4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
sage green and white terrazzo wall mural in minimalist white and wicker hallway

28/05/2020   POSTET AV

Hjem Interiørdesign (7 feil å unngå)

När det gäller våra hem har vi fria händer att bli vår egen inredningsexpert. Det är superspännande, men ibland kan det vara överväldigande att veta vilka idéer vi ska följa!

Vi vill inte bombardera dig med en enorm lista över trender. Vi har redan Pinterest för det! Istället har vi skrivit våra 7 bästa inredningstips för hemmet som du helt och hållet ska undvika! Förhoppningsvis hjälper det dig att välja ut dina favoritdesigntrender. Innan du vet ordet av kommer du att kunna börja förvandla ditt hem till den stilfulla fristad som du alltid har drömt om.

1. Ta aldrig in växter i din inredning

stift

Stora växter har en stor inverkan på din heminredning. De är inte bara prisvärda, de renar också luften och gör att ditt hem sticker ut. Ha kul med att sprida ut växter runt om i ditt hem. Men var försiktig, gå inte för långt. Du vill inte att det ska kännas som om du kliver in i ett växthus snarare än i ditt vardagsrum!

Bland de vackra inomhusväxterna finns Monstera, Fiddle Leaf Fig Tree och Ficus Audrey. Alla växer till bra storlekar och ger ditt hem en trendig men tropisk känsla.

illustrated jungle and exotic birds wallpaper in mid-century styled trendy lounge

Muralmålning på bilden: Botanisk skönhet

Om du älskar växters utseende men har en tendens att döda dem oavsiktligt (som jag själv) kan du alltid köpa deras konstgjorda släktingar. Det finns ett vackert utbud där ute, från plastpottfåror i kruka till vaxbladiga hängande spindelblomster. Eller så kan du till och med välja ett palmblad eller en djungeltapet för att göra ett oöverträffat vägguttryck!

2. Blunda aldrig för vintagemöbler

stift

Vissa människor är rädda för att ha vintageföremål i sitt hem och är rädda att det kommer att se ut mer som deras farmors lägenhet än som det Instagram-värdiga rum de hoppades på. Men du behöver verkligen inte oroa dig och du behöver inte heller älska historia för att uppskatta små inslag av antik stil i din heminredning. Ironiskt nog är det något väldigt trendigt med att ersätta moderna föremål med möbler från mitten av århundradet.

Men investera inte i för många vintageplagg. Ditt hem kommer att se ut som ett museum snarare än det coola och retroutrymme du hoppades på. Lägg istället till en eller två vintageföremål för att skapa den där udda men ändå moderna stilen.

Och vintage betyder inte bara mörka viktorianska trämöbler. Det kan också vara 70-talsinspirerade metalliska föremål, till exempel en kantig gyllene bokhylla som ger ditt hem en känsla av hipp lyx.

3. Glöm aldrig att styla din trappa

stift

Trappan används så mycket och får ändå minst uppmärksamhet. Vi ser den bara som ett sätt att ta sig från en våning till en annan. Sluta gå över dina trappor och ge dem den kärlek och omsorg som de förtjänar!

Ett sätt att utforma din trappa är att göra det till verklighet! Mattlöpare ger ett visst mervärde till varje trapphus, men det är en hårfin gräns mellan att uppnå en Annie Sloan-designerstil och att efterlikna din gammelmosters mattlöpare. Genom att helt enkelt ta bort mattan och måla din egen löpare uppnår du inte bara en minimalistisk, elegant look utan sparar också några slantar i stället för att välja en riktig matta. Så måla den och fejka den och spara de där slantarna.

sunny tropical waves wall mural on stylish grey and white staicase

Muralmålning på bilden: Beach Wallpaper

Glöm att bara använda fondväggar i vardagsrummet eller sovrummet - de är också fantastiska på trappväggar. Från trendiga designerväggmålningar till strandiga landskapstapeter- du hittar säkert en vacker väggmålning som kommer att pigga upp trappan i ditt hem.

4. Nöj dig aldrig med tråkig belysning

beautiful flowing crystal chandelier in blue themed dining room

Många av oss (inklusive jag själv) är skyldiga till att välja en lampskärm som smälter in i resten av rummet. Vi vill bara ha effektivitet och uppskattar inte den fashionabla räckvidd som belysning kan ge i din heminredning.

pink, gold effect and black geode wall mural in pattern-adorned trendy boudoir

Muralmålning på bilden: Geode Full

Istället för att välja en belysning som bara "gör jobbet", gör den till rummets huvudfokus. Oavsett om du utformar din matsal runt en lågt hängande ljuskrona eller väljer en vintageinspirerad lampskärm med tofsar i din trendiga boudoir kan belysningen verkligen göra hela skillnaden.

5. Måla aldrig bara väggarna

white and pale sage green terrazzo wall mural in white and wicker hallway

Muralmålning på bilden: Ljusgrön Terrazzo

Att måla kan tyckas vara ett enkelt alternativ, men det är det verkligen inte nuförtiden! Det finns definitivt fler alternativ på hur man sätter upp tapeter idag - och du behöver inte äga ett klisterbord! Varför inte prova på att klistra in tapeter där du bokstavligen klistrar in väggen i stället för pappret? Du kan till och med köpa peel and stick tapeter där du helt enkelt drar av den självhäftande baksidan och klistrar upp den! Så släpp bort ursäkterna för att tapetsera, för det finns för mycket att missa! Föreställ dig bara hur fantastisk den här terrazzotapeten skulle se ut i ditt hems inredning!

green palm leaves on candy floss pink background wallpaper in small, trendy bathroom

Muralmålning på bilden: Pink Jungle

Försök att tapetsera rum som du inte tänker på i första hand. Tänk på att sätta färg på ditt skafferi, ett roligt mönster i ditt lilla extrabadrum eller att piffa upp inredningen i din hall. Ge lite glädje åt dessa försummade utrymmen. Gör dem till en plats där du älskar att vara snarare än ett rum som du går in och ut ur utan att lyfta huvudet!

smokey grey, rust and black nebula wallpapered ceiling in loft lounge

Muralmålning på bilden: Carina Nebula

Vad sägs om att installera en galaktisk tapet i taket? När allt kommer omkring är ditt hem fullt av dem! Så nöja dig inte med magnoliamålade tak när du kan ha en hel galax ovanför ditt huvud!

6. Var aldrig uppfinningsrik när det gäller vegetabiliska fibrer.

mix of wicker baskets on floor

Ja, möbler och inredning i trä och metall har tjänat oss väl i många år, men de är inte det enda alternativet. Istället är vegetabiliska fibrer, som korg, rotting och jute, mycket populära i inredningen. I synk med boho sovrumstrenderna ger dessa naturmaterial ett rikt texturellt uttryck i ditt hem.

white, brown and black speckled terrazzo in stylish room with wicker furniture

Muralmålning på bilden: Brun och svart

Från korgar i bondgårdskorgar, troner i 70-talskorgar och lampskärmar i tropisk rotting är föremål av vegetabiliska fibrer perfekta på grund av sin mångsidighet och sitt estetiska tilltal.

7. Underskatta aldrig kraften hos mörk inredning

stift

Ta ett steg bort från den magnoliafärgade krukan! Börja omfamna din mörkare sida... De flesta människor är rädda för mörkret när det gäller inredning, men det behöver de verkligen inte vara. I stället för att göra ett rum mörkt och trist kan mörka väggar verkligen ge liv åt ett rum! Dunkla nyanser kontrasterar vackert mot din inredning och gör att väggbonader, speglar och hyllor verkligen sticker ut från väggen!

vintage dark painted flowers mural with brown leather chair and antique chest

Muralmålning på bilden: Blommor i en glasvas

Mörka blommor är helt i linje med de aktuella trenderna inom inredning. Deras rika rubinröda, skogsgröna och plommonfärgade toner tränger in i mörka bakgrunder och ger ett dramatiskt och romantiskt intryck som alla gillar. Det här konstverket av Jan Davidsz de Heem från 1660, som är hämtat från vår konstsamling Bridgeman, är en av våra favoriter bland de blommiga tapeterna.

Har vi hjälpt dig att veta vad du ska undvika när det gäller inredning? Vi hoppas att du är redo att ta itu med ditt hem! Låt oss veta hur det går för dig genom att lämna en kommentar nedan. Eller om du har en fråga, ställ den gärna framåt!

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Racheal

29/05/2020

Nice

Amy @ Wallsauce

29/05/2020

Hi Rachael :) Thank you for your comment. We're glad you enjoyed our 7 home interior design mistakes to avoid.

Hella Benitt

15/07/2020

Liked the ideas and have used plants and unique furniture pieces and unusual lighting in living space. Now looking to put a forest wallmural on one wall of a narrow hallway to expand space and add interest.

Amy @ Wallsauce

15/07/2020

Thank you for your comment, Hella. We love how you have used some of our tips on home interior design in your own home! :)

Flat painting service in dubai

20/07/2020

Superb article. This article has such nice information have been looking for since very long, thanks a lot for sharing this article.

Amy @ Wallsauce

20/07/2020

Thank you for your comment, Flat Painting Services in Dubai. We're glad that you have found our tips useful!

rachel frampton

19/01/2021

My dad would like to design his room with a tropical theme, which is why he's currently looking for ceiling fans since this will suit his ideal interior design. Well, I'll also keep in mind to tell him that he must place indoor plants in his room. Thank you for also suggesting here that he should invest in vintage pieces too.

Amy @ Wallsauce

19/01/2021

Hi Rachel! Thank you for your comment. :) We're so glad we could help with your dad's interior design plans for a tropical room!

Panos

19/01/2021

Great job, thank you!

Eli Richardson

28/01/2021

It's awesome that this article talked about different ways to help you style your home. My wife and I want to start renovating our home's style. We're looking at fun and affordable options to start with, and after reading your article, we immediately loved the idea of using wallpaper to bring to life our walls. We're grateful for your advice about how easy and affordable it is to paste wallpaper into your home's walls. 

Amy @ Wallsauce

28/01/2021

Hi Eli :) We're so glad we have been helpful! Why not take a look at our most on-trend wallpapers to really give your home a modern edge. Take a look here - https://www.wallsauce.com/on-trend-wallpaper-murals

Anonymous

06/10/2021

Extremely decent blog and articles. I am really extremely glad to visit your blog. Presently I am discovered which I really need. I check your blog regular and attempt to take in something from your blog. Much obliged to you and sitting tight for your new post.

Amy @ Wallsauce

06/10/2021

Hello! So happy that you regularly visit our blog! :) We always have fresh content every week!

Anonymous

11/10/2021

Excellent blog, thanks a lot for sharing this article have been looking since so long for this type information. Thanks a ton once again.

Amy @ Wallsauce

11/10/2021

Hello! You're very welcome! It's good to know you love our content. :)

Anonymous

11/10/2021

Such a awesome post with great inspiration to many. would like to thank you for sharing this and keep it up!

Amy @ Wallsauce

13/10/2021

Thank you for your comment. :) Please keep visiting our Ideas page for more blog content!

Anonymous

11/11/2021

Superb! such a nice blog! This webpage provides useful data to us, keep it up. I had been looking.

Amy @ Wallsauce

11/11/2021

Thank you! It's nice to hear when our blogs are appreciated.

Top paint companies Dubai

15/11/2021

You have really amazing blog. thanks a lot for sharing kind of information. Your website gives the best and the most interesting information. Thanks a ton once again.

Amy @ Wallsauce

15/11/2021

Thank you for your comment. We always strive to provide the best, current interior design advice.

Anonymous

16/11/2021

Nice post! This is the type of post that needs to be given and not the accidental misinformation that's at the other blogs. Appreciate your sharing.

Amy @ Wallsauce

16/11/2021

We're glad you find our blogs a reliable source. :)

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €