4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Stone grey marble effect wallpaper with a grey sofa and golden accents

24/01/2023   POSTET AV

Hvordan få stuen din til å se dyrere ut

Vardagsrummet är hemmets hjärta och ofta navet när det gäller att ta emot gäster, så det är logiskt att du vill att det ska vara lyxigt och elegant när du väljer inredning. Så hur gör du för att få ditt vardagsrum att verka dyrt utan att vinna på lotto? Högklassiga möbler och inredningsdetaljer kan ta ut sin rätt på bankkontot, men den goda nyheten är att vi har några bra tips på hur du kan få ditt vardagsrum att se dyrare ut utan att spränga banken.

Rensa upp din inredning

White living room with beige accessories with little clutter

Bildkälla: ames-interiors-blog.com via Pinterest

Det första steget för att få ditt vardagsrum att se dyrt ut är att rensa upp i rummet. Vi talar om tydliga ytor, väl genomtänkta montrar och endast nyckelpjäser. Om du minskar din vardagsrumsinredning och håller undan röran skapar du en illusion av rymd och får ditt vardagsrum att se omedelbart mer tilltalande ut. Gör en inventering av ditt nuvarande innehåll i vardagsrummet och behåll endast de delar som du värdesätter. Genom att vara selektiv med vilka föremål du har kvar kan du skapa ett vardagsrum som ser ut att vara kurerat och organiserat i stället för att se ut som ett hopkastat rum.

Ge dina väggar en ny stil med träpaneler

Classic cream wood effect panel wallpaper with a blush pink sofa

Väggmålning i foto: Classic Panels

När vi tänker på kungliga och storslagna hem kommer vi att tänka på vissa inredningsstilar och du kan använda detta som inspiration för ditt eget vardagsrum. Traditionell träpanel kan förvandla vilket vardagsrum som helst och du behöver inte spendera en förmögenhet för att återskapa utseendet. En väggmålning med träpanel är det billigaste sättet att ge ditt vardagsrum lite lyx utan att ge dig in i ett stort gör-det-själv-projekt. Vår väggmålning Classic Pannels hjälper dig att skapa en exklusiv vardagsrumsdesign på ett ögonblick utan att spränga din budget.

Byt ut dina handtag och hårdvara

Black and brass door handle on a white door

Bildkälla: very.co.uk via Pinterest

Du behöver inte uppdatera ditt vardagsrum helt och hållet för att skapa en extravagant estetik. Några små förändringar här och där kan ge stor effekt. Handtag och hårdvara ger den perfekta finishen till ett dyrt utseende i vardagsrummet. Byt ut vanliga ljusbrytare, skåphandtag, kranar och dörrknappar och uppgradera dem genom att välja unika ytbehandlingar. Handtag och beslag i matt svart, mässing eller koppar är alla lyxiga detaljer som utstrålar klass och elegans.

Skapa en illusion av lyx med konstverk

Art Nouveau metal wall prints in a living room with white walls and a light blue sofa

Skriv ut i foto: Mucha Art Nouveau

Det finns inget enklare sätt att skapa ett dyrt rum än med några viktiga konstverk. Vi älskar idén om att låta din personlighet lysa med konstverk och det finns egentligen inga regler för detta eftersom valet av konstverk är en så personlig strävan. Se till att varje konstverk återspeglar rummets övergripande inredningstema och kompletterar din unika smak så kan du inte misslyckas med att skapa ett lyxigt rum som du känner dig hemma i.

Förhöj ett rum med en framträdande funktion

Beige and cream living room with a beige chair and large wood framed mirror

Bildkälla: wallmirrors.eu via Pinterest

Lyxiga interiörer går hand i hand med funktioner som har en wow-faktor. En stor utsmyckad spegel kan förvandla ett rum estetiskt, men den kan också få ditt vardagsrum att verka större, ett bra knep att lära sig om du har begränsat utrymme. Placera den bakom soffan eller ovanför manteln eller kaminen för att ge en illusion av högre tak och större rum. Fristående speglar har extra mångsidighet eftersom du kan flytta runt dem sporadiskt för att ändra utseendet och känslan i rummet.

Ge en lyxig känsla med belysning

Black and white living room with a large black light hanging above

Bildkälla: conceptsandcolourways.com via Pinterest

Innovativa belysningslösningar har verkligen förmågan att lyfta ditt heminredningstema, och om du vill lägga till intresse i rummet utan att det blir rörigt, är hängande belysning svaret. Belysning ger dig fria händer att skapa en estetik som motsvarar din unika stilkänsla och ger dig möjlighet att leka med och introducera olika texturer i ditt vardagsrum. Istället för en enda ljuskälla bör du inkludera accentbelysning för att ge rummet en känsla av lyx.

Ta ditt steg med metalliska färger

Väggmålning i fotot: Drömsk marmor tapet

Om du vill skapa ett vardagsrum som ser dyrt ut är det dags att fundera på färgtemat. När vi ser professionellt stylade vardagsrum kan du märka att det finns ett tema när det gäller dyr inredning. Den består vanligtvis av neutrala toner för att skapa en tidlös men ändå polerad estetik. Rika guldtoner och skimrande silvertoner ger en nivå av överflöd till ett rum som ser ut som en miljon dollar. Använd ett neutralt färgschema som grund och lägg metalliska inslag överallt för att verkligen få till en exklusiv look.

Införliva ett kurerat soffbord

Grey living room with a cool grey sofa and matt black coffee table

Bildkälla: thechrisellefactor.com via Pinterest

Soffbordet står ofta i centrum i vardagsrummet, så varför inte använda några professionella stiltips för att ge ditt soffbord en exklusiv känsla? Det här är ett område i rummet där du verkligen kan vara så kreativ som du vill och samtidigt sätta en personlig prägel på din inredning. För en look som är dyrbar och inspirerande kan du visa upp soffbordsböcker, ljus, diffusorer, en prydnadssak från dina resor och sist men inte minst en minisuffulent eller två. Din utställning bör innehålla en blandning av olika texturer för att skapa effekt.

Även om det inte är nödvändigt är en elegant bricka grunden för varje soffbord, men du kan också skapa en slående soffbordsdisplay genom att använda föremål i olika höjder. En hög med böcker eller en hög vas tillsammans med ljus är det enklaste sättet att uppnå detta, och helheten kommer verkligen att ta ögat på en visuell resa.

Vi hoppas att du har gillat våra tips om hur du kan ge ditt vardagsrum lyx och få ett chic och elegant rum att se dyrare ut med några enkla steg. Vilket av våra tips kommer du att prova först? Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €