4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekte hjem - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Marlow's-new-bedroom

01/09/2017   POSTET AV

Hvordan denne kunden opprettet et soverom For sin autistiske sønn

När pappa Matt Potter skickade in sin #WallsauceMakeover visste vi att vi var tvungna att göra mer än att dela hans bilder. Med en båtsäng, en stjärnhimmel och naturligtvis Wallsauce väggmålning hade Matt inte bara skapat alla små pojkars drömrum - vi var också riktigt avundsjuka på sovrummet! Matt och hans fru har skapat det ultimata sovrummet med strandtema för sin fyraårige son Marlow.

Vi tog kontakt med dem för att ta reda på deras tips och råd för att skapa ett underbart pojkrum. Men vad vi senare fick veta under samtalet var att Marlow har autism och global försening och att det här sovrummet betydde lite mer för dem än vi trodde.

Ta reda på Matts uppdrag att frigöra Marlows kreativitet genom att uppfinnas det ultimata sovrummet med strandtema och hur du också kan skapa ett spektakulärt pojkrum med extra inredningstips för barn med autism.

Marlows fantastiska sovrum

Efter att ha blivit överväldigade av Marlows sovrumsbyte frågade vi Matt varför de valde strandtemat och hur han uppfann ett så kreativt rum.

"Marlow är en underbar, rolig och intelligent liten pojke, men han har också autism, global försening och leker inte riktigt konventionellt med typiska leksaker", säger Matt. "Det har varit en utmaning att frigöra hans kreativitet eftersom hans intressen är begränsade och det är svårt att kombinera det han gillar med vanliga aktiviteter som att måla/teckna/bygga tegelstenar osv.

Han älskar dock sina böcker, sitt lektält nere i lekrummet och att gå till stranden, särskilt att slå i vågorna. Det var då jag fick idén till hans rum, efter att tidigare ha misslyckats med att imponera på honom med typiska teman för hans ålder.

Jag började med att mäta hans rum och skapade en moodboard med skisser i skala. Jag hade ett lyckligt fynd på eBay för hans båt, eftersom jag inte hade haft någon lycka med att leta på stränderna och ringa många båtklubbar.

Jag restaurerade båten och ändrade interiören för att få plats med en platt botten och vi beställde en skräddarsydd madrass. Min fru hjälpte till att matcha färgerna och ge rummet ett nautiskt men också avslappnat tema.

bed-idea-for-child-with-autism

Marlow älskar sitt nya sovrum, och han använde ord som jag aldrig tidigare hade hört honom säga: "Fantastiskt", "Wow", "Ja!".

Matt har inte bara skapat detta fantastiska sovrum, Marlows lillasyster Eliza har också ett vackert rum tillsammans med ett anpassat lekrum, en trädgård och en lekstuga med upptagna brädor och en upptagen låda för att hjälpa Marlows motoriska färdigheter - fantastiskt!

Hur man skapar ett sovrum med tema för barn

Har du också förälskat dig i Marlows sovrum? Här är våra råd om hur man skapar ett sovrum med tema för barn.

Bedroom-idea-for-autistic-child

Välja ditt tema

Observera ditt barn och se vad det älskar. Precis som Matt, tänk utanför boxen. Utnyttja deras vanliga hobbies i hur du dekorerar deras rum snarare än att använda dem som tema.

När du har några idéer kan du gå till Pinterest och skapa en moodboard!

Dekorera dina väggar

Det vi älskar mest med Matts val av väggmålning är hur oväntat det är för ett barnrum. Om du väljer en väggmålning med ett landskap i stället för en typisk barnmålning kan ditt barn växa med rummet.

Glöm inte heller den femte väggen! Med det menar vi taket. Genom att måla Marlows tak i en marinblå nyans och lägga till stjärnor har Matt och hans fru skapat ett lugnande rum som kommer att underlätta vid läggdags.

Glow-in-the-dark-ceiling-stickers

Klistermärken som lyser i mörkret i taket finns på Toys R Us.

Varför sängen är så viktig!

Du vill försäkra dig om att ditt barn kommer att sova hela natten, eller hur? Då räcker det inte att välja vilken säng som helst! Om du inte är lika händig som Matt kan du läsa det här inlägget från Dreams om hur du väljer ditt barns första säng.

Att utrusta ditt barns sovrum med accessoarer

Vi älskar hur Matt har klarat av Marlows kärlek till böcker. Att skapa en liten håla där han kan gömma undan sina böcker ger honom inte bara ett eget utrymme, det är också ganska spännande!

Oavsett om ditt barn älskar att läsa eller måla är det viktigt att skapa en arbetsstation som ger barnet friheten att göra det de älskar.

När det gäller de små detaljerna kan du notera de små ankarna på Marlows sovrumsväggar och matta. Dessa små detaljer kan verkligen få ditt tema att stämma!

Bedroom_idea_for_autistic_child

Muralmålning: Färgglada soluppgång över havet

Råd om hur man skapar ett sovrum för barn med autism

Enligt Fun and Function, som tillhandahåller prisbelönta leksaker för barn med särskilda behov, är det viktigt för barn med autism att skapa ett sensoriskt sovrum som också är balanserat som ett utrymme som uppmuntrar till sömn och avkoppling. Från att installera unik belysning till att införliva ett flöde av lugnande lavendelaromaterapi finns det många faktorer att ta hänsyn till när man utformar deras sovrum.

Om du vill ha fler råd kan du ta en titt på Fun and Function:s inlägg om att skapa ett sensoriskt sovrum för barn med autism.

Eftersom autismspektrumet är så stort är det värt att göra lite forskning i förväg så att du kan tillgodose ditt barns behov.

Matt-and-Marlow

Ett stort tack till Matt, Marlow och deras familj för att de gav oss en inblick i detta otroliga sovrum!

Om du har några tips för att skapa ett sovrum med tema för barn eller idéer för att inreda för ett barn med autism, lämna dem gärna i kommentarsfältet nedan så delar vi med oss av de bästa i vårt nästa inlägg.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €