4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Pantone_Greenery

20/12/2016   POSTET AV

Vi presenterer fargen i 2017

PANTONE, den globala färgkonsulten, har nyligen tillkännagivit 2017 års färg.

PANTONE har presenterat "Greenery" som årets färg och beskriver den som en "uppfriskande och vitaliserande nyans". Denna "fräscha och fräscha gulgröna nyans" representerar en ny början och förknippas med nytt bladverk på våren.

"Det är bara en färg", hör vi dig kanske säga, "varför är det så viktigt?" Grönska sätter tonen(utan ordvitsar) för alla designers, konstnärer och stylister som arbetar med mode, förpackningar, inredning och så vidare. Du kommer att se Greenery överallt i år - det är en stor grej!

Denna vitaliserande färg, som även är känd som PANTONE 15-0343, kommer i en tid då världen verkar "mycket stressig och spänd", somLeatrice Eiseman, verkställande direktör för Pantone Colour Institute,förklarar.

Bildkälla - Houzz.co.uk

Betydelsen av grönt

I Cambridge Dictionary beskrivs grönt som "färgen mellan blått och gult" och "gräsets färg" och symboliserar i allmänhet tillväxt och fräschhet och förknippas ofta med säkerhet. I Japan är grönt förknippat med evigt liv. I Portugal är det hoppets färg och i islam är grönt den heliga färgen.

De pessimistiska gröna nyanserna, som PANTONE:s 2013 års färg Emerald, kan dock i vissa kulturer tyda på ohälsa, avundsjuka och till och med uppståndelse.

Hur du får grönska att fungera i ditt hem

Baserat på Greenerys omedelbara förknippning med natur, vår och ny tillväxt kan du införa liknande nyanser i ditt hem genom att ta in utomhuslivet. Våra väggmålningar med skog och skog finns i många gröna nyanser för att passa din smak och aura.

woodland-mural-in-living-room

Komplettera väggmålningarna med krukväxter för att ge din inredning djup och textur.

IKEA-plants

Växter från IKEA.

Landskap kan fungera lika bra. Medan väggmålningar i skog och skog kan kännas mystiska och spännande, tenderar landskapsmålningar att vara mer natursköna och öppna och ge en känsla av lugn och ro.

landscape-mural-in-dining-room

Grönt är en symbolisk färg i vissa asiatiska kulturer och trosuppfattningar och kan därför användas i temadekorationer. Som tidigare nämnts symboliserar grönt hopp i Japan och vi har många väggmålningar med japanskt tema.

bamboo-wall-mural

Japanese-garden-wall-mural-in-bedroom

Fortsätt temat i hela rummet med strukturerade accessoarer.

Habitat_floor_lights

Golvlampor från Habitat

Oavsett om du vågar vara grön eller inte, finns det en nyans som inte är långt ifrån "Greenery" och dess värden för ditt hem. Vi vill gärna se och höra hur du har använt den i din inredning. Lämna gärna din feedback och dina tips i kommentarsfältet nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €