4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
off white and golden colour paisley wallpaper in natural boho bedroom

22/09/2020   POSTET AV

Boho interiørdesign: et hjem trend som vil bo

Boho-inredningstrenden har funnits ett tag och verkar inte vara på väg att försvinna inom kort. Den här designstilen inspirerades av konstnärers, författares och nomaders liv och uppstod i 1800-talets Paris. Man ansåg att kreativitet var mer värdefullt än pengar. Den här stilen föddes ur en uppsättning nonkonformistiska ideal och ett öppet sätt att tänka, och den här livsstilen omfamnade det unika, annorlunda och eklektiska.

Struktur och ordning ersattes av lager av mönster, textur och färg och den övergripande stämningen var alltid avslappnad och sorglös. Detta är historien om varifrån boho-modet först kom, men du behöver inte vara en av de ursprungliga bohemerna för att uppskatta vad trenden står för i dag. Boho har en uthållighet som ingen annan rörelse och varje år utvecklas den för att leverera något nytt och intressant för inredningsfantasten.

Det finns en boho-vibbe som passar alla och det finns inga regler för hur det ska se ut. Detta individualistiska designkoncept handlar om vad som är personligt för dig och ger dig friheten att vara kreativ. Här är bara några av de sätt som vi älskar att fira en boho-look i hemmet.

Minimalistisk boho med en orientalisk touch

hand painted black bamboo on off white background wallpaper in minimalist hallway

Muralmålning på bilden: Bambu tapet

Att bohemisk design och trender från Fjärran Östern sammanfaller är kopplat till vår kärlek till resor. 1800-talets nomader som samlade på souvenirer och prydnadssaker från sina äventyr har gjort denna stil så populär idag. Men resenärernas eklektiska natur betyder inte att ett bohemiskt vardagsrum inte kan uppnås med klass och elegans - goda nyheter för dem som hatar röran!

Minimalistisk design har varit vanligt förekommande under de senaste åren. Något enkelt och elegant som den här orientaliska bambutapeten kan vara det perfekta sättet att skapa en neutral palett för ett rum fullt av intriger. Den vackra referensen till naturen sätter också tonen för ett avkopplande och fridfullt rum där ljusa färger, organiska material och hälsosam grönska kommer att trivas.

Tie dye för en ungdomlig bohemisk look

tie dye blue and white wallpaper in lounge with natural wooden drawers and a tropical potted plant

Muralmålning på bilden: Blått och vitt skal

Ta dig tillbaka till 60-talet när mönster med tie-dye-mönster var det senaste modet. Den här pulserande och spännande trenden är allt det som boho- och hippiesamhällena stod för under Summer of Love och är synonymt med rörelsen i Paris. Tillsammans med våra abstrakta tapeter och vårt utbud av stam-mönstrade tapeter har den här psykedeliska blåvita skalmuren alla kännetecken på en konstnär från den tiden.

Tie-dye har i allmänhet ett ungdomligt utseende, vilket gör den här tapeten till det perfekta valet för en tonårings sovrum eller ett ungt pars lägenhet. Men håll dig till dämpade färger om du vill att din tapet ska ha bättre livslängd genom åren. Trots känslan av nostalgi överlevde det här mönstret Woodstock-eran och finns kvar i mode- och inredningshistorien än i dag. Så det har en seriös uthållighet och kan blandas med tidlösa designelement.

Boho dekorativa keramiska kakel tapeter

colourful circle moroccan tile wallpaper with greeny blue sofa in lounge

Muralmålning på bilden: Marockansk golvbeläggning

Om det är något som vi tycker är särskilt utmärkande för boho-inredningen är det krockande färger och mönster. Den här färgglada väggmålningen med marockanska golv symboliserar bristen på struktur i bohemiska inredningar. Även om mönstret i sig självt följer en struktur, handlar helhetsutseendet om en massa färg. Det är också mindre fokus på form och mer fokus på att lägga upp texturer i lager. Så håll dig inte tillbaka när du möblerar. Blanda och matcha dina favorittyger och låt inte standardiserade färgpaletter begränsa dig.

Det finns inga fasta regler för vad som passar eller inte passar in i booktrenden och eklektiska kakelkonstruktioner är ett bra sätt att fira denna färgstarka berättelse.

Ren boho-inredning inspirerad av Skandinavien

subtle 3D white flowers wallpaper in relaxing white and sage master bedroom

Muralmålning på bilden: Vita blommor

Om du älskar okonventionell, avantgardistisk design men har en motvilja mot rörighet kan ett rent inredningskoncept vara rätt sätt att närma dig dina rum. Den här enkla och eleganta väggmålningen med vita blommor ger dig en tom duk för att lägga till noggrant utvalda föremål utan att det ser tråkigt eller sterilt ut. Med ett knappt blommigt tryck får ditt hem genast djup och dimension, så du behöver inte oroa dig för att vita väggar ska kännas platta.

Gör ditt rum färdigt med naturträ, ekologisk korg eller rotting, vackra torkade växter som pampagräs eller palmer och bygg upp texturskikt med kuddar, överkast och mjuka mattor. Om du är osäker på vilka färger du ska använda, håll dig till en monokromatisk bas. Lägg sedan sakta in neutrala färger med en färgklick för att väcka hela berättelsen till liv.

Boho chic med neutral paisley

gold colour and cream paisley wallpaper in boho wood and rattan bedroom

Muralmålning på bilden: Paisley tapet

Att kombinera eklektiska mönster med dämpade toner är det bästa sättet att omfamna den här långvariga trenden om du gillar ren och minimal stil. Den här vintage-stilen Paisley tapetdesignen är en perfekt kombination av bohemisk elegans. Det gör det verkligen enkelt att skapa ett tidlöst utrymme som inte förlorar sin attraktionskraft när trender kommer och går.

Beige, greige och havregrön är de bästa färgerna att använda. De kompletterar en rad olika färgscheman och kan neutralisera upptagna mönster som paisley. Tapeter med stammarmönster är också synonymt med nomadisk design och genom att välja monokroma eller nakna färger kan du få din inredning att verka mjuk och sömlös.

Andlig boho med en meditativ känsla

close up of bronze buddha statue wallpaper in lounge with rattan swinging chair

Muralmålning på bilden: Buddha väggmålning

Vår zen Buddha Panoramatapet är utformad för att skapa lugn och avkoppling i ett lugnt utrymme, t.ex. i ett sovrum, arbetsrum eller vardagsrum. Om du vill utforma ett bohemiskt hem som hjälper dig att slappna av och reflektera i slutet av varje dag, är en lugnande Buddha- tapet idealisk tack vare dess feng shui-fördelar. Buddha representerar det upplysta sinnet och är en sann förespråkare för meditation och är idealisk för alla som vill komma i kontakt med sin andliga sida.

Vi har också ett stort urval av fantastiska väggmålningar med solnedgångar som skapar samma känsla av lugn, vilket gör dem idealiska för sovrum och gästrum. Oavsett om du vill ha ett rum för att inleda meditativa övningar eller bara en plats för att koppla av med din favoritmusik, är solnedgångar och fridfulla landskap rätt väg att gå.

Vi hoppas att du har gillat de olika sätten att ta till dig denna bestående trend från 1800-talets Paris. Låt oss veta vilken boho-inredningsstil du föredrar i kommentarerna nedan, eller om du är sugen på mer kan du ta en titt på våra bästa boho-sovrumsidéer.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Darshan B

12/04/2022

This was an excellent and informative article indeed.

Amy @ Wallsauce

12/04/2022

Hello Darshan. We're glad you enjoyed reading this article. Keep visiting our ideas page for more inspiration!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €