

Låt oss börja med idéer för hotellrum. Sovrummet är det viktigaste utrymmet när du övernattar på ett lyxigt hotell. En av de första sakerna du gör när du kommer in i ditt hotellrum är trots allt att testa sängen! Om din säng är ultramysig är du på väg mot en vinnare. Om inte kan det betyda att du kommer att åka tidigare än väntat. Sängkvaliteten är verkligen viktig på hotell. Så se till att din hemma också gör det.

Klä sängen som ett proffs!

brown and off-white marble wallpaper in funky bedroom

Muralmålning på bilden: Marmor av GCC Artworks

Det som skiljer hotellrummen från vanliga sängar är hur de är klädda. När vi säger "klädd" menar vi inte att du ska klä sängen i en XXXXXL-smoking. Vi menar i princip att den ska se tilltalande ut som kunden @dianegordondesign har gjort i rummet ovan.

I det typiska hotellinspirerade sovrummet handlar allt om vita sängkläder. Välj sängkläder av högsta kvalitet som du har råd med och med högsta trådantal. Trådantalet är i princip antalet lager av vertikala och horisontella trådar i ditt sängkläder. Ju högre trådantal, desto mjukare blir sängkläderna. Vit sängkläder kommer inte bara att hålla allting fräscht och rent, utan kommer också alltid att vara stilsäkert och komplettera alla färgställningar.

Se till att du också håller dig till kvalitet när det gäller madrass och kuddar. Dessa är avgörande för en fantastisk natts sömn. Kuddar av gåsdun ses ofta som den högsta lyxen och en mjuk men fast madrass, tillsammans med ett madrassöverdrag, kommer att få dig att sova som om du vore på semester varje natt.

black and pink bird and flower wallpaper in pink and grey bedroom

Muralmålning på bilden: Dark Chinoiserie

Därefter kan du klä sängen som ett proffs som vår kund från @my.e17.home har gjort i rummet ovan! Bygg upp lager med kuddar och överkast i samma färg men i olika toner för att ge en känsla av lyx. Placera överkastet eller filten längst ner på sängen genom att vika den på mitten och släta ner den.

När det gäller kuddar finns det många olika sätt att styla dem. Stapla två kuddar ovanpå varandra eller vila dem mot sänggaveln som om de satt i sängen. Lägg sedan till ett urval av tre till fyra kuddar - för många kuddar kan bli överväldigande. Välj två kuddar i en ton och sedan en tredje i en annan, eller välj två kuddar i en ton och de andra två i en annan.

Och glöm inte den viktiga sänggaveln. En säng utan sänggavel är en mycket sorglig sak, och om du vill ha hotelllooken är en sänggavel ett måste. En sänggavel är inte bara trevlig att se på, utan är också en extra bekvämlighet så att du slipper röra vid den hårda, kalla väggen bakom dig. Om du vill ha en vintage-look, varför inte välja en säng med mässingsramar eller en säng i lantlig korgstil som skulle se ut som hemma i ett franskt slott? Om du vill ha en mer modern twist kan du välja en kammad sänggavel i sammet i en slående färg.

Symmetriska sovrum i hotellstil

colourful graffiti wallpaper in cool bedroom

Muralmålning på bilden: Grunge tapet

Skillnaden mellan vanliga sovrum och hotellrum är att symmetrin är viktig. Förutom att placera kuddarna symmetriskt placeras hotellrumsmöblerna strategiskt för att tillfredsställa ögat när gästen går in i rummet. Ett sätt att göra detta är att se till att du har identiska sängbord på vardera sidan av sängen. Dessa fungerar som bokstöd och skapar ett rum i rummet. Sök matchande sänglampor som båda är placerade på vardera sidan av sängen, antingen på väggen eller på sängborden. Denna symmetriregel, som är en vanlig regel inom Feng Shui, kommer att skapa en känsla av balans i ditt sovrum i hotellstil.

Badrumsidéer i hotellstil för att få ditt hem att kännas som ett lyxigt hotell

marble wallpaper in white stylish bedroom to Make Your Home Feel like a Luxurious Hotel

Muralmålning på bilden: Svart och vit marmor

När det gäller idéer för badrum i hotellstil handlar det om att få rummet att kännas som ett spa. Du måste gå in i ditt badrum och sucka. Det ska finnas doftljus tända, lyxiga kranar, snövita armaturer och en övergripande känsla av avkoppling. Badrummet är definitivt en del av hotellsemestern som vi älskar mest. Se till att det känns speciellt när du går in i det genom att följa dessa alla viktiga tips.

Ha ett vitt lyxigt hotellbadrum

marble tiles, white sink and gold mirror

Oftast har badrummen på lyxhotell en enda färg: vitt. Denna ljusa och luftiga ton kommer att se till att ditt badrum i hotellstil är trendigt under lång tid. Det kommer alltid att kännas fräscht och rent, och om du vill ge det lite guld eller färg kan du göra det med hjälp av tillbehör och byta ut dem när du vill, så länge du alltid har en vit duk. Sök efter helt vita armaturer men var inte rädd för att välja ett vitt kakel med en touch av grått eller andra neutrala toner som kommer att åldras bra.

Få tag på de här badrumstillbehören från hotellet

white and gold bathroom with towels and matching mirrors

Bildkälla: Hgtv.ca via Pinterest

När vi säger att du ska få tag på badrumstillbehör ger vi dig inte rätten att stjäla från ditt nästa hotellbadrum! Vi menar att du ska bygga dina egna badrumstillbehör för att ge ditt hem en lyxig prägel. Jag tror att det är självklart, men viktigast av allt är att se till att du har matchande badrockar och handdukar i vitt. Förvara dina handdukar med omsorg genom att rulla dem och visa upp dem på hyllor eller i korgar: trevliga att titta på och alltid till hands när de behövs.

Klä upp diskbänken med tillbehör om du har plats. Placera en liten orkidé, oavsett om den är äkta eller falsk, på diskbänken och vackra glasburkar för att förvara öronsnäckor och bomullsbollar i dem. Ha en låda med näsdukar för den ultimata hoteleffekten, men se till att du använder en återanvändbar och avtorkningsbar näsdukslåda som klarar sig i fuktiga förhållanden.

Tänk med näsan

white candles, rolled towel and reed diffusers

När du går in i ditt badrum i hotellstil måste det alltid lukta gott. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en tidsinställd luftfräschare. Placera den på sidan eller smyg upp den på väggen så att dina gäster kommer att undra varför ditt badrum alltid luktar fantastiskt. Förutom dessa kommer traditionella doftljus eller reed diffusorer att hålla ditt badrum på lyxhotellet fräscht.

Har samma märkta toalettartiklar

grey and white tiles and matching sinks

Om du vill gå ett steg längre för att verkligen känna dig som om du bor på ett hotell kan du hålla dig till samma märke av toalettartiklar. Om du har matchande schampo, balsam och duschgel ser det ut som om du lever ett femstjärnigt liv. Se bara till att det är ett märke som du redan har använt tidigare och som är älskat av hela familjen. Eller om detta inte är realistiskt, visa bara upp dina fina flaskor och förvara barnens schampo så att du kan känna att du fortfarande lever ditt bästa hotellliv.

Hotellets vardagsrum

black, white and mustard living room

Om du någonsin har haft turen att bo i en lyxig hotellsvit med ett hotellrum vet du hur fantastiskt det kändes att sitta där. Tycker du inte att det finns något väldigt stilfullt, organiserat och fräscht med dessa områden? De har utvecklat den perfekta balansen mellan komfort och lyx. Nå, gissa vad? Vi vet hur du kan återskapa detta i ditt eget hem.

Håll dig till en avslappnande färgskala för att få ditt hem att kännas som ett lyxigt hotell.

off-white, gold and grey abstract wallpaper in white lounge

Muralmålning på bilden: Soothe Your Soul

Det är sant. Att hålla sig till en avslappnande färgskala är viktigast i ett hotellrum. Det är ett gemensamt utrymme som måste vara till glädje för fler än en person, så neutralitet är nyckeln. En minimalistisk strategi där man väljer två eller tre matchande färger i lugnande nyanser är den bästa metoden. Enkla toner som vitt, creme, grått och beige är klassiska val. Pastellfärger i blått och grönt skapar en naturinspirerad atmosfär. Undvik toner som är alldeles för energigivande som gula och röda. Allt handlar om subtilitet när det gäller utformning av hotellrum.

Stil runt ett soffbord

light green and pink couch with glass coffee table

Bildkälla: Wonder Boy

För att utnyttja utrymmet på bästa sätt, kommer hotellsviter som har öppen planlösning med matsal eller sovrum att ha en omsorgsfull utformning av vardagsrummets sittgrupp. Det enklaste sättet att göra detta är att göra soffbordet till rummets huvudfokus. Sök ett fyrkantigt eller rektangulärt format bord med en slät glas- eller marmorskiva. Inram bordet med två små soffor på motsatta sidor samt två fåtöljer även i de andra ändarna. Placera en överdimensionerad matta som kommer att ha en större golvyta än hela möbeluppsättningen för att fungera som en ram. För extra stil kan du placera soffbordsböcker om inredning eller mode på bordet. Allt detta arbete kommer att skapa illusionen av ett rum i ett rum så att ditt hotellrum känns stängt från resten av hotellsviten.

Få en imponerande tapet på ditt hotell

yellow and grey lounge

Muralmålning på bilden: Grå och senap akvarell

Hotelltapeter är ett mycket enkelt sätt att förvandla din vanliga lounge till en lyxig hotellsvit. Från abstrakt marmor med neutrala toner och illusorisk utsikt över New Yorks skyline till häpnadsväckande designkonstverk och till och med konstgjorda tegelkonstruktioner - det finns så många sätt att använda en tapetvägg i ditt hotellinspirerade hem. Placera din fantastiska hotellmålning längs den mest ostörda väggen i rummet så att ögat omedelbart dras till den så fort du går in i rummet. Använd nyanserna i designen för att komplettera resten av rummet, som i vardagsrummet ovan där kunden Jan perfekt matchade de grå och gula tonerna med sina soffor.

Är du redo att få ditt hem att kännas som ett lyxigt hotell? Låt oss veta hur det går för dig genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €