4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Pantone colour of the year 2023 inspired wallpaper with green jungle leaves and viva magenta complemeting flowers wallpaper with a pink chair

13/12/2022   POSTET AV

6 Bakgrunnsbilder for Pantones farge av året 2023

Pantone presenterade den efterlängtade Viva Magenta som årets färg för 2023 och vi har redan börjat se denna fantastiska nyans infiltrera heminredningen. Viva Magenta tillhör den röda familjen och har många av samma färgpsykologiska konnotationer. Ja, den röda färgen väcker känslor som passion, ambition och romantik, men den har också associationer till lyx och kunglighet.

Viva Magenta är en djärv, modig och vacker färg, men det är onekligen en dominerande nyans som inte passar alla. Här är våra bästa tips för att få rosa, lila och djupröda nyanser att fungera i alla rum i ditt hem.

En modig och djärv nyans som lyser upp varje rum

Mustard yellow sofa in a living room with a dark floral wallpaper complementing viva magenta

Väggmålning i fotot: Pink Rose Jungle

Pantone beskriver årets färg som en "okonventionell nyans för en okonventionell tid" som uppmuntrar andra att skriva en ny berättelse. Det är en påminnelse om att mörkare tider kan lämnas i det förflutna när vi går mot ljusare dagar. När vi nu lämnar ett år och börjar ett nytt har det aldrig varit en bättre tid att lämna det förflutna bakom sig och skriva ett nytt positivt kapitel. Naturligtvis är en uppfräschning av inredningen ett annat sätt att omfamna en ny början, och vi tror att en färgklick kan vara precis vad som behövs för att blåsa nytt liv i ett trött utrymme.

Viva Magenta är en nyans som passar bäst ihop med rosa, lila och röda nyanser och vi älskar de livliga nyanserna som vår väggmålning Pink Rose Jungle kombinerar tillsammans med den blommiga designen som ger en mjukhet åt det färdiga utseendet. Den här väggmålningen skulle helt förvandla ett litet gästbadrum eller lägga till ett stänk av färg i ett vardagsrum.

Lugna scener som återknyter till naturen

Abstract wallpaper with purple and pink mountains and a flying crane bird with a grey chair and light wooden floor

Väggmålning i fotot: Elegant Flight III

Årets Pantone-nyans är verkligen en kraftfull färg, men den här väggmålningen som använder dämpade rosa, lila och magenta färger för att skapa en stämningsfull solnedgång visar att det inte behöver vara hårt eller överväldigande att omfamna den här färgtrenden. Dessa kraftfulla nyanser kan kombineras med grå eller monokroma färgpaletter för att skapa en mjukare estetik. Väggmålningen Elegant Flight blandar djupa rosa och lila färger med metalliska inslag som fångar ljuset och ger en modern känsla till varje interiör.

Vi älskar den här väggmålningen som har en drömliknande kvalitet och den är idealisk för att förvandla ett tonårsrum eller ett vuxenrum. Den här väggmålningen skulle lägga till en touch av stil och intresse i vilket sovrum som helst utan att få utrymmet att kännas rörigt eller stökigt.

Enkla rosa panelväggar

Viva Magenta inspired pink panel wallpaper in a living room with a gold chair and lamp and wooden floor

Väggmålning i fotot: Rosa paneler

Är djärva blommor inte din favorit? Om du gillar att hålla dig uppdaterad med de senaste färgtrenderna men föredrar att stanna i din bekvämlighetszon är vår väggmålning Pink Panels det perfekta sättet att trycka på återställningsknappen. Träpaneler för väggar var en av de hetaste inredningstrenderna 2022 och vi tror inte att den kommer att försvinna från trendradaren inom kort. Skönheten med väggpaneler är att de smälter in i både moderna och klassiska inredningsscheman och våra panelväggmålningar gör att du kan få looken och spara tid och pengar i processen. Finns det något bättre sätt att ge ditt hem en lyxig touch?

Botaniska tryck men gör det till Boujie

Viva magenta complementing wallpaper with green jungle leaves and a parrot with pink flowers wallpaper

Väggmålning i fotot: Kung av papegojor

Vår uttrycksfulla väggmålning King of Parrots, som bevisar att Pantones årets färg fungerar bra som en accentfärg, är full av exotiska växter och har inslag av djupt rosa som inte kan undgå att fånga ögat. Den här väggmålningen skulle se slående ut i en matsal, ett arbetsrum eller till och med en romantisk boudoir. Håll resten av rummet enkelt och låt den här djungelinspirerade designen sköta hela snacket. Välj ut de djupt rosa färgerna i den här väggmålningen och knyt dem till resten av rummets inredning med en plyschig sammetssoffa eller en mysig kärleksstol.

Prioritera positivitet med en färgglad bakgrund

Pantone colour of the year 2023 viva magenta inspired abstract wallpaper in a living room witha grey sofa, white walls and flooring

Väggmålning i fotot: Fooling Around

Makt och självförtroende är två viktiga teman som är mycket tydliga när det gäller Viva Magenta och här ser vi dessa teman representerade i ett djärvt, färgglatt och abstrakt tryck. Muralmålningen Fooling Around utforskar temat att fira med färg och fungerar bra på ett kontor eller i ett vardagsrum om du vill göra ett uttalande. Här ser vi alla färgerna i Viva Magenta-spektrumet samexistera sida vid sida i ett spännande mönster.

Positivitet är ett viktigt tema i konceptet bakom årets färg, och den här väggmålningen kommer garanterat att ge en positiv och optimistisk bakgrund till alla arbetsplatser.

Fylliga toner som utstrålar värme

Dark floral wallpaper with pink and purple flowers and a wooden benchandmuted gold throw

Väggmålning i foto: Lila bladverk

Den som älskar den maximalistiska inredningstrenden kan överväga att dekorera med mörka mörka blommor den här säsongen. Detta är inte bara en av de mest trendiga färgerna, utan passar också in i den estetik som vi ser överallt den här säsongen. Vår eleganta väggmålning Purple Foliage sammanfattar perfekt den etik som ligger bakom Pantones färg för året.

Inspirationen till Viva Magenta är skönheten i världen utanför och en uppskattning och medvetenhet om naturen. Dessa djupt lila nyanser ger en lockande touch till alla väggar under vintermånaderna och kan bytas ut mot ljusare färger när våren och sommaren kommer tillbaka. Vi hoppas att du har gillat vår genomgång av Pantones årets färg. Beroende på vilken väggmålning du väljer kan du använda den här nyansen i små doser eller satsa fullt ut.

Ett av de enklaste sätten att uppdatera din heminredning är att experimentera med färg, och när Pantones årets färg offentliggörs är det ett perfekt tillfälle att njuta av ljusa och vackra nyanser.

Är du inspirerad av Pantones Årets färg, Viva Magenta? Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €