4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pink and green watercolour painted cacti mural in pink lounge

25/01/2022   POSTET AV

Hvordan dekorere med planter: 9 Mood løfte ideer

Växter gör fantastiska saker för vår mentala hälsa. Det finns gott om forskning som bevisar lövverkets kraft. Från att minska stress och ångest, förbättra humöret och främja mindfulness till att öka uppmärksamheten och minnet - naturen är suverän.

Att bara vara i närheten av växter eller se dem kan hjälpa dig att känna dig lugn och avslappnad, och det finns så många sätt att integrera grönska och botanisk design i ditt hem. Här är 9 stämningshöjande idéer som visar hur du kan dekorera med växter i nästan alla miljöer.

Skapa en levande djungel inomhus

lots of potted and hanging green plants in seating area

Bildkälla: Det är en bra idé.

Huvudtemat här är tydligt: ju fler desto bättre. För det första renar växterna naturligt luften genom att eliminera gifter och de absorberar koldioxid och pumpar ut syre, vilket skapar hälsosam luft för människor att andas. För det andra fungerar växter som avfuktare, vilket innebär att mögel inte har en chans.

Ju fler växter du har, desto bättre är luftkvaliteten. Men om du inte är den gröna typen, kom ihåg att börja i liten skala. Överväldiga inte dig själv med för många växter till att börja med för att undvika onödiga dödsfall (det händer).

vintage style green leaves wallpaper in room with chair and potted tropical plants

Muralmålning på bilden: Grönt lövigt paradis

En djungelbakgrund som den här tapeten Green Leafy Paradise kan vara en bra utgångspunkt. Sätt scenen, och införliva sedan levande växter successivt.

Förvandla krukväxter till väggdekoration

how to decorate with plants on a wall with wall pots

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns i den här bilden: Westelm.co.uk via Pinterest

Utnyttja ditt vertikala utrymme på bästa sätt med planteringslådor som monteras på väggen. Om du vill veta hur du ska dekorera med växter när det är ont om golvyta är väggväxter svaret på ditt problem. De löser också problemet med att inte veta vad du ska sätta på dina väggar. Alla är inte konstintresserade, hallå?

Trenden med levande väggar har spridit sig som en snabbväxande perenn i hemmen runt om i världen och vi kan inte få nog. Och om du är dålig på att hålla saker vid liv finns det alltid lättskötta suckulenter eller Tillandsia - växten som överlever enbart på luft!

Njut av utsikten med en väggmålning i trädgården

colourful garden photo wall mural in lounge with pastel grey couch and green accessories

Muralmålning på bilden: Vackra vårblommor

Att smutsa ner händerna i trädgården är tydligen ett bra sätt att öka serotoninet, ett hormon som stabiliserar humöret och skapar känslor av välbefinnande och lycka. Detta beror på att fysisk kontakt med jord (eller en specifik jordbakterie) utlöser detta hormon i vår hjärna. Sa vi inte att Moder Natur var allsmäktig och allsmäktig?

Men vad händer om du inte har någon trädgård? Eller om du bara inte gillar manuellt arbete? Det näst bästa är att njuta av en utsikt över trädgården. Att bara titta på växter räcker för att förbättra din livssyn. Ja, växter gör oss positiva, och en väggmålning i trädgården kan vara en genväg för att få din positiva fix.

Trädgårdarna ger också en perfekt bild av årstiderna, och den här väggmålningen med vackra vårblommor är vår favorit just nu.

Skräddarsy ett mörkt badrum

bathroom adorned in tropical plants showing how to decorate with plants in a dark bathroom

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Badrum med mycket naturligt ljus är bra, men vissa av oss har badrum som vetter mot norr eller som inte har några fönster alls! Några användbara inredningstips är att skippa de kalla färgerna och välja färger som ger värme och att använda speglar för att sprida ljuset i rummet.

Det som kanske överraskar dig är att växter också kan lysa upp ditt rum. Även om många människor undviker att sätta växter i mörka hörn av hemmet och väljer områden med bättre belysning, finns det faktiskt vissa krukväxter som inte behöver mycket sol för att överleva.

Vissa växter växer särskilt bra i skuggan - bland annat Bostonfarna, hjärtbladiga filodendron, calatheas och marantas, spindelväxter, schweiziska ostväxter, arekapalmer och ormväxter - bara för att nämna några!

Växter som älskar svagt ljus hjälper dig att fylla ett utrymme som annars skulle vara oälskat. Så det är definitivt en win-win-situation.

Hoppa på kaktuståget

pots of cacti with black and white poster

Bildkälla: Minted.com via Pinterest

Kaktusen är spetsig, spektakulär och fräck, och är en syn att beskåda. Det är något mycket tilltalande med den rundade formen på en kaktusväxt. I motsats till sina taggiga taggar är kaktusen en spegel för vissa gemensamma mänskliga egenskaper. Tuff på utsidan, mjuk på insidan.

Vår kärleksaffär med den här taggiga trenden började på Instagram, där inredningsentusiaster delade med sig av bilder på sina borstiga växter. De lyser genast upp hemmet och ger en cool designfunktion, samtidigt som de är lätta att ta hand om. Växtmördare, lyssna - dessa växter är notoriskt svåra att döda!

green and pink cacti wallpaper showing how to decorate with plants via wallpaper

Muralmålning på bilden: Akvarell kaktus

En annan bra sak med kaktusar (eller kaktusar) är att de är estetiskt mångsidiga. En fristående växt ser funkig och chic ut, eller så kan du samla dem i grupper för att skapa en kaktusdjungel. Du kan också inleda festen med en snygg kaktusväggmålning.

Bli kreativ med torkade växter

natural and beige plant room with pampas grass

Bildkälla: Babybumpsandmombuns.com via Pinterest

Vi älskar verkligen torkade växter. De ser superlyxiga ut i alla miljöer, och de dör inte ens. Även om torkade bladverk inte är utformade för att hålla för evigt (de brukar hålla sig snygga i mer än två år) är de ett kostnadseffektivt alternativ till färska blommor.

Fluffig pampas ger omedelbar textur och höjd, medan palmblad ger din inredning en tropisk prägel. Kombinera torkat lövverk med neutral inredning och du har den perfekta formeln för chic, organisk minimalism. Naturliga tapeter ger en tonal bakgrund för dina vasskåp och en blandning av torkade och levande växter kan ge din miljö en helt annan dimension. Vi älskar den här trenden för sovrum och vardagsrum.

Lär dig att dekorera med växter på höjd

off white and green hanging foliage wall mural in white bedroom

Muralmålning i bild: Hängande eukalyptus

Om du vill ha en grönskande uppvisning som har stor effekt kan du försöka dekorera med växter från en bra höjd. Tänk på höga hyllor, avsatser eller skenor för att hänga upp krukor från taket. De växter som fungerar bäst i det här scenariot är släpväxter.

Hängande pärlväxter är populära i inredningsdesign just nu, men andra släpande sorter är ormbunkar, nasturtium, epifytiska suckulenter, murgröna för inomhusbruk och andra rankande arter som peperomia ruby cascade eller krypande fikon.

Kom ihåg att regelbunden beskärning främjar tillväxten. Så om du försöker få de här växterna att kaskadformas, se till att du trimmar dem lite då och då. Den här underbara väggmålningen med hängande eukalyptus är dock en lysande genväg och fungerar bra om dina kala väggar skriker efter att dekoreras.

Älskar du växter lika mycket som vi gör? Vilka är dina tips på hur du kan dekorera med växter för att höja humöret och öka lyckan? Dela med dig av dina tips om dekorativa växter i kommentarerna nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Alejandro

15/09/2022

I like planting - it's where I find myself when I want to lose myself.

Rachael @ Wallsauce

15/09/2022

Hello Alejandro, thank you for your comment and we completely agree. Planting/gardening is a very therapeutic hobby and a great way to calm your mind.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €