4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Bold-wallpaper-with-light-wooden-flooring

10/03/2017   POSTET AV

[Expert Råd] Hvordan matche tapet med gulv som en proff

Matcha din tapet med ditt golv som ett proffs!

Väggarna och golvet är de två viktigaste valen när du utformar ett rum, och de kan helt förändra rummets utseende - så det är viktigt att du noga överväger dessa element när du inreder ett rum. I den här artikeln tar vi dig genom många inredningstips och insikter, så att du också kan matcha dina tapeter och golv som ett proffs.

Att välja färgad tapet

Som med allt annat som har med design att göra bör du låta dig inspireras av ditt färgschema. Fundera på vilka färger du vill använda i rummet; är du ute efter varmare eller kallare färger eller vill du blanda de två tillsammans?

wine cellar mural in dining room

Muralmålning: "Vinkällare"-För trägolv, kolla in Flooringrepublic

Det är viktigt att färgerna du väljer kompletterar varandra, så att du undviker att det blir en konflikt och ger rummet en professionell finish. Om du behöver en hjälpande hand när det gäller färgmatchning eller om du vill veta om vissa nyanser är varma eller kalla färger är det värt att använda ett färghjul.

Tänk på din inredning

Om du inte börjar helt från grunden är det troligt att du redan har en befintlig inredning i ditt rum, vilket kan påverka dina inredningsval. Identifiera de färger som används i dina accessoarer och möbler och fundera på hur de kommer att se ut när de kombineras med tapeter och golv. Om din inredningsfärg främst är kall, kan du välja mörkare golv och väggar för att ge färgen en iögonfallande kontrast. Detta kan göra underverk med ljusare accentfärger som orange eller aqua.

Ett populärt koncept är att matcha en inredningsfärg med en accent på väggarna. Om du till exempel har en rosa accentfärg i dina möbler och accessoarer kan du matcha den med de subtila rosa tonerna i en i huvudsak neutral tapet. Kombinera med mörka massiva trägolv för att skapa en elegant och professionell finish.

Neutral-wallpaper-with-dark-wooden-flooring

Muralmålning: "Summer Meadow - Sepia".

Föreställ dig din stil

Oavsett om din stil är vintage eller modern bör du fundera på hur din estetik kommer att passa ihop med tapeter och golv. Tänk på vilka stilar som är vanliga i ditt hem och vilka färger du redan använder. Kontinuitet i hela hemmet skapar en "professionell" känsla, särskilt i mindre hem. I större hem kan du blanda stilar i olika rum utan att förlora den professionella effekten. Detta säkerställer att golv, väggar och inredning fortfarande matchar varandra i varje stil. Om du vill vara djärv i din stil är en populär inredningstrend i år "Brasilien". Så varför inte kombinera naturliga golvalternativ som bambu eller ek med en exotisk tapet för att skapa ett unikt och livfullt rum i ditt hem.

Exotic-wallpaper-with-natural-wooden-flooring

Muralmålning:"Gröna palmer" - För mörka massiva trägolv, gå tillFlooringrepublic

Tänk kreativt

När det gäller inredning vill vi uppmuntra dig att vara så kreativ som möjligt. Ja, det finns vissa designprinciper att tänka på när du inreder, men ditt hem ska vara "du". Det finns inget bättre sätt att få dig att känna dig hemma än att inreda ditt utrymme, inklusive väggar och golv, på ett sätt som framhäver din personlighet. Så varför inte skaffa den där djärva väggmålningen du funderade på, eller blanda upp saker och ting med målade trägolv? Professionella inredningsarkitekter återspeglar trots allt sin egen personlighet i sitt arbete, och det borde du också göra.

Bold-wallpaper-with-painted-wooden-flooring

Muralmålning: "Graffiti - digitaliserad

Om du funderar på att renovera och byta tapeter och/eller golv kan det vara svårt att föreställa dig dina idéer i ditt hem. Följ vår guide och matcha dina väggar och golv så att du kan dekorera som ett proffs och hålla ditt hem fräscht.

Flooringrepublic är en brittisk lagerhållare av trägolv. Med många butiker i Wales och England säljer Flooringrepublic inte bara många olika sorters trägolv, utan tillverkar också sina massiva och konstruerade trägolv och köper in sina egna material. Gå till flooringrepublic.co.uk för att se deras stora utbud.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Pearl Fulton

03/08/2022

Great article and it is really useful, keep up the good work. 

Rachael @ Wallsauce

03/08/2022

Hi Pearl, thank you for your comment! We are glad you liked our article!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €