4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
light grey and yellow retro wallpaper shelves with wooden shelf in front of it

29/04/2021   POSTET AV

Det handler om Bakgrunn Hyller & Shelfies!

Hyllor och hyllor med tapeter. Alla pratar om dem. Men vad är egentligen hyllor? Den senaste modet handlar om hyllor som är en fröjd för ögat. SÅ tilltalande att du inte kan låta bli att ta en selfie framför dem. Fattar du? Shelfie. Selfie. Shelfie. Selfie...

I den här artikeln går vi igenom den nya coola tapettrenden för hyllor. Vi berättar hur du skapar dina egna tapeter för hyllor och visar dig våra bästa tapeter som är perfekta för att tapetsera en bokhylla eller en hylla. Vi kommer även att ge några tips på hur man stylar en bokhylla! Och vi har till och med några av våra favoritfoton av kundhyllor som absolut har lyckats med den här stilen.

Så läs vidare... varför inte ge din hylla en shelfie?

Hur lägger man till tapeter på en bokhylla?

mounted tv and white shelving on colourful graffiti wallpaper

Muralmålning i bild: graffititapeter från vårt utökade sortiment

Det har aldrig varit enklare att sätta tapeter på en bokhylla! Och på grund av detta har alla backat upp sina bokhyllor och hyllor med roliga tapeter! Vare sig det är i ett hemkontor, en hyllvägg i ett kök eller till och med i ett vardagsrum, som kunden @jennaraye.interiors har gjort. Genom att lägga till tapeter inuti en bokhylla eller placera dem bakom flytande hyllor kan du verkligen göra skillnad för ditt hems inredning.

En hylla skapar en fokuspunkt i ett rum och kan fungera som ett konstverk i sig självt. Den ger dig en chans att visa upp din stil och personlighet. När du har gäster kan de genast få reda på något om dig. Om du väljer en tapet i vintagestil har du en gammal själ eller om det är ett terrazzomönster är du en älskare av modern stil. Du kanske har fotoramar från ditt bröllop eller när du reste i 20-årsåldern. Den vackra sten du hittade på stranden eller din samling av leksaksbilar från när du var barn. Vad det än är som du visar upp på din hylla är det en inblick i din själ... Redo för mer? Låt oss först ta reda på vilket tapetmaterial du ska använda...

Välj Peel and Stick för tapethyllor

pineapple, tropical flowers and birds wall mural in home office with box shelves

Muralmålning på bilden: Floral Pineapple

När du väl har bestämt dig för din favoritmotivation är det dags att fundera på vilken typ av tapetmaterial som är bäst att använda. Vi rekommenderar starkt ett självhäftande material, till exempel vår Peel and Stick tapet. I stället för att använda en traditionell klistertapet behöver du bara dra av baksidan och applicera tapetpanelerna på en slät, plan yta - oavsett om det är direkt på väggen, på baksidan av dina öppna köksmöbler eller om du klipper ut dem för att klistra dem på baksidan av dina hyllor. Men vi föreslår alltid att du använder dig av våra gratisprover på tapeter så att du kan prova dem innan du tar steget!

Installera hyllor tapeter bakom hyllor (det är en munfull att säga)!

red brick effect wallpaper in funky customer kitchen

Muralmålning på bilden: Det är en gammal tegelvägg installerad av Pixie @redfoxhome

Om du har en bokhylla med öppen rygg behöver du bara sätta upp tapeten direkt på väggen. När det gäller flytande hyllor är det superenkelt. Behandla bara din vackra nya tapet som en vanlig tapet och placera den direkt på väggen. Därefter installerar du hyllorna ovanpå din tapetserade vägg.

Fuska med en bokhylla tapet

bookcase wallpaper with floating shelf holding ear phones

Muralmålning på bilden: Bokhylla väggmålning

Okej. Du kanske ville ha en bokhylla, men varför inte fuska med en låtsasbokhylla med tapeter i stället? Vi lovar att vi inte berättar för någon! Titta hur fantastisk kunden @readbyrebeccas låtsashylla ser ut! Även om hyllan på bilden inte är bakad med en låtsastapet blir den ändå en episk fondvägg i hennes inspelningsstudio! Och hon har till och med skapat mer av en illusion genom att installera en verklig flytande hylla på den illusoriska bokhylletapeten också!

Hur skapar man en bokhylla?

blue and white marble effect wallpaper behind floating shelves with flowers and photos

Muralmålning på bilden: White Marble installerad av @sophia.going

Det finns SÅ många sätt att skapa trendiga tapethyllor. Men ibland kan det vara svårt att veta vilka saker man ska välja och hur man balanserar dem på rätt sätt i hyllan. När vi stylar hyllor tycker vi att mindre är mer. Välj föremål som du verkligen värdesätter (inte bara "saker" som du har samlat på dig genom åren). Det handlar om att skapa en fokuspunkt i rummet som är personlig för dig och din känsla för stil.

Börja med att lägga till större föremål. Böcker, krukväxter och till och med en lampa är alla stora föremål som är perfekta att börja med. När du har placerat dessa strategiskt på dina hyllor kan du ta ett steg tillbaka och se om de är välbalanserade. Efter detta kan du börja lägga till mindre föremål som t.ex. ett ljus, ett litet inramat foto, kristaller osv. Kom ihåg att hela tiden gå tillbaka och ta bort eller flytta runt föremålen. Du vill inte att det ska se helt likadant-sammat, rörigt eller ännu värre, för karg ut.

Hur du uppfattar dessa saker beror på din smak. Så länge du älskar din hylla är det trots allt det enda som spelar roll!

Några av våra bästa val av tapethyllor...

grey and green toned dotty wallpaper in room with floating shelves and chair

Muralmålning på bilden: Tribal Swirls

Oavsett om du vill ha stora och djärva tapettryck eller något mer subtilt har vi ett fantastiskt utbud för dina tapethyllor. Vi älskar de lugnande grå och salvia-tonerna i den här väggmålningen Tribal Swirls från vår etniska tapetkollektion med stamtavlor. Tillsammans med salviagröna accessoarer och växter kommer de gröna tonerna i den här mönstrade tapeten verkligen till liv. Med det vita golvet och den naturliga träinredningen kan vi verkligen känna en rå, naturlig känsla i den här underbara prickiga tapeten.

giraffe wallpaper shelves with green plant and camera

Muralmålning på bilden: Gracious Giraffes

Om du har en stor ledig vägg, varför inte välja en stor väggmålning som denna Gracious Giraffes design av Kikki Belle? Tillsammans med en grön växt och ett gammalt kamerafodral i läder skulle det här rummet med djungeltema lätt kunna tillhöra en reseentusiast. På grund av detaljerna i den här girafftapeten rekommenderar vi att du installerar den på en hel vägg bakom flytande hyllor. På så sätt kan du få ut det mesta av hela designen.

brown, white and black terrazzo wallpaper in boho home office

Muralmålning på bilden: Brun och svart

Eller varför inte pryda dina hyllor med en snygg tapet med terrazzomönster? Vi älskar den här söta kontorsdelen i inredningsinfluencern @la_sidhus hem! Vi älskar hur hon skickligt har tapetserat själva hyllan också. I kombination med naturliga korg- och trätillbehör samt löviga gröna växter finns det en riktig romansk känsla i det här utrymmet. Genom att använda tapetserade hyllor på sitt kontor har hon dessutom skapat mer utrymme för att hålla allt organiserat - så viktigt när man arbetar hemifrån.

retro floral pattern wallpaper in grey and yellow tones with wallpaper shelves

Muralmålning på bilden: Ocker och grå paisley

Sist men inte minst är vi helt förälskade i den här ockra och grå paisleyväggmålningen. Mönstret är fullt av detaljer som verkligen kommer att sticka ut bakom hyllor. Ändå är valet av pastellgrått och senapsgult mjukt och subtilt. Det är den perfekta kombinationen. Perfekt för bakom flytande hyllor som i rummet ovan eller för en monterad bokhylla, den här retro paisleyväggmålningen är det perfekta valet när det gäller tapeter bakom hyllor.

Låt oss veta hur du lyckas med att skapa dina tapethyllor. Om du vill ha mer inspiration för hyllor kan du se vårt utbud av vackra mönster. tapeter.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €