4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
black bricks in trendy leather-seated restaurant

23/01/2020   POSTET AV

4 Restaurant Interiør Design Trender

Marknaden för casual dining växer. Det är oberoende barer, restauranger och kaféer som väcker människors aptit. Men vi pratar inte om mormors favoritfettskål eller take away-butiken runt hörnet. Vi talar om genomtänkt designade, eleganta och snygga restaurangutrymmen. De är utformade för att skapa en unik upplevelse för sina gäster.

Allt från matpresentation och service till belysning och inredning - det handlar om att få folk att känna sig nöjda när de kommer in i din anläggning. Detta är det perfekta tillfället för indies och underdogs att glänsa. Allt börjar med ditt designkoncept...

Här är 4 trender för restauranginredning som gör ditt utrymme mysigt, coolt och minnesvärt.

1. Trender för restauranginredning med mycket lövverk

illustrated pink and green parrot in jungle wallpaper in industrial restaurant

(Ovan: Andrea Haase "Parrot King" tapet)

Grönska är en viktig del av allt som händer i dag. Från coola tusenåriga hem och hippa kontor till butiker och restauranger som är gjorda för sociala medier - grönska är älskad av alla. Väggar med djungeltema verkar vara en av de viktigaste trenderna, med designade väggmålningar och ett överflöd av växter som står i centrum för uppmärksamheten.

Urbana djungler är inne och restaurangmärken som The Ivy satsar alltid stort på sina levande växter. Ju större, ju mer lövrik och ju mer exotisk, desto bättre. Detta är en av de trender för restauranginredning som verkligen kommer att imponera på dina kunder och få dem att komma tillbaka.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av The Ivy in the Lanes, Brighton (@theivybrighton) den

Designtips:

  • Blanda och matcha dina djungeltryck

Det finns inga regler om samordning 2020. I hemmet kan sammanstötande djungeltryck ge upphov till huvudvärk. Men för restauranger och kaféer som vill utstråla lekfull lyx och modernitet är det inte dåligt att släppa loss på avdelningen för exotiska djungeltapeter. Känn dig fri att låta din inre fånighet ta ledningen. Det är dags att bli kreativ...

  • Välj inomhusväxter som känns utomhus

Stora palmer och söta kaktusar är bra för att ge en känsla av exotism och föra in utomhusmiljön. Håll dig inte bara till den vanliga inomhusfikusen (även om vi inte diskriminerar) - välj något annorlunda och unikt. Äkta inomhusväxter är bäst eftersom de bidrar till autenticiteten i kundupplevelsen. Men om det inte är praktiskt, eller om du vill ha några högt hängande suckulenter som är svåra att nå, finns det några fantastiska konstgjorda växter som gör susen.

2. Ju mer desto bättre med utskrifter

blue and white turkish geometric tiles in stylish basement restaurant

(Ovan: Tapet "Turkiska geometriska plattor".)

Det är så populärt med tryck för tillfället, så var inte blyg med tapeter i fasadstil, 3D-utskrifter eller färgglada geometriska väggmålningar. Vi älskar särskilt kakeltryck eller marmor för en modern touch. Med ett fantastiskt utbud av enkla tapeter som är lätta att klistra in i väggen och som kan skapa de rätta effekterna behöver denna look inte äta upp din designbudget.

Om du vill ha inspiration till djärva trender för restauranginredning behöver du inte leta långt. Londons berömda restaurang Sketch är känd för att vara lite prålig, lite kitschig och lite retro. Inget tryck eller mönster är förbjudet och saker behöver inte nödvändigtvis matcha för att se bra och sofistikerade ut tillsammans.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av sketch (@sketchlondon) den

Designtips:

  • Välj snygga tapeter istället för färg

Det är inte bara intressantare med fantastiska tapetmönster, det tar också mindre tid och arbete. Tapeter kan ge textur och en känsla av lyx och våra antimikrobiella tapeter är perfekta för områden med många fotgängare.

  • Håll dig till ett färgschema

Om du blir nervös av tanken på att inte matcha saker med flit kan du skapa en känsla av ordning genom att bestämma dig för ett färgschema.

3. Instagrammable-funktionella väggar

pink and purple dark flower wallpaper in restaurant with dusty pink comfy chairs

(Ovan: Tapet "Dark Vintage Floral".)

De oberoende restauranger som vanligtvis har ett stort inflytande på sin marknad har ofta en bra strategi för sociala medier. Det spelar ingen roll om du inte heller har någon som är en expert på sociala plattformar. För med rätt instagrammbar inredning kan den sociala sidan nästan ta hand om sig själv. De mest delade bilderna från restauranger och kaféer har alla en sak gemensamt: de ser bra ut.

Blomväggar och djärva tapeter är en bra idé eftersom de utgör fantastiska bakgrunder för fotografering. Om du har ett bockbord (som också är väldigt modernt just nu) kan rätt bakgrund verkligen göra skillnad.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av EL&N LONDON (@elan_cafe) den

Designtips:

  • Välj djärva mönster

Kom ihåg att dagens användare av sociala medier gärna använder ett filter eller två, så välj ett djärvt mönster (t.ex. stora blommor) som har en bra färgkontrast för foton.

4. Trender för restauranginredning där svart är det nya svarta.

painted black bricks wallpaper in restaurant with leather studded chairs and wooden tables

(Ovan: Tapet "Black Painted Brick".)

Samtidigt som branschen släpper loss sin kärlek till mönster finns det också utrymme för minimalism 2020. Men i stället för den helt vita, skinande rena inredningen som har dominerat etablissemanget så länge, upptäcker restaurangerna sin mörkare sida.

Svarta och mörka färger kan få små utrymmen att kännas trånga, men om du har tillräckligt med naturligt ljus och installerar rätt belysningslösningar kan du få till stånd en bra look utan att förlora känslan av rymd.

För små, oberoende restauranger och hippa kaféer ger svarta väggar i kombination med naturmaterial, som trä, en fin skandinavisk känsla. Om du vill ha en modern touch kan kopparfinish vara ett utmärkt designval när det gäller trender för restauranginredning.

Designtips:

  • Lägg till lite textur

Om du inte har synliga tegelstenar i din restaurang eller ditt kafé behöver du inte oroa dig. Det finns några fantastiska tapeter med tegeldesign som ger samma effekt för mindre pengar. Andra vackra tapetstilar som kan lägga till textur är saker som marmortapeter eller monokroma graffititapeter.

  • Välj en fondvägg

Håll restaurangen ljus och luftig genom att välja ett område eller en vägg som du vill göra mörkare. Behandla det som en bakgrund för restaurangen och välj kontrasterande ytbehandlingar så att dina bord, stolar och bänkskivor inte försvinner i mörkret.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delades av Ben Connolly (@benconnolly) den

  • Se till att svarta väggar är vända mot ljuset

Svarta väggar mittemot stora fönster och glasfasader fungerar bäst eftersom de drar nytta av det naturliga ljuset. Om du vill ha en spännande restauranginredning, men är orolig för att det ska se mörkt och skräpigt ut, bör du först och främst se till att belysningen är korrekt.

Funderar du på att lägga till vackra tapeter i din restaurang? Ta en titt på vårt blogginlägg för att ta reda på hur du rengör dina tapeter på ett effektivt sätt. Om du gillar våra trender för restauranginredning, kommentera nedan med din favorit eller berätta om de bästa trenderna för restauranginredning som du har sett på sistone.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

rachel frampton

03/02/2021

Well, if I had a restaurant, I would make sure to have a strip light installed in it since this will provide a lavish ambiance. You're also right that it would be an advantage to opt for a bold interior design. Thank you for sharing here the importance of making the space look instagrammable. 

Amy @ Wallsauce

03/02/2021

Hi Rachel. Thank you for your comment. Yes, going for bold decor will really make your restaurant stand out amongst the rest.

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €