4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
woman holding up wallpaper roll

14/01/2022   POSTET AV

6 Bakgrunn Problemer og hvordan du kan fikse dem

De flesta av oss har säkert stött på problem med tapeter. Att tapetsera kan trots allt vara en skrämmande uppgift. Särskilt om det är första gången eller om den senaste gången du installerade en tapet var en fullständig katastrof! Därför har vi skapat den här artikeln om 6 av de vanligaste tapetproblemen och hur man löser dem.

Lyckligtvis har majoriteten av våra kunder inte haft några problem med att installera våra tapeter. Detta beror på att våra tapeter är av högsta kvalitet och att vi alltid ger tydliga instruktioner med varje köp! Varför inte ta en titt på våra recensioner? Men om du ändå skulle behöva lite hjälp eller ha problem kan du läsa vidare.

Upptäck det bästa sättet att hålla tapeten ren efter spill och hur du undviker den fruktade fläckiga tapeten! Och inte att förglömma hur du stoppar de fruktade luftbubblorna och de irriterande veckorna! Upptäck dessutom ännu fler tapetseringsproblem ... Innan du vet ordet av kommer du att bli en tapetexpert!

1. Smutsiga väggar: Hur rengör man smutsiga tapeter?

gloved hand holding cloth about to clean the wall

Muralmålning på bilden: Summer Fields

Först och främst, hur rengör man smutsiga tapeter? Många av oss, om inte alla, kan inte låta bli att få lite smuts på våra vackert tapetserade väggar! Oavsett om ditt barn spillde sin juice på vardagsrumsväggen eller om din hund skakade lera över hela entrén, kan tapeter bli smutsiga! Det är ett faktum. Men hur i hela friden ska du rengöra den utan att orsaka skador?

Beroende på var du har köpt din tapet, ta alltid reda på vad tapetleverantören rekommenderar. Det gäller allt som har med tapeten att göra, även hur den ska rengöras. Detta beror på att olika tapeter kan behöva olika sätt att underhållas.

När du rengör Wallsauce.com tapeter rekommenderar vi inte att du använder rengöringsmedel när du torkar av en väggmålning. Istället bör du alltid använda en utvriden fuktig trasa som endast har legat i vatten. Applicera försiktigt trasan på väggen för att torka bort smutsen så att du inte river ytan eller lyfter upp något av bläcket från designen. Skrubba inte och tryck inte hårt när du torkar. Använd inte en borste eller en ångare för att rengöra tapeten. Borsten kommer att repa ytan och en ångare riskerar att få tapeten att lossna från väggen.

2. Fläckiga väggar: Hur undviker man att tapeterna blir fläckiga?

hand holding paint roll trying to stop patchy wallpaper problems

Vill du undvika fläckiga tapeter? Vem vill inte det? Det finns inget värre än att ha arbetat hårt med att sätta upp tapeterna och sedan se att resultatet är fläckigt när det har torkat.

Detta problem är mycket ovanligt när du installerar en Wallsauce väggmålning på grund av den höga kvaliteten på våra tapeter. Men om du ändå behöver hjälp kan du alltid fråga din tapetleverantör hur du undviker fläckiga tapeter.

Om du har köpt en design från Wallsauce.com ska du följa dessa instruktioner för att undvika patchar. Bubblor är ett stort problem med oförberedda väggar, men tänk också på hur ytan ser ut. När du installerar en väggmålning är det viktigt att förbereda väggytan ordentligt i förväg för att undvika problem senare.

Olika färger på väggen mellan gips och färg kan till exempel orsaka ojämna färger. Det är bäst att sätta upp tapeten på en jämn yta och se till att du har en jämnfärgad vägg som är väl grundmålad i förväg. Glöm inte att alltid se till att dina väggar är väl torkade innan du sätter upp tapeten för att återigen undvika oönskade fläckar.

3. Knölar och knölar: Hur fixar man tapetbubblor?

simple living room with sage green and off white colour scheme

Muralmålning på bilden: Sage Green Damask

En av de vanligaste frågorna om tapetproblem är hur man löser tapetbubblor? Bubblor uppstår när luft stängs in under panelerna vid installationen eller om det finns ett problem med väggen nedanför som orsakar expansion. Om bubblorna är runda brukar det tyda på att luft har fastnat under panelerna.

Om du har en Wallsauce-papper och det bildas bubblor vid installationen kan du helt enkelt dra tillbaka pappret för att släppa ut luften och sedan omedelbart platta till det igen. Om detta inte leder till att bubblan försvinner helt och hållet kan det behövas ett nålstick för att släppa ut en del av den instängda luften.

Den andra, allvarligare typen av bubbla är vanligtvis långa tjocka bubblor som går upp i pappersriktningen när de installeras. Detta problem kan vara ett tecken på ett allvarligare problem, t.ex. en ogrundad vägg eller fukt i väggen. Tyvärr finns det inte mycket som kan göras i fråga om detta för tapeten. Problemet ligger i väggen och det kan krävas ordentliga förberedelser innan man försöker installera den på nytt.

4. Ett av de största tapetproblemen: Det största problemet med tapeter: veck i tapeterna.

woman holding up wallpaper roll trying to avoid crease wallpaper problems

Vill du veta hur du undviker veck i tapeter? Det gör alla! Även om vi är säkra på att du inte kommer att stöta på detta problem med våra produkter, får du här våra råd om du hittar en eller två veck.

Alla våra tapeter är noggrant kvalitetskontrollerade innan de skickas. Vi rekommenderar alltid att du lägger ut tapetpanelerna i vila för att hjälpa till att platta ut dem före installationen. Om det skulle uppstå ett osannolikt problem att det fanns en veck kommer den med största sannolikhet att försvinna när du fäster limmet på väggen. Om du märker veck vid installationen ska du behandla tapeten på samma sätt som när du ser bubblor dyka upp. Dra bara tillbaka pappret och platta sedan omedelbart ut det igen. En tapetborste kan också vara praktisk för att hjälpa till att släta ut envisa veck. Men kom ihåg att alltid behandla tapeten försiktigt för att undvika skador.

5. Tårar och revor: Hur lagar man skadade tapeter?

neutral living room with reed and crane wall art wallpaper

Muralmålning på bilden: Rörfåglarna

Frågar du dig hela tiden hur man fixar skadade tapeter? Det är ett problem som en del av oss kan uppleva på grund av vardagens slitage! På Wallsauce.com kan vi erbjuda en omtryckning av panelen. Detta är det bästa sättet att ersätta skadad tapet men kan vara olämpligt på grund av färgskillnader i bläcket, vilket är något som du kan behöva vara medveten om. Om detta oroar dig kan du prata med vår kundtjänst genom att mejla oss på info@wallsauce.com .

Kontrollera vad din tapetleverantör säger. Om det inte finns någon möjlighet att byta ut tapeter kan du behöva hitta svar på hur du själv kan laga en trasig tapet. Du kanske bara behöver lite tapetklister och en fuktig svamp för att släta ut den trasiga tapeten på plats igen. Men återigen, om du har en skadad Wallsauce-tapet kan vi erbjuda ett panelgenomtryck för att undvika risken att lyfta upp bläcket eller förstöra tapeten ytterligare när du försöker laga den.

6. Oöverensstämmande mönster: Hur fixar man felplacerade tapeter?

sunlit forest wallpaper with two customers uploading it

Muralmålning på bilden: Enchanted Woodland

Den sista frågan som alla alltid ställer är hur man fixar felställda tapeter? Det är så viktigt. Man kan alltid se när tapeterna inte har ställts upp på rätt sätt. Och när du försöker skapa en illusionsvägg, som den här väggmålningen med skog, försämrar det verkligen den totala effekten!

När du sätter upp tapeter kan du märka att mönstret inte är i linje med varandra. Detta kan bero på eventuella överlappningar på sömmen som ser okej ut på en punkt men som inte stämmer överens ju längre fram du kommer. Om du har en Wallsauce-tapet, ta en titt på sömmen och om det finns en överlappning är det bara att dra tillbaka den och sätta på den igen. Om tapeten är rörlig, tryck den försiktigt på plats som våra kunder gör i rummet ovan.

Felriktade tapeter kan också undvikas genom att rita en "lodlinje", som är en riktlinje med ett vattenpass. Om du sätter upp tapeterna utan en riktlinje kan det ofta leda till att tapeterna inte passar ihop längre fram i installationen.

Känner du dig redo att ta itu med alla tapetproblem? Låt oss veta hur det gick för dig genom att lämna en kommentar nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €