4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Hvordan - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
monochrome bathroom with green palm wallpaper

17/02/2022   POSTET AV

Hvordan lage et lite bad føler stor

Små badrum kan vara svåra att inreda. Eftersom både golv- och väggutrymmet är begränsat är det svårt att veta var man ska börja med inredningen! Det finns dock många tips och tricks som kan hjälpa dig att skapa det utrymme du behöver i ditt lilla badrum.

Vill du veta hur du kan få ditt lilla badrum att kännas stort? Läs vidare för att upptäcka hur du kan förvandla ditt lilla badrum till ett stort rum, även om det bara är en illusion, från hur du använder tapeter i små utrymmen till färgscheman för badrummet och möbeltips!

Dekorera med speglar

Speglar är ett måste när du planerar ett litet badrum. De skapar inte bara en illusion av mer utrymme, utan reflekterar också ljuset. Om ljuset studsar runt i badrummet intensifieras rummets totala ljusstyrka. Detta kommer att få det att kännas mycket rymligare.

white bathroom with mirrored wall

Bildkälla: Det är en bra idé att skapa en ny plats för den som vill ha en ny plats för den som vill ha en ny plats för den som vill ha en ny plats för den.

Att installera speglar från vägg till vägg eller från golv till tak är ett bra sätt att integrera detta i ett litet badrum. Ja, det tar upp väggutrymme, men den effekt det skapar är oöverträffad när det gäller att öka storleken på ditt badrum.

Använd djärva tapeter selektivt

Tvärtemot vad man tror kan du använda djärva färger och mönster i ett litet badrum! Så länge du gör det på rätt sätt kan djärva tapeter förvandla ett litet utrymme helt och hållet och faktiskt få det att verka större. Ett bra sätt att göra detta är att dela väggytan på mitten. Använd kakel eller väggpaneler på den nedre halvan och välj en mönstrad tapet eller väggmålning på den övre halvan. På så sätt ser du till att utrymmet inte är för upptaget och därför inte överväldigande.

Tips: En bra tumregel är att välja tapeter med ljus bakgrund och överlagrade accentfärger. Välj ut dessa färger som du kan använda i resten av din inredning.

monochrome bathroom with palm leaf wallpaper

Muralmålning på bilden: Bananbladsmönster

Bildkälla:Donna Bradshaw, @this_slice_of_paradise

Skärande hörn med böjda kanter

Ett bra sätt att spara utrymme är att skära ner på hörnen, bokstavligen! Gör dig av med de skarpa och fyrkantiga vinklarna och välj istället runda kanter. Detta kommer inte bara att spara golvyta utan också förbättra det övergripande flödet i ditt lilla badrum. Ett badkar med runda kanter, ett runt handfat och till och med sexkantiga kakelplattor kommer att skapa ett mjukare utrymme som flyter lätt, vilket därför skapar en illusion av mer utrymme.

luxury free standing bathtub in bathroom

Skapa en illusion av mer utrymme med 3D-tapeter

Om du inte kan bygga mer utrymme, lura sinnet att tro att det finns där! Det är här 3D-papper kommer in och möjligheterna är oändliga. Installera en korridor som fortsätter i all oändlighet, eller skapa till och med illusionen av ett helt extra rum! 3D-tapeter kommer att lura sinnet att tro att ditt lilla badrum är mycket större än vad det faktiskt är, fantastiskt, eller hur?

Tips: Montera 3D-tapetet på huvudväggen i badrummet utan några tillbehör. Du vill få illusionen att se så realistisk ut som möjligt!

small bathroom with 3d wallpaper

Muralmålning på bilden: Palatset i Venaria

Bildkälla: David, kund hos Wallsauce.com

Var selektiv med färgscheman

En allmän regel är att hålla färgskalorna lätta och ljusa. Undvik för mycket mörker eftersom det kan få ett redan litet badrum att se ännu mindre ut! Men det finns några undantag.

Välj ljusa eller speglade möbler. Detta kan i praktiken fördubbla badrummets storlek med den ljusstyrka det ger rummet.

white bathroom cabinet in small bathroom

Alternativt kan mörka färger användas, om det görs på rätt sätt. Håll de mörka färgerna på golvet. Ett strukturerat trägolv eller dekorativa svarta kakelplattor kan göra underverk i ett övervägande vitt badrum. Det kommer inte bara att värma upp utrymmet utan är också en elegant touch som inte får ditt badrum att se mindre ut.

modern marble bathroom with dark flooring

Hoppa inte heller över de ljusa färgerna! De kan verkligen väcka liv i ett utrymme och lyfta upp det som annars skulle vara litet och trångt. Delikata men färgglada blommönster är ett utmärkt val för att få en färgklick som kan läggas till genom gardiner, persienner eller mattor.

red patterned rug in bright bathroom

Lägg till en duschvägg i klart glas

En klar glasskiva är ett bra sätt att skapa fler kvadratmeter i duschutrymmet. En duschvägg av glas reflekterar inte bara ljuset i hela rummet, utan öppnar också upp ditt badrum och skapar ett flöde och i huvudsak mer golvyta! Det fina med glasavdelare, väggar och duschskärmar är att du kan se rakt igenom dem. Denna avsaknad av fasta barriärer kommer omedelbart att få ditt lilla badrum att kännas större.

clear shower screen in small bathroom

Belysning är allt

I små rum är belysningen allt. Du vill få in så mycket ljus som möjligt, oavsett om det är naturligt eller artificiellt. När det gäller artificiell belysning ska du hålla den ljus. Vitt ljus och ljusa lampskärmar ger maximal ljusstyrka. Se dessutom till att installera lampor nära dina speglar. Detta kommer att dra full nytta av ljuset och reflektera det över hela rummet.

small bathroom with mirror lights

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Välj hängande enheter

Litet badrum eller inte, vägghängda enheter är det bästa sättet att fejka mer utrymme! Varför? Eftersom inga ben innebär mer golv att leka med. Flytande kommodar är ett populärt val för många, helt enkelt på grund av deras utrymmessparande egenskaper. Det fria utrymmet under dina enheter skapar inte bara en illusion av ett större badrum utan tar också din blick rakt genom rummet utan hinder, vilket bidrar till hur stort ditt badrum känns.

Tips: Även om hängande enheter är en bra platsbesparare, undvik att fylla hela väggen med dem. Det gör att golvytan, och därmed hela badrummet, ser mindre ut.

small bathroom wall hung unit

Har dessa idéer för små badrum inspirerat dig? Vilken av dem skulle du ta med i ditt lilla badrum? Låt oss veta det i kommentarerna!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €