4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
sage green wallpaper in lounge

31/05/2022   POSTET AV

Sage Green Wallpaper er «New Neutral»

Färska grönsaksväxter är populära i år. Tänk på oliver, mynta, eukalyptus och allt som har med örter att göra. Men det finns en huvudpelare som har kallats "den nya neutrala" och det är en gammal klassiker från landet som har gjort en övertygande comeback i heminredningen. Vi pratade om salviagrön inredning för ett tag sedan och vi är glada över att få tala lyriskt om denna färg igen.

Flera färgföretag har valt salvia - eller mycket liknande nyanser - som sin favoritfärg för 2022 och vi tror att salviagröna tapeter är ett av de enklaste sätten att följa trenden. Vänta lite - nämnde vi att salvia är helt tidlöst? Borde vi ens kalla det för en trend? Kanske är ordet "rörelse" mer passande för detta färgövertagande.

Om du är trött på att grått är din neutrala favorit (*yawn*), kan du här se några salvia tapeter som förvandlar ditt hem till ett grönt paradis.

Lövig salvia grön tapet

green leaf wallpaper in grey living room

Muralmålning på bilden: Pop Art Leaves

Denna moderna Pop Art Leaves väggmålning fångar den torkade salviakulören perfekt och ger en dämpad grön färg till ditt rum, men på ett fängslande sätt. Den här konstnärliga väggbeklädnaden har den perfekta balansen mellan djärvt och mjukt och kommer att ersätta alla tråkiga neutrala färger du hade tidigare. Bye bye pebble grey, hello herb garden.

Årets designfokus handlar om att hylla det som finns i våra bakgårdar och det lövverk som vi stöter på under våra helgpromenader, med botaniska mönster som är lika instagrammbara som alltid. Applicera den här tapeten på en fondvägg för att skapa en lövig fokuspunkt, eller skapa en inomhusdjungel med biofilisk godhet på alla sidor.

Salvia med en stänk av grandmillennial

william morris sage green wallpaper in lounge

Muralmålning på bilden: Tulpanmönster

Salvia är som sagt en riktig klassiker. Tillsammans med färger som vinrött och Wedgwood-blått anses salvia vara en historisk nyans som hade sin stora tid i otaliga tidstypiska fastigheter ända tillbaka till 1700-talet. Men i och med den ökande utvecklingen av grandmillennialinteriörer är föråldrat det nya värdet och vintagefärger är det som gäller i designvärlden just nu.

Faktum är att mormor chic-återkomsten är så stor att Airbnb har nämnt den som en av sina största trendprognoser för 2022. De rapporterar över 14 000 listningar över hela världen som använder modeordet "grandmillennial", och tapeter som den här vintage Tulip Pattern muralmålningen har all den chintz och storslagenhet som krävs för ett fullständigt återupplivande.

Ekologisk grön karta muralmålning

sage green world map wall mural in dark grey bedroom

Muralmålning på bilden: Sage Green världskarta

Den här jordnära tapeten Sage Green World Map kombinerar en lugnande nyans med en karta i antik stil och är det perfekta sättet att lägga till intresse och intriger på en annars oansenlig vägg. Vi tycker att väggmålningar med världskartor passar bra i nästan alla rum i huset, men kan vara särskilt snygga i sovrummet.

Skapa en bakgrund bakom sänggaveln, eller var kreativ och använd den för att pryda taket så att du kan tänka på dina resor när du glider in i drömlandet. Takmålningar är ett fantastiskt alternativ till att tapetsera dina väggar och när de kombineras med rätt neutral färg kan de faktiskt få ditt rum att verka större. Så om utrymmet är ett problem kan du hålla väggarna kala och dekorera taket i stället.

Kartor fungerar också lika bra i gästrum, hemkontor och barnrum. Om du vill omfamna den salviagröna tapettrenden och göra den till ett samtalsämne är gemensamma områden som vardagsrummet den perfekta målarduken.

Naturinspirerad tapet för barn

cute woodland sage green wallpaper in nursery

Muralmålning på bilden: Deer Forest

Inspirerad av världen utanför, målar den här gulliga väggmålningen Deer Forest av Kikki Belle en bild som ger bränsle åt deras fantasi. Örtartade gröna växter som salvia är kända för att ha en lugnande effekt och anses vara lugnande och avkopplande, vilket gör dem idealiska för en sovrumsmiljö.

Men lugnande behöver inte betyda tråkigt. Den här spännande väggmålningen bjuder in dig att gå vilse i sin magiska skogshistoria, med massor av lövverk och grönska för att få dig att känna att du har tagit in utomhus. Barn älskar naturen och har stor nytta av att tillbringa tid utomhus, men när det inte finns tid att gå på upptäcktsfärd är en inomhusmiljö som den här det näst bästa.

Muralmålning i djungel med grågröna toner

tropical jungle sage green wallpaper in stylish bedroom

Muralmålning på bilden: Botanisk skönhet

Dämpade gröna nyanser påminner oss om salvia på grund av hur bladen bleknar när de torkar och får en lätt gröngrå färg som om du har skruvat ner på mättnaden. Om du har kommit på dig själv med att ta till grå färg varje gång du renoverar, är salvia tapeter nästa logiska steg och kan omedelbart göra ditt hem modernt.

En väggmålning som den här är ett säkert skifte från klassiskt grått - en färg som har fångat husägares hjärtan i alltför många år nu. Att ändra på saker och ting med salvia är din biljett ut ur den grå fasen (det är ingen skam att erkänna att du behöver hjälp) och löviga botaniska växter är ett sätt att utforska en rad dämpade gröna toner.

Biophilia design och klassisk salvia

palm leaf wallpaper in bathroom

Muralmålning på bilden: Palms Galore

Visste du att biofilisk design kan göra människor 15 % mer kreativa och produktiva på arbetsplatsen? Växter och växtinspirerad design kan fungera bra på hemmakontoret, men de ger också en känsla av lugn i ett sovrum, matsal eller vardagsrum.

Biofila mönster som i den här väggmålningen Palms Galore kan lindra stress och förbättra välbefinnandet, vilket gör att du känner dig gladare och friskare i din omgivning. I kombination med en lugnande salviainredning har du allt du behöver för den ultimata zen.

Olivsalvia i akvarellfärger

olive and pink watercolour wallpaper in living room

Muralmålning på bilden: Oliv akvarell

Den här olivgröna salvia-aktiva tapeten är en ode till den örtgröna trenden och handlar bara om färger, varken mer eller mindre. Grönt är i fokus här och det är det perfekta alternativet till andra neutrala färger som ofta används i hemmet. Flytta dig från magnolia!

Vi älskar väggmålningar i akvarell eftersom de är ett enkelt sätt att använda enstaka färger, eller en grupp av färger, utan att avleda uppmärksamheten med mönster eller illustrationer. Den här väggmålningen placerar verkligen oliv/sage i centrum och ger dig en tom duk för att skapa din egen magi i inredningen.

Kommer du att prova den salviagröna tapettrenden eller någon annan populär grön färg i år? Berätta om dina favoritnyanser av grönt nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €