4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Gold and orange themed living room

10/08/2022   POSTET AV

Interiørtrender 2023: Natur, følelser og luksus

Låt oss inse att vissa saker är här för att stanna. Och du gissade det. Naturen fortsätter att spela en stor roll i heminredningen när vi ser fram emot nästa år. Naturliga element som växter, botaniska mönster och färger är en grundpelare i våra enkla bostäder och kommer inte att försvinna inom den närmaste tiden.

Men vi kommer att få se hur denna trend utvecklas och omsluter en rad andra berättelser, koncept och idéer, och tar det ekologiska till en helt ny dimension. Naturen är nämligen inte alltid mjuk och snäll eller lugnande och anspråkslös. Den kan också vara spännande, livlig, lekfull, överdådig och överdådig.

Om du behöver ny inspiration till inredningsstilar och inredningstrender kommer 2023 att återuppliva din idé om att inreda för välbefinnande i hemmet. Här är några av de mest intressanta inredningstrenderna att hålla utkik efter under 2023 och framåt.

Biofili i sovrummet

Dark bedroom with floral bedsheets and trailing plants

Bildkälla: thedesignsheppard.com via Pinterest

Det kommer inte som någon överraskning att biofila mönster fortsätter att öka i popularitet. Men det rum som kommer att få fokus för allt naturligt under 2023 är sovrummet, med sökningar efter "biophilic bedroom design" som fördubblats på Pinterest enligt deras senaste rapport.

Detta stämmer överens med den ökande sömnkategorin på olika marknader, bland annat inom teknik, kosttillskott, hälsokost och wearables. Människor bryr sig mer än någonsin om sömn och välbefinnande. Det verkar som om vi är fast beslutna om att förbättra vår förmåga att sova, från sömnspårare och sömntillskott till justerbara sängramar som främjar en god natts sömn - och vad är bättre än att komma ner i varv med den lugnande naturen som bakgrund?

Muralmålning på bilden: Forest Fun

Biofilisk sovrumsinredning omfattar även barnens sovrum, där skogsmuralmålningar är ett av de bästa sätten att inspirera deras fantasi och få deras kreativa safter att flöda.

Iögonfallande bågar

blue and pink arched bathroom entrance

Bildkälla: behance.net via Pinterest

Med inspiration från renässansarkitekturen kommer bågar att återkomma i möbeldesign och andra dekorativa element i hemmet. Detta kan ske i form av dörröppningar, fönster, speglar, färgeffekter eller tapeter.

Bågar symboliserar styrka och stöd, vilket skapar en kraftfull och tidlös symbol med slående övergångar när du rör dig i rummet. Som visuella element kan valvbågar rama in ett designelement och dra fokus och uppmärksamhet till ett specifikt område i rummet.

Muralmålning på bilden: Fönster med tropiska fåglar

Den här tapeten från Andrea Haase kombinerar naturen med behagliga kurvor och skapar en fönster- och utkikseffekt som får ett rum att verka större och mer spännande.

Kurvad inredning

Retro green curved sofa in a living room

Bildkälla: roomandboard.com via Pinterest

Förutom arkitektoniska bågar bör du hålla ett öga på böjd inredning i allmänhet. Detta är en av de mest visuellt tilltalande inredningstrenderna som 2023 har i beredskap för oss.

Enligt Pinterest har sökningarna på "runda soffor" och "böjda kök" tredubblats, medan "runda innerväggar" fyrdubblats. Experter tror att böjda möbler också kan förbättra välbefinnandet genom att framkalla känslomässiga reaktioner som lugn, tillfredsställelse och till och med hoppfullhet. Detta beror på att rundade, släta former är behagliga att se på, och att kurviga möbler omedvetet uppfattas som varma, inbjudande och bekväma.

Mural På bild: Blå tropiska former

Den här trenden fångar kurvorna i naturen som finns runt omkring oss, från kronbladens kurvor till stigar, floder, sjöar, stenar och klippor. Runda former kan också användas i tapeter och väggkonst, vilket kan vara ett billigare alternativ än att investera i nya möbler om du vill ha en snabb makeover.

Förstärkt lavendel

Purple marble effect mural with a grey sofa and purple accessories

Muralmålning på fotot: Lila glamour

Enligt WGSN kommer årets färg 2023 att vara "Digital Lavender". Detta är en ljus violett nyans som uttrycker två typer av känslor: glädje och lugn. Genom att använda den här färgen i hemmet kan du skapa en avslappnande men samtidigt stämningshöjande atmosfär.

Lavendel är redan en mycket omtyckt inredningsfärg tack vare sina lugnande egenskaper, och den utvecklas från de mjuka, rosa färgerna som har tagit tusenåringarnas design med storm. Den ligger också nära Pantones 2022 års färg, "Very Peri", som gav en känsla av förnyelse i en tid av global återhämtning.

Forskning visar att färger med kortare våglängd, som ljuslila, framkallar känslor av lugn och ro. Samtidigt utstrålar lila lyx och sofistikering, samtidigt som de är könsneutrala och inkluderande. Den har också djupa kopplingar till naturen, vilket kan vara mycket jordnära, vilket gör den idealisk för alla rum i huset.

Känslomässig eskapism

Bildkälla: historiasdecasa.com.br via Pinterest

En annan trend som framgår av Pinterest-data är ökningen av emotionella rymningsrum. Eftersom psykisk hälsa och välbefinnande fortsätter att vara viktiga teman som styr våra inredningsval, är det logiskt att hemmakare vill förvandla sina hem till den ultimata flyktplatsen.

Med den pågående globala hälsokrisen fokuserar människor på att skapa mervärde i sina hem på olika sätt. Istället för de vanliga "trevliga sakerna", som ett uterum, en groventré eller ett extra vardagsrum, kan man vara kreativ och försöka utforma ett utrymme som uppfyller särskilda behov eller intressen.

Några rum som det söks efter på Pinterest är till exempel "musikrum" (med dubbelt så många sökningar på sistone), "kristallrum" (med 8 gånger fler sökningar), "små biblioteksrum" (med 12 gånger fler sökningar) och "massagerum för hemmamassage" (med nästan 3 gånger fler sökningar).

Trender för lyxiga inredningar 2023

Muralmålning på bilden: Lotus Art

Den rena överdådigheten är på väg tillbaka, och den här gången kommer den att finnas överallt, med lyxiga ytbehandlingar i alla delar av huset. Detta inkluderar oväntade utrymmen som källare, spelrum, barnrum, tvätt- och tvättstugor, badrum på nedre våningen och till och med i garageinteriörer.

Medan minimalism och idén om ett enkelt liv har varit den huvudsakliga berättelsen under många år, är maximalistiska koncept på väg tillbaka, med en ny våg av lyxfunktioner som följd. Du kan uppnå denna look genom att införliva rika tyger, spännande texturer och djupa färger i ditt utrymme.

För en omedelbar injektion av storslagenhet kan du lägga till varma metaller som guld eller mässing - dessa metaller håller på att ta över den svarta färgen. Du kan kombinera guldaccenter med organiska element som blommiga fraktaler, som i den här tapeten "Lotus Art" från vårt sortiment. Den höjer biophilia-trenden och gör naturen till en överdådig berättelse samtidigt som estetiken är bekväm och organisk.

Om du vill ha djärva tapetmönster och tygmönster som ger upphov till samtal, kan du vända dig till art deco- eller neoklassicistiska interiörer för att få inspiration till stilen.

Är du spänd på alla inredningstrender som 2023 har att erbjuda? Berätta för oss vilka trender du ser fram emot mest i kommentarerna nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €