4.9 / 5.0

Skræddersyet tapet vægmalerier

Hurtig GRATIS levering*

Interviews - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrendsHvordanRigtige hjemEkspertrådInterviewsAndet
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
quirky-castle

19/03/2018   SENDT AF

En samtale med... Danny Flynn

Danny Flynns nye kollektion af vægmalerier, der har haft en livslang interesse for sci-fi og fantasy, vil uden tvivl bringe ethvert rum til en anden dimension. I dette eksklusive interview dykker vi ned i Dannys passion og påvirkninger, og vi får endda at vide, hvordan han skaber sådanne mesterværker. Han har også været så venlig at dele nogle visdomsord til alle håbefulde illustratorer derude. Læs videre for at møde kunstneren bag nogle af Wallsauces mest spændende vægmalerier.

Vægmaleri: "Quirky Castle" af Danny Flynn

Hvornår opdagede du, at du var blevet dybt optaget af at skabe science fiction- og fantasy-illustrationer?

Så langt tilbage jeg kan huske, har jeg altid været interesseret i science fiction og fantasy. Som barn har jeg gode minder om at se Lost in Space, Stingray og Thunderbirds i fjernsynet og gøre mit bedste for at forsøge at tegne figurerne. Jeg husker endda den første film, jeg nogensinde så i biografen, "Dr. Who and The Daleks", i pragtfulde technicolourfilm med Peter Cushing som Doktoren.

Dengang var der også et fantastisk ugeblad, TV21, som holdt os orienteret om alle de seneste sci-fi-nyheder.

Samtidig var jeg også fascineret af naturhistorie og tegnede konstant de skabninger, der var fanget på siderne i mine mange bøger om dyreliv. Som ung teenager var jeg en fast gæst i min lokale WH Smiths i min fødeby Scunthorpe, hvor jeg købte bøger udelukkende på grund af den fantastiske kunst på omslaget. Jeg husker romaner af Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, Robert Heinlein og især en samling noveller af Larry Niven med titlen "Neutron Star", før jeg gik over til fantasyromaner af den produktive forfatter Michael Moorcock; fortællinger om Dorian Hawkmoon, Elric af Melniboné og prins Corum af den skarlagenrøde kjole, den sidste af Vadhagh-familien!

Det er unødvendigt at sige, at mine naturtegninger begyndte at ændre sig noget; mine væsner begyndte at få et mere eksotisk og overjordisk udseende med ekstra ben, arme og øjne ... men det gjorde mig ikke noget. Jeg vidste nu, hvad jeg ville lave, når jeg blev voksen og forlod skolen (jeg forlod skolen, men som kunstnere tror jeg ikke, at vi som kunstnere nogensinde bliver voksne!)

Underligt nok, og frustrerende nok, lavede jeg meget lidt science fiction- og fantasykunst, mens jeg gik på universitetet. Der var kun få muligheder for at lave det arbejde, som jeg virkelig ønskede at lave ... ikke før det sidste år, endelig.

Hvor kommer din inspiration fra?

Inspiration kan komme hvor som helst fra. En klynge skaller, som jeg finder på stranden, kan f.eks. udløse ideen til et stort rumskib. En udtørret klump svamp kan også danne grundlaget for en fantasiby.

Når jeg bliver bedt om at illustrere forsiden af en roman, er jeg stærkt styret af billederne i forfatterens ord og historien. Der synes aldrig at være mangel på idéer, hvilket uden tvivl skyldes de mange tusinde timer med science fiction- og fantasyfilm, jeg har set i årenes løb, og alle de bøger, jeg har læst.

Kan du fortælle os lidt om, hvordan du skaber dine kunstværker?

Alle malerier begynder med de simpleste klodser, som regel i en skitsebog. Hvis det går godt, tilføjer jeg flere detaljer og farver. Disse "råtegninger" tjener som vejledning, når jeg kommer til at producere maleriet. Jeg har en tendens til at lave de fleste af mine malerier på en glat artboard-overflade. Den bedste hedder CS10, selv om den ikke længere fremstilles. Den glatte overflade indeholder kaolin; perfekt til først at lægge mine himmelstrøg i lag med min betroede Iwata airbrush.

Når jeg har tegnet mit planlagte maleri med blyant, kan det sjove begynde med farverne. Jeg arbejder så fra baggrund til forgrund med akrylfarver, både maling og blæk. I de seneste år har jeg dog gjort mig bekendt med digital illustration; en livslang læringskurve, tror jeg. Hvor fantastiske resultaterne ved hjælp af Photoshop end kan være, så er tricket for os kunstnere at forsøge at bevare vores individuelle særpræg og træk, ellers risikerer vi alle at producere kunst, der ser ens ud.

deep-range

Vægmaleri: "Deep Range" af Danny Flynn

Har du nogen kunstneriske påvirkninger?

Jeg er inspireret af så mange kunstnere. Jeg kunne nævne hundredvis af dem.

I midten af mine teenageår blev jeg introduceret til surrealisterne Dalis og Magrittes kunst, og jeg blev fan af den amerikanske kunstner og lysets mester Maxfield Parrish. Jeg var (og er stadig) en stor fan af progressiv rock, og jeg var vild med Roger Dean og Rodney Matthews' albumcover-malerier.

Jeg bør også nævne betydningen af musikken. Jeg elsker at lytte til den abstrakte og æteriske musik fra nogle af pionererne inden for elektronisk musik, især Tangerine Dream og Vangelis. På en eller anden måde er deres musikalske kompositioner i stand til på magisk vis at transportere lytteren til eksotiske og mystiske verdener, hvor hjemsøgende smukke og atmosfæriske landskaber hele tiden udfolder sig ... ideelt som et baggrundslydbillede til at hjælpe med koncentrationen, når man arbejder.

I midten og slutningen af 1970'erne begyndte et forlag ved navn Paper Tiger at udgive kompendier af science fiction- og fantasy-kunstnere; mine favoritter var Jim Burns, Chris Moore, Peter A. Jones og Patrick Woodroffe... og i 1994 fik jeg også udgivet en bog med mine malerier, "Only Visiting This Planet". Det var som at være fan af Man Utd, og så blive bedt om at spille for dem.

Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil videre?

Jeg er nået til det punkt, hvor jeg er nu, hvor jeg har skabt mit eget I P (Intellectual Property) - et kæmpe projekt, kaldet MoonAliens. Jeg har brugt mere end et årti på at bringe månen til live. Dybt inde i månen findes der en frodig hemmelig "verden", befolket med langt over 200 originale, skøre rumvæsener. Ud over kunsten har jeg også komponeret masser af musik. Jeg har skrevet en række børneromaner, som jeg tager med til bogmessen i London lige efter påske i håb om at tiltrække et større forlag.

jowtie-jungle-moon-aliens

Vægmaleri: " Jowtie Jungle MoonAliens" af Danny Flynn

Impulsen til at forfølge denne drøm blev opmuntret af rumfartskoryfæer, forfatteren Arthur C. Clarke og astronomen Patrick Moore. Jeg var så heldig at illustrere forsiderne til nogle af Sir Arthur C. Clarkes romaner og fik mulighed for at møde ham personligt på Minehead Space Festivals i Somerset, hvor Arthur C. Clarke blev født.

Hvordan vil du beskrive din kollektion med tre ord?

Anderledes, atmosfærisk og drømmeagtigt.

Hvor kan du forestille dig, at vægmalerierne bliver installeret?

Jeg ville elske at se nogen af mine vægmalerier installeret i hotellobbyer eller populære restauranter, men jeg ville føle mig lige så privilegeret, hvis jeg hørte, at de var i folks hjem, især i børnenes soveværelser.

unicorn-bridge

Vægmaleri: " Unicorn Bridge" af Danny Flynn

Hvad ville det betyde for dig, hvis dine illustrationer kunne gøre nogen stolte i deres hjem eller på deres arbejdsplads?

Jeg ville være utrolig smigret og ydmyg. Det ville være en stor ære, at nogen ville vælge et af mine malerier til at pryde deres væg. Som de fleste kunstnere bruger vi meget tid, tanke og omhu på at skabe vores kunstværker. Det ville derfor gøre mig enormt stolt, hver gang nogen vælger et af mine malerier til deres væg.

Hvad er dit yndlingsstykke fra din samling af vægmalerier?

Det er svært at sige, men jeg vil vælge "Red Jungle", da det er mit seneste maleri, men jeg er stadig glad for "Quirky Castle".

red-jungle

Vægmaleri: " Red Jungle" af Danny Flynn

Har du nogle tips til alle, der studerer illustration eller grafisk design?

Mal det, du først og fremmest kan lide, og tro fuldt ud på det, du laver. Vigtigst af alt, bliv ved, uanset hvad. Lad aldrig nogen forsøge at tale dig fra at følge din passion, hvis kunst virkelig er det, du ønsker at gøre karriere med. Gør det til en vane at fylde skitsebøger, især hvis du håber på at gå på kunstskole. Se også på andre kunstneres arbejde, for der er så meget at lære ved at observere, hvordan andre kunstnere arbejder. Tjek nogle af de fremragende tutorials, der findes overalt på Youtube. Det er meget vigtigt - brug altid de bedste kunstmaterialer, du har råd til. Helt ærligt, dit arbejde vil lide under det, hvis du ikke gør det.

Når college er slut, kommer pauserne, men du skal have tålmodighed og udholdenhed, da der ikke nødvendigvis kommer regelmæssigt arbejde med det samme. Når du først er i gang, kan du nyde at være kreativ ... men vær forberedt på de "stille tider". Ja, strømmen af arbejde kan tørre ud; det er en konstant proces, hvor man hele tiden skal markedsføre sig selv.

Et visitkort er vigtigt, men så snart du kan, bør du overveje at oprette et websted med dit arbejde - ikke alle dine værker, men kun dine bedste værker. Der findes masser af overkommelige websidefirmaer, der kan bygge en hjemmeside selv til en overkommelig pris. De fleste af dem tilbyder en gratis prøvetjeneste, så udnyt dem og eksperimentér med skabelonerne; en af dem vil være den rette for dig.

Kunst som en karriere er hårdt arbejde, men det er også meget givende og sjovt. Mange mennesker vil fortælle dig, at kunst er et meget konkurrencepræget erhverv. Det er det også.

Heldigvis - hvis du er parat til at holde fokus og lægge mange timer i det, er der nok arbejde derude til alle os kunstnere... held og lykke!

En stor tak til Danny for at give os et indblik i hans karriere. Hvis du er ivrig efter at lære mere, kan du besøge Danny Flynns eksklusive samling af vægmalerier.

Del dette opslag

Efterlad et Svar

   Tilmeld mig for at modtage inspiration til min postkasse. Se vores Fortrolighedspolitik

Få nyheder!

Bliv på forkant med spillet med de nyeste trends og inspiration direkte til din indbakke.

Seneste sociale

Instagram

Select Your Currency

Australien $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spanien €
Finland €
Sverige Kr
Frankrig €
UAE $
Tyskland €
Storbritannien £
Italien €
Forenede Stater $
Holland €