4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
living room with jungle wallpaper with green and orange touches

14/06/2022   POSTET AV

Vi trenger å snakke om Urban Jungle Trend...

Ja, vi vet att den har funnits ett tag. Och man kan lugnt säga att nästan alla som har ett Instagram-konto har åtminstone provat på djungelvibbar när det gäller inredning. Urban jungle-trenden är inte direkt ett nytt koncept, utan är i hög grad en grundpelare i designvärlden. Ändå är vi inte uttråkade. Långt ifrån, faktiskt...

Kärleken till levande bladverk, botaniska mönster och djungeltapeter fortsätter att slå rot i hemmen runt om i världen. Hemmen blir allt grönare och krukväxterna lever inte längre ett skuggigt liv i ett hörn av våra vardagsrum. Numera står de i centrum.

Det finns så många olika sätt att använda djungeltapeter på. Om du behöver en påminnelse om hur vacker en djungelinredning kan vara, så är det här några av våra favoritsätt att styla den!

Den minimalistiska urban djungeltrenden

green jungle on white background wallpaper with grey couch

Muralmålning på bilden: Quiet Jungle

Djungeln är högljudd. Djungeln är djärv. Djungel är ett djärvt stiluttryck. Det är allt det här som vi känner till och älskar med den här trenden. Den urbana djungeln handlar om wow-faktorn, och alla som har skapat djungelvibbar i sitt hem vet att det är en bra samtalsämne.

Men den här gröntonade tapetmålningen Quiet Jungle är lite mer diskret, vilket gör den lämplig för skandinaviska hem. Om du föredrar minimalistisk inredning behöver djungelväggar inte alltid stjäla showen. Den här eleganta väggmålningen ger dig lövverk utan att det blir krångligt. Ett samtalsämne ändå, men definitivt inte det enda du lägger märke till i rummet.

Den livliga djungeln med färgstarka inslag

colourful green and red parrot jungle wallpaper with yellow chair

Muralmålning på bilden: Parrot King

Under de senaste åren har vi sett en explosion av djurmönster, djurinredning och konst med safaritema. Våra hem blir inte bara grönare, utan de utvecklas också på ett sätt där allt det vilda ingår. Att lägga till djur i vår inredning hyllar naturen i alla dess former och det finns så många olika sätt att kombinera djungel med djurinredning.

Från tyger med djurtryck, skulpturer med djurhuvuden och väggkonst med djur till specifika teman som ger ditt hem en speciell prägel, djurinspirerade inredningar har ett stort ögonblick.

Den här färgglada tapeten Parrot King från Andrea Haase hyllar den mest intelligenta av fågelarterna, den färgglada papegojan. Med röda, rosa, gula och gröna färger ger den här väggmålningen ett roligt och spännande intryck i alla utrymmen som kräver en uppfräschning.

Den eleganta och eleganta djungeln i badrummet

dark leafy rainforest wallpaper in bathroom perfect for urban jungle trend

Muralmålning på bilden: Djupt in i djungeln

Som vi har talat om tidigare är örtartade grönsaker helt utsökta i 2022. Allt handlar om salvia, oliver och eukalyptus. Tänk lövigt, tänk örtigt, tänk vegetabiliskt. Om det växer i din köksträdgård, vill vi ha det på våra väggar, tack.

Det är därför som trenden med urban jungle har ben att stå på. Det är mycket mer än bara en flyktig inredningsstil, utan en hyllning till vår naturliga omgivning, och den lovar att hålla länge. I sovrummen gör de underverk för vår mentala hälsa och hjälper oss att slappna av och komma ner i varv i slutet av kvällen. I spa-badrummen fungerar de ännu bättre genom att skapa en organisk atmosfär där dina bekymmer kan smälta bort.

För naturliga gröna nyanser som förbättrar välbefinnandet älskar vi tapeten Deep into the Jungle av den ukrainska konstnären Marina Stupakova - och vi tror att det kan bli en tidlös väggbeklädnad som du kommer att älska i många år framöver.

Djungelväggar med kontraster av ananas

urban jungle trend yellow parrot wallpaper dining area

Muralmålning på bilden: Pineapple Jungle

Vem har sagt att grönt måste vara huvudattraktionen i djungeltapeter? Trenden har utvecklats en hel del sedan den först blev populär, och fler och fler väggbeklädnader innehåller nu djärva kontrasterande nyanser, som guld eller gult.

Den här solgula väggmålningen Pineapple Jungle ger ditt vardagsrum en glamourös prägel, samtidigt som den värmer upp rummet och ger en sofistikerad känsla. Den svarta bakgrunden på den här designen gör den till det perfekta alternativet för dem som vill experimentera med den mörka tapettrenden, som har ökat i popularitet de senaste åren. Styla med varma senapsfärgade accessoarer för att få en högklassig finish.

Vacker i rosa djungel tapet

light green and pink tropical birds and rainforest wall mural with terracotta chair with pink cushion

Muralmålning på bilden: Grön i djungeln

Det här är ännu ett mästerverk av den botaniska designern Andrea Haase - den här gången för att hylla färgen rosa. Vi tycker att den här väggmålningen är stilfullt retro, med en känsla av 1980-talets ljusa pastellfärger och Memphis-toner. Det var en stor art deco-revival på 80-talet och den här tropiska väggmålningen Green in the Jungle är den perfekta bakgrunden för hårda kanter, geos och glänsande metallaccenter.

Rosa och grönt är en kombination som förenar natur och kvinnlighet på ett lekfullt sätt. En tapetdesign som den här säger att du är trendig och lite elegant, men att du inte tar dig själv på för stort allvar.

Vacker väggmålning med bananblad

large green leaf wallpaper with bed with white bedding

Muralmålning på bilden: Tropisk bananbladspalm: Foto: Tropical Banana Leaf Palm Tree

Ett annat sätt att skapa en djungel inomhus är att utforska närliggande lövmönster som den här tapeten Tropical Banana Leaf Palm Tree, som är ett statement. Den här typen av tapeter passar bra i alla rum, men är särskilt populär i gemensamma utrymmen som vardagsrum, matsalar, kök och badrum.

Vi älskar också att se djärva mönster som detta användas som bakgrund för en gallerivägg i ett maximalistiskt hem (mer är mer). Kändisar verkar också vara vilda med den här tapeten...

Ta ett exempel från Cara och Poppy Delevigne, där kontrasterande färger hyllas. Djungeln är ett genomgående tema i deras hemmabar (*tillägger till önskelistan*).

Den lyxiga palmdjungeln för vuxna

urban jungle trend green palm leaf wallpaper with grey couch and orange cushions

Muralmålning på bilden: Palm Jungle

Det är något riktigt lyxigt med djungeltapeter. Den påminner oss om boutiquehotell, restauranger i högklassiga lägen och hem som har fått en magisk touch av en inredningsdesigner. Den här mörka väggmålningen Palm Jungle har alla kännetecken för en designerstapet och ger en känsla av överflöd till alla rum i huset. Den gör också den urbana djungeltrenden mycket mer sofistikerad, vilket ger oss en vuxen version av en populär millennietrend som syns överallt på Instagram.

Kombinationen av djup marinblått, organisk grönt och varmt orange/brunt skriker "klassiskt" och "självsäkert" och vi tror att den här typen av djungelmålning kommer att ha en mycket bättre livslängd än några av de andra trenddrivna designerna som kommer och går inom några år.

Har du djungeltryck eller väggmålningar i ditt hem? Om du älskar den urbana djungeln lika mycket som vi gör, låt oss veta det i kommentarerna nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €