4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
bedroom trends for 2022 bedroom with orange and gold accessories

24/08/2021   POSTET AV

De vakreste soveromtrendene for 2022

Om våra hem är våra slott är våra sovrum våra hemliga rum. En plats där vi vilar, reflekterar och laddar upp. Våra mest personliga helgedomar. När det gäller ommöbleringsprojekt står sovrummen lågt på prioriteringslistan. Men eftersom de påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande mer än något annat rum i huset, borde de verkligen vara i fokus.

Pandemin har lärt oss att psykisk hälsa är viktig och att vår sovplats verkligen kan påverka vårt allmänna humör från dag till dag. Om du är redo att förvandla din trygga sovande tillflyktsort, så är här några av de vackraste sovrumstrenderna för 2022...

Modern twist på rustika sovrumstrender för 2022

light pink marble wall mural in grey and white bedroom

Muralmålning på bilden: Blush Marble

Charmiga rustika element är tillbaka och det gäller även den industriella trenden som för några år sedan prydde inredningsvärlden. Men den här gången tar vi upp den en nivå och ger råa, oavslutade delar en modern och vuxen twist.

Väggmålningar av betong eller rustika tegelstenar är ett utmärkt sätt att skapa en urban eller industriell look. Eller skapa den perfekta stilhybriden av super-luxe och ultra-austere med en marmorbaserad tapet.

Sätt den industriella berättelsen om råmaterial i kontrast till plyschiga tyger, lyxiga designelement och ett maximalistiskt tillvägagångssätt. Ju mer rikedomar du kan lägga på det, desto bättre kommer det att se ut. Det är också annorlunda den här gången eftersom vi inte längre vill ha det kalla, rena och sterila utseendet.

När det gäller sovrumstrender för 2022 är värme allt. Använd textur för att bygga upp ett lager av mysighet och kombinera minimalistiska designelement som Edison-lampor med mjuka tyger för att göra området inbjudande.

Låt mörker råda

dark navy painted bedroom walls

När det gäller färgpaletten för 2022 ser vi fler och fler människor experimentera med mörkare toner. Även om trenden med mörka tapeter har funnits ett tag har den också haft sina skeptiker. Kraftiga blåttoner som marinblått och "tech blue" är fortfarande populära, men det är troligt att vi kommer att få se en diversifiering av blåaktiga nyanser - särskilt naturliga blåttoner som marina nyanser.

En annan stor färg att skrika om är grön kvarts. Djupa, rika, gåtfulla gröna färger som skriker opulens! Om du är tillräckligt djärv kan du också välja att gå mot det totala mörkret och doppa tårna i onyx och andra svarta nyanser i din tapet.

Trender i sovrummet 2022 Färger inspirerade av naturen

green patterned Morris wallpaper in off white and grey bedroom

Muralmålning på bilden: Graften Pattern

Oavsett om du föredrar mörka eller ljusa nyanser på väggarna i ditt sovrum handlar nästa års fokus definitivt om att hylla naturen. Det mest betydelsefulla elementet i inredningen för den mentala hälsan är färgvalet. Detta beror på att färg kan förändra ditt humör. Den kan stimulera eller slappna av. Den kan framkalla känslor och minnen. Och det är därför som naturliga färger kommer att få en så stor betydelse.

Från flera olika nyanser av grönt (ju mer desto bättre) till jordnära bruna färger - ekologiskt är det bästa sättet att gå till väga. Färgaccenter kommer också att vara ett vanligt tema, med inslag av retroterrakotta, rost och dämpade orange toner som kommer att dyka upp.

Mormors tapeter är chicare än någonsin

light green, blue and pink oriental floral wallpaper in a bedroom trends for 2022

Muralmålning på bilden: Chintz Pastellgrön

Det stämmer vintagefans, cottagecore är här för att stanna. Under årens lopp har man försökt sig på den, men den har inte lyckats få ett riktigt fotfäste sedan shabby chic försvann. Men nu är den tillbaka och den är bättre än någonsin. Med stöd av den stora millennieskiftet håller cottagecore på att ta över världen.

Även om inte alla är redo för ett helt vintage sovrum finns det många sätt att införliva små element och lägga till en egen modern twist. Det första du ska köpa är en blommig tapet - och ju mer chintzier desto bättre.

Den här delikata väggmålningen Chintz Pastellgrön av den spanska textildesignern och illustratören Tashi Tsering gör mormorstilen modern och ger samtidigt en färgstark bakgrund som lyser upp stämningen.

Alla sovrumstrender för 2022 involverar växter

dark bedroom with tropical green plants wallpaper

Som i fjol är lövverket fortfarande viktigt. Vi pratar om riktiga växter, konstgjorda växter, torkade växter och allt som ens liknar en växt. Nu tar vi med oss vår besatthet av naturen in i sovrummet.

Växter är särskilt effektfulla mot en ren, vit bakgrund. Eller alternativt en extremt mörk bakgrund som får grönskan att framträda! I en tid då så många av oss tvingas arbeta hemma och förvandlar sovrummet till ett multifunktionellt kontorsrum kan lyckobringande växter göra hela skillnaden.

Förutom lövverk av alla slag kommer du också att få se en växande kärlek till naturinspirerade konstverk. Inramade tryck eller metalltryck med en djärv grön färg kan omedelbart återuppliva ett trött interiörkoncept.

green and red parrot metal poster on bedroom desk

Metalltryck i fotot: Parrot King

Metalltryck fungerar bra med sovrumstrenderna för 2022 eftersom en kombination av texturer kommer att vara mycket eftertraktad. Detta innebär att man blandar olika textilier och att man kombinerar element som är matta eller blanka. Detta gör metalltryck till en bra investering om du älskar unika konstverk.

Väggpanelens återkomst

green panel effect wallpaper in cosy bedroom following bedroom trends for 2022

Muralmålning på bilden: Teal Wood Panels

Ett annat coolt sätt att lägga till textur i rummet är paneler, en av de hetaste trenderna för sovrumsdesign just nu. Men om du inte vill investera i träpanel kan du uppnå samma utseende med tapeter.

Med den ökande populariteten för peel and stick-papper är det lättare än någonsin att skapa den strukturerade effekt du vill ha utan att behöva binda dig permanent. Dessa skalbara väggbeklädnader är idealiska för hyresbostäder, men de fungerar också bra för husägare som gillar att byta stil ofta.

De är ett icke-destruktivt sätt att dekorera väggarna och vi ser till och med hur trenden med avdragbara beläggningar sprider sig till taket.

Nostalgisk revival sovrumstrender för 2022

abstract colourful landscape in funky terrazzo bedding

Muralmålning på bilden: Vandring i Laos

Eftersom våra sovrum är våra mest privata rum - ett utrymme för självreflektion - är det viktigt att de är skräddarsydda efter vår personlighet. Med pandemin som gör att vi spenderar mer tid hemma är det logiskt att ha en känslomässig koppling till vår inredning.

Detta kan förklara varför nostalgi är ett så stort tema för inredning 2022. Som trend är den ganska bred, så känn dig inte bunden till en enda epok. Välj retro, vintage eller barndomsinspirerad design som har betydelse för dig. Res tillbaka i tiden till ditt favoritårtionde, utforska dina favorittryck och mönster eller köp samlarobjekt för att piffa upp dina hyllor.

Från 1920-talets chinoiserie och fantastisk art deco till färgglada Miami Vice - det här är stilar som garanterat kommer att få dig att le.

Vilken är din favorittrend för sovrumsdesign för 2022? Berätta för oss i kommentarerna nedan, eller dela med dig av dina bästa tips för att återuppfinna boudoiren.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

champ

04/01/2022

good

Amy @ Wallsauce

04/01/2022

Hi Champ! Thank you for your comment! We're glad to see you enjoyed this blog. Keep visiting for more interiors advice!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €