4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
teal green sofa with pink and orange cushions with art nouveau feature wall

08/12/2020   POSTET AV

Interiør Styling Tips 2021: Enkel Makeover Ideer

2021 kommer att bli ett spännande och positivt år och människor runt om i världen kommer troligen att kunna återuppta sina sociala tillställningar och firanden som tidigare. Middagssällskap och underhållning inomhus kan långsamt återgå till det normala, så att våra hem ser toppmoderna ut bör stå högst upp på dagordningen. Nästa år är inredningstrenderna också lika spännande ... med hänvisningar till naturen, ett stort fokus på organiska material, en tilltalande palett av neutrala toner samt textur, textur och ännu mer textur!

Är du redo att gå in i det nya året med en fräsch syn och förnyad inredning? Här är några av de bästa inredningstipsen som 2021 har att erbjuda, med snabba och enkla omställningar som alla kan göra...

Ta fram dina reseprylar och ta till dig den globala trenden.

navy wallpaper with oriental plates and orange koi fish in room with sidetable and grey blanket

Muralmålning på bilden: Dynasty Fishes and Dishes

Minns du den där "tatueringen" som du packade in från dina resor? Eller de där berlocker och prydnadssaker som aldrig riktigt passade in i din minimalistiska design? Eller vad sägs om de porslinsmönstrade tygerna som din mormor älskade? Nu kan det vara dags för dem att dyka upp igen när inredningsvärlden blir galen i internationell design. Och vi talar om all den eklektiska underbarhet som kommer med etniska tryck och mönster, färgglada mosaiker och kakel samt allt som har en orientalisk twist.

Ett av de enklaste sätten att ta del av trenden med globalt inflytande är att uppdatera tapeterna. Vackra väggmålningar, som den här orientaliska Dynasty Fishes and Dishes-designen, kan förvandla ett vardagsrum på ett ögonblick. Avsluta med några riktiga pärlor från dina resor och du kommer att ha ett autentiskt hem att visa upp för dina gäster. Vetera dock prydnadsföremålen med omsorg och välj bara de bästa (som de som utstrålar stil och sofistikering, eller de som har de bästa historierna att berätta). Och om du är osäker, kom ihåg att det är coolt att krocka med varandra!

Skapa en texturerad samtalspunkt med en signaturmatta

room with blue-green geode feature wall with L-shaped grey sofa and big fluffy rug

Muralmålning på bilden: Spearmint Geode

Det finns många sätt att skapa en fokuspunkt i ett rum. En öppen spis i tegel, en fondvägg med iögonfallande mönster, en överhängande golvlampa... allt detta är underbara knep för att förvandla ett tråkigt rum till något spännande. Men vad vi är besatta av just nu är signaturmattor med underbara geodmönster. Inte de små syntetiska från en budgetkatalog, utan de fylligaste, fluffigaste och mest intrikata du kan hitta. Bra mattor är en investering och de kan tjäna din familj i många år. Så allt som känns mjukt under fötterna (och som lovar att vara hållbart) får vår röst.

Du kan också matcha en statementmatta med våra väggmålningar i geode och marmor för att ge ditt hem en eklektisk, blandad mönsterfinish.

Om du är osäker på storlek och placering finns här några enkla råd om vad du ska göra och inte göra:

  • Förläng mattor under möbler (en matta bör om möjligt gå under alla bordsben).
  • Lämna lika stor golvyta för att visa upp vackra trägolv.
  • Täck inte alla områden med hög trafik (se till att människor kan gå bekvämt över mattan).
  • Snåla inte med storleken (det är bättre att ha en matta som är lite för stor än för liten).
  • Var inte rädd för färg och mönster (det behöver inte alltid passa ihop).

Introducera lager av natur med mindre gröna växter

dried flowers and cotton in black vase on brown wooden chair

Det har varit viktigt att få in utomhuslivet i år, och många människor letar efter sätt att förbättra sin mentala hälsa när lokala låsningar pågår. Naturen har förmågan att lyfta vårt humör och en av de största trenderna att hålla koll på nästa år är växter i konstgjord eller torkad form. Även om vi alla uppskattar fräsch grönska i hemmet är det inte alla som har tid för beskärning och underhåll. Om du har gjort dig skyldig till att låta dina växter dö av törst en gång för mycket kan du klä dina rum med falska bladverk i stället. Eller om du fortfarande vill ha en autentisk naturkänsla är torkade blommor och växter ett vackert alternativ.

För seriemördare av växter är detta en stor nyhet. Och dämpade hö/halmtoner från torkade blad som palmer eller pampagräs passar perfekt in i 2021 års neutrala färgtrend. Så vinka adjö till de saftiga grönsakerna för tillfället och säg hej till deras uttorkade men vackra kusiner.

För att förstärka uppskattningen av växter kan du också skapa ett sceniskt designtema med vårt utbud av botaniska väggmålningar.

dried meadow flowers wall mural in simple room with wooden shelves and chair

Muralmålning på bilden: Åldrad med skönhet

Den här vackra tapeten Aged with Beauty är subtil, dämpad och helt trendig som ett neutralt färgalternativ.

Följ Pantones tips för inredningsdesign för 2021

blue and white marble effect wallpaper in calm home office with wooden desk, buddha head and green plants

Muralmålning i bild: Iceburg tapet

Om du vill ha en snabb och enkel makeover som inte kräver en renovering eller en fullständig stilrenovering kan du uppdatera ditt hus genom att bara byta ut några färger. Det enklaste sättet är att lägga till några dekorativa föremål, till exempel vaser eller mjuka inredningsdetaljer som kuddar och överkast. Du kan också fräscha upp dina väggar med en ny färg eller nya tapeter.

Årets Pantone-färg har ännu inte tillkännagivits, men Pantones färgtrender för våren/sommaren 2021 tyder på att framtidsfärger är huvudtemat. Riskfyllda röda färger, kraftfulla rosa färger och ädla blå färger står på menyn, så var inte rädd för att ta ett ljusare grepp om designen. Blanda och matcha, eller välj en djärv färg med total tillförsikt.

Den här eleganta väggmålningen Iceburg av Katy Smeets är exklusiv för Wallsauce och är en lysande hyllning till blått och lila. Om du inreder ett rum som vetter mot söder och får mycket solljus är den här isiga designen perfekt för att balansera temperaturen. Den håller saker och ting tonala samtidigt som den tillför en flamboyant färgklick till ditt hem och är ett fantastiskt sätt att njuta av designerstil på en budget.

Återuppta jugendstilen och ge dina väggar en designertouch.

art nouveau floral wallpaper with blue, orange and pink tones in retro lounge with teal, orange and pink sofa

Muralmålning på bilden: Nouveau Reflection

Ett av de bästa inredningstipsen för 2021 för dem som vill ha det enkelt och lätt är att ta till sig tapetmönster. Vi pratar om stora, djärva och helt retro - något som skriker "titta på mig" när du kommer in, men som också smälter in som en del av möblerna.

Om du inte har använt dig av tryck i din klädsel är det ett bra sätt att lägga till en högklassig finish på dina väggar. Vi har en stor samling designtapeter, varav många har ytmönsterdesign, grafisk och digital design, botanisk konst och unika illustrationer av oberoende konstnärer. Men vår stjärna för tillfället är Nici Gabriel, en österrikiskfödd designer som hämtar sin inspiration från art nouveau, i synnerhet art nouveau-revivalerna på 60- och 70-talen.

Om du älskar designen från den här perioden kan något nostalgiskt som den här väggmålningen Nouveau Reflection verkligen väcka liv i ett platt och trött utrymme.

Vi hoppas att du har gillat våra snabba och enkla tips för att förnya ditt hem inför det nya året. Om du vill hålla dig uppdaterad med tips om inredningsdesign (2021 och framåt) kan du fortsätta att titta in på vår blogg.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €