4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
pink, blue and white light terrazzo wallpaper

02/03/2020   POSTET AV

Topp interiørtrender for sommervibber i hjemmet

Våren eller början av sommaren är en bra tid på året för att inreda. När barnen vill spendera dagarna ute i trädgården och det naturliga solljuset flödar in i ditt hem är förutsättningarna perfekta för att vara kreativ med ny färg eller tapeter. Naturen visar sig från sin bästa sida, och det finns några underbara syner, färger och lövverk som kan inspirera dig.

Om du vill skapa en riktigt sommarstämning är det bara att se sig omkring och låta naturen styra din fantasi. Tänk glada färger, svalkande interiörer, spännande mönster och mycket ljus. Idylliska fritidshus utstrålar charm och fokuserar alltid på att maximera känslan av utrymme - och det är just den sortens saker du vill återskapa när vädret blir allt hetare.

Här är några sätt som du kan använda dig av inredningstrender för sommaren (plus några tips om hur du kan använda dem för att få en look som passar året runt).

Lyft stämningen med sommarblommor

green leaf painted wallpaper in minimalist bedroom

Det är något så romantiskt och lyxigt med mörka blommor. Det är faktiskt en av de mest omtalade trenderna just nu. Men våren och sommaren kräver något lite mindre stämningsfullt och lite mer upplyftande. Detta är en tid då lätthet är nyckeln. Mjuka, lätta penseldrag och fina fältblommor är det rätta sättet att gå till väga när det gäller inredningstrender för sommaren.

Vackra akvareller från vår fantastiska Carol Robinson-design höjer verkligen stämningen. De vackra färgpalettens nyanser passar perfekt ihop med ljusa möbler och laminat- eller trägolv. Men som alla bra väggmålningar har den här designen en intranssiens som kan ta den in i hösten och vintern också.

  • Designtips: Komplettera din blommiga vägg under den kallare årstiden med kuddar och överkast. Ta fram några av de mörkaste blommorna i mönstret och se till att dina mjuka möbler matchar dem.

Svalka dig med illusionen av vit tegelsten

3D white brick wallpaper in trendy lounge

Om ditt vardagsrum blir varmt och fuktigt på sommaren kan du sänka temperaturen med ett enkelt trolleritrick. En illusionstapet som den här trendiga väggmålningen i vit tegelsten får omedelbart rummet att kännas svalare.

Många tegel- eller stentapeter har den effekten och skapar en hög känsla även om du inte har så högt i tak. Med en enkel tapet att klistra in i väggen kan du uppnå den här looken utan de stora kostnaderna och det hårda arbetet. Det finns så många tegelstilar att välja mellan.

  • Designtips: En tapet med tegeleffekt är en tom duk för alla inredningskoncept och passar utmärkt både sommar och vinter. Om du vill skruva upp värmen när det blir kallt ute kan du överväga att lägga till en falsk eldstad eller att införliva rustika stockar i din design.

Inredningstrender för sommaren som är roliga med solbelysta tropiska tryck

palm leaf against pink background wall mural in grey lounge

Vi har älskat tropiska mönster på sistone och det har resten av inredningsvärlden också gjort. Men många tapeter med djungeltema tenderar att luta sig mot den mörka sidan. Detta är bra för att skapa en övergångsattraktion och få ditt hem att se trendigt ut under hela året. Men om du vill ha lövinspirerade inredningstrender för sommaren vill du ha något som ser lite mer "soligt" ut.

Ett lätt, ljust och lyckoinducerande djungeltryck får ditt rum att verka större.

  • Designtips: Ett färgmättat tryck som det här förtjänar så mycket ljus som möjligt, vilket kan vara svårt när sommaren går mot sitt slut. Artificiell belysning är nyckeln här. Kom ihåg att ljusa vita glödlampor är mycket bättre för färgpoppning än varmt gula glödlampor. Takspotlights kan vara mycket effektivare än vägglampor.

Bli fruktig med fantastiska tryck

colourful bird and pineapple illustrated wallpaper in light lounge

Soliga färger är en bra idé när det är varmt ute. Det naturliga ljuset kommer att gynna dig och fantastiska tryck, som Uta Naumans illustrationer, ger liv åt alla rum. Pryd en fondvägg i ditt vardagsrum eller dekorera korridorerna med en tropisk touch. Förvandla ditt badrum till ett öparadis eller skapa en känsla av flykt i ditt sovrum.

Sommarliga fruktmönster är tillräckligt mångsidiga för att förvandla alla tråkiga utrymmen, oavsett om det är en privat bostad eller en gemensam zon. Om du väljer en vit eller ljus bakgrund får du en luftig och rymlig effekt.

  • Designtips:Överväg att lägga till en basfärg som marinblått eller jordnära grönt för att kompensera ljusstyrkan i en fruktig/tropisk tapet. Det är här du kan experimentera med fondväggar och kontrasterande färger. Använd också din basfärg i tyger och andra mjuka möbler för att ge värme och djup och få en attraktiv känsla året runt.

Ta emot gröna inredningstrender för sommaren

green and white watercolour wallpaper in stylish home office

Grönt är årets favoritfärg och en av de varianter som vi inte kan få nog av är kungsgrön i alla dess former. Ljusa kälkblått kan ge känslor av nautiskt och natur, medan mörkare toner kan ge en högklassig touch. Det finns så många nyanser som sträcker sig från mörka till ljusa, vilket ger dig massor av mångsidighet att arbeta med.

Den här lugna tapeten Abstrakt akvarell i grönt passar bra ihop med ljusa möbler, mjuka träslag och organiska material som korgar. Men om du vill se till att kungsfisk verkligen lyser upp i ditt hem ska du inte underskatta kraften hos det naturliga ljuset. Du behöver massor av det.

  • Designtips: För att få en ljus kälkblå vägg att se mer överdådig och lyxig ut under den kalla årstiden kan du införa inslag av mörkt kälkblått och utforska rika tyger som sammet eller texturerade tyger som corduroy.

Inredningstrender för sommaren med terrazzo och mjuk marmor

pink, blue and white terrazzo wall mural in minimalist living room

Världen har blivit galen i marmor, och millennials är de största anhängarna med sina väggar och möbler i konstgjord marmor. Det stämmer - ingen har sagt att det måste vara äkta marmor. Faktum är att marmoreffekter är lika vackra och ger dig samma utseende till en bråkdel av priset.

Men den klassiska marmorn slutar inte här - 2020 kommer terrazzo (ett fläckigt marmorplattor) också att göra comeback. Det är officiellt en av de största återupplivningstrenderna på Instagram. Faux terrazzoväggar är perfekta när det gäller inredningstrender för sommaren.

  • Designtips: Oavsett om du väljer terrazzo eller klassisk marmor bör du tänka på stenens färger noga. Använd dessa färger för att matcha din inredning och för att värma upp under kalla dagar.

Vilken är din favorit bland dessa inredningstrender för sommaren? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan eller dela med dig av dina personliga inredningstips för att skapa en varm, somrig stämning i hemmet...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €