4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
cacti-mural-by-gabriela-larios

11/01/2019   POSTET AV

Et intervju med Gabriela Larios

Gabriela Larios är född i El Salvador och har alltid älskat konst. Efter att ha fått lektioner av sin mamma fortsatte hon att studera i London. Under hela sin karriär har Gabriela utvecklat en stil som påverkas av allt från resor till dokumentärer om djurlivet.

Du kan inte bara njuta av hennes blomster- och faunamönster i form av väggmålningar, utan Gabriela har också illustrerat allt från gratulationskort till tyger och har till och med ställt ut sina konstverk på utställningar.

I den här exklusiva intervjun får du veta vem konstnären bakom en av våra mest lekfulla kollektioner är.

gabriela-larios

1. Berätta om hur du började med konst och design.

"Min kärlek till teckning, textilier och illustrationer började när jag var liten. Det var min mamma som lärde mig de första lektionerna om färgpaletter och dess olika kombinationer. Hon introducerade mig också till akvarellens värld och hur man använder den, vilket än i dag är en av mina favorittekniker.

Flora och fauna var några av mina favoritteman och de är fortfarande mycket närvarande bland de saker som väcker min kreativitet. Efter att ha arbetat några år med grafisk design och tagit min konstnärliga examen i London insåg jag att jag hade en passion för illustrationer, textilier, mönster och barnböcker och fortsatte att finslipa mina färdigheter inom dessa områden och arbeta hårt självständigt, vilket är vad jag alltid har velat för att få mer flexibilitet mellan familj och arbete."

2. Varifrån kommer dina idéer?

"Idéer kan komma från var som helst, ibland från de mest ovanliga ställen. Jag besöker plattformar som Instagram och Pinterest, men försöker sätta gränser för hur mycket tid jag spenderar där eftersom jag alltid känner att man kan bli kreativt mättad och överinfluerad av så många underbara saker man kan hitta där.

Jag gillar att resa till olika platser, möta nya kulturer, läsa tidningar, titta på dokumentärer om djurlivet, besöka hantverksmarknader och utställningar i London. Jag hämtar inspiration från naturen, som jag respekterar djupt, och även från minnen från min barndom i El Salvador: folksagor, folkkonst och berättelser är alltid närvarande i mitt arbete."

3. Berätta lite mer om din kreativa process

"Det första steget består av att skära ut och måla fritt utan att sätta för mycket press på resultatet. Jag utvecklar karaktärer, texturer och ikoner med hjälp av collage och kombinerar elementen till en slutlig komposition med hjälp av datorn.

work-by-gabriela-larios

Akvarell, gouache och collage är några av mina favoritmedier eftersom jag älskar deras organiska och spontana känsla. Jag använder också digitala verktyg som Photoshop, särskilt i slutskedet, eftersom det ibland är lättare att manipulera och utveckla konstverket efter egen smak."

4. Ditt arbete är starkt inspirerat av naturen. Hur tror du att design och trender kan gå hand i hand med miljön?

"Det här är en bra fråga eftersom jag tror att naturen står i centrum för trenderna just nu, men å andra sidan, även om vi firar den på våra kläder, hem och produkter, tror jag att vi kan gå ett steg längre och göra praktiska saker för att minimera vår påverkan på miljön. Jag tror att makten inte bara ligger på företagen och trenderna utan också på de beslut som konsumenterna fattar. Vi kan välja och stödja märken och produkter som är miljömässigt ansvarsfulla och köpa långvariga saker som vi verkligen behöver i våra liv. Å andra sidan försöker jag som konstnär göra skillnad genom min konst genom att producera verk som människor förhoppningsvis kommer att uppskatta i många år, bortom nuvarande trender och mode."

5. Har du några rekommendationer om hur folk kan använda dina väggmålningar i sina hem?

"Jag tror att folk i allmänhet är fria att använda väggmålningarna enligt sina behov och sin smak. Man kan kombinera dem med accessoarer, textilier och möbler vars färgpalett på något sätt kompletterar väggmålningen men också hjälper den att sticka ut. Mina konstverk tenderar att vara mycket färgglada och fulla av detaljer och därför skulle mitt förslag vara att kombinera dem med andra element och tillbehör som ger harmoni åt rummet genom att använda enfärgade/starka färger."

mural-by-gabriela-larios

Vi hoppas att du gillade intervjun! Om du vill läsa mer från Gabriela kan du läsa hennes inlägg om att skapa ett perfekt hem.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €