4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
botanical dining area

03/05/2023   POSTET AV

De hotteste ideene til kjøkkenoppussing for 2023

Att bygga om ett rum kan ge hela ditt hem nytt liv, ge nytt liv åt ett utrymme och ge dig en helt ny känsla för hur du använder och njuter av rummet.

När det gäller en köksrenovering vill du att det ska bli rätt. Köket är där du börjar dagen, där du äter, där du underhåller och där hela familjen samlas i slutet av en hektisk dag.

För att hjälpa till med några idéer till ombyggnader har vi sammanställt några kökstrender för 2023 som kan ge inspiration.

Kom ihåg att när du renoverar ett rum är det viktigt att tänka på resten av hemmet för att få allt att hänga ihop och flyta på ett bra sätt. Lycka till med ombyggnaden!

marble white kitchen remodel

Muralmålning i foto: Vit marmor

Fem 2023 kökstrender

1. Sociala kök

Efter att pandemin höll oss inlåsta i långa perioder (jag vet, låt oss inte prata för mycket om det) har önskan om sociala rum ökat. Vi uppskattar nu att vår familj och våra vänner samlas mycket mer, vilket har översatts till hur vi modellerar våra hem.

Att bygga om ett kök till ett socialt utrymme kan innebära att man lägger till en rundad frukostbar, vilket gör det till ett perfekt utrymme för att placera smått och gott på en varm sommardag medan man underhåller vänner i trädgården. Alternativt kan en frukostbar fungera som en matplats eller ett område där barnen kan göra läxor. Socialisering kan stå i centrum för din köksrenovering, så tänk på multifunktionella eller öppna utrymmen.

2. Minimalism med lyxiga detaljer

Minimalistiska kök är en pågående trend från 2022 som utnyttjar kraften i rena utrymmen och framhäver kökets funktionalitet i dess mest grundläggande form. Med minimalism är mindre ofta mer, men 2023 kombinerar vi minimalism med lyx för att skapa den perfekta mixen av praktiska och bekväma lösningar.

Floss Kelly, medgrundare av TileCloud, säger att hon förväntar sig att man kommer att fortsätta att använda helt vita kök med olika texturer, ytbehandlingar och former för att undvika ett sterilt utseende. Hon föreslår att man kombinerar matta och blanka ytbehandlingar eller att man använder kakel/tapeter med 3D-finish. Om du behöver lite inspiration kan du se vårt utbud av tapeter som är perfekta för kök.

Tänk på bänkskivor i marmor med guldkranar, skåphandtag eller tillbehör för lyx. Kom ihåg att mindre är mer med minimalism, så att gömma undan små apparater för att undvika en rörig miljö kan också lyfta ett utrymme och få det att kännas mycket lyxigare.

white brick wallpaper with in white kitchen

Muralmålning i foto: White Brick

3. Hållbara kök

Hållbarhet är numera centralt i allt vi gör.I en värld som rör sig mot grönare energi, second hand-shopping och upcycling är det oundvikligt att hållbarhet som trend kommer att påverka heminredningen under 2023. Zara O-Hare, inredningskonsult på Land of Rugs, säger;

"Hållbara kökskonstruktioner står i centrum. Att använda miljövänliga material i köket är inte bara ett hållbart val utan också ett elegant val. Du kan använda saker som skåp av återvunnet trä, återvunnet glas som bänkskivor och energieffektiva apparater. Allt detta kommer att minska ditt koldioxidavtryck."

Andra förslag kan vara att leta efter fynd i välgörenhetsbutiker eller på Facebooks marknadsplats; du vet vad de säger: den enes skräp är den andres skatt.

Hållbara kök kan också kombineras med minimalistiska kök som fokuserar på mindre överkonsumtion och enkel design.

4. Snygga stänkskydd eller accentväggar

Att använda en snygg accentvägg eller stänkskydd i din köksrenovering kan verkligen väcka ditt kök till liv genom att lägga till en fokuspunkt eller som ett sätt att bryta upp vanliga väggar med en design eller färg.

Generellt sett bör accentväggen vara den vägg som du ser när du går in i köket, eftersom den alltid kommer att vara synlig för dig och dina gäster på detta sätt. Den kan dock också placeras runt en funktion, till exempel en öppen spis.

Accentväggar kan göras med färg, kakel eller tapeter. Om du vill ha ett snabbare alternativ till att kakla köket, vad sägs om att använda kakeltapeter? Det ger önskad effekt men på ett sätt som är enklare att installera och ofta billigare.

Accentväggar är också bra för att få ett litet utrymme att se större ut än det är. Att välja tapeter som maximerar utrymmet är ett bra sätt att bygga om ett kök på ett enkelt sätt. Tänk ljusa, ljusa tapeter för att optimera utrymmet.

5. Neutrala färger

Säg adjö till grått och hej till greige! Det är slut med att grått är den neutrala färgen, 2023 talar vi om beige, taupe och kaffekulörer.

Behrs årets färg för 2023 är "Blank Canvas", en mjuk gräddfärg med varma, beiga undertoner, som passar utmärkt till den neutrala kökstrenden för 2023.

Använd neutrala färger i köket genom att välja neutral färg eller tapet, eller välj neutrala skåp och apparater, till exempel en matchande neutral vattenkokare och brödrost.

Alternativa trender för din köksrenovering

Om normen inte är något för dig och du tycker om ett unikt utseende i ditt hem, finns här några förslag för dig som vill sticka ut från mängden och göra ett uttalande med ditt kök.

1. Frukt tapet

Låt oss bli fruktiga! Om du är en person som gillar maximalism, varför inte prova en slående och färgstark tapet som vår Medelhavstapet, som pryds av djärva färger och slående mönster med citroner, blått, grönt och gult.

Var inte rädd för att skapa mönsterkollisioner! Omfamna ditt utrymme och låt din personlighet lysa med färg och mönster i överflöd.

Eller låt den eklektiska tapeten vara en egen funktion, omgiven av neutrala möbler så att mönstret kommer till sin rätt.

2. Djärva och ljusa möbler

Tillsammans med fruktiga tapeter kan djärva, ljusa möbler passa perfekt i köket.

Tänk dig ett matbord i marmor med mandarinorange matstolar, som visar att köket är en plats för både skoj och praktiska saker.

Lisa Alwood på Bella Vie Interiors förutspår att djärva mönster och mättade färger kommer att synas i köken under 2023, genom flerfärgade bänkskivor och stänkskydd samt geometriska kakelplattor. Element som dessa gör ett uttalande och kompletterar naturliga element i resten av köket.

fruity wall mural over counter tops in kitchen

Muralmålning i foto: Meditteranian Summer

Vilka är fördelarna med en ombyggnad?

När du har tagit en titt på kökstrenderna för 2023 kan det vara en bra idé att fundera på vilka fördelarna med en ombyggnad är och vilka som passar bäst för ditt hem.

För det första kan en köksrenovering blåsa nytt liv i hela hemmet, inte bara i köket. Om du vill ha ett gemensamt utrymme med flera användningsområden kan en ombyggnad av köket skapa ett nytt syfte för köket, förutom alla vanliga praktiska element. Det kan till exempel handla om ett arbetsrum eller en öppen matplats i köket som hela familjen kan umgås i.

En köksrenovering är också en möjlighet att skapa ditt drömutrymme, det utrymme som du alltid har tänkt på när du föreställer dig ditt idealiska hem.

I praktiken ökar en köksrenovering värdet på ditt hem när du ska sälja och ser till att allt i köket fungerar och är uppdaterat! Det kan också öka energieffektiviteten och se till att du sparar de där viktiga slantarna på det som verkligen är viktigt (att njuta av ett glas vin i ditt splitternya kök på en lördagskväll).

Slutligen kan det hända att äldre kök saknar funktionellt utrymme och att man inte använder rummet på bästa sätt; om man bygger om ett kök kan man optimera utrymmet och göra mer nytta för alla.

marble wall mural with wooden dining area for kitchen remodel

Muralmålning i bild: Neutral marmor

Budgetvänliga alternativ för köksrenovering

När du hör "Kitchen Remodel" kanske du automatiskt börjar se pundskyltar som blinkar runt omkring i ditt huvud, men det behöver inte vara på det viset! Det finns många sätt att ge ditt kök en fräsch känsla med en liten budget.

1.Måla skåpen i stället för att byta ut dem

Att måla skåpen är ett budgetvänligt sätt att uppdatera köket för att matcha de aktuella trenderna. Du kan enkelt köpa skåpsfärg i byggvaruhus och välja den färg du tycker bäst om. Enkelt!

2. Återvinn möbler

Det gamla matbordet som du funderar på att göra dig av med, varför inte göra det till ett nytt bord i stället? Genom att slipa eller måla det kan du ge delar av ditt rum ett nytt liv, samtidigt som du sparar pengar och återanvänder material, vilket ger en positiv miljöpåverkan.

3. Handla begagnat

På samma sätt kan du också handla i vintage- eller second hand-butiker, vilket kan leda till att du får riktigt unika föremål för en bråkdel av det pris som det skulle kosta att köpa dem helt nya.

4. Lägg till lampor

Ibland räcker det med ytterligare belysning för att ett utrymme ska kännas helt nytt! Lägg till lampor under skåpet eller LED-lampor runt skåpets botten för att lysa upp rummet och skapa en modern touch. Alternativt kan du använda varm belysning för att få rummet att kännas hemtrevligt, i kombination med årets färg från Behrs, "Blank canvas".

botanical dining area for kitchen remodel

Muralmålning i foto: blad av örtartade grenar

Har vi lyckats inspirera till några idéer för ditt drömkök? Det hoppas vi! Kommentera nedan och låt oss veta hur du skulle bygga om ditt kök.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €