4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Dark floral wallpaper in wall paneling

16/03/2023   POSTET AV

Mørk bakgrunn [Det er enklere enn du tror!]

Om man nämner ordet "mörkt" i inredningsbranschen är det många som drar sig undan. Mörka inredningar kan vara svåra att genomföra. Detta har länge varit en uppfattning bland heminredningsfantaster som älskar utseendet i glansiga tidningar och i kändisars hem - men som inte vågar prova det själva. Men mörka tapeter och mörka färger är mycket enklare än du kanske tror, och det finns många sätt att få mörka väggmålningar att verka varma, mysiga, ljusa, lätta, stämningsfulla eller till och med romantiska.

Mörka väggar är faktiskt inte lika med mörka rum. Inte alltid. Rätt utförda kan mörka väggar lyfta ditt rum och ge dig en vuxen twist på en vanlig färgpalett. Resultatet blir ultra-lyxigt och stilfullt modernt. Så länge du vet hur du ska balansera ljushet och mörker, skuggor och höjdpunkter, ljusa och dämpade toner, kan du få denna knepiga trend helt rätt.

Här är några exempel på vackra och rika mörka väggmålningar som omedelbart kommer att ge en sofistikerad känsla till din designberättelse.

Mörk lövtaktig tapet

dark leafy wallpaper in dining room

Muralmålning i bild: Dark Wonders

Grönska - men den mörka sorten. Den här tapeten Dark Wonders ger dig en grönskande djungel i ditt hem i skymningen. De slående midnattsfärgerna skapar en stämningsfull effekt, medan de draperade bladen ger en känsla av lugn i ditt rum. Perfekt för vilket rum som helst i huset, men särskilt effektiv som bakgrund för din huvudsakliga matplats där visuell fred och lugn kommer att uppskattas från morgon till kväll.

Välj ut de salviagrå nyanserna i väggmålningen genom att matcha liknande färgade armaturer och beslag - och fortsätt med det organiska temat genom att möblera rummet med ljusa träslag och andra naturmaterial.

Mörk orientalisk tapet

Dark oriental wall mural in living room

Muralmålning i bild: Crane Moonlight

Vem har sagt att mörka interiörer måste vara dystra eller tråkiga? Den här väggmålningen "Crane Moonlight" är allt annat än det och ger dig en magisk scen att ta in och skapar ett vackert samtalsämne när gästerna kommer hit.

Orientalisk konst var enormt populär på 1960-talet. Om du älskar inredningshistorier från detta årtionde kan du matcha den här väggmålningen med moderna möbler från mitten av århundradet och skapa lager på lager av intressanta texturer med kuddar och överkast av lyxigt tyg.

Romantiska blommor

Wallpapered panels in living room

Muralmålning i bild: Mörk blommig bukett

Lägg till lite gotisk romantik i ditt hem med de här stämningsfulla blommorna, som är utformade för att skapa en mjuk men ändå spännande balans i rummet. Vår tapet Dark Floral Bouquet gör mörka interiörer enkla och tillgängliga - eftersom alla kan få med sig den blommiga trenden - och blommor ger omedelbart en känsla av ljus i ditt rum genom att föra in det yttre.

Du kan utforska oändligt många mörka botaniska tapeter på Wallsauce om du älskar den mörka trenden med väggmålningar men vill hålla det feminint. De eleganta blush-tonerna ger omedelbar värme också, så du behöver aldrig oroa dig för att ditt mörka tapetval ska se kallt ut.

Former som lugnar själen

Dark abstract wallpaper in living room

Muralmålning i bild: Earthy Cells Medley

Om du väljer mörka väggar kan det skapa en något stram känsla, så kombinera dem med lugnande former. Istället för att välja tapetmönster med hårda linjer, kantiga silhuetter och skarpa geos, välj istället avrundade former. Både inredningsarkitekter och psykologer är överens om att mjuka konturer är bra för själen.

De skapar ett fint flöde och är lätta för ögat, vilket bidrar till att du känner dig lugn och avslappnad. Runda former följer också samma visuella rörelse som blommiga fraktaler i naturen, så de är begripliga för hjärnan och mycket behagliga att titta på.

Mörk tapet med guldfärgade detaljer

Forest and moon wallpaper mural in living room

Muralmålning i bild: Forest Moon

Om du är rädd för att ditt rum ska se för mörkt och sliskigt ut, kan en mörk väggmålning med guldfärger verkligen bidra till att lysa upp ditt hem. Guldfärger i inredningen kan göra en mängd olika saker...

För det första kan de hjälpa dig att balansera ljus och mörker, skapa tydliga kontraster och hjälpa till att sprida ljuset i rummet. För det andra kan guldtoner vara omedelbart värmande, vilket gör dem till ett utmärkt val för fönster som vetter mot norr. Och för det tredje representerar guld lyx och överflöd, vilket innebär att du kan förhöja ditt rum och skapa en högklassig finish för mindre pengar.

Om du vill ta till dig det metalliska temat kan du lägga till dekorativa element som en lampa eller vas i guld på ett skrivbord, bord eller en sideboard som står mot väggmålningen.

Marin deco tapet

Navy deco wallpaper in living room

Muralmålning i bild: Deco Feathers

Om du vill ta en titt på den mörka inredningstrenden kan marinblått vara en bra färgkompromiss. Djupblå nyanser har varit en stor succé de senaste åren och det är lätt att förstå varför när marinblå väggar kan vara både moderna och klassiska.

Mörkare och fylligare blått signalerar klass och sofistikering och ger dig ett enkelt sätt att göra ditt hem till en mer stilfull och vuxen version av det tidigare. Om du är trött på att ditt vardagsrum ger dig en känsla av att vara student, kan mörka marinblå väggar vara nyckeln till att höja nivån. I kombination med en guldfärgad art deco-design kan den här tapeten ge ditt rum en dyr finish.

Vintage blommor

Dark vintage floral mural in living room

Muralmålning i bild: Vintage Garden

Den här väggmålningen "Vintage Garden" av Burcu Korkmazyurek erbjuder en resa till den mörka sidan, men med ljusstyrkan och värmen från en sommar i full blom. De här vintageblommorna har nästan ett sepiaöverdrag, vilket gör dem till ett enkelt tillägg till alla bostadsområden med gräddiga, gråa, bruna och andra tidlösa färger.

Den perfekta fondväggen passar perfekt till rustika designelement som massiv ek och råa, organiska material som sjögräs och rotting.Vi tycker att den här tapeten är idealisk för en stuga på landet eller ett hem i förorten där gammalt möter nytt.

Vad tycker du om vår kollektions mörka inredningstrend och alla olika mörka väggmålningar? Låt oss veta i kommentarerna nedan om du skulle kunna se dessa tapetmönster i ditt hem...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €