4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
neutral wallpaper for affordable designer bedroom ideas

08/06/2022   POSTET AV

10 Rimelig Designer soverom ideer

Om du vill unna dig lite lyx med en liten budget är det dags att titta på några prisvärda idéer för designade sovrum. För mig är att skapa en designerlook i ett sovrum den ultimata belöningen för allt hårt arbete du gör. Att komma hem efter en jobbig dag och sova i ett rum som skulle kunna komma direkt från ett lyxigt hotell är mångas uppfattning om lyx. Och som tur är är det inte så svårt att skapa ett designat sovrum som det kan verka.

I den här artikeln kommer du att upptäcka 10 fantastiska sätt att förvandla ett sovrum från "okej" till en läcker designer. Det finns många olika sätt att skapa en designerlook i din boudoir, från att göra din egen himmelsäng och upcycla en sovrumsfåtölj till att montera din egen eldstad eller använda tapeter för att lägga till en fondvägg.

1. En DIY-huvudgavel eller en himmelssäng

minimalist four poster bed

Bildkälla: thesimplefarmhouse.com via Pinterest

Om du vill göra ett uttalande i ditt designade sovrum behöver du en DIY-huvudgavel eller en himmelssäng. Det är mycket billigare än att köpa en och att göra din egen säng innebär att ditt designade sovrum blir unikt.

För det första behöver det inte vara så komplicerat att göra en egen sänggavel som du tror och du behöver inte vara professionell för att göra en. Den här minimalistiska lyxsängen skapades av The Simple Farmhouse. De använde furubrädor med fickhål, skruvar och träfyllmedel för att dölja fickhålen när strukturen väl var byggd. Vi beundrar den här fantastiska sängen eftersom den enkla designen utstrålar designerattraktion.

Det är ännu enklare att göra en egen designad sänggavel. Oavsett om du vill uppdatera din nuvarande sänggavel eller återanvända en från din lokala välgörenhetsbutik är allt du behöver tyg och en häftpistol. Linda in den gamla sänggaveln med ett stort tygstycke och häft det på brädans baksida. För att få extra detaljer kan du hamra in klädnypor runt kanterna för att få en vintage-stil. Båda dessa sänguppdateringar är mycket billigare än att köpa helt nya alternativ!

2. Lägg till små tillbehör för extra lyx

sideboard with pretty room accessories

Ibland kan små accessoarer göra hela skillnaden när det gäller att lägga till lyxiga element i ditt designade sovrum. Och det är inte bara det, utan det behöver inte heller kosta en förmögenhet att välja dessa små tillbehör.

Prydnadsföremål med guldeffekt, som denna påfågel och den vackra ljushållaren i glas, är eleganta men kan hittas i vilken prisvärd butik som helst. Om du har dörrar eller garderober som ser lite gamla ut, byt ut handtagen mot nya för att ge dem ett helt nytt liv! Kom ihåg att endast de finaste designade hotellrummen har vackra accessoarer som får dem att sticka ut från mängden.

3. Enkla sängkläder med textur och utan mönster

neutral bedding with blankets and cushions

Bildkälla: realhomes.com via Pinterest

Ofta är mindre ofta mer och när det gäller sängkläder är det bättre att vara enkel om du vill skapa ett designat sovrum. Istället för att satsa på många mönster och färger, välj neutrala sängkläder med många olika texturer.

Den här vackra designsängen har olika tyger i beige och gräddvita toner. Sängkläderna är av ett slätt material medan överkastet ovanpå har en behaglig, bumpig struktur som måste kännas underbar vid beröring. Du kan till och med lägga till mockakuddar också. Vilken sensorisk känsla det skulle vara!

Kom ihåg att dessa lager av textur inte behöver kosta en massa pengar. Kom bara ihåg att betala för det högsta trådantalet som du har råd med och handla runt för att se vilka fynd som finns!

4. Statement överdimensionerat ljus över sängen

umbrella lampshade over bed

Bildkälla: thatscandinavianfeeling.com via Pinterest

Om du vill ha ett designersovrum som är en riktig höjdare kan du göra ett uttalande med en överdimensionerad lampa över designersängen. Det finns så många sovrumsarmaturer att välja mellan, från kristallkronor med diamanter till boho-lampor med makramar, som är vävda med makramar.

Den här iögonfallande lampskärmen i paraplystil ger verkligen det här eleganta sovrummet en helhet. I kombination med den jordnära färgsättningen och miniträdet bidrar paraplylampskärmen till utomhustemat i det här fantastiska designrummet. Vill du ha en paraplylampskärm på en budget? Var kreativ och gör din egen genom att göra ett gammalt paraply till ett nytt!

5. En överdimensionerad matta för designade sovrumsidéer

large neutral rug under bed

Bildkälla: thelilypadcottage.com via Pinterest

Ett av de enklaste sätten att skapa ett designat sovrum är att använda en överdimensionerad matta under sängen. En överdimensionerad matta skapar en liten ö för din säng att leva på och drar blicken till rummets huvudsyfte - sovplatsen!

Välj en enkel, strukturerad matta ovanpå ett vackert trägolv. Undvik att välja en för liten matta - det får rummet att verka mindre. Se i stället till att det finns gott om utrymme på båda sidor av sängen samt i botten. För att fuska lite kan du placera mattan lite framåt så att den inte ligger under sängbenen högst upp på sängen som i rummet ovan. På så sätt kommer det att finnas ännu mer matta exponerad vid sängens nederkant. Du kan hitta många prisvärda mattor på nätet eller i butiker. Du kan till och med få en älskad matta djuprengjord för att göra ett statement i ditt designade sovrum!

6. En älskad sovrumsfåtölj

dark armchair in bedroom corner for designer bedroom ideas

Vi anser att varje designat sovrum inte är komplett utan en fåtölj. Det billigaste sättet att åstadkomma detta är att använda en förbrukad sovrumsfåtölj!

Många välgörenhetsbutiker och secondhandbutiker har ett stort utbud av fåtöljer. Tricket är att inte låta sig avskräckas av trasiga sitsar eller fläckigt trä. Se dem istället som en utmaning och förbered dina hantverksfärdigheter! Välj ett vackert tyg i samma färg som sovrummet och använd en häftpistol för att sätta det på plats. För det färgade träet använder du fläckborttagningsmedel och lack för att bibehålla den varma träeffekten. Eller använd kritfärg direkt på träet. Om du vill ha en riktigt ren och professionell finish kan du överväga att gå en snabbkurs i stoppning. Eller varför inte be någon du känner att göra det åt dig i utbyte mot en gåva?

7. Återanvänt fristående badkar installerat av en vän

designer bedroom ideas and stand alone bathtubs

Bildkälla: trendir.com via Pinterest

Okej. Ett fristående badkar är kanske inte det billigaste sättet att skapa ett designat sovrum, men det ger verkligen en WOW-faktor till rummet.

Ett fantastiskt badkar, som placeras i ett hörn av ett rum som inte används eller nära sängen, ger en 5-stjärnig smekmånadssvit. Och om du vill spara pengar, varför inte göra din research och återanvända ett begagnat badkar och få det djupt rengjort och installerat? Eller om du har en vän eller släkting som är rörmokare kan de kanske ge dig ett begagnat badkar som de har bytt ut från en kunds hem? Det finns fler sätt än ett för att uppnå det perfekta sovrumsbadrummet som du drömmer om.

8. Monterade garderober som inte tar upp något utrymme

neutral fitted wardrobes

Bildkälla: annelibush.com via Pinterest

Oftast kan du ge ditt sovrum ett designat utseende genom att hålla det snyggt och organiserat. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att planera in inbyggda garderober i rummet.

En vägg med vackra garderober kan helt förvandla en normal sovplats till en som skulle se ut som hemma i en fantastisk utställningslokal. Välj garderobsdörrar som är målade i rummets färgskala och se till att handtagen är gjorda av mässing eller falskt guld för en riktigt elegant touch.

9. Vår favoritidé för ett designat sovrum: en öppen spis

black fireplace in neutral bedroom

Bildkälla: ruemag.com via Pinterest

Ett av de mest dramatiska sätten att skapa ett designat sovrum är att integrera en öppen spis i rummet. Och gissa vad - du behöver faktiskt inte ha en fungerande eldstad för att uppnå detta!

Bygg enkelt en egen konstgjord eldstad utan att spendera en förmögenhet! När du börjar bygga väljer du helt enkelt en vägg som är central i rummet eftersom du vill att den ska synas. Se till att du har en strömkälla i närheten om du vill tända din eldstad. Genom att använda träplankor och en såg kan du sedan skapa den perfekta eldstaden!

Om du älskar vintagestil, varför inte återanvända en gammal öppen spis som har tagits bort från sin tidigare vägg? Det finns så många eldstäder i järn och kakel i antikvariat som enkelt kan passa in i ditt designade sovrum. Om du ännu inte har valt ett färgschema för rummet kan de färgglada kakelplattorna på dessa eldstäder vara en bra utgångspunkt och vara färginspiration för resten av rummet.

10. En tapet i sovrummet

neutral custom made wallpaper behind bed

Muralmålning på bilden: Soothe Your Soul

Vårt sista förslag för att skapa en designad boudoir är att skapa en fondvägg med sovrumstapeter. Det enklaste sättet att göra detta är att installera en skräddarsydd väggmålning i sovrummet. Välj en tidlös design som är neutral och abstrakt, som denna Soothe Your Soul-design av Elisabeth Fredriksson. Placera den helt enkelt på väggen bakom din säng och välj rumstillbehör som har inspirerats av färgerna i designen. Till exempel vita sängkläder, rökgrå målade väggar och naturträ- eller korgtillbehör för att framhäva guldtonerna. Att välja en skräddarsydd tapetmålning sparar pengar eftersom du inte betalar för överflödiga tapetrullar som du aldrig kommer att använda. Därför är det ett bra alternativ när du vill ha prisvärda designade sovrumsidéer.

Har du gillat dessa idéer för designade sovrum? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €