4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
arabic orange tiles in bathroom with stand alone bathtub

27/11/2020   POSTET AV

Insta-verdig Baderom Trender for 2021

Många av oss gör det: vi kan inte sluta titta på Insta-värda badrumstrender för 2021. Vi följer oavbrutet inredningsarkitekter, hembloggare eller kändisar vars hem är så fint inredda att vi tror att det är omöjligt att uppnå.

"De har mer pengar."
"Någon har betalat dem för att utforma deras hem."
"De har mycket mer tid än jag."

Vi har alla sagt dessa saker.

Men ge inte upp mina vänner! Att skapa ett badrum som är värdigt för IG är inte så långt bortom räckhåll som du tror. Lite pengar och kreativitet kan räcka långt! I den här bloggen har vi kurerat de bästa råden från proffs som är här för att avslöja de bästa Insta-worthy badrumstrenderna 2021!

Cirkelformade speglar för att mjuka upp utrymmet

pink wallpaper with green tropical leaves on wall behind round glass mirror in bathroom

Muralmålning på bilden: Pink Jungle

"Spegel, spegel på väggen. Vem har det vackraste badrummet av alla?" - Det gör du! Mycket snart...

Det första steget är att välja en spegel. Oavsett om man scrollar på Instagram eller Pinterest tenderar badrummen att fokusera på en vacker spegel. Även om det inte är en nödvändighet är en spegel en av de få tillbehören som du kan införliva i alla badrum - oavsett om de är små eller stora.

Jen Stark, grundare av Happy DIY Home, avslöjar en hemlighet om vilken spegelform som är het just nu.

"Cirkelspeglar är inne. Eftersom badrummet vanligtvis har många raka, hårda linjer kan en eller två cirkulära speglar hjälpa till att mjuka upp utrymmet. Placera en precis ovanför handfatet. Du kan lägga till en större ram för att ge den en illusion av att den är mycket större och tyngre än vad den egentligen är.

Och det fina med trenden med cirkulära speglar är att det finns ett brett utbud. Dessutom är det inte alla priser som får dig att gråta när du ser orättvisan i kostnaden!

Äkta, falska, i kruka eller hängande - växter är ett måste i badrumstrenderna 2021.

tropical green plants on shelves above bath in white tiled bathroom

Bildkälla: Carla Natalia via Pinterest

Om 2020 inte har gett oss något, så har det åtminstone förnyat vår kärlek till inomhusväxter! Du kan inte gå in på Instagram utan att se dessa små gröna vänner. De är verkligen bästisarna i inredningsvärlden just nu. Oavsett om de är äkta eller falska, så länge du har en krukväxt eller hängande växt i ditt badrum kommer du att känna dig som en inredningsboss.

Vi tror att denna vurm för monsteras, spindelväxter, ormbunkar och pärlsträngar har uppstått på grund av att många av oss tillbringar mycket mer tid inomhus. Och som ett resultat av detta längtar vi efter den frodiga grönskan utomhus. De är inte bara vackra, utan många tropiska växter trivs också i fuktiga, varma utrymmen som badrummet. De är också bra för vår hälsa, eftersom de filtrerar bort obehagliga gifter i luften.

orange fried flowers on white bathroom sink with wooden accessories

Bildkälla: Afloral.com via Pinterest

Om gröna växter påminner dig för mycket om djungeln, varför inte välja färska blommor? Lola George från Overnight Flowers berättar om fördelarna med doftande blommor i badrummet.

"En trend som är värd att se på IG är att lysa upp badrummet med färska blommor! Färska buketter ger inte bara färg, liv och en behaglig doft, de är också en enkel, elegant och iögonfallande heminredning.

Om du inte har budget eller tid att hålla färska blommor hela året, varför inte välja konstgjorda eller torkade blommor? Även om de inte nödvändigtvis kommer att dofta lika gott, kommer de ändå att ge ditt rum ett visst mervärde.

Ett fristående badkar som säger "lyx".

blue, grey and white marble wall mural in large bathroom with free-standing bathtub

Muralmålning på bilden: Vit marmor

Även om det ligger högre i prisklassen kan vi inte låta bli att nämna ett fristående badkar. Det är definitivt en av de största Insta-värdiga badrumstrenderna för 2021. Du kan trots allt inte söka efter ett badrum på nätet utan att ett av dessa dyker upp! Om du har råd med ett förvandlar de verkligen ditt badrum från vackert till lyxigt. Och vi kan inte hjälpa det, men det är ett av våra favoritmodiga och vackra badrumsuttryck.

"En av de största badrumstrenderna på Instagram 2021 är ett fristående badkar. Detta är ett stort avsteg från mer traditionella badkar och det höjer omedelbart ditt utrymme och ger det ett lyxigt femstjärnigt utseende. Det finns traditionella rullbadkar med klafffötter och lite modernare varianter med ovala former som passar alla designestetiker och smaker - (Jen Stark, grundare av Happy DIY Home).

En stor Insta-värd badrumstrend 2021: hyllor!

light natural wooden floating shelves in black and white bedroom

Bildkälla: Det är en av de bästa lösningarna för att få en bra plats för en barnfamilj.

En annan stor Insta-värdig badrumstrend år 2021 är hyllor! Oavsett om det är flytande hyllor, steghyllor eller udda runda hyllor är de inte bara bra för att visa upp tropiska växter, utan även praktiska för att förvara saker. Visa söta korgar med ihoprullade handdukar i dem och söta prydnadslådor eller burkar som håller de nödvändiga bomullstopsarna! Du kan också visa vackra kosmetikflaskor, parfymer och doftljus också!

Flytande hyllor bryter också upp färgen på väggen och skapar en intressepunkt. Vi älskar det svartvita temat i badrummet ovan, men de flytande trähyllorna är stjärnan i showen.

Ett bra tips: När du har använt upp innehållet i dina fina flaskor kan du fylla dem med billigare alternativ! De kommer fortfarande att se lika bra ut och ingen kommer att märka att innehållet är falskt!

Badrumstapeter för att lägga till en IG-värd kvalitet

painted dark jungle leaves wallpaper in boho style bathroom with free-standing tub and wooden stool

Muralmålning på bilden: Mörka tropiska blad

Med maximalistiska interiörer på väg uppåt i inredningsdesignen har behovet av djärva tapetmålningar ökat dramatiskt. Från tropiska djungeltryck, retro terrazzos, trendig marmor och vintage botaniska växter - snygga badrumstapeter ger rummet ett extra inslag.

Om du väljer att köpa en vacker väggmålning för badrummet hos oss, rekommenderar vi att du väljer vår premium tapet för att klistra in den på väggen. Den har antimögel- och antimögelegenskaper, så mycket att den är certifierad för användning i marina miljöer som oljeplattformar och fartyg. Så du kan vara säker på att den är lämplig för ditt fuktiga badrum!

Eleganta handfat och diskbänkar för vintage vibbar

walnut coloured wooden vanity faucet in white large bathroom

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Oavsett om ditt badrum är stort eller litet kan du ha en kommod med rätt storlek på kommoden! I kombination med svarta, mässing- eller järnfinishade handfatskranar ("fina kranar" för dig och mig) skapar du en perfekt gammaldags charm för ditt badrum. John Barnes, designredaktör på Lamps Plus, berättar mer.

"Diskbänkar ger dig en rustik, lantlig känsla, oavsett om det är Americana eller French Country beror på ditt val av diskbänk. Få kommodens fåfänga att sticka ut genom att kombinera den med vägglampor och en spegel. Accenter i guld- och mässingsfinish fungerar bra med klädskåp i träton. Eller spela ut träet med en spegel med träram. Om du har en kommod med mörk eller svart finish kan du få en mer glamourös look genom att lägga till krom.

Tvätta dig med stil med ett våtrum eller en glasdusch

beautiful grey tiled walls and floor bathroom with walk-in shower

Bildkälla: Bild: Jlm-designs.net via Pinterest

Andra massiva badrumstrender för Insta 2021 är våtrum och glasduschar. Det finns något onekligen lyxigt med båda. Vare sig det handlar om att det är enkelt att duscha utan att kliva in i duschen eller om hur en glasskärm öppnar upp ett rum, så är våtrum och glasduschar en skandal.

Bye, bye, bye vit. Hej ekologiska färger!

bathroom with white walls and terracotta panelling

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns i den här bilden: Amyepeters.ca Via Pinterest

Många av oss har under lång, lång tid valt att ha vita väggar i badrummet - men inte längre. År 2021 kommer vi att gå bort från kliniskt, kallt vitt och välja varmare, organiska toner. Inredningsarkitekt Amala Raj Swenson berättar mer.

"En annan trend som jag förväntar mig att se mer av under 2021 är varmare färger. De senaste åren har badrummen varit helt vita, men jag får fler och fler förfrågningar om organiska utseenden.

Istället för vitt ser vi organiska gröna färger, uppfriskande kritpigor, varma terrakotta- och orangefärger i kombination med naturliga material som rå keramik, trä och väckarkitekter.

"Jordiga terrakottafärger ger en organisk, naturlig accent i rummet. För att få samma utseende i ett badrum kan du använda keramiska rumsaccenter för att skapa textur, till exempel en liten accentlampa på en kommod eller en vas på en bänk eller ett golv. - John Barnes (designredaktör för Lamps Plus)

Geometriska och mönstrade kakelplattor kommer att bli populära år 2021.

vintage patterned tile wallpaper in orange colours in bathroom with free-standing bathtub

Muralmålning på bilden: Orange toner

En annan bra badrumsinspiration är användningen av kakel. Om du älskar vintagestil eller älskar att hylla färg och mönster är en mönsterkakelvägg ett måste! Blomstermönster från tidigt 1900-tal i varma nyanser är mycket populära, liksom ljusare kakelplattor med marockansk, turkisk eller arabisk känsla.

Men att installera kakel kan vara en prövning. Så om du vill uppnå detta dyra utseende utan att det blir stökigt och kanske till och med kostar lite mindre, välj en snygg kakeltapet.

Lämna en kommentar nedan för att hålla oss uppdaterade om dina förbättringar av badrummet! Eller se våra 2022 badrumsidéer!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Martin

03/12/2020

For 2021, this set of inspiring design really does spark inspiration for your next bathroom renovation. Love that the idea of round mirrors for that soft feeling of space.

Amy @ Wallsauce

03/12/2020

Hi Martin! Thank you for your comment. Yes, round mirrors really do soften a bathroom. Especially because there are already so many lines and edges in this particular room.

Martin

13/01/2021

These are some fine-looking bathroom designs especially the mosaic wall tiles accentuating well the center freestanding bath. Quite the view!

Amy @ Wallsauce

13/01/2021

Thank you again for your lovely comment, Martin. Yes, we also love the tile effect wallpaper! It has a fantastic Turkish baths feel to it!

Rebecca Gardner

27/01/2021

It's good to know that pairing organic colors with natural materials is popular in 2021. My sister wants to use her tax refund to have the ground-floor bathroom of her home renovated this spring. I'll have to share your ideas with her so she can make design choices for the bathroom that'll stay in style for a while!

Amy @ Wallsauce

27/01/2021

Hi Rebecca! An organic toned wall mural would certainly look fantastic in your sister's bathroom! Why not take a look at our suggested bathroom murals to help you? See these here - https://www.wallsauce.com/wallpaper/bathroom-wallpaper-murals

Verena

19/04/2021

Auch ich habe mich von den neuesten Duschtrends inspirieren lassen und schnell war für mich klar: Ich möchte unbedingt eine Glasdusche haben. Dabei ist mir eine hohe Qualität sowie eine lange Lebensdauer der Duschtür genauso wichtig wie die Ästhetik des Badezimmers, sobald es erst einmal vollständig eingerichtet ist. Hat man erst einmal seine Traumvorstellungen eines perfekten Badezimmers umgesetzt, kann man es kaum erwarten, Gäste zu sich einzuladen.

Amy @ Wallsauce

19/04/2021

Hallo Verena. Wir sind uns auch einig, dass neben der Einrichtung des Badezimmers eine gute Dusche oder Badewanne der Schlüssel ist. Vielen Dank für Ihren Kommentar und Ihr Interesse an unserem Blog :).

Afton Jackson

13/08/2021

I really liked the part of your article that showed off how to use more organic tones in the bathroom. Examples like this could help me decide exactly what I want for my bathroom considering that I've been on the fence about whether I should go for a modern style or an organic style. This design definitely suits my tastes better, so I'll use it when I talk to a bathroom renovation expert in the area

Amy @ Wallsauce

13/08/2021

Hello Afton! We're so glad that our advice has helped you to decide which way to go with your bathroom décor. Organic style is such a great choice for a bathroom. We hope the makeover goes well.

Karlotta (Charly)

07/10/2021

Die Bilder sehen ja echt klasse aus! Kann mir schon vorstellen, wie gut die auf Insta ankommen :) Hast Du eine Meinung zu Duschabtrennung (Glas oder Kunstglas, hauptsache kein Kunststoff)? Persönlich reißt mich nämlich nichts so sehr aus dem Wohlfühlmoment, wie ein alter, abgegriffener und teilweise schon verfärbter Duschvorhang.

Amy @ Wallsauce

07/10/2021

Hallo Karlotta. Wir freuen uns, dass Sie von diesem Beitrag inspiriert wurden und finden, dass unsere Bilder sehr Instagram-tauglich sind! Wenn es um Duschvorhänge geht, wählen Sie einen Stoff aus, damit Sie ihn regelmäßig waschen können, damit er sich nicht verfärbt. Wählen Sie alternativ eine Duschwand aus Glas oder Kunstglas und stellen Sie sicher, dass Sie Schimmel entfernen, um Sie nicht von Ihrer entspannenden Dusche abzulenken!

MckinneyVia

19/08/2022

Thanks for sharing this useful information! Hope that you will continue with the kind of stuff you are doing.

Rachael @ Wallsauce

19/08/2022

Hello Mckinney, thank you for your comment and we are glad you found our post useful! We have many more posts to share with you, so make sure you check us out again!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €