4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
bathroom idea with jungle bold wallpaper

06/06/2019   POSTET AV

Fet og vakre baderomsideer (pluss spørsmål og svar på vedlikehold av baderomsbakgrunn)

Är du ett fan av badrumstapeter? Om du inte var det tidigare kanske du ändrar dig efter att ha sett dessa fantastiska idéer för badrumsdesign för 2019. Vi vet att vissa föredrar att hålla sina tapetseringsinsatser till sovrummet eller vardags- och matrummen, men det finns så många sätt du kan lägga till djup, dramatik, atmosfär och färg till ditt badrum med hjälp av tapeter. Våra väggmålningar hjälper dig att bli kreativ med tryck, mönster eller landskapskonst, vilket helt förvandlar ditt utrymme och ger dig flexibiliteten att uppdatera ditt badrum om du blir uttråkad.

Årets badrumstrender innehåller allt från kopparfinish och varm mässing till art déco och vackra botaniska växter, och tapeterna spelar en huvudroll i varje historia och väcker hela koncept till liv.

bathroom with marble wallpaper feature wall

Känner du dig inspirerad? Här är de bästa badrumsidéerna för 2019! Dessutom hittar du våra praktiska frågor och svar längst ner, med råd om hur du kan hålla dina badrumsväggar i toppskick.

Metallaccenter och monokroma blommor

I år ser vi en blomsterexplosion på badrumsavdelningen. Blommiga tapeter är inte längre reserverade för mormödrar och stugor med halmtak. Om du vill undvika kitsch eller shabby chic, doppa tårna med något mjukt och dämpat. Välj elegans genom att tapetsera små delar av väggen och balansera resten av utrymmet med minimalistiska vita kakelplattor.

pink roses wallpaper in luxury bathroom

Våra väggmålningar med rosor är trendiga men ändå sofistikerade och ger badrummet en feminin touch. Kombinera med koppar- eller mässingsaccenter för att få en modern, urban känsla.

Skapa en djungel av boho-badrum

Att skapa en boho-jungle i badrummet är en av de enklaste badrumsidéerna som 2019 har att erbjuda. Featureväggar med lövdesign ger lugnande grönska till ditt utrymme och ser fantastiska ut med ett fristående badkar eller som en bakgrund för din fåfänga. Välj arty väggmålningar med djungeltryck för att hålla det coolt och urbant, eller välj en fotorealistisk tapet för att transportera dig till en vild destination. Om du vill ha en spa-liknande atmosfär kan natursköna tapeter verkligen lugna själen.

boho bathroom with jungle wallpaper

Tapeten Watercolour Tropical Palms är idealisk för en fondvägg och passar bra ihop med en ren, vit badrumsdesign och metall eller industriell finish. Komplettera djungelutseendet med vackra badrumsväxter som ormbunkar, bambuplantor och murgröna.

Art deco-glamour och guldaccenter

Om du älskar statementtapeter och lyxiga marmorbänkskivor är art deco-trenden ett utmärkt badrumsprojekt att sätta tänderna i. Ha kul med olika mönster, ta hänsyn till mörka färger (det är okej, de är inne), blanda gammal och ny design och ge rummet liv med antik guldfinish.

luxurious gold and purple wallpaper in white bathroom

För en mer modern twist på art deco passar geometriska tapeter bra. Om du vill satsa på dyrbar marmor har vi ett stort urval av fantastiska marmortapeter att välja mellan, inklusive mönster med fläckar av vackert guldpigment.

Rosa + grönt = Tropicana paradise

Bananblad och palmblad är på modet just nu, liksom färgen rosa. Allt som framkallar bilden av tropiska öar, dansande flamingos och cocktails med paraplypinnar är faktiskt värt en Instagrambild. När grönt och rosa kombineras skapar de ett paradis i Tropicana-stil, något som inte är långt ifrån "boho-djungeln", men som är tillräckligt annorlunda för att sticka ut. Detta är natur med en retro-twist och vi älskar hur det omedelbart kan lysa upp ett tråkigt badrumsutrymme.

pink jungle wallpaper in bathroom

Få en retro-look i badrummet med vår djärva Pink Jungle tapet. Det är en av våra favoritidéer för badrumsdesign i år, och den kommer att göra ditt badrum till ett samtalsämne för gästerna.

Hur du tar hand om din badrumstapet - Frågor och svar

Är du osäker på om tapeter i badrummet är rätt för dig? Alla hem är olika och vissa badrum har bättre ventilation än andra. Så det handlar bara om att veta vad som fungerar bäst i ditt utrymme och att veta hur man tar väl hand om sina väggar.

Här är några frågor och svar för att hjälpa dig.

Q. Kan man tvätta badrumstapeterna?

Alla våra väggmålningar kan torkas av, men inte tvättas. Du kan underhålla dem genom att torka av dem regelbundet och se till att du placerar tapeten på en plats som inte kommer att vara i direkt kontakt med fläckar.

Q. Ska jag välja en tapet som går att skala och klistra eller en tapet som klistras in i väggen?

För alla tapetprojekt i badrummet rekommenderar vi att du väljer tapeter som klistras in i väggen. Väggtapeter som går att skala och klistra är mer benägna att förlora sin vidhäftningsförmåga i rum med högre luftfuktighet. Så de kanske inte är lämpliga om ditt utrymme är trångt och dåligt ventilerat. Men om du letar efter en snabb och enkel tapet för en toalett på nedre våningen kan peel and stick vara idealisk.

Q. Vad händer om badrummet blir mer ångande än jag trodde och tapeten börjar lossna?

Om du har problem med att sömmarna lossnar kan du köpa extra lim för att återfästa tapeten. För att förhindra ytterligare avskalning i framtiden är det viktigt att installera lämplig ventilation.

Q. Kan jag installera väggmålningen bredvid duschen?

Nej, detta rekommenderas inte. Även om stänk då och då inte orsakar försämring, bör väggmålningar aldrig placeras i direkt kontakt med vatten.

Q. Måste mitt badrum vara väl ventilerat?

Ja, det är viktigt att badrummen är väl ventilerade om du ska sätta upp tapeter. Det kan räcka med att bara öppna fönster för att ventilera i vissa badrumsutrymmen, men det brukar också rekommenderas att ha en fläkt. Ett annat alternativ för att eliminera fuktproblem är en avfuktare - dessa fungerar bra för att avlägsna vatten från luften, vilket hjälper till att skydda tapeter från fukt.

Q. Hur kan jag testa tapeten i mitt badrum?

Om du är osäker rekommenderar vi att du sätter tapeterna på avstånd från badkar, duschar och handfat. Om du placerar tapeten nära ett fönster eller en fläkt får den bästa luftcirkulationen. Vi erbjuder också en provtjänst för alla våra väggmotiv, så att du kan se, känna och prova tapeten innan du köper den.

Vi kan skicka ut ett litet urval av prover (i slumpmässiga utföranden) helt gratis. Detta ger dig en chans att lära känna materialet och dess kvalitet, för att få en bättre uppfattning om huruvida det skulle fungera i ditt badrum. Vi kan också trycka upp specifika designexempel mot en liten avgift. Kontakta vårt team för att ta reda på mer om prover på badrumstapeter.

Vi hoppas att du har gillat våra djärva och vackra badrumsidéer 2019! Låt oss veta i kommentarerna nedan vilken design som är din favorit.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €