4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
mustard and grey marble wall mural

13/03/2020   POSTET AV

Sennep Bakgrunn er årets Hot New Trend

Det här är året då senap gör comeback - och vi är glada! Varför? För att senap är en av de mest fylliga, mysigaste och behagligaste färgerna för hemmet. Den är känd som "Gen Z Yellow" och populär inom både mode och inredning, och den här ödmjuka nyansen är en färg för tillfället.

Som man kunde se på branschevenemang som Milan Design Week var gult en av de mest använda färgerna förra året. Pastellfärger och mjuka citronfärger var populära förra året, men i år kommer vi att se en uppvärmning. Senap må vara den aktuella trenden, men det betyder inte heller att det är en vurm som kommer att vara kortvarig. Den här färgen kan vara energisk, elegant och tidlös - den har definitivt en lång livslängd.

Om du gillar senapens avkopplande skönhet i hemmet kan du kolla in våra fantastiska senapstapetidéer nedan.

Gör dig redo för våren med en vacker senapsblommig tapet med blommor.

mustard and grey fern leaves wallpaper in trendy lounge

Om du frågar oss är senap en färg som ofta missförstås. Den förknippas vanligtvis med att vara varm och lugnande, och av den anledningen anser många att senap endast är en höstfärg. Men sanningen är att senap ser fantastiskt ut året runt. Du behöver inte vänta tills det blir kallt i luften för att uppskatta den på dina väggar.

En blommig senapstapet med vackra botaniska växter på en ljus bakgrund ger rummet en känsla av ljushet och luftighet. Det finns många mjuka, dämpade senapsväggar som fungerar perfekt för vår/sommarsäsongen.

  • Inredningstips - mjuka upp senapsfärgade väggar med grått, cremefärgat och andra neutrala färger. Undvik mörka möbler eller golv och låt gult tala för sig själv.

Skapa en fokuspunkt med en fantastisk fondvägg

white triangles on mustard background mural in stylish lounge

Bakgrundsbilder som den här väggmålningen Mustard Triangles är perfekt för att skapa en fondvägg med. När du inte har så mycket utrymme kan en fondvägg vara ett enkelt sätt att ge personlighet utan att det blir för mycket. Om du vill framhäva en spiselkrans eller om du vill skapa en fokuspunkt i rummet kan du välja djärva mönster med intressanta former, till exempel geometriska mönster.

Om du använder mönstrade tapeter kan du dra uppmärksamheten till ett område - det är det första de ser när de kommer in.

  • Inredningstips - se till att din fondvägg får mycket ljus, både från naturliga källor och från bra konstgjorda ljusarmaturer på natten. Färger och mönster på fondväggar brukar vara vackrast med ljusa taklampor. Även om vägglampor kan vara ett roligt tillägg till hemmet, är de inte alltid så bra på att lysa upp stället!

Upptäck din mörka sida med stämningsfulla senapsblommor

photography of dark yellow marigolds in minimalist lounge

Blommor är inte bara för sommaren. Mörkblommiga tapeter är verkligen instagrammbara och ser underbara ut året runt. De är mysiga och inbjudande för vintern, samtidigt som de är vackra för de varmare månaderna.

En mörk bakgrund blandad med senapsblommor ger en nästan gotisk look, men samtidigt är den fräsch och naturlig och ger en liten vinkling till utomhuslivet. Den här Dark Botanics Floral tapeten är en av våra favoriter och den utstrålar helt enkelt lyx.

  • Inredningstips - när du använder mörka blommiga tapeter ska du alltid se till att du har rätt sorts glödlampor installerade för att få fram färgerna på natten. Ljusa vita glödlampor ger dig den bästa färgåtergivningen, medan varmt gula glödlampor bara gör designen tråkig.

Blanda varma gula färger och ljusblått för en modern finish.

mustard and eclectic colour patterned tiles in minimalist dining room

Senap som färg har faktiskt en stor mångsidighet. Det finns många olika nyanser av senap att tänka på. De ljusare nyanserna är soliga och ljusa, medan de djupare nyanserna är mer likt krossad sammet och velour. Så du kan experimentera med olika varianter som fungerar i ditt utrymme. Att blanda med färger på den motsatta sidan av färghjulet, till exempel blått (eller till och med lila) kan vara ett roligt sätt att införliva senap i en chic, modern miljö.

Vår fantastiskakollektion av kakeltapeter är ett bra exempel på hur motsatta färger kan kontrastera bra tillsammans. Det här är den typ av inredning som gör det lätt för ögat att se på krockar, snarare än att förvirra och ge huvudvärk.

  • Inredningstips - när du blandar många färger eller jämför olika mönster med varandra, försök att hålla resten av rummet rent. Om du inte har tillräckligt med förvaring är det dags att investera eftersom ett rörigt rum gör att dina väggar också ser röriga ut.

Bli retro med en blommig senapstapet med mönster

lime yellow and white large flowers mural with scandi white sofa

Även om senap kan vara lugnt och dämpat är de flesta gula nyanser förknippade med energi och rörelse. Det är därför den passar perfekt för generation Z. Precis som tusenårsrosa tog fart för några år sedan, sprider sig nu gult från Generation Z som en löpeld.

Den här vackert designade Evelyn-tapeten av konstnären Valentina Harper kombinerar några av de största trenderna 2020: senapsgult, en vinkning till naturen och vackra blommor samt djärva tryck. Chintz gör också en comeback, så starka blommönster kommer att bli en hit.

  • Inredningstips - ge liv åt stora tryck genom att lägga på flera texturer. Låt inte dina tapetmönster sitta platt. Titta i stället på huvudfärgerna i mönstret och lyft fram dem genom att samordna dem med en mängd olika tyger, klädsel och inredning. Du kommer att bli förvånad över hur mycket några kuddar, överkast och vaser kan göra för dina väggar.

Allt handlar om grå senapstapet

grey, white and mustard marble wallpaper in customer's living room

Ge ditt hem en känsla av marmortempel utan att behöva flyga till Grekland. Om du har utrymme är en fondvägg med en marmorvägg helt gudomlig. Titta bara hur fantastisk den här grå och senapsfärgade väggmålningen är i vår kund Jans hem.

Det är modernt, charmigt och sprängfyllt av uppfriskande och samtidigt mysiga gula toner. Det är en explosion av senap och passar bra i moderna hem och lägenheter.

  • Inredningstips - se till att du installerar den här marmortapeten som huvudfokus i rummet. Bakom sänggaveln i sovrummet eller på den största synliga väggen i vardagsrummet är bra platser att tänka på.

Vad tycker du om våra senapstapeter? Låt oss veta i kommentarerna nedan om denna varma, rika och lyxiga nyans kommer att bli en hit i ditt hem i år....

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €