4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blue and white oriental pottery on an orange background wallpaper in cosy lounge with table, tea pot and blanket

19/11/2020   POSTET AV

Den globale interiørtrenden som alle elsker

Det är något mycket speciellt med ett hus som har designinfluenser från hela världen. Genom att införliva globala inredningsstilar i ditt hem kan du hylla olika kulturer och göra dig känd som en sann världsmedborgare.

Om du älskar äventyr, konst, natur och allt som har med resor att göra är den globala inredningstrenden som gjord för dig. De som gillar den här eklektiska stilen har lätt för att vara eleganta, sofistikerade i sina inredningsval och är kunniga i allt som är chic. För låt oss vara ärliga, det finns inget mer aktuellt än att hylla skönhet som fångats på alla hörn av jordklotet. Det är väldigt millennieaktigt i sin natur och folk kan inte få nog.

Vi älskar den här trenden, som förväntas få ännu större genomslagskraft i framtiden. Här är några av de blomstrande globala inredningslooks som husägarna är sugna på just nu.

Spanska kakelplattor för omedelbar lyx och livfullhet

blue decorated spanish tiles from the bottom of a spanish

Det spanska badrummet har varit en växande trend inom inredning och Pinterest rapporterar att sökningarna på nyckelordet "Spanish bathroom" ökade med 309 % i slutet av förra året. Men det är inte bara badrummen som kan behöva en medelhavsrenovering. Vår kärlek till spanska kakelplattor sträcker sig till alla delar av hemmet och du behöver inte totalrenovera för att uppnå effekten.

Det finns så många olika sätt att skapa denna look, från tapeter med spanska kakel-effekt och kontaktpapper för möbler till mosaikspeglar och andra dekorativa föremål.

multicoloured circular moroccan style tile wallpaper in room with turquoise sofa

Muralmålning på bilden: Marockansk golvbeläggning

Den utsmyckade väggmålningen Luxury Tiles är bara en av många i vårt sortiment av kakeltapeter. En enda titt på dessa charmiga mönster räcker för att du ska förflyttas till soligare breddgrader där du omges av Gaudi-mosaiker och lugnande havsbris. Eskapism är en underbar sak och spanska kakel-effekttapeter är det bästa sättet att unna sig det.

Chinoiserie-tryck som var gjorda för kungligheter

blue and white oriental pots on orange background wallpaper in cosy lounge

Muralmålning på bilden: Kina Trädgård

Detta är en global inredningstrend som vi har älskat i hundratals år. Även under de växlande designstilarna och kulturella förändringarna har chinoiserie förblivit stark. Mönster och tryck från Östasien har aldrig förlorat sin charm eller romantik i inredningsvärlden. Men just nu står de i centrum.

Under hela historien har chinoiserie haft många kopplingar till kungligheter och var den mest eftertraktade stilen för västerländsk aristokrati på 1600- och 1700-talen. Beundran för mystiska, avlägsna platser var något som gränsade till besatthet, och de rikaste försökte ständigt frammana asiatisk konst, landskap och arkitektur i sina hem.

I dag har chinoiserietapetmönster fortfarande samma spänning och mystik, och vår exotiska repertoar av vackra orientaliska konstverk kan förvandla varje rum i huset.

Indiska elefantmålningar och djungelns vibbar

vintage black and off-white illustration of elephants in dining room with wood and wicker dining setin the jungle wallpaper

Muralmålning i bild: Indiska elefanter

Förutom det ökande intresset för spanska badrum var en annan sökning som ökade förra året enligt Pinterest "indiska vardagsrum" med en ökning på 2080 %! Ett av våra favoritsätt att hylla Indiens lantliga landskap är elefanttapeter och väggmålningar som skildrar den indiska djungeln.

Den här typen av exotiska väggmålningar har en imponerande närvaro som kräver gästernas uppmärksamhet och fungerar bäst i sociala rum. Skapa en fantastisk fondvägg i ett vardagsrum eller en matplats och harmonisera med naturmaterial som trä och korgar. Andra sätt att införliva globala inredningsstilar från Indien är vävda mattor, broderade kuddar och exotiska krukväxter.

Afrikansk safari och djurmönster för den vilde i hjärtat

photo of jaguar's spotty coat wallpaper in lounge with brown tan leather sofa

Muralmålning på bilden: Jaguar Print

Vår fascination för Afrikas vilda djurliv har funnits länge och safariresor går ända tillbaka till sekelskiftet 1900. Det var då som de första resenärerna och upptäcktsresenärerna besökte områden för att titta på vilt, och Kruger National Park var en av de första som tog emot turister i privata fordon under 1920-talet. Denna fascination växte senare till ett stilgrepp, och djurtryck blev en viktig del av garderoben på 1930-talet.

Än i dag är safari- och djurmönster fortfarande mycket populärt. Men från och med nu och framåt kan vår kärleksaffär med leopard-, zebra- och tigermönster även ses i hemmet.

Trots att dessa tryck är så högljudda kan vissa tapeter och tyger vara förvånansvärt enkla att styla. Vår bråkiga väggmålning Jaguar Print är det perfekta exemplet på hur ett djärvt tryck kan samordnas sömlöst med ett tonalt vardagsrum.

Bahamas-inspirerad inredning som passar för ett strandhus

beach house room with wicker lampshades, duck egg blue ceiling and tropical wallpaper

Om du drömmer om att fly till en avlägsen destination med varmt väder och havsutsikt är detta den globala inredningstrend du kommer att bli förälskad i. Kombinationen av vattenfärger, naturligt ljus och organiska vävda element gör att du får en känsla av "lyxigt strandhus". Men du behöver inte vara vid havet för att återskapa den här stilen.

Bahamas halmhantverk går tillbaka till århundraden och om du lägger till vävda dekorationer i ditt hem kan du förvandla det på ett ögonblick. Samma sak gäller för tropiska växter som palmer. Tillsammans med en fräsch färgskala för att få ljuset att studsa runt i rummet och en strandtapet kan du uppnå Bahamas boho i vilket stadsrum som helst.

orange sunset with palm tree silhouettes wallpaper in zen home office

Muralmålning på bilden: Palm Sunset

Vår lugnande Palm Sunset tapet ger värme och atmosfär och ger dig ett avkopplande rum att varva ner i slutet av dagen. För alla som kämpar med stress eller ångest kommer en lugnande väggmålning med solnedgång att vara ett bra sätt att få en bättre mental hälsa.

Global interiör med Atlas-tema för seriösa nomader

golden coloured map with leafy green and pink painted floral boarder

Muralmålning på bilden: Blommor detaljerad världskarta

Är du en omättlig jet-setter? En ivrig globetrotter? Eller är du en nomad som får klåda i fötterna efter att ha varit på samma plats för länge? För sanna resenärer och världsmedborgare är kartor en symbol för frihet och utforskning. Oavsett om du älskar inramade atlasutskrifter eller gigantiska väggmålningar som täcker en hel vägg är världskartor ett fantastiskt sätt att dekorera ditt hem.

Vår samling Atlas tapeter sträcker sig från antika till minimalistiska och moderna tapeter. Och med unika skapelser av konstnärer som Andrea Haase och Rosana Laiz Garcia är detta en av de mest mångsidiga och intressanta globala inredningsstilarna att eftertrakta.

Gillar du globala influenser i inredningen? Berätta för oss om dina favoritstilar för global inredning i kommentarerna nedan. Vi vill också gärna se dina inredningskunskaper i aktion, så skicka gärna dina bilder till info@wallsauce.com.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €