4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
brown and beige bookcase in trendy lounge

16/07/2020   POSTET AV

Hjem Bibliotek Design ideer for alle bokormer

Läsning är det nya sättet att gå ut på och allt fler inser värdet av att gå vilse i tryckta böcker. Böcker ser också fantastiska ut i hemmet och ger varje rum charm och karaktär. Men fördelarna med att ha böcker som en del av inredningen sträcker sig långt bortom att bara verka intelligent för gästerna. Det är det som soffbord är till för (ett stort leve för den konstnärliga soffbordsboken).

Ett hembibliotek handlar däremot om att skapa ett tyst, lugnt och avkopplande rum för lärande och reflektion. Det är det ultimata utrymmet för egenvård och vi tycker att alla hem behöver ett. Det fina är att du kan skapa fantastiska hembibliotek med vårt sortiment av bokhustapeter. Så det spelar ingen roll om du är en rutinerad bibliofil eller en ny samlare - våra illusionsmuralmålningar kan väcka liv i din läshörna.

Se våra idéer för bibliotekets inredning nedan, inklusive några av de bästa boktapeterna som kommer att få bokmaskar att känna sig bekväma och nöjda.

Vit bokhylla tapet för ren interiör

minimalist white bookshelf in sleek office

Muralmålning på bilden: Vit bokhylla

Omättliga läsare anser att böcker är den bästa sortens skräp att ha. Men det betyder inte att ett bibliotek måste se oorganiserat ut eller kännas oorganiserat. Hur du närmar dig designen spelar roll och förvaring är nyckeln till att vara rörig.

Älskar du idén om en fresco-bokhylla men hatar tanken på att det blir för mycket visuellt? Den här väggmålningen av Studio Arterie White Bookcase är så modern och minimalistisk som möjligt. Super modernt, en vit bokmålning kan lägga till djup och dimension till ditt hemmakontor eller bibliotek utan att överdriva temat.

Jag tänker på medeltidsmodellen. Liksom Eames-stolar, geometriska möbler och metaller som mässing eller svart tråd.

Skapa ett stämningsfullt läsrum med ljus

vintage candle lit bookshelves in cosy home library

Muralmålning på bilden: Bokhylla och ljus

Den här hemtrevliga väggmålningen Bookcase and Candles ger så mycket atmosfär till ett hemmakontor eller biblioteksrum. Vare sig du vill ha eskapism eller om du letar efter ett snabbt och prisvärt sätt att lägga till vintagecharm, är den här designen perfekt.

Det är också ett utmärkt val av bokhylletapet för hem som inte har ett särskilt bibliotek. Använd den som bakgrund till sofforna i vardagsrummet, skapa en vacker illusion i matsalen eller använd den som en fondvägg i sovrummet. Få den bibliofila stämningen på ett ögonblick även som nybörjarsamlare.

Och med våra enkla "klistra in väggen"-tapeter och "Peel & Stick"-väggmålningar är det lättare än någonsin att skapa ett hembibliotek med en budget.

Barnbibliotek med ett bokträd i hemmet

tree bookshelf wallpaper in kids playroom

Muralmålning på bilden: Träd bokhylla

Kunskapens träd är en symbol som går tillbaka till biblisk tid. I dag är det dock något som många föräldrar och lärare kan relatera till, med kopplingar till utbildning. För barn representerar det något roligt, spännande och utforskande. Det är därför vi älskar väggdekorationer som ger mat åt hjärnan. Den här fantastiska väggmålningen Tree Book Shelf är en av de många barntapeter vi har i vår samling och den kan förvandla ett trist sovrum direkt.

Skapa en söt läshörna i ditt barns sovrum - eller gör ditt hembibliotek 100 % barnvänligt med den här boktapeten och uppmuntra unga bokslukare.

Ett bibliotek i hemmet kan ha en stor betydelse för barn. Det finns till och med bevis för att ett barn som växer upp i ett hem med minst 80 böcker kommer att ha bättre läs- och räkneförmåga i vuxen ålder (forskning från Australian National University). Så om du är i behov av ett nytt utrymme där barnen kan umgås är ett hembibliotek ett projekt värt att investera i!

Skapa en illusion med en fototapet från ett riktigt bibliotek

3D effect library wallpaper in home office library

Muralmålning på bilden: Bibliotek i Berlin

Med över 56 % av de globala företagen som tillåter att folk arbetar hemifrån har det aldrig varit en bättre tid att investera i hemkontorets utformning. Ett enkelt tillägg av en väggmålning på kontoret kan göra stor skillnad för din arbetsdag.

För hemarbetare som behöver daglig inspiration kan fotografiska bakgrundsbilder ta dig till dina favoritplatser i världen. Bokmaskar kommer att älska den här väggmålningen Library in Berlin av Massimo Cuomo. Den visar Jacob och Wilhelm Grimms bibliotek vid Humboldtuniversitetet, som är listat som ett av de vackraste biblioteken någonsin. Det rymmer 2,5 miljoner böcker och har ett glastak som översvämmar byggnaden med naturligt ljus.

Det här är en utmärkt idé för att utforma ett kontor-bibliotek i hemmet, där du kan kombinera arbete eller studier med ditt favoritsysselsättning och din uppskattning av internationell arkitektur.

Flerfärgad boktapet för ett levande rum

colourful book shelf wall mural in child's white bedroom

Muralmålning på bilden: Bokhylla tapet

Om du vill utforma ett hembibliotek med massor av färg kommer den här tapeten med 3D-effekt och bokhylla att få igång den kreativa smaken. Inredningsfärger och kreativt tänkande är intimt sammankopplade, eftersom olika nyanser kan stimulera olika delar av hjärnan.

För hemkontor, hemmastudios eller musikrum är flerfärgade tapeter perfekta för att skapa den rätta atmosfären och sinnesstämningen. En ljus boktapet kommer definitivt att tilltala barnen också.

Den här passar bra för pojkar eller flickor i sovrummet, utan åldersgräns. Små barn kommer att bli lika inspirerade som tonåringar och primära färger kommer verkligen att få inredningen att slå igenom.

För att få din fondvägg att lysa, använd neutrala nyanser i resten av rummet och välj svala gråtoner, vita möbler, ljusa träslag och minimalistiska armaturer och beslag.

Mjuka, naturliga färger för ett skandinaviskt hem

scandi brown and beige book shelf wall mural in modern home library

Muralmålning på bilden: Natural Bookcase

Om du har en chic, skandinavisk inredning och behöver något som ger rummet lite textur kan du välja neutrala tapeter. Den här vackra väggmålningen Natural Bookcase från Studio Arterie är ett uttryck för ren och lugn energi. Bara att titta på den här tapetdesignen är omedelbart avslappnande, vilket gör den perfekt för ett hembibliotek.

Den här paletten passar bra ihop med gräddiga, ecru eller beige färger samt grått och mjuka svamptoner. Installera hyllor i valnöt eller mörkt mangoträ för att komplettera väggmålningen och fortsätt det neutrala temat med organiska element som korg, rotting och växter av pampagräs.

Ett hus utan böcker är en kropp utan själ, som man brukar säga. Den här tapetdesignen har all den själ du behöver - utan att störa moderna inredningskoncept eller stjäla rampljuset.

Vad tycker du om vår inredning av hembiblioteket? Berätta om dina idéer om bibliotekets utformning nedan...

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €