4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
giant-book-mural-in-study

24/01/2019   POSTET AV

10 Gigantiske veggmalerier som vil påvirke

Det är både en välsignelse och en förbannelse att ha en stor, tom väggyta. De där galleriväggarna som du ser på Instagram är faktiskt möjliga att göra. Men att tänka på spännande sätt att fylla stora tomma väggar kan blöda dig på inspiration. Det är därför som inredningsarkitekter älskar att använda gigantiska väggmålningar för att skapa intressanta inslag i flerbostadshus, öppna vardagsrum och coola kontor i stadskärnan.

Om du har turen att ha högt i tak och mer utrymme än vad du vet vad du ska göra med kan en gigantisk väggmålning se bra ut i ditt hem. Designkoncepten är oändliga, från iögonfallande samtalsämnen till sömlösa färgscheman. Här är 10 sätt för dig att göra ett stort genomslag med gigantiska väggmålningar.

1. Ta in konst i hemmet

fine-art-mural-by-gustav-klimt

Konstälskare hittar en fantastisk samling verk i vårt Bridgeman Art Library. Föreställ dig Monets berömda näckrosor, Tricks med ljus och vilda hav av Turner eller en vacker skog av Van Gogh. När du har en stor tom duk att fylla kan en väggmålning med konstverk helt förändra utseendet på ett rum. Abstrakt och expressionism kommer att fylla ditt hem med färg, energi och personlighet. Högrenässansen förflyttar dig tillbaka i tiden och utstrålar vuxen storslagenhet. Impressionistiska väggmålningar ger en känsla av liv och skapar en otrolig atmosfär.

2. Studieutrymme med gigantiska väggmålningar med galaxer

giant-space-mural-in-bedroom

Vårt sortiment av rymdtapeter fungerar bra i stora öppna utrymmen som är rena, minimala och vita. Stora kontorsbyggnader är perfekta för galaxtrenden, men vi älskar också den här looken för hemmet. Lägenheter med öppen planlösning kommer att gynnas av att ha en sådan unik funktion, eller om du letar efter sätt att förvandla ett barns sovrum eller lekrum, satsa på jättelika rakettapeter, officiella NASA-muralmålningar eller jättelika muralmålningar med solsystemet. Dessa är magiska och pedagogiska på samma gång...

3. Ta till dig trenden med den gigantiska världskartan

En annan trend som inredningsarkitekter inte kan få nog av just nu är trenden med världskartor. De används överallt i heminredningen. Från vintagekartor och inramade atlasutskrifter till rustika inredningsdetaljer som lampor och brevhållare - vi har gått mycket längre än 90-talets upplysta glober...

giant-map-mural-in-bedroom

Tapeter med världskartor kan inspirera till resor och äventyr, skapa meningsfulla kopplingar mellan husägare och hus och förnya ett tråkigt utrymme med nyhet och intresse. Forntida kartor, vintagekartor och stadskartor är alla bra väggbeklädnader och kan även användas i taket.

4. Skapa en trädgård inomhus

Visst älskar du den här idén om ett yogarum? Eller kanske ditt vardagsrum behöver ett lyft? Genom att skapa en trädgårdsscen inomhus med en härlig trädgårdsmålning kan du genast ge ljus åt ditt rum. Illusionen av frodig grönska, lugna sjöar och dammar och blå himmel hjälper inte bara till att "öppna upp" ditt rum - det kommer också att kännas som om du tar in utomhus. För stadslägenheter utan trädgård är detta en fantastisk lösning. Naturen har ett sätt att skapa lugn och lycka i hemmet. Ge liv åt din väggmålning med luftrenande växter och använd ljusa accenter som limegrön och gul för att få ett rejält designinflytande.

giant-garden-mural-in-living-room

5. Bli kreativ med jättefreskoväggar

Det är något otroligt kungligt och romantiskt med en freskvägg och renässanskonst. Flyg till Rom och stå under jätten Michelangelo i Sixtinska kapellet eller besök Rafaels Villa Farnesina i Roms Trastevere-distrikt och du kommer att förstå exakt vad vi menar. Oavsett om den religiösa glöden är relaterbar eller inte, är wow-faktorn obestridlig. Freskerna på den tiden symboliserade rikedom, intellekt och en passion för konsten - inte bara religiösa övertygelser. Och på samma sätt som en lyxig bok på ditt soffbord kan de vara den avancerade, högklassiga inredningsdetalj du söker. Vårt tapetsortiment Raphael är ett bra ställe att börja om du är nyfiken på detta tapetdesigntema.

hands-of-god-mural-in-bedroom

6. Gör en väggmålning med bröllopsfoton

Ladda upp dina egna bilder för att skapa egna fototapeter och förvandla minnena från din bröllopsdag till ett konstverk som alla kan se. Detta är ett underbart alternativ till inramade fotografier i ditt hus och ger dina väggar ett personligt inslag. Det fungerar bra i ett stort sovrum eller stora vardagsrum där väggarna är tråkiga och tomma. Inred med mjuka vita, romantiska gräddfärger och samordnande färger för att skapa en fantastisk effekt.

giant-wedding-photo-mural

7. Lägg till djup med en gigantisk fondvägg

Det är inte lätt att skapa dimension och djup när färgskalan är ljus och luftig och golvytan är stor. Stora öppna rum behöver intressanta inslag och fokuspunkter, och våra vackra väggmålningar med bokhyllor kan hjälpa dig att skapa dem utan ansträngning. Från gamla biblioteksböcker till färgglada ryggar, det finns bokhylletapeter för alla inredningsstilar. Och om du någonsin har haft glädjen av att packa platt, är detta de enklaste bokhyllor du någonsin kommer att montera (bonus).

bookcase-wallpaper-in-home-office

8. Använd bakgrundsbilder i akvarellfärg för vanliga väggar.

Ett snabbt och enkelt sätt att sätta färg på ett trist rum är att använda väggmålningar med akvarell-effekt. De smälter sömlöst in i sovrumsinredningen och passar perfekt ihop med geometriska mönster och djärva svartvita mönster. Akvarellfärger är idealiska för sovrummet och kan framkalla en känsla av lugn och avkoppling, samtidigt som de tillför liv och ljus till din viloplats.

watercolour-mural-in-bedroom

9. Var djärv med jättelika geometriska former

Stora väggmålningar kräver uppmärksamhet. Det är därför som geometriska mönster är så populära bland inredningsarkitekter och dekoratörer. Du har troligen sett geos överallt, från mjuka möbler och coola kuddar i vardagsrummet till mattor i korridoren och handvävda korgar. Det är spännande att samordna alla krockande former och tryck när du renoverar. Men det enklaste sättet att lägga till geos i ditt hem är med en fondvägg. Geometriska tapeter finns i alla färger och i alla nivåer av intensitet och livfullhet för att passa ditt hem.

giant-geometric-mural-in-lounge

10. Ändra ditt humör med natursköna tapeter

Stora väggmålningar med natursköna landskap har förmågan att helt förändra atmosfären i ett rum. Reflekterande sjöar och snöklädda berg kan ge lugn och ro, forsande vattenfall kan förflytta dig till en avlägsen plats och solnedgångar vid kusten kan inspirera till romantiska känslor.

giant-scenic-mural-in-dining-room

Vilda utomhuslandskap, precis som våra väggmålningar i trädgården, är bra för själen och kan till och med öka ditt mentala välbefinnande. Vi tycker att de är perfekta för vardagsrum, läsrum, arbetsrum i hemmet, konstnärsateljéer..... eller var som helst där du är benägen att sitta och tänka.

Älskar du våra trender för väggmålningar? Har du någon kreativ inspiration till gigantiska väggmålningar i ditt hem? Dela dina tapetidéer med oss i kommentaren nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Derek McDoogle

10/01/2020

I found it interesting when you said that a big wall mural can totally change the look of a room. My sister is an art lover and she would love to have a piece of art in her house not that she just bought it. I will recommend her to think about a big wall mural in her bedroom.

Amy @ Wallsauce

10/01/2020

That's excellent news, Derek. It's true: wall murals really do transform a room and installing a mural adorned with a piece of art is a great alternative to displaying canvas or framed artwork.

Kathy Green

04/05/2020

Looking for something Victorian and for a baby girls room as well.

Amy @ Wallsauce

04/05/2020

Thank you for your comment, Kathy. :) For a baby girl's bedroom, please search through Wallpaper Murals - Shop by Room - Nursery Wallpaper or Girls Wallpaper. For a Victorian-style wallpaper, please search through Wallpaper Murals - Pattern - Floral Pattern Wallpaper. There are some Victorian-patterned ones that you may like in there. Or, have a search through our Extended Range which you can find at the bottom of the list under Wallpaper Murals.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €